• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okulda cinsel konusmalar

ya ben 27 yaşındayım ve ben ergenken pedi siyah poşete sarıyorlardı 😭
yaşayıp gördüğümüz kimseye anlatmadığımız her şey normal regl olmak değil
x'e otomatik çeviri gelmiş ya tüm ülkelerden kadınlar birbiriyle aynı şeyleri yaşadığını gördü
biri şey yazmış kaka yapmak biyolojik, normal bir şey olduğu için her yerde ücretsiz tuvalet kağıdı var, insanlık hakkı olarak görülüyor ama erkekler regl olmadığı için erkeklerin de doğmasını sağlayan üreme sisteminin aynı şekilde biyolojik, normal olan kanaması için hiçbir yerde ücretsiz ped yok
internet bi yandan da iyi ki var yoksa nasıl akıl edecektik bunca şeyi
Benim bütün travmalarimin sebebi Annemdir

Aynisini Asla kizima yapmam

Gecen karnim agriyor dedim oglum Anne regli mi oldugn ihtiyacin var mi ne yapabilirim dedi cok mutlu oldum alsin karisi Tele tepe kullansin 😂😂

Yok Abi ya kadinlara yillarca ayni eziyet ayip tüh tüh

Ya annem Bana bir hikaye anlatti sok oldum kadina kizamiyorum ki ayni sekilde o da büyümüs tek sucu ben kizlarima bunu yapmiyacam dememek olmus neyse

Hamileymis Sofrada babasi gelince utanmis kalmis yememis onlarda vay vay ne efendi terbiyeli kizimiz var demis annem bunu gururlanarak söylerdi karnini saklarmis babasinin yaninda

Ki babasi yani dedem ölmüs arkadasinin karisini götürmüs bir insan

Kafami duvara sürtüp ates cikartmalik bir boktan berbat sülale neyse cok gömdüm bizimkileri 😂

31 den nerelere geldik vay be

Sinif ogretmeniyle konustum. Rehber ogretmenle de konusup aileye iletecegini soyledi. Muhtemelen abisinden ogrenmistir dedi. Benim oglanin agzindan hic duymadigini soyledi.
Esimi de aradim anlattim. Dun kahvaltida “kahvaltisini son bitiren gay” demis. Esim de “Gay ne demek sen biliyor musun” demis. Oglum da “kufur gibi bisey” demis. Kimden duydun diye sormus. Ali soyluyor demis. Ogretmene onu da anlattim.

Cinsel egitim konusunu dedigim gibi once terapistle gorusup onun yonlendirmesiyle bakacagiz.
Aynisini bizde yasadik devlet okullarının normali bu maalesef.
:olamaz: hakaret olarak kullanıyorlar gay i ne olduğunu bilmeden

Konuşalım. Ama nasıl? Herkes zuzush gibi terapist desteği alamıyor. Ama bu sorulara maruz kalacak.
doğrusunu sağduyu ile bilebilirsiniz ya bence. sadece kendi kafamızdaki algıları yıkmamız lazım
gerçekten çocukların ve herkesin iyiliği için bu

Sadece ebcedden geldiği kısmı doğruymuş benim 🤣🤣
ya benim ilk merak ettiğim şey
neden "31" demişler buna olmuştu çünkü :D

lubunya dili diye bişey var bu ülkede, romanların filan acaip bir seks terminolojisi var. ama 31 tüm ülkede bilinen bişey...niye 31, bunu araştırmıştım :D

ben ikinci el kermeslerde şu seriyi buldukca aldim,
cok kucuk cocuklara hitap eden bir kitap ve dogumu vs oyle guzel anlatiyor ki - o cocuk zaten baka baka ögrenir, normallestirirEki Görüntüle 3724099 Eki Görüntüle 3724097 Eki Görüntüle 3724098
cocuk kitaplari okumayi cok severim ama bizim kitaplarda su resim mumkun mü olsun? varsa da ben görmediysem cok sevinirim ama yoktur buyuk ihtimalle.
malesef tabularla buyuyoruz sonra hersey "büyük olay" haline geliyor.
ayni kitabin ölümlü versiyonu da var mesela cocugun sevdigi buyuk annesi rahatsizlaniyor, ölüyor, annesi devamli agliyor, onu gömüyorlar topragin oldugu kutucugu aciyorsun iskelet:) baska inanislarda insan oldukten sonra ne yapilir anlatiyor, oldukten sonra nereye gidecegimizin belirsiz oldugu ama toplumlarin kendi inanclarina gore cesitli yorumlar yaptigi... hayatin dogal akisinda o kadar basit bir dille anlatiyor ki.
keske bizde de bu amaca yonelik seyler olsa.
ama bu guzel ulkede hersey tabu
cocuk onlar, zihni bulanmasin, travma olmasin diye herseyi geciştiriyoruz sonra yine olmuyor...

Ben ameliyatla alındığını anlattım. Çünkü doğumu bu sekilde oldu. 🤣 Nasılsa o doğurana kadar vajinal doğuramaz artık insanoğlu bunu bilsin dermişim puhahah.

Şaka bir yana güzel kitap gerçekten. Şimdi tam bu olayı merak ettiği bir dönemde görse sürekli bunla ilgili çok soru gelir mesela. Ama herhangi biz zamanda denk gelse hee böyleymiş der geçer. Merak etmesine dahi gerek kalmamış olur. Ay bi komşumuz vardı ben küçükken hiç unutmuyorum. Ben doğumun nerden yapıldığını 16 yaşıbda öğrendim demişti. Annemden büyük bi kadındı.😶‍🌫️

ben ikinci el kermeslerde şu seriyi buldukca aldim,
cok kucuk cocuklara hitap eden bir kitap ve dogumu vs oyle guzel anlatiyor ki - o cocuk zaten baka baka ögrenir, normallestirirEki Görüntüle 3724099 Eki Görüntüle 3724097 Eki Görüntüle 3724098
cocuk kitaplari okumayi cok severim ama bizim kitaplarda su resim mumkun mü olsun? varsa da ben görmediysem cok sevinirim ama yoktur buyuk ihtimalle.
malesef tabularla buyuyoruz sonra hersey "büyük olay" haline geliyor.
ayni kitabin ölümlü versiyonu da var mesela cocugun sevdigi buyuk annesi rahatsizlaniyor, ölüyor, annesi devamli agliyor, onu gömüyorlar topragin oldugu kutucugu aciyorsun iskelet:) baska inanislarda insan oldukten sonra ne yapilir anlatiyor, oldukten sonra nereye gidecegimizin belirsiz oldugu ama toplumlarin kendi inanclarina gore cesitli yorumlar yaptigi... hayatin dogal akisinda o kadar basit bir dille anlatiyor ki.
keske bizde de bu amaca yonelik seyler olsa.
ama bu guzel ulkede hersey tabu
cocuk onlar, zihni bulanmasin, travma olmasin diye herseyi geciştiriyoruz sonra yine olmuyor...

Kitap cok güzelmis benim kiz

Sachunterricht dersin de ögrendi

Amac Aslin da cocuklara erken cinselligi ögretmen degil kendini koruyabilen bedenini koruyabilen cocuklar yetistirmek

Ben ameliyatla alındığını anlattım. Çünkü doğumu bu sekilde oldu. 🤣 Nasılsa o doğurana kadar vajinal doğuramaz artık insanoğlu bunu bilsin dermişim puhahah.

Şaka bir yana güzel kitap gerçekten. Şimdi tam bu olayı merak ettiği bir dönemde görse sürekli bunla ilgili çok soru gelir mesela. Ama herhangi biz zamanda denk gelse hee böyleymiş der geçer. Merak etmesine dahi gerek kalmamış olur. Ay bi komşumuz vardı ben küçükken hiç unutmuyorum. Ben doğumun nerden yapıldığını 16 yaşıbda öğrendim demişti. Annemden büyük bi kadındı.😶‍🌫️
Benim bir eski Konsum yasi Benden büyüktü

Ilk adet kanamasinda kanser oldugunu zannedip günlerce aglamis 😂

ya benim ilk merak ettiğim şey
neden "31" demişler buna olmuştu çünkü :D

lubunya dili diye bişey var bu ülkede, romanların filan acaip bir seks terminolojisi var. ama 31 tüm ülkede bilinen bişey...niye 31, bunu araştırmıştım :D
Bak anlamini sor erkeklere bilmezler bak burda kadinlar sak sak yazdi gecen sordum benim hiyara diyor her Halde 31 e kadar sayinca bitiyor ondan dedim hic saydin mi yoo ee ne anlami var 31 demenin ya bana ne soruyon git ChatGPT var ona sor dedi 😂😂😂. Düz zigotlar

Sonuna göz kırpan emoji koyunca laf soktum vaav olmuşsundur. Eğitimle adam olunsaydı ohoo
Neyle insan olunuyor egitimle olmuyorsa bak düzelttim Adam olmak ne demek ya

Adam olmak erkege denilir kadin olmak kadina hani bak egitim egitim egitim

Is adami tabiri bile kalkti is insani var 😉
Bu da benden

iste biz boyle "karin kesilir cocuk cikar" diye ogrendigimiz, vajina hakkinda konusmaktan utandigimiz icin hollandada %15ken bizde %60 , dunyanin geri kalani catir catir sevisirken vajinusmus topiklerine her ay yeni uyeler geliyor.
ben ergenken de annem bir ergenler icin cinsellik kitabi alip koymustu kutuphaneye, gizli gizli onu okur herseyi ogrenirdik😅 ben hep adetle, kadinlikla, dogumla cok barisiktim - ama kiz ortamlarinda kizlar ilkgece korkularini anlatirlardi analarinin gunlerinde duyduklari sehir efsaneleri. yok iki kisi kitlenmis de doktora gitmis yok kan duvarlara sicramis, tonla sacmalik...
sonra gel o kadinlardan saglikli keyifli cinsellik bekle, secme imkanlari varsa vajinal dogum secsinler:)
Kitap cok güzelmis benim kiz

Sachunterricht dersin de ögrendi

Amac Aslin da cocuklara erken cinselligi ögretmen degil kendini koruyabilen bedenini koruyabilen cocuklar yetistirmek
ben istanbulda yasiyorum fransiz yetimhanesinin, alman bilmenne komunitesinin kermesleri oluyor sosyal medyadan gorup gidiyorum. oralardan 10-20 liraya aliyorum bunlari:) hatta bazilarinda fiyat bile olmuyor sen secip alip oradaki kutuya gonlunden geceni koyuyorsun.
aslinda en iyisi alip bol bol okuyup en basindan merak etmeden bilgiyi vermek bence:)

Yunurta ve sperm olarak biliyor. Tam birleşme olayını sormadığı sürece söylemeyeceğim ama yunurta ve sperm nasıl birleşiyor derse onu da anlatırım.
29-30 yıldır yumurta yemememin sebebi aha bu bilgidir ahahd

Benim bir eski Konsum yasi Benden büyüktü

Ilk adet kanamasinda kanser oldugunu zannedip günlerce aglamis 😂
🤣🤣 Ben biraz erken regl oldum, hiçbir bilgim yoktu ve ilk kez regl olduğumda mide kanaması geçiriyorum öleceğim zannettim, annem öleceğimi bilirse çok üzülür diye ondan sakladım 🤣🤣 çamaşırımı da yıkayıp kirli sepetine attım, iki üç ay hayata hep son sefer baktığımı zannederek arabesk kafayla gezdim 🤣🤣 bugün gülerek anlatıyorum ama aslında bu durum benim vajinismus olmama sebep oldu, tedavi görmek zorunda kaldım

Back
X