- 26 Eylül 2010
- 2.630
- 1.191
- 123
- 42
- Konu Sahibi Piremsesim11
-
Bir öğretmen olarak bu tiplerle nasıl muhatap olacağınızı bilmeniz gerekiyor bence , onun yüzünden ders amlatmak istemiyorum falan nedir ya
farkın olmadıgını sana sana farksız hale gelmedık mı ? hatta daha ön plandalar bence. daha bır hırslı göruyorum 2 yıllık ve aöf mezunlarını, lise mezunu kadar hırs gercı kımsede yok. bılemıyorum daha mı ıyıdır bu durum daha mı kötu.
Kurduğunuz cümledeki genellemenin farkına dahi varamıyorsunuz sanırım.. Tüm aöf öğrencilerine yönelik olan bu 'saldırınıza' kayıtsız kalamadım. Sırf bi kesimi arkanıza alıp ego kasacaksınız diye öyle hakkında hiç bir bilginizin olmadığı insanlara işkembeden sallamak doğru mu! Konu hakkında bi fikir söylersiniz okur geçerim ama siz kişilere yönelik 'hakaret' de bulunuyorsunuz. Ayıp.!yoo ben de böyle düşünüyorum ve kimseyi alıntılamadan sataşmadan fikrimi beyan ediyorum size ne bundan.siz böyle düşünmüyo olabilirsiniz.beni alıntılayarak kışkırtıp polemik yaratmaya çalışan sizsiniz.siz de kimseyi alıntılamadan fikrinizi söyleyin karışan mı var.
Yurtdışında bazı üniversitelerde var uzaktan eğitim psikoloji ama onların test sistemi değil sanırım. Makale falan yazdırıyorlar.
size internete dunning kruger sendromu yazıp okumanızı tavsiye ederim.bence yaşadıkları tam olarak bu.ama bir şekilde iş hayatında tüm bilgisizliklerine rağmen bu hırstan dolayı öne çıkmayı başarıyolar bence...ne kadar donanımsız olduklarını fark edecek bilgi düzeyinde olmadıkları için her işe talip olmaktan da aynı oranda çekinmiyorlar, olay bu.
İyi akşamlar bayanlar. Ben öğretmenim ve okula gidip ders anlatasım gelmiyor. Sebebi ise çalıştığım yerdeki bayan öğretmen. Her şeye burnunu sokma derdinde. Sürekli laf sokmaya çalışıyor bana. Ben ona öyle bi çaba içinde olmadığım halde amacı ne anlamıyorum cidden. Emir kipiyle benimle konuşuyor şunu Yap bunu yap hayır yani ne üstünlüğü var anlamıyorum. Kendisi açıköğretim mezunu olup öğretmenlik yapıyor ben bunu hiç koz olarak yüzüne vurmadm ama kendini sanki okulun en üst yöneticisi gibi kendi kararlar veriyor emir kipiyle bir öğretmene yakışmayan cümlelerle konuşuyor ve gözlem ledim herkese karşı böyle . sesini yükseltiyor. Olgun davranışa ve konuşmaya sahip değil. Muhatap olmak dahi istemiyorum o derece nefret ettim.
Böyle bir durumda Siz olsanız ne yapardınız?
yuksek lısans ta da para ıle 1 sene okuyorsun sadece derslere gırıp, ıkıncı sene de tez asaması.. onun da kolay okunan bölumlerı varBurada da yüksek lisans için uzaktan eğitim veren bir iki yer var ama ne kadar geçerliliği var tartışılır. Keyfine okunabilir en fazla, mesleki olarak hiçbir niteliği olmaz. Bizim stajımız ayrı, proje ödevlerimiz ayrı, makale ödevlerimiz ayrı, sunumlarımız ayrı olurdu; uzaktan eğitimle olabilecek bir bölüm olduğunu düşünmüyorum. Öğretmenlik için de aynı şekilde, insanlarla uğraşıyorsun eğitimi uzaktan ne kadar uygun ve doğru verilebilir? Eğitim fakültesinde okuyan arkadaşlarım çok ders çalışırlardı cidden. Muhakkak vardır Aöf okuyup kendini çok geliştirenler ama istisna görüyorum onları.
yuksek lısans ta da para ıle 1 sene okuyorsun sadece derslere gırıp, ıkıncı sene de tez asaması.. onun da kolay okunan bölumlerı var
Çoğu öğretmen lisesinden dil bölümü çıkışlı öğrenci de İngilizceyi bilmeden çıkıyor nerdeyse. Gördüm arkadaşlar dershanede ben ilk sınıftaydım dil sınıflarında onların çoğu üçüncü sınıftaydı... İngilizce öğretmenliği okuyup da daha kelimenin doğru telaffuzunu bilemeyip saçma sapan okuyuşlar duydu bu kulaklar...Cogu orgunun de tozunu attirdik sukur ama ogretmen lisesi olamadigimiz icin zamaninda 100 de 93 net birakip acik ogretime gitmek durumunda kaldik.
davulun sesi uzaktan hoş gelir...Açıkta okumak devletten pahalı artık.
Açık öğretimde harç yatırıyorsunuz.
Devlet bedava.
Benim cevremde aof okuyanların hic çalışmaktan uyuyamadiklarini veya gözlerinin şiştiğini hatırlamıyordu.ogrenciligin güzel yani çalışmak değil o ortamdaki diğerleriyle gezmek tozmaktir da.ah o yıllara dönebilsemAcikogretimde size ders anlatan kimse yok kendi imkanlarinzla essek gibi ders çalışmak zorundasınız hemde sınav zamaniniza kadar soluksuz ders notu alacagniz kimsede yok herşeyi kendi imkanlarnizla bulup çalışmak zorundasnz çıkacak soruları asla tahmin edemezsiniz işiniz hep şansa kalır bi dünya para yatrr gözleriniz şişene kadar ders calisirsnz evet kesin bu çıkar dediginz soruları cozersnz tam tersi çıkar emin olun o saydiklarnz daha basit geliyo kulağa kaldiki bütün kuzenlerim okudu öğretmen hemşire oldular ve hepsi geze toza okudu ha öyle para içindede yuzmuyolardi öğrencilik o kadar zor deil yani
Burada da yüksek lisans için uzaktan eğitim veren bir iki yer var ama ne kadar geçerliliği var tartışılır. Keyfine okunabilir en fazla, mesleki olarak hiçbir niteliği olmaz. Bizim stajımız ayrı, proje ödevlerimiz ayrı, makale ödevlerimiz ayrı, sunumlarımız ayrı olurdu; uzaktan eğitimle olabilecek bir bölüm olduğunu düşünmüyorum. Öğretmenlik için de aynı şekilde, insanlarla uğraşıyorsun eğitimi uzaktan ne kadar uygun ve doğru verilebilir? Eğitim fakültesinde okuyan arkadaşlarım çok ders çalışırlardı cidden. Muhakkak vardır Aöf okuyup kendini çok geliştirenler ama istisna görüyorum onları.
Kurduğunuz cümledeki genellemenin farkına dahi varamıyorsunuz sanırım.. Tüm aöf öğrencilerine yönelik olan bu 'saldırınıza' kayıtsız kalamadım. Sırf bi kesimi arkanıza alıp ego kasacaksınız diye öyle hakkında hiç bir bilginizin olmadığı insanlara işkembeden sallamak doğru mu! Konu hakkında bi fikir söylersiniz okur geçerim ama siz kişilere yönelik 'hakaret' de bulunuyorsunuz. Ayıp.!
Zihin fukara olunca dil ukala olurmuş. Okumuşsunuz ama bazı şeyler baki kalmış. Bu çirkin, alaycı üslubunuz benim muhatap alacağım seviyede değil. İyi günler...yoo genellememin gayet farkındayım.anlamanız kıt sanırım söyleneni anlamıyosunuz.böyle yazdım çünkü böyle düşünüyorum dedim.kaç yıldır iş hayatım var tabii ki belirli gözlemlerim ve düşüncelerim var, her aöflinin hakkında tek tek bilgi sahibi olmam gerekmiyor fikir beyan etmem için.söylenenleri şahsileştiriyor olmanız sizin kendi sorununz beni bağlamıyor üzgünüm ayrıca ego kasacak olsam aöfliler üzerinden bunu yapacak kadar ölmedim daha, teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?