Kazandığınız parayı hak ederek kazandığımızı ı düşüyorsunuz, meslekteki çürük elma sizsinizNeden yalan mı? Hergün başımız ağrıyarak evime gidiyorum sırf 2 3 tanesi yerinde durmayıp huzur bozduğu için. Keşke sizin çocuklarınız gibi öğrenciler hiç olmasa :)
Bi tanede kzıın varBaşka çocuğunuz var mı?
Estağfurullah çok güzel açıklamışsınız, teşekkür ederim yorumunuz için. Çok haklısınızAnlattıklarınız çocuğunuz ilkokul 1.sınıf için olduğu için yaşanılabilicek şeyler gibi geldi. Henüz okullar açılalı 2 ay bile olmadı, uyum sağlaması ve okul kurallarını tanıması için belki biraz daha zamana ihtiyacı olabilir. Ona biraz zaman tanıyın, Bu süreçte kesinlikle size çok iş düşüyor, nacizane fikrim ona muhakkak empati duygusunu aşılamaya çalışın. Vurduğundan arkadaşının canının yanabileceğini anlatın. Sizin çocuğunuz okul kurallarına alışma sürecindeyken, başka bir annenin çocuğu dayak yediği için okuldan soğumasın. Buradaki yorumların çoğunluğunu okudum, velilerin çok şikayeçi olmasından bahsedilmiş. Arkadaşından dayak yediği için kahvaltı masasında okula gitmek istemeyip ağlayan 6-7 yaşlarında çocukların anneleri de var. Ve bir çoğu çocuklarının fanusta büyütemeyeceklerinin bilincindeler. Siz çok bilinçli bir annesiniz, burdan aldığım cesaretle ve tüm iyi niyetimle bu yorumu yaptım. Siz lütfen enerjinizi diğer velilerin şikayetlerinin haklı yada haksız olmasıyla harcamayın. Bu sizi çok yorar ve doğru çözümü bulmanızı geciktirir. Siz sadece çözüme odaklanın. Yakınlarda doğum günü varsa, sınıf arkadaşlarını çağırıp yakınlık kurmasını sağlayabilirsiniz. Pedagojide özel alan bölgesi vardır. Eminim kendi danışmanınız size bahsetmiştir. Çocuğunuza iki kolunu açtırıp, vücudunun merkez noktası olacağı bir daire çizdirin. Bu daire onun özel alanıdır, kendi istemediği sürece o dairenin içine kimseye almak zorunda değil. Karşısındaki müsade etmediği sürece başkasının özel alanına da giremez.
Uykulu yazdım, bir hatam olduysa kusura bakmayın
Öğrendikleri kelimeleri, öğretmen söylüyor, onlar yazıyorBirinci sınıfda ne sınavı haftada iki kez daha okumaya geçmediler
Kardeşi 4 yaşında var olan bi durum zaten, evet ödül tabelasını bi kaç kişi daha önermiş deniycem bendeAcaba bi kardesimi geldi yakin zamanda ve o yuzden ilgi eksikligi mi yasiyor? O yuzden mi dikkat cekmek istiyor?
Cozum olarak:
Odul tabelasi yapsaniz evde beraberce el becerisi yapar gbi susleyip boyayip?
Her guzel gecen gunun ardindan bir sticker yapistirsin duvarda ki tabelaya, tum hafta guzel gecerse ödullendirin.
Bi tanede kzıın var
Çocuklara eğitim verdiğime göre hakediyorum. Sen merak etme paramı senden almıyorumKazandığınız parayı hak ederek kazandığımızı ı düşüyorsunuz, meslekteki çürük elma sizsiniz
Gün boyu yorumlarınızı şaşırarak okudum.Çocuklara eğitim verdiğime göre hakediyorum. Sen merak etme paramı senden almıyorum
Normal abi-kardeş ilişkisi. Gayet güzel anlaştıları zamanlar da oluyor, didiştikleri zamandaKardeşiyle arası nasıl peki?
Ustun zeka ve ustun yetenekli cocuklara ozel Gebzede bir okul var,bildigim.Ülkemizde üstün zekalı çocuklara eğitim veren bir okul yok bildiğim kadarıyla. Her haşarı çocuk üstün zekalı değildir. Öyle olsa öğretmeni bir yerde farkeder ve gerekli yönlendirmeyi yapardı.
Pardon? Bu şekilde eğitim mi veriyorsunuz. Bence öncelikle sizin ciddi bir eğitime ihtiyacınız var.! 6 yaşındaki küçücük çocukları size emanet eden annelere üzüldüm. Farkında bile değilsiniz onların çocuk olduğunun. Yazım şekliniz bile korkunç. Bir eğitimcinin örnek teşkil etmesi için, daha kibar, vizyon sahibi olması lazımkken siz kafadan bu şımarık olan ve olmayan diye ayırmışsınız çocukları. Keşke küçücük kalplerine girmeyi deneseniz. Düşünceniz bu yönde ise aldığınız para helal değil bilesiniz. Umarım öğretmenliğin, anlattığınız gibi değildir.Çocuklara eğitim verdiğime göre hakediyorum. Sen merak etme paramı senden almıyorum
Ben devlet memuru değilim o yüzden fazla kasmayın :)Gün boyu yorumlarınızı şaşırarak okudum.
İlk defa yorum yapacağım size.
Polemiğe girmek istemiyorum ama devlet memuru olarak sizin maaşınız,biz vatandaşların ödediği vergilerden elde ediliyor.
Bir anlamda paranızı vatandaş olarak biz ödüyoruz.
Not:23 yıldır özel sektörde çalışan öğretmen kökenli bir idareciyim.
Ateist biri olduğum için helal haram davasına hiç düşmedim kendinizi kasmayın :)Pardon? Bu şekilde eğitim mi veriyorsunuz. Bence öncelikle sizin ciddi bir eğitime ihtiyacınız var.! 6 yaşındaki küçücük çocukları size emanet eden annelere üzüldüm. Farkında bile değilsiniz onların çocuk olduğunun. Yazım şekliniz bile korkunç. Bir eğitimcinin örnek teşkil etmesi için, daha kibar, vizyon sahibi olması lazımkken siz kafadan bu şımarık olan ve olmayan diye ayırmışsınız çocukları. Keşke küçücük kalplerine girmeyi deneseniz. Düşünceniz bu yönde ise aldığınız para helal değil bilesiniz. Umarım öğretmenliğin, anlattığınız gibi değildir.
'Beğenmeyen özele göndersin çocuğunu' dediğiniz için devlette çalıştığınızı düşündüm.Ben devlet memuru değilim o yüzden fazla kasmayın :)
Katılıyorum size, konu sahıbıne uzuldum cocuk o daha duzelır sakinleşir. Bırde sımdı burın gözler cocugun uzerınde cocuk hıssedıyordur. Ben magdur olam taraf konı sahıbınım cocugu oldugunu farkettımÇözüm sorunun içinde saklı aslında. Ben okuyunca direk farkettim siz içinde olduğunuz için göremiyorsunuz.
Her birey, bakın çocuk demiyorum birey diyorum -ki bu yetişkinler için de böyledir- doğru davranışı daha çok takdir edilmeyip, sürekli olumsuz davranışı üste çıkarılırsa kişi bir zaman sonra agresifleşir.
Çocuğa yine ne yaptın imasıyla bakışıyla yaklaşmaya başladıysanız büyük hata edersiniz.
Olumlu yönleri iyi işleri üste çıkarılıp olumsuz altta kalırsa daha iyisini yapmak için çabalayacaktır.
Sınavları zaten iyiymiş yani aslında işiniz daha kolay.
Biz de çocuktuk bizim de sınıfta saçımız çekildi o an tepki verdik bitti. Kavga da ettik, ağız dalaşına da girdik.
Aileler artık çok hassas çocuklar yetiştiriyor. Çocukları yaşıtlarıyla mücadeleye girecek diye ödleri kopuyor. Hemen öğrenip müdahale edip sorgulamaya başlıyorlar..
Benim de kreşe giden bir oğlum var. Öğretmenlerinin tutumunu daha çok inceliyorum, x arkadaşıyla ne kavgası ettiğini değil. Daha ciddi durumları kastetmiyorum.
Bu mücadele tepkiler çocuğu hayata hazırlıyor.
Ateist olmanız insan olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor değil mi? Bir işin sorumluluğunu alıyorsanız, o işi layıkıyla yerine getirmek insanlık vazifesidir bunu unutmayın.Ateist biri olduğum için helal haram davasına hiç düşmedim kendinizi kasmayın :)
AA evet öyle demişti. Bence okulda yazım şeklini de düşünürsek öğretmen olarak felan çalışmıyor. Stajer olabilir, yemek yapan veya temizlik yapan birisi bile olabilir diye düşünüyorum. Umarım öğretmen değildir ama, bu zihniyette birisine çocuk emanet etmek akıl işi değil'Beğenmeyen özele göndersin çocuğunu' dediğiniz için devlette çalıştığınızı düşündüm.
Şimdi de devlet memuru değilim diyorsunuz.
Açıkcası pozisyonunuzu anlayamadım,
çok da önemli değil.
Ayrıca ben sadece yorum yaptım,
burdaki konuları veya yapılan yorumları kendimi kasacak kadar ciddiye almıyorum.
Çok daha önemli gündemlerim var özel hayatımda ve yönettiğim okulumda.
Herkes birbirini anlasa hayat daha kolay olurdu sanırım. Ama ne yazıkki bazı gerçeklerimiz var. Umarım sizin de hayatınıza sizi anlayacak insanlar çıkar. Yorumunuz için de teşekkür ederim, kesinlikle deniyeceğim.Öğretmen arkadaşlarım farklı görüşler öne sürmüşler. Ben de bir fikir öne süreyim. Çocuğunuz evet böyle davranmaya devam ederse muhtemelen okulda dışlanır ve bu pek de sosyal - duygusal gelişimi acısında iç acıcı bir durum olmaz. Öncelikle çocuğunuzla niye böyle davrandığı hakkında konuşun. Yanı sebebin ne olduğunu öğrenin. Sorunu çözmenin yolu sebebi doğru anlamak ve doğru bir yol izlemekten geçer . Bir kitap alın bu tarz kitaplar olur piyasada . Arkadaşlarına vurduğu için yalnız kalan çocuk masalı vs. Çocuklar bu yaşlarda masal , video gibi şeylerden çok etkilenirler. Çocuğunuzla birlikte kurabiye , pasta tarzı bir şeyler yapın ve çocuğunuz kendi eliyle dağıtsın. Başka şeyler de olabilir çikolatalı muz çubukları ilkokul çocukları için çok lezzetli birer atıştırmalık olur veya cupcake . Çocuğunuzu sınıfta değerli gösterin. Bu tarz şeyler her zaman sınıf ortamında prim yapar. Öğretmen de bilhassa çocuğunuzun ismini versin arkadaşınız sizin ici getirmiş o sizi çok seviyor haydi ona teşekkür edelim vs. Öneriler artırılabilir tabi öğretmeninizin de tutumu çok önemli. Neyse ki sizin gibi veliler de var ( öğretmeni anlayan ) yoksa halimiz ne olurdu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?