Okulda kızımla ilgili şikayet duymaktan bıktım

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Kızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Okullar açıldığından bu yana iyiydi öğretmeni de memnundu ama dün yine şikayet geldi ve çok üzüldük,. Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş, öğretmende kızımı en arka masada tek oturtuyormuş, öğretmen de biraz sakin kalıyor kızım zaten çok takan bir çocuk değil, bu sene büyüdü değişmiştir dedim ama yine aynı. Şikayet duymaktan bıktım artık, dünden beri ne eşimin ne de benim keyfimiz yok ne yapıcam bilmiyorum, var mı bizim giii çocuğu olan ne yapıcaz nasıl düzelicek

Kizinizin davranisiyla ilgili sinif ogretmeni arkadaslar fikir verir ama ben okulunuzdaki guvenlik eksikligine takildim. Bir ogrenci elini kolunu sallayarak disari cikabiliyor,cok vahim bir durum. Daha da vahimi demek ki kotu niyetli bir kisi de gayet normal iceri girip cocuklari alip ciksa kimse gormeyecek bir sey de demeyecek. Bence ogretmenle bununla ilgili konusmalisiniz. Once cocuklarimizin guvenligi,sagligi. Sonra da davranislari ve dersleri

Öncelikle ya daha güvenli bir okula alın ya da okulla güvenlik konusunu görüşün. Küçük yaşta çocukların olduğu bir okulda güvenlik olmaması kabul edilemez. Tadilat olan okulda çocuk olmamalı zaten, başlarına her an bir şey gelebilir. Çocuğunuza gelen şikayetlerden daha önemli bir konu bu.

Çocuğunuzun kişiliği bu, bunu kabul edin. Bazı çocuklar kabul görmek için akıl almayacak şeyler yapabilirler. Muhtemelen ufak da olsa bir özgüven sorununuz var bunu aşmaya çalışın. Buradan yazmakla olmaz, bu konuyla ilgili kitaplar okuyun. Ebeveyn olarak tek başınıza yapamıyorsanız bir uzmandan yardım alın. Bir de yedi sekiz yaşında çocuğa harçlık vermeyin okula giderken.

Ben de öğretmenim, çocuğun dışarı cikmasi bahçe nöbetçisi olan öğretmenin sorumluluğunda.
Diğer sorunlar için, öğretmenle iş birliği yapmalisiniz. Arka sırada yalnız oturmamali, gerekirse okulunu değiştirin, iyi gelebilir diye düşünüyorum.

Kızınızın davranışında kötü bir durum yok şaka mı yani her çocuk bunları yapar. 2. sınıf okuldan çıkıp giden öğrenciyi göremeyecek kadar kör mü bunlar öğretmeni nerde nöbetçi öğretmen nerde?? Çocuğu tek başına arkada oturtmak ne demek. Öğretmenim diye ortada mı geziniyor bir de. Biz de öğretmeniz bundan daha beterleri var yani öğrenciyi bu şekilde dışlayıp şikayet etmek ne demek ya

2. Sınıf ogrencisine ne kadar harçlık veriyorsunuz ki ona kalem, buna başka bir şey alsın?
Okulda güvenlik görevlisi yoksa nöbetçi öğretmen de mi yok?
Dışarı çıktı diye çocuğunuzu uyarın ama bence okulu da uyarın.
Sadece çocuğa yüklenmek, çocuk problemiymiş gibi davranmak çözüm değil. İşin garibi siz de kabullenmiş gidiyorsunuz..

Tadilat gereği okulda güvenlik yoksa, okulun kapısına bir öğretmen konulur, bahçenin kapısı açıksa bahçe kapısına bir öğretmen getirilir, hatta çocukların can güvenliği mevzu ise, gerekirse o çocuklar birkaç gün okulun içinde, spor salonunda ya da sınıf içi aktivitelerle oyalanır, ancak dışarı çıkartılmaz.
Bence bunu sorgulayın.Çocuğunuzun sosyalleşme problemi var yalnızca, ve elindeki parayı kullanarak kendini grup içine kabul ettirmeye çalışıyor. Kendisi o gruba girecek cesareti gösteremediği için hediyelerle aralarına girmek için çaba harcıyor.
Öğretmenini uyarın, çocukların birlikte oynayacağı oyunlara teşvik etsin, siz de arkadaşlarının anneleri ile irtibatta olun, görüşün, gerekirse bir iki kez ev oturmaları yapın. İnanın çok faydalı olacak. Ancak bir çocuğa arkadaşlarına hediye aldığı için kızmak, ya da en arka sırada tek başına oturtmak başta aşağı yanlıştır.

ben olsam güvenlik eksiği olan okulu da o öğretmeni de ilgili heryere şikayet eder, çocuğumun da okulunu değiştiririm.
ne demek bi de çocuk okuldan çıkmış diye veliye şikayet etmek. gerekirse mesleki hayatı bitsin. böyle mi koruyor çocukları ilkokul öğretmeni olarak. çok yazık.

bence mutlaka bir pedagog ile görüşün. bunca kabullendirme çabası şu an önü alınmazsa ileride daha uç şeyler yaptırabilir.

Öğretmeni ne hakla en arka sıraya oturtuyor ki, ben çocukta bir sorun göremedim..

Nöbetçi öğretmen Yok muymuş okulda? Biri gelip götürse ne olacak? Kızının arkadaşına karışması rahatsiz edici diğer öğrenci için malesef. Bir öğrencim vardı. Bütün sene sıra arkadaşını, yanına ve arkasında oturan arkadaşını eve ve bize şikayet ede ede ömrümüzü yedi. Her akşam velisi arardı. Talimat alıyorduk arkasına x, yanına y önüne z otursun diye. Sınıf Size özel değil diye dşye zor bıraktırdık bu davranışını. Ve bu öğrenci yanındaki ve arkadaki arkadaşına neden kalemini oraya koydun, neden silgin böyle, Sırayı yavaş çek, öğretmenim x bu soruyu yanlış yapmış, y burayı yanlış yazmış diye devamlı bşr şikayet halindeydi. Kimse onunla oturmak istemedi, hiç arkadaşı kalmadı ve biz de tek oturttuk. Bundan da memnun kalmadı malesef. Hatta kimse benimle konuşmuyor diye yine velisine şikayet etmiş. Ama etrafındakileri bıktırmış ne yapalım.

Çocuğu dışarı çıktı diye şikayet mi ediyor bir de? Öğretmeni olarak bunu engelleyememiş olmak onun ve okulun suçu. Asıl siz onlardan şikayetçi olun.
Öğretmenin suçu değil ki, nöbetçi öğretmenin suçu. Her öğrenciden nöbetçi öğretmen sorumludur, sınıf öğretmeni sadece derste sorumlu olur. Teneffüste de bırakalım da nefes alsın öğretmen de.

Cocugunuzun yaptiklarini eksik anlatiyorsunuz buyuk ihtimal . Bunlar sikayet edilecek seyler degil cunku . Ogretmenle iş birligi icinde olun cocugunuza da bunu hissettirin buyuk ihtimal cocugunuz biraz saygisiz da ust uste yapinca ogretmen biraz daha on yargili yaklasiyor olabilir. Okul degistirmenin de kotu tarafi olmaz baslarda zorlanir sonra alisir tabi sorun cocukta degilse

Siz cocugunuzu zaten uyarmıssınızdır bı daha dışarı çıkmaması konusunda bahçe nöbetçisi öğretmene söylenmesi gerekirdi bunun ilk olarak sonra da size. Nöbetçi öğretmen uyarı almiştır dıye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…