Okulda çalışan bayan öğretmen

size internete dunning kruger sendromu yazıp okumanızı tavsiye ederim.bence yaşadıkları tam olarak bu.ama bir şekilde iş hayatında tüm bilgisizliklerine rağmen bu hırstan dolayı öne çıkmayı başarıyolar bence...ne kadar donanımsız olduklarını fark edecek bilgi düzeyinde olmadıkları için her işe talip olmaktan da aynı oranda çekinmiyorlar, olay bu.

Kurduğunuz cümledeki genellemenin farkına dahi varamıyorsunuz sanırım.. Tüm aöf öğrencilerine yönelik olan bu 'saldırınıza' kayıtsız kalamadım. Sırf bi kesimi arkanıza alıp ego kasacaksınız diye öyle hakkında hiç bir bilginizin olmadığı insanlara işkembeden sallamak doğru mu! Konu hakkında bi fikir söylersiniz okur geçerim ama siz kişilere yönelik 'hakaret' de bulunuyorsunuz. Ayıp.!

Yurtdışında bazı üniversitelerde var uzaktan eğitim psikoloji ama onların test sistemi değil sanırım. Makale falan yazdırıyorlar.

Burada da yüksek lisans için uzaktan eğitim veren bir iki yer var ama ne kadar geçerliliği var tartışılır. Keyfine okunabilir en fazla, mesleki olarak hiçbir niteliği olmaz. Bizim stajımız ayrı, proje ödevlerimiz ayrı, makale ödevlerimiz ayrı, sunumlarımız ayrı olurdu; uzaktan eğitimle olabilecek bir bölüm olduğunu düşünmüyorum. Öğretmenlik için de aynı şekilde, insanlarla uğraşıyorsun eğitimi uzaktan ne kadar uygun ve doğru verilebilir? Eğitim fakültesinde okuyan arkadaşlarım çok ders çalışırlardı cidden. Muhakkak vardır Aöf okuyup kendini çok geliştirenler ama istisna görüyorum onları.

Aöfte edebiyat,tarih, coğrafya ve felsefe lisans bölümleri vardır. Sadece edebiyat okuyup öğretmen olmuyorlar. Aöf tarih okuyan birisi de formasyon alıp tarih öğretmeni olabiliyor. Bazı bölümlerde formasyon kalktı mı şuan güncel bir bilgim yok. Tarih ve edebiyatta formasyon hala kesin vardır diye düşünüyorum. Aöf ü bu kadar yerip küçümseyenleri hala anlayamıyorum. Aöf olup çıkmış sorularla sınav geçen vardır, fakat böyle olmayıp kitabı yutup tüm konulara hakim olarak çalışan öyle geçenlerde vardır. 2 ortalama ile geçen aöf öğrencisi ile 4 ortalama yapan aöf öğrencisi bir olamaz değil mi? Mühim olan baraj puanı geçmek değil, yapabildiğinin en iyisini yapmaktır.

İlk üniversitemi örgün okuyup öğretmen oldum, şuan hala görevim devam ediyor. Çalıştığım okulda aöf mezunu öğretmen arkadaşlarımı gelip görmenizi, bir derslerinizi dinlemenizi çok isterdim. Öğrencilerimiz kendilerine anlatımlarına bayılıyor. Ki aöf mezunu olan öğretmen arkadaşımın girdiği sınıf o branşta açık ara başarı oranı çok ama çok önde.. Kısacası her aöf mezunu asla ama asla bir olmaz. İyisi de vardır, kötüsü de. Aynı örgün okuyanların iyisi kötüsü olduğu gibi. Mühim olan kendini geliştirmek, çabalamak, o bilgiye birikime donanıma sahip olmak.. Bunu örgünden mezun olan bir öğretmen olarak söylüyorum. Aöf mezunu olan bir öğretmen olarak değil. Lütfen aöf okuyanları küçümsemeyin. Örgüne de laf edilmemeli, aöf okuyanlara da laf edilmemeli.

doğrudur, bakarım, yıllardır yaşadığım gördüğüm şey. bir de genelde işyerlerinde yöneticiler üst duzeyler hep 2 yıllık ve ya lise veya aöf mezundur, odtü okumuş veya deü işletme vs okumuş bir yönetıcı oyle az ki. genelde alt kademelerdedir, halbuki yönetıcılıgı okuyan odur dersınız, yok degıl, daha cok kendını gostermeye calısanlar daha az okuduguna ınanılan veya daha az puanla kazanılan oluyor genelde.

Bence suç o öğretmende değil, siz de! siz kendinizi kendi anlatımınızla ezdirdiğinizi gösteriyorsunuz. Çizginizi net çizin. Kendi kendinizi yemeyin. Muhatap olmayın! böyle saçma sapan sebeplerle cocuklara isteksiz ders anlatmayın. Onlar bizim geleceğimiz. Mobing'e gelmeyin.

yuksek lısans ta da para ıle 1 sene okuyorsun sadece derslere gırıp, ıkıncı sene de tez asaması.. onun da kolay okunan bölumlerı var

yuksek lısans ta da para ıle 1 sene okuyorsun sadece derslere gırıp, ıkıncı sene de tez asaması.. onun da kolay okunan bölumlerı var

Psikoloji bölümü için konuştum öğretmenlikleri bilemiyorum açıkçası. Ama bir klinik psikoloji bölümünün bence uzaktan eğitimi olamaz, eğitimler yüz yüze olmalı, süpervizyonsuz verilmemelidir. İnsanlar ruh sağlığını buralardan "eğitim almış" insanlara emanet etmemeli.

Cogu orgunun de tozunu attirdik sukur ama ogretmen lisesi olamadigimiz icin zamaninda 100 de 93 net birakip acik ogretime gitmek durumunda kaldik.
Çoğu öğretmen lisesinden dil bölümü çıkışlı öğrenci de İngilizceyi bilmeden çıkıyor nerdeyse. Gördüm arkadaşlar dershanede ben ilk sınıftaydım dil sınıflarında onların çoğu üçüncü sınıftaydı... İngilizce öğretmenliği okuyup da daha kelimenin doğru telaffuzunu bilemeyip saçma sapan okuyuşlar duydu bu kulaklar...
Keşke herkes sizin gibi kendini geliştirse :) salla başı al maaşı olmuş çoğu İngilizce öğretmeni de...

Mune Hanım, aöfün küçümsenmesi günlerce devam edecek gibi. Örgün için de böyle tavırlar olsaydı çok çirkin olurdu, keza aöf için de çok çirkin oldu. Dün yazdığınız yorumlar keşke dikkate alınsaydı. Bir el atsanız çok iyi olacak.. :)

Benim cevremde aof okuyanların hic çalışmaktan uyuyamadiklarini veya gözlerinin şiştiğini hatırlamıyordu.ogrenciligin güzel yani çalışmak değil o ortamdaki diğerleriyle gezmek tozmaktir da.ah o yıllara dönebilsem

Katılıyorum, binde bir istisnai örnekler vererek aöf ve örgünü eşit kabul etmek yanlış olur, hocalarla birebir, uygun ortamda, uygun ve yeterli pratiklerle yapılan eğitimlerin yerini evde tek başına çalışılan kitap ne yazık ki tutamaz. O kadar birbirine denk mezunlar çıkarıyorsa örgün eğitime ne gerek var o zaman? Genel olarak bakıldığında ben örgün eğitim almış birini tercih ederim.

Ama sorsan ilkokulda "en iyi" öğretmeni seçmek için sıraya girer bu tarz insanlar.

Ama çocuğumun öğretmeni şunu yapmıyor, bunu yapmıyor der falan.

Ben çözümü buldum arkadaşlar.

Bence çocuklarınızı ilkokula yollamayın.

AÖİ çıksın. Açıktan okusunlar.

Sonuçta okul bahçesi falan zaman kaybı bunlar hep.

Zaten AÖİ de daha zor olur ilkokula göre.

Daha zor olanı başarsın çocuklarınız.

Hadi kolay gelsin :)

Açık ogretim ingilizce ögretmenlıgı bölümü vardı son kaç yıl öncesıne kadar 6 yıl kadar açıktı boyle bır bölüm... buna nedıyorsunuz? bır tanıdıgım ıngılızcenın i sini bılmeden atandı... yapılacak bır sey yok, onun ıcın de zor, ne ogretıcek

konu sahıbı bayan da belkı ezmıstır bılmeden aöflüyu ben orgun okudum dıye... ucretlı hem de aöflu... bılemıyorum yanlı davranmamak gerek.
ücretlı ogretmenlerın ezıklendıgını okuyoruz genelde ınternette

yoo genellememin gayet farkındayım.anlamanız kıt sanırım söyleneni anlamıyosunuz.böyle yazdım çünkü böyle düşünüyorum dedim.kaç yıldır iş hayatım var tabii ki belirli gözlemlerim ve düşüncelerim var, her aöflinin hakkında tek tek bilgi sahibi olmam gerekmiyor fikir beyan etmem için.söylenenleri şahsileştiriyor olmanız sizin kendi sorununz beni bağlamıyor üzgünüm ayrıca ego kasacak olsam aöfliler üzerinden bunu yapacak kadar ölmedim daha, teşekkürler.

Zihin fukara olunca dil ukala olurmuş. Okumuşsunuz ama bazı şeyler baki kalmış. Bu çirkin, alaycı üslubunuz benim muhatap alacağım seviyede değil. İyi günler...

Yine okuyacağım

Yine gezip tozacağım, partilerde cirit de atacağım, okullararası turnuvalara da katılacağım, dağcılık kulübüne üye olup hiking de yapacağım, dans kulübüne gidip cumbia da öğreneceğim

Hayatımın sonuna kadar okuyacağım, öğreneceğim, araştıracağım

Yine sürüneceğim

Sürünmesi bile zevkli be

Tüm paralar feda olsun eğitime-öğretime

Öğrenciliğin tadı başka bir şeyde yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…