Okul_çocuk_sorunlar

Biran ben mi yazdim.dedim konuyu okuyunca..Ayni sorunlari yasiyorum 1.sinifa basladi.Hergun sikayet hergun problem.Resmen mimlendi artik sinifta.Surekli uyariyorum pedagog destegi de aliyorum ama nafile.Tespitlerimiz zeka yasinin sinifindakilerden yukarda oldugu..Bu sebeple hircin ve onlarla uyum gosteremiyor.Bircok konuda sinifin cok ustunde ancak okuma ve yazmada cok sıkılıyor dikkati dagiliyor.Konuyu takipteyim

Yine bildiğim kadarıyla (çok yetkin değilim bu konuda) bu tip testler sadece öğretmen yönlendirmesiyle yapılabiliyor. Hadi çocuğuma zeka testi yapın diye elinden tutup bir kuruma gidemiyorsunuz.
Pedagog lar test ediyor ama üstün zeka olsaydı, 2 ya da 2.5 yasalarında netlesirdı.

Bana normal geldı annesı, evde de sanırım bu şekılde bır egıtım verdınız, yanı benım kızım 14 aylık ıken arabanın arkasına gecıp plakadakı rakamları saymaya calısıyodu adı idi un :) 6,7ve 10 pedagoga goturdum ve cok korktum ustun zekalı olacak dıye, cunku arastırınca ülkemız yetersız gorunuyor, bırde dırek oyunlarımızı sordu dr ıletısımımızı sordu, bız oyle bı dalmısızkı hep ogretmeye calısmısız, 11 aylık ıken çişinide soyluyordu, tiss ya da dada. Yanı ustun zekalı degıl sızın cocugunuz ama sızın yetıstırmenızle bıraz daha yasıtlarına gore daha ıyıdır. Benım bıldıgım ustun zekalı cocuklar matematik konusma, okuma ve yazma ıletısım becerisini 6 yasından önce tamamlıyorlar.yanı bayagı özel cocuklar, kı onlar okul hayatına baslamadan keşfedılırler en gec 3 sanırım.

Son düzenleme:
Haklısınız, bende üstün zekalı olduğunu düşünmüyorum. Sadece meraklıydı herşeyi çabuk öğrenmeye.

Derttaşız desene. Çok sıkıntılı bir süreç. Bu hafta bir kaç gün iyiydi bakalım sonuç ne olacak

Sizi tebrik ediyorum bu kadar aydın fikirli ve çözüm odaklı olduğunuz için. Öğretmen kimliğim bir yana şuan bi anne olarakta yaşadığınız hissiyatı çok iyi anlıyorum. Benim de 22 aylık bir Bebeğim var şuan çok küçük kişilikten bahsetmek olanaksız ama benim bebeğim de bazen oyun grubunda arkadaşlarına vuruyor bunu belki oyun sanıyor belki de kendini bu şekilde ifade etmeye çalışıyor ama yaşadığım mahçubiyet ve acaba ilerisi için de süreklilik gösterir mi düşüncesi beni üzüyor. Dediğiniz gibi kişiliği ile ön plana çıkan merhametli bir çocuk olmasını istiyorum. Altında yatan sebeplere yönelmeye çalışıyorum. O yüzden de yaş grubu farklı olsa da sizi çok iyi anlıyorum. Çocuk yetiştirmek çok karmaşık ve zorlu bir süreç. Ama çocuğunuz çok şanslı sizin gibi özveri ile sorunları çözmeye çalışan bi annesi var

Konu hakkinda fikrim yok ama bir sey dikkatimi cekti. Annem hic sacim cekildi diye ogretmenimi veya arkadasimin annesini arayip yanina gidip herhangi bir uyarida bulunmadi. X benim sacimi cekerdi bende onu iterdim odesirdik. Ya biz yanlis yetistirildik yada bu yeni nesil yanlis yatisiyor yada ikiside dogrudur kim bilir

özel yetenekli öğrencilerle ilgili o kadar az bilgisi var ki çoğu kişinin..... bazı yazılanlar gerçekten ilginç.

1. Ülkemizde belli başlı illerde BİLSEM adı verilen okullar var bu çocuklar için.

2. yıllarca zeka testi yaptım ilk kez burada 3 yaşa kadar tanılaması yapılır diye okudum... zannettiğiniz gibi erkekn okumak üstün yetenekliliğin en önemli belirtisi değildir.

sevgili konu sahibi çocuğun üstün yetenekli ise uyum ve davranış problemleri göstermesi normal. zira bu çocuklar sınırlarını merak ettikleri için ve sınıfta sıkıldıkları için baskıcı tavır için olabilirler. öğretmeniyle bunu görüşün ve gerekirse bu konuda çalışma yapın.

anne baba olarak tavrınızın ne olduğunu gözden geçirin. sizi pasif görüyor olabilir mi? ya da tam tersi çok kuralcı ve baskıcı mısınız?
çocuk önceden de böyle miydi okula başlayınca mı başladı bu sorunlar?? bu soruların cevapları önemli.......

ben çocuğa bu konuda her gün uyarı yapmanızı doğru bulmadım. evde bu durumu kriz olmaktan ve her şikayeti çocuğa yansıtmaktan vazgeçin bence.
enerjisini kanalize edebileceği sportif faaliyetler yapın
sınıftan 3-5 arkadaşını evinize davet edin ki sizin gözetiminizde onlarla zaman geçirmelerini sağlayın. okulda o arkadaşlarına daha iyi davranacaktır muhtemelen.
yeni bir kardeş ya da gebeliğiniz var mı?

Neden yalan mı? Hergün başımız ağrıyarak evime gidiyorum sırf 2 3 tanesi yerinde durmayıp huzur bozduğu için. Keşke sizin çocuklarınız gibi öğrenciler hiç olmasa :)
Nasıl bir öğretmenlik bu, konu sahibi ister mi çocuğunun böyle olmasını, velilerden şikayet almayı, öğretmenden şikayet almayı.
Benim çocuğumda da aynı şeyleri yaşadık, psikoloğun bize dediği bayan öğretmenler genelde daha çok şikayet eder dedi, sizde o gruptansınız sanırım
Yanlışlıkla mı yazdınız eğitim fakültesini anlamadım ki nasıl bir yorum bu, Allahtan öğretmenimiz sizin gibi değil

Neden yalan mı? Hergün başımız ağrıyarak evime gidiyorum sırf 2 3 tanesi yerinde durmayıp huzur bozduğu için. Keşke sizin çocuklarınız gibi öğrenciler hiç olmasa :)
Sırf işsiz kalmayım diye seçmişsin belli. İnşallah özeldesindir bir şekilde sana nasıl davranman gerektiğini öğretirler. Devlette isen ve de öğretmenden çekinen garibanların olduğu semtte isen o çocukların vebali boynuna.

Babamın okulu sorun yok evet özeldeyim:) rahat olabilirsin

Benim akademik bilgime sahip olmak için 40 fırın ekmek Yemen lazım. Boşuna laf etme çocuklarınız çok yaramaz evde sevgi vermiyorsunuz cezasını biz çekiyoruz

Benim akademik bilgime sahip olmak için 40 fırın ekmek Yemen lazım. Boşuna laf etme çocuklarınız çok yaramaz evde sevgi vermiyorsunuz cezasını biz çekiyoruz
Akademik bilgine sahip olmak isteseydim eğitim fakültesini okuyup öğretmen olurdum.

Boşuna dememiş psikolog bayan öğretmenler erkek öğretmenlere göre daha çok şikayet eder diye.istisnalar hariç tabi yanlış anlaşılmasın, benim ilkokul öğretmenim bayandı ve çok donanımlı bir öğretmeni ve bir gün bile şikayet ettiğini duymadım kimseyi

Kaldıramıyorsunuz sonra şikayet şikayet.
Sevgi vermiyormuşuzmuşuz, sadeve sevgi verilmeyen çocuklar mı sıkıntılı oluyor. İşine gelmeyince sevgi verilmemiş ailesi ilgilenmemiş mazeret hazır.

konu sahibi çok istiyor sanki böyle durumlar yaşamayı, aile ne kadar önemliyse öğretmende önemli ilkokulda
Şansımıza öğretmenimiz çok iyi ve anlayışlı. Umarım hayatımıza sizin gibi çözüm bulmaya çalışmak, anlayışlı olmak yerine sürekli şikayet eden ve aileyi suçlayan bir öğretmen denk gelmez...yoksa çok şikayet ederdim seni

Babamın okulu sorun yok evet özeldeyim:) rahat olabilirsin
Özeldeyken böyle şikayet ediyorsa, devlette olsa ne yapardı merak ettim, yakında o okulda senin bu tavırların yüzünden baya öğrenci kaybedersin,batar o okul:)
Hem para ver hem böyle muamele gör

Etseniz nolur sizi takan mı var eee iyiyse kes otur öğretmeninle ben senin çocuğunun öğretini değilim rahat ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…