- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.784
- 208
Herkesin eşit parası olmadığını anlatabilirsiniz artık, sokaktaki çocukları gösterebilirsiniz, hatta bu aldigimizi beğenmediysen onların hiç parası yok onlara verelim mi annecim diyebilirsiniz. Hem kıymet bilir hem empati öğrenir yavaş yavaş.Onunla da ilgili bir yazı okumuştum, para olmadığı için aileyi suclayabiliyorlarmis, mutsuzluğa itiyormus çocukları, neden paramız yok gibi sorular başlıyormuş bu sefer. Offf ince eleyip sık dokuyacagiz diye kafayı yiyecez:)
İşte "paramız yetmedi" ile aynı kapıya çıkıyor ya. 4 yasindaki bir çocuk için ağır olduğunu düşünüyorum. Bunun neden sesi yok dediğinde "paramız buna yetti " yerine üzülmesine ya da bizi suçlamasına sebep olamayacak başka neler diyebiliriz acaba? Siz hangi yaş grubuyla çalışıyorsunuz bu arada? Benimkiler lise olduğu için çok uzağım bu yaş grubunaHerkesin eşit parası olmadığını anlatabilirsiniz artık, sokaktaki çocukları gösterebilirsiniz, hatta bu aldigimizi beğenmediysen onların hiç parası yok onlara verelim mi annecim diyebilirsiniz. Hem kıymet bilir hem empati öğrenir yavaş yavaş.
Ben öyle düşünmüyorum. Her şeye paranız yetmeyebilir. Bizim de oyuncak günümüz var kreşte dönüp dolaşıp aynı oyuncakları götürüyor.İşte "paramız yetmedi" ile aynı kapıya çıkıyor ya. 4 yasindaki bir çocuk için ağır olduğunu düşünüyorum. Bunun neden sesi yok dediğinde "paramız buna yetti " yerine üzülmesini ya da bizi suçlamasına sebep olamayacak başka neler diyebiliriz acaba? Siz hangi yaş grubuyla çalışıyorsunuz bu arada? Benimkiler lise olduğu için çok uzağım bu yaş grubuna
O ekstrem bir örnek gerçekten. Ben de olsam " bu çok pahalı, bunun yerine sana şunları, şunları hatta şunları " alabiliriz derdim . Ama burdaki örnek biraz daha farklı. Öyle aman aman fiyat farkı yoktu. Birbirine yakindi, kıyaslama yaptı ikisi arasında işte. O kadar fark için de para mevzusuna girmek istemedim. Ama dediğiniz gibi bir durumda ben de kesinlikle "çok pahali" derdimBen öyle düşünmüyorum. Her şeye paranız yetmeyebilir. Bizim de oyuncak günümüz var kreşte dönüp dolaşıp aynı oyuncakları götürüyor.
Mesela geçenlerde 500 liralık bir robot köpek gördü oğlum ve almak istedi. Oğlum çok pahalı paramız yetmeyebilir alamayız dedim. Yaralandığını ve bizi suçladığını düşünmüyorum.
Dandik içi dolgulu bir Spiderman oyuncağı 60 lira. Çok uçuk bence bir oyuncak için.
Ben de konu sahibine bunu anlatmaya çalışıyorum ama fazlaca anne hassasiyetinde, inşallah ileride sıkıntı yaşamaz. Sizin yaklaşımınızı da gayet olumlu buldum. Valla bize ne oyuncağı yok paramız diye bağırırlardı ağlar susardık:) hiç de aileme düşman olmadım iyi ki şımartmamışlar.Ben öyle düşünmüyorum. Her şeye paranız yetmeyebilir. Bizim de oyuncak günümüz var kreşte dönüp dolaşıp aynı oyuncakları götürüyor.
Mesela geçenlerde 500 liralık bir robot köpek gördü oğlum ve almak istedi. Oğlum çok pahalı paramız yetmeyebilir alamayız dedim. Yaralandığını ve bizi suçladığını düşünmüyorum.
Dandik içi dolgulu bir Spiderman oyuncağı 60 lira. Çok uçuk bence bir oyuncak için.
Paramızin miktarını belirtip seçenekler sunmak çok güzel. Aklımda ama bunu tam algılayamaz diye dusunuyordum. Deneyeceğim onu en kısa zamanda, teşekkür ederim :)Benim de yakin yaslarda bir kizim var ve seni cok iyi anladim. Biz cocuklarimizin dunyasini kendi cocuklugumuzdaki gibi dusunuyoruz ama onlarin dunyasi cok farkli.
Mesela parka iniyoruz, surekli oynadiklari bir arkadas gruplari var, kizlarin yasi 3-5 arasi. Ve iner inmez once birbirlerinin kiyafetlerini inceliyorlar, aaa senin minnieli ayakkabilarin ne guzel, aaa little ponyli tisort vs. Ve kizim daha 3 yasindayken benden renk degistiren tisort, bilmemneli bikini falan istemeye basladi. Oyuncaklarda da olay boyle. Mesela baby alive in yemek yiyip kaka yapanindan istiyor su ara. Alamayacagimizi cunku cok pahali oldugunu soyledim, o paraya yapabilecegimiz daha guzel seyler oldugunu anlattim (havuza gitmek, sinemaya gitmek vs) Ama x de var bana vermiyor diye dudak bukunce icim gitti, yine de almayacagim dedim ve geri adim atmayacagim.
Sanirim dogru olan onlara açıkça, belli bir butcemiz oldugunu, bunu asamayacagimizi anlatmak.
Bir de ben esya yerine ani biriktirme prensibini simdiden asilamaya calisiyorum, oyuncak istediginde, x liram var bununla istersen sinemaya gidip yemek yiyebiliriz ya da tiyatroya gidebiliriz, ya da oyuncagi alalim diyorum, oyuncagi unutuveriyor.
Bu arada kizima ben hic oyuncak almasam da cok cok fazla hediye aliniyor. Belki bunun da etkisi vardir aktiviteleri oyuncaklara tercih etmesinde.
Ben de olmadım ama o zamanlar farklıydı, bazı şeyler için para konusunu açabilirim ama ufak tefek şeyler için de açmak istemedim. Mesela " bu farklı " demek gibi. Bir süreden sonra da para konusu mide bulandırmaya başlıyor. Bana da dendi de ondan biliyorum:)Ben de konu sahibine bunu anlatmaya çalışıyorum ama fazlaca anne hassasiyetinde, inşallah ileride sıkıntı yaşamaz. Sizin yaklaşımınızı da gayet olumlu buldum. Valla bize ne oyuncağı yok paramız diye bağırırlardı ağlar susardık:) hiç de aileme düşman olmadım iyi ki şımartmamışlar.
Benim annem Öğretmen olmasına rağmen hassas değildi ben de elimden geldiğince her şeyi ayrıntısıyla düşünmeye calsiyorumBenim sadece 1 tane Safinaz adında uzun ayaklı kırmızı kıyafetli bez bebeğim vardı. Hala daha durur odamda... Şaşırdım doğrusu olanıyla yetinmek varken fazlasını isteyebilecek kadar akıllı olmalarına... Bana kızabilirsiniz ama çok aşırıya kaçmıyor mu bu durum?
Verdiğim 500 liralık örnek belki uç bir örnek ama yeri geliyor 20 liralık olanı da almıyorum. Her hafa düzenli olarak oyuncakçıları gezip bir şey almadan çıkıyoruzBen de konu sahibine bunu anlatmaya çalışıyorum ama fazlaca anne hassasiyetinde, inşallah ileride sıkıntı yaşamaz. Sizin yaklaşımınızı da gayet olumlu buldum. Valla bize ne oyuncağı yok paramız diye bağırırlardı ağlar susardık:) hiç de aileme düşman olmadım iyi ki şımartmamışlar.
Merhabalar, ilk kez böyle bir durumla karşılaştım ve hazırlıksız yakalandım. Belli ki bundan sonra da karşılaşacağım. Bana yardımcı olun lütfen
Kızım benden "Elsa" bebek istedi. Kreste oyuncak günümüz var, herkes evden oyuncak goturuyor. Ben de ona sürpriz olsun diye avmye gidip bebeği aldım ve paketledim. Birbirine benzer iki bebek vardı biri sade diğeri müzikli ve ayakkabıları daha gösterişli. Kizkardesini de almamı istediği için kızım (Anna) ucuz olanı aldım ama kizkardesini almadım o gün. Daha sonraya bıraktım. Eve geldi, çılgın gibi sevindi ,paketi açtı (4 yaşına girmek üzere bu arada) "ayakkabıları nerede" diye sordu."Burda" dedim ama bunlar parlak değil dedi. Surat düştü. Sonra kolyesine basmaya çalıştı ama ses çıkmadı. O yüz ifadesini görmeliydiniz, öyle büyük bir hayalkirikligi yaşadı ki, unutmam mümkün değil. " ama bunun sesi yok" dedi ağlamaklı. Ben bir şeyler geveledim ama hazirliksizdim. Meğer arkadaşındaki müzikli olanmış ama ben bunu bilmiyordum. Demek istediğim her zaman çocuklarımıza arkadaşlarında gördükleri şeyleri alamayacagiz ve almamalıyiz da ama bunu 4 yaş gibi küçük çocuklara hayal kırıklığı yasatmadan nasıl ifade edebiliriz? Bunun basit bir şey olduğunu düşünürdüm ama o yüz ifadesi beni derinden yaraladı. Hayat hiçbir zaman adil olmayacak , beni asıl yaralayan buydu. Bunu sadece kendi çocuğumu düşünerek söylemiyorum. Hepsi için üzülüyorum. Çocuklar için çok değerli olabiliyor maddeler. Diyebildiklerim: seninki onunla aynı olmak zorunda degil, seninki de farklı, müzikli olması önemli değil, olsun bu da güzel vs idi.
Burda konu elbette bu bebek degil, konuyu genellestirerek fikirlerinizi almak istiyorum tecrübeli kk hanımları
Kendi çocukluğumdan yola çıkarak böyle süpriz lerden nefret ederdimMerhabalar, ilk kez böyle bir durumla karşılaştım ve hazırlıksız yakalandım. Belli ki bundan sonra da karşılaşacağım. Bana yardımcı olun lütfen
Kızım benden "Elsa" bebek istedi. Kreste oyuncak günümüz var, herkes evden oyuncak goturuyor. Ben de ona sürpriz olsun diye avmye gidip bebeği aldım ve paketledim. Birbirine benzer iki bebek vardı biri sade diğeri müzikli ve ayakkabıları daha gösterişli. Kizkardesini de almamı istediği için kızım (Anna) ucuz olanı aldım ama kizkardesini almadım o gün. Daha sonraya bıraktım. Eve geldi, çılgın gibi sevindi ,paketi açtı (4 yaşına girmek üzere bu arada) "ayakkabıları nerede" diye sordu."Burda" dedim ama bunlar parlak değil dedi. Surat düştü. Sonra kolyesine basmaya çalıştı ama ses çıkmadı. O yüz ifadesini görmeliydiniz, öyle büyük bir hayalkirikligi yaşadı ki, unutmam mümkün değil. " ama bunun sesi yok" dedi ağlamaklı. Ben bir şeyler geveledim ama hazirliksizdim. Meğer arkadaşındaki müzikli olanmış ama ben bunu bilmiyordum. Demek istediğim her zaman çocuklarımıza arkadaşlarında gördükleri şeyleri alamayacagiz ve almamalıyiz da ama bunu 4 yaş gibi küçük çocuklara hayal kırıklığı yasatmadan nasıl ifade edebiliriz? Bunun basit bir şey olduğunu düşünürdüm ama o yüz ifadesi beni derinden yaraladı. Hayat hiçbir zaman adil olmayacak , beni asıl yaralayan buydu. Bunu sadece kendi çocuğumu düşünerek söylemiyorum. Hepsi için üzülüyorum. Çocuklar için çok değerli olabiliyor maddeler. Diyebildiklerim: seninki onunla aynı olmak zorunda degil, seninki de farklı, müzikli olması önemli değil, olsun bu da güzel vs idi.
Burda konu elbette bu bebek degil, konuyu genellestirerek fikirlerinizi almak istiyorum tecrübeli kk hanımları
Bizim dönemimizde arkadaşlarımızın da sadece bir bebeği vardı da o yüzden isteklerimiz bu kadar asgari düzeydeydi.Çocuğunun isteklerinin önüne sınır koymayan anneler oldukça etrafta,bizim gibi çocuğunu kurallar çerçevesinde büyütmeye çalışan annelerin başı daha çok ağrır.Benim sadece 1 tane Safinaz adında uzun ayaklı kırmızı kıyafetli bez bebeğim vardı. Hala daha durur odamda... Şaşırdım doğrusu olanıyla yetinmek varken fazlasını isteyebilecek kadar akıllı olmalarına... Bana kızabilirsiniz ama çok aşırıya kaçmıyor mu bu durum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?