Okul_çocuk_sorunlar

Oğlunuzla 'ellerimizi niçin kullanırız?' Adlı bir poster çalışması yapabilirsiniz.
Okulda öğretmenine ve arkadaşlarına sunabilir.
Sakinleşme kutusu işe yarayabilir webde örneklerini bulabilirsiniz.
Arkadaşlarına ikramda bulunma,yardım arkadaşı seçme,iyilik kutusu vb basit uygulamalar işe yarayabilir.
Daha kalıcı ve uzun vadeli çözüm için maddi anlamda sizi zorlamazsa oyun terapisi aldırmanızı öneririm.
6-8 seans yeterli gelir diye düşünüyorum.

Keşke öğretmenlik yapmasanız, öğrencilerinizinde sizin gibi düşünen bir öğretmeni olmasa. Çok şanslıyımki öğretmenimiz sizin gibi değil
Neden yalan mı? Hergün başımız ağrıyarak evime gidiyorum sırf 2 3 tanesi yerinde durmayıp huzur bozduğu için. Keşke sizin çocuklarınız gibi öğrenciler hiç olmasa :)

Peki neden korkuyorsunuz üstün zekalı olmasından?

?

Neden yalan mı? Hergün başımız ağrıyarak evime gidiyorum sırf 2 3 tanesi yerinde durmayıp huzur bozduğu için. Keşke sizin çocuklarınız gibi öğrenciler hiç olmasa :)
Ah ya 6-7 yaşında ki çocuklarin duygusal durumları olmasın, hepsi kendini regule edebilsin, her durumda kendilerini sakinleştirsin! O zaman nasıl rahat giderdiniz eve.

Valla bir öğretmen olarak yemin ederim sizin çocuğunu gibi çocuklardan bıktık onlar yüzünden eve beynimiz dolu gitmekten..

Öğrencilerinize üzüldüm, kim bilir nasıl davranıyorsunuz, travmatik olarak neler bırakıyorsunuz onlara

Öğrencilerinize üzüldüm, kim bilir nasıl davranıyorsunuz, travmatik olarak neler bırakıyorsunuz onlara
Sert ve disiplinliyim iyikide öyleyim velilerimde memnun merak etmeyin bende zamanında böyle derdim yaşayan bilir merak etmeyin!!!

Ah ya 6-7 yaşında ki çocuklarin duygusal durumları olmasın, hepsi kendini regule edebilsin, her durumda kendilerini sakinleştirsin! O zaman nasıl rahat giderdiniz eve.
Keşke ama gidemiyorum

Sert ve disiplinliyim iyikide öyleyim velilerimde memnun merak etmeyin bende zamanında böyle derdim yaşayan bilir merak etmeyin!!!

Yani senelerce okuyup, üzerine atanmak için, bazen de yıllarca deliler gibi KPSS çalışıp işe girince böyle agresif olunuyor sanırım. Yılların hıncı öğrencilerden çıkarılıyor.

Anlattıklarınız çocuğunuz ilkokul 1.sınıf için olduğu için yaşanılabilicek şeyler gibi geldi. Henüz okullar açılalı 2 ay bile olmadı, uyum sağlaması ve okul kurallarını tanıması için belki biraz daha zamana ihtiyacı olabilir. Ona biraz zaman tanıyın, Bu süreçte kesinlikle size çok iş düşüyor, nacizane fikrim ona muhakkak empati duygusunu aşılamaya çalışın. Vurduğundan arkadaşının canının yanabileceğini anlatın. Sizin çocuğunuz okul kurallarına alışma sürecindeyken, başka bir annenin çocuğu dayak yediği için okuldan soğumasın. Buradaki yorumların çoğunluğunu okudum, velilerin çok şikayeçi olmasından bahsedilmiş. Arkadaşından dayak yediği için kahvaltı masasında okula gitmek istemeyip ağlayan 6-7 yaşlarında çocukların anneleri de var. Ve bir çoğu çocuklarının fanusta büyütemeyeceklerinin bilincindeler. Siz çok bilinçli bir annesiniz, burdan aldığım cesaretle ve tüm iyi niyetimle bu yorumu yaptım. Siz lütfen enerjinizi diğer velilerin şikayetlerinin haklı yada haksız olmasıyla harcamayın. Bu sizi çok yorar ve doğru çözümü bulmanızı geciktirir. Siz sadece çözüme odaklanın. Yakınlarda doğum günü varsa, sınıf arkadaşlarını çağırıp yakınlık kurmasını sağlayabilirsiniz. Pedagojide özel alan bölgesi vardır. Eminim kendi danışmanınız size bahsetmiştir. Çocuğunuza iki kolunu açtırıp, vücudunun merkez noktası olacağı bir daire çizdirin. Bu daire onun özel alanıdır, kendi istemediği sürece o dairenin içine kimseye almak zorunda değil. Karşısındaki müsade etmediği sürece başkasının özel alanına da giremez.
Uykulu yazdım, bir hatam olduysa kusura bakmayın

Zorla mı öğretmen oldunuz?her işin bir zahmeti var.zor geliyorsa olmasaydınız.keşke sizin gibi öğretmenler olmasa insan okuldan soğuyor.

Zorla mı öğretmen oldunuz?her işin bir zahmeti var.zor geliyorsa olmasaydınız.keşke sizin gibi öğretmenler olmasa insan okuldan soğuyor.
zorla olmadım. Her işin bir zorluğu var evet ordan konuşmak kolay keşke birgün gelip yerime geçseniz biri susunca diğeri başlıyor birde şu güzel velilerimiz var çocuğuna çıt desek okulu basan :) sizler gibi göndermeyin o zaman soğuduysanız özele gönderin

Insan öğretmenini seçemiyor.herkes özele göndermek zorunda değil çocuğunu.sizin işiniz bu zorlukları bu.çoluk çocuk içinde çalışıp rahatlık beklemek cidden tuhaf.evet sizin yerinizde olmak istemezdim çocukları hiç sevmiyorum onlara iyi bir öğretmen olamayacağımdan da eminim bu nedenlede çocuklarla çalışmak zorunda kalacağım bir iş alanını seçmedim.mantıklı olanda bu.mesleği bilerek seçip sonra bu şekilde bir tavır takınmanız eleştiriliyor.

Ne iş yapıcağımı sana soracak biri değilim. Bende böyle bir öğretmenim kurallarıma uymak zorundalar yaramazlık yapan birine iyi davranamam. Rahatlık beklemek? Rahatlık bekleyen yok sadece çocuklarınız etrafı bir birine katarken sizin iyi olmamızı her şeyi Güler yüzle karşılamamızı beklemeniz tuhaf öyle bir dünya yok :) dediğim gibi melek gibi birini bekleyen doğru özele.. :)

Ne yaparsanız yapın banane ben fikrimi söyledim.nede olsa öğrencilere karşı haksız bir tavır sergilerseniz sonuçlarına siz katlanırsınız.beni bağlayan bir durum yok.fazla uzatmayada gerek yok ben sizin gibi insanların öğretmenlik yapmasına karşıyım bu kadar bu da benim fikrim.

Yine bildiğim kadarıyla (çok yetkin değilim bu konuda) bu tip testler sadece öğretmen yönlendirmesiyle yapılabiliyor. Hadi çocuğuma zeka testi yapın diye elinden tutup bir kuruma gidemiyorsunuz.
Eşimin yeğeni sizinde dediğiniz gibi öğretmen tarafından yönlendirildi. Devlet okulunda olmasına rağmen haftanın belli günleri başka bir yerde özel eğitim alıyor.

Her istediğin olmuyor malesef okusaydın sen olaydın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…