Pedagog lar test ediyor ama üstün zeka olsaydı, 2 ya da 2.5 yasalarında netlesirdı.Yine bildiğim kadarıyla (çok yetkin değilim bu konuda) bu tip testler sadece öğretmen yönlendirmesiyle yapılabiliyor. Hadi çocuğuma zeka testi yapın diye elinden tutup bir kuruma gidemiyorsunuz.
Bana normal geldı annesı, evde de sanırım bu şekılde bır egıtım verdınız, yanı benım kızım 14 aylık ıken arabanın arkasına gecıp plakadakı rakamları saymaya calısıyodu adı idi un :) 6,7ve 10 pedagoga goturdum ve cok korktum ustun zekalı olacak dıye, cunku arastırınca ülkemız yetersız gorunuyor, bırde dırek oyunlarımızı sordu dr ıletısımımızı sordu, bız oyle bı dalmısızkı hep ogretmeye calısmısız, 11 aylık ıken çişinide soyluyordu, tiss ya da dada. Yanı ustun zekalı degıl sızın cocugunuz ama sızın yetıstırmenızle bıraz daha yasıtlarına gore daha ıyıdır. Benım bıldıgım ustun zekalı cocuklar matematik konusma, okuma ve yazma ıletısım becerisini 6 yasından önce tamamlıyorlar.yanı bayagı özel cocuklar, kı onlar okul hayatına baslamadan keşfedılırler en gec 3 sanırım.Şöyle söyleyeyim, oğlum yazın yaz okuluna gitti. Ora da bir öğretmeni herşeyi çok çabuk anladığını farkedince, okulun rehberlik servisine başvurmuş. Orada öğretmen test yapmış. 4.sınıf konularını dahi zorlanmadan yaptığını farketmiş. Özel okulu yarı burslu okuma fırsatı geçti elimize, lakin yarısı bile bizi ekonomik olarak çok zorlayacaktı, birde kızım var o da kreşe gidiyor bu sene. Matematikte özellikle 6 yaşında olmasına rağmen 3 basamaklı sayılara kadar, toplama_çıkarma yapıyor. 7 lere kadar çarpım tablosunu biliyor. İstiklal marşının 10 kıtasını biliyor, tüm kreşler arasında yapılan yarışmada birinci oldu. Fotografik hafızası çok iyi. Bunlardan bahsetmek istemedim, yanlış anlaşılmamak adına. Ama oyun oynama beceresi, iletişim konusu, konuşma becerisi yaşıtları gibi fark yok. Algıda seçicilik konusunda çok başarılı, küçüklüğünden beridir fark bulma, satranç gibi oyunlara çok meraklı.
Haklısınız, bende üstün zekalı olduğunu düşünmüyorum. Sadece meraklıydı herşeyi çabuk öğrenmeye.Bana normal geldı annesı, evde de sanırım bu şekılde bır egıtım verdınız, yanı benım kızım 14 aylık ıken arabanın arkasına gecıp plakadakı rakamları saymaya calısıyodu adı idi un :) 6,7ve 10 pedagoga goturdum ve cok korktum ustun zekalı olacak dıye, cunku arastırınca ülkemız yetersız gorunuyor, bırde dırek oyunlarımızı sordu dr ıletısımımızı sordu, bız oyle bı dalmısızkı hep ogretmeye calısmısız, 11 aylık ıken çişinide soyluyordu, tiss ya da dada. Yanı ustun zekalı degıl sızın cocugunuz ama sızın yetıstırmenızle bıraz daha yasıtlarına gore daha ıyıdır. Benım bıldıgım ustun zekalı cocuklar matematik konusma, okuma ve yazma ıletısım becerisini 6 yasından önce tamamlıyorlar.yanı bayagı özel cocuklar, kı onlar okul hayatına baslamadan keşfedılırler en gec 3 sanırım.
Derttaşız desene. Çok sıkıntılı bir süreç. Bu hafta bir kaç gün iyiydi bakalım sonuç ne olacakBiran ben mi yazdim.dedim konuyu okuyunca..Ayni sorunlari yasiyorum 1.sinifa basladi.Hergun sikayet hergun problem.Resmen mimlendi artik sinifta.Surekli uyariyorum pedagog destegi de aliyorum ama nafile.Tespitlerimiz zeka yasinin sinifindakilerden yukarda oldugu..Bu sebeple hircin ve onlarla uyum gosteremiyor.Bircok konuda sinifin cok ustunde ancak okuma ve yazmada cok sıkılıyor dikkati dagiliyor.Konuyu takipteyim
Eğitimci olduğunuzu düşünmüyorum. Karalamak için daha yaratıcı olmanız gerekValla bir öğretmen olarak yemin ederim sizin çocuğunu gibi çocuklardan bıktık onlar yüzünden eve beynimiz dolu gitmekten..
Sizi tebrik ediyorum bu kadar aydın fikirli ve çözüm odaklı olduğunuz için. Öğretmen kimliğim bir yana şuan bi anne olarakta yaşadığınız hissiyatı çok iyi anlıyorum. Benim de 22 aylık bir Bebeğim var şuan çok küçük kişilikten bahsetmek olanaksız ama benim bebeğim de bazen oyun grubunda arkadaşlarına vuruyor bunu belki oyun sanıyor belki de kendini bu şekilde ifade etmeye çalışıyor ama yaşadığım mahçubiyet ve acaba ilerisi için de süreklilik gösterir mi düşüncesi beni üzüyor. Dediğiniz gibi kişiliği ile ön plana çıkan merhametli bir çocuk olmasını istiyorum. Altında yatan sebeplere yönelmeye çalışıyorum. O yüzden de yaş grubu farklı olsa da sizi çok iyi anlıyorum. Çocuk yetiştirmek çok karmaşık ve zorlu bir süreç. Ama çocuğunuz çok şanslı sizin gibi özveri ile sorunları çözmeye çalışan bi annesi varTeşekkür ederim, güzel düşünceleriniz ve beni anladığınız için. Çocuklarımız bizim yarınlarımız. Önceliğimiz okuma_yazma dışında,güzel ahlaklı çocuklar yetiştirmek olmalı diye düşünüyorum. Bütün amacım oğlumun çevresiyle uyumlu olması. Arkadaşlarıyla güzel bir diyalog yaşaması. Zekasıyla değil, efendiliğiyle parmakla gösterilmesi. Gerisi benim için daha çözümcül geliyor. Okumayı bir şekilde öğrenir ama karakter bu yaşlarda oluşmaya başlayan bir durum. Dediğiniz gibi o kadar ilginç veliler varki aklım almıyor, geçen gün öğretmenle görüştüm bir veli hakkında _hocam valla korktum, dövecek gibi konuştu benimle dedim, öğretmen _valla x hanım bazı velilerden ben bile korkuyorum dedi. Veliler bu haldeyken, çocuklar napsın
Nasıl bir öğretmenlik bu, konu sahibi ister mi çocuğunun böyle olmasını, velilerden şikayet almayı, öğretmenden şikayet almayı.Neden yalan mı? Hergün başımız ağrıyarak evime gidiyorum sırf 2 3 tanesi yerinde durmayıp huzur bozduğu için. Keşke sizin çocuklarınız gibi öğrenciler hiç olmasa :)
Sırf işsiz kalmayım diye seçmişsin belli. İnşallah özeldesindir bir şekilde sana nasıl davranman gerektiğini öğretirler. Devlette isen ve de öğretmenden çekinen garibanların olduğu semtte isen o çocukların vebali boynuna.Neden yalan mı? Hergün başımız ağrıyarak evime gidiyorum sırf 2 3 tanesi yerinde durmayıp huzur bozduğu için. Keşke sizin çocuklarınız gibi öğrenciler hiç olmasa :)
Babamın okulu sorun yok evet özeldeyim:) rahat olabilirsinSırf işsiz kalmayım diye seçmişsin belli. İnşallah özeldesindir bir şekilde sana nasıl davranman gerektiğini öğretirler. Devlette isen ve de öğretmenden çekinen garibanların olduğu semtte isen o çocukların vebali boynuna.
Benim akademik bilgime sahip olmak için 40 fırın ekmek Yemen lazım. Boşuna laf etme çocuklarınız çok yaramaz evde sevgi vermiyorsunuz cezasını biz çekiyoruzNasıl bir öğretmenlik bu, konu sahibi ister mi çocuğunun böyle olmasını, velilerden şikayet almayı, öğretmenden şikayet almayı.
Benim çocuğumda da aynı şeyleri yaşadık, psikoloğun bize dediği bayan öğretmenler genelde daha çok şikayet eder dedi, sizde o gruptansınız sanırım
Yanlışlıkla mı yazdınız eğitim fakültesini anlamadım ki nasıl bir yorum bu, Allahtan öğretmenimiz sizin gibi değil
Çok rahatladım. Baban olsa tutmaz seni:))Babamın okulu sorun yok evet özeldeyim:) rahat olabilirsin
Veliler beni çok seviyor merak etme disiplin her zaman iyidir kimsenin çocuğunu gereksiz yere pohpohlayamamÇok rahatladım. Baban olsa tutmaz seni:))
Eminim, haziran ayında sözleşmeler yenilenirken yaz:)))) durdururlarsa tabiiVeliler beni çok seviyor merak etme disiplin her zaman iyidir kimsenin çocuğunu gereksiz yere pohpohlayamam
Akademik bilgine sahip olmak isteseydim eğitim fakültesini okuyup öğretmen olurdum.Benim akademik bilgime sahip olmak için 40 fırın ekmek Yemen lazım. Boşuna laf etme çocuklarınız çok yaramaz evde sevgi vermiyorsunuz cezasını biz çekiyoruz
Özeldeyken böyle şikayet ediyorsa, devlette olsa ne yapardı merak ettim, yakında o okulda senin bu tavırların yüzünden baya öğrenci kaybedersin,batar o okul:)Babamın okulu sorun yok evet özeldeyim:) rahat olabilirsin
Etseniz nolur sizi takan mı varAkademik bilgine sahip olmak isteseydim eğitim fakültesini okuyup öğretmen olurdum.
Boşuna dememiş psikolog bayan öğretmenler erkek öğretmenlere göre daha çok şikayet eder diye.istisnalar hariç tabi yanlış anlaşılmasın, benim ilkokul öğretmenim bayandı ve çok donanımlı bir öğretmeni ve bir gün bile şikayet ettiğini duymadım kimseyi
Kaldıramıyorsunuz sonra şikayet şikayet.
Sevgi vermiyormuşuzmuşuz, sadeve sevgi verilmeyen çocuklar mı sıkıntılı oluyor. İşine gelmeyince sevgi verilmemiş ailesi ilgilenmemiş mazeret hazır.
konu sahibi çok istiyor sanki böyle durumlar yaşamayı, aile ne kadar önemliyse öğretmende önemli ilkokulda
Şansımıza öğretmenimiz çok iyi ve anlayışlı. Umarım hayatımıza sizin gibi çözüm bulmaya çalışmak, anlayışlı olmak yerine sürekli şikayet eden ve aileyi suçlayan bir öğretmen denk gelmez...yoksa çok şikayet ederdim seni
Ahahahaha kahkaha attımEminim, haziran ayında sözleşmeler yenilenirken yaz:)))) durdururlarsa tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?