- 4 Haziran 2012
- 2.163
- 1.841
- 248
Arkada tek başına oturtması normal mi? Cezaa olarak arkada tek başına oturtan öğretmen yabi hatalı. Demek ki öğretmene göre arkada oturtmak eziklik, bana göre değilEn arka sıra da sınıfa dahil.herkes öne gelirse en arkaya kim oturacak, tahtanın önüne kilim mi sersin öğretmenNiye eziklediniz şimdi arkada oturan öğrencileri???
Bu tarz problemler gayet normal öncelikle sakin davranın ve bence her bişey diyene bakmayın ben öğretmenin arka sırada tek başına oturtmasına çok kızdım bu çocuğun pskolejisini daha da sarsar kesinlikle bir çocuk pskoloğuna götürün mutlaka pskolejik bir travma geçiriyordur ilk başta altta yatan o pskolejik sebebi öğrenmelisiniz umarım kısa sürede atlatırsınız Allah yardımcınız olsunKızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Okullar açıldığından bu yana iyiydi öğretmeni de memnundu ama dün yine şikayet geldi ve çok üzüldük,. Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş, öğretmende kızımı en arka masada tek oturtuyormuş, öğretmen de biraz sakin kalıyor kızım zaten çok takan bir çocuk değil, bu sene büyüdü değişmiştir dedim ama yine aynı. Şikayet duymaktan bıktım artık, dünden beri ne eşimin ne de benim keyfimiz yok ne yapıcam bilmiyorum, var mı bizim giii çocuğu olan ne yapıcaz nasıl düzelicek
Alıntıladığınız yorumu daha makul ve seviyeli buldum.+10000000. Çocuğun suçu yok diyenler kaç yaş grubu merak ediyorum. Okullarda birkaç yıl öncesine kadar güvenlik falan yoktu zaten. Hele bizim zamanımızda hiç yoktu. Ben okulun karşısındaki bakkala asla gitmezdim. Ne zaman ki para hesabını öğrendim ve sınıf arkadaşlarım gitmeye başladı diye ailemden izin istedim, o zaman bakkala adımımı attım. Nereye kadar ona buna emanet edeceksiniz çocukları gerçekten hayret ediyorum
Sınıfta yaşananları tam olarak hiçbirimiz bilmiyoruz. Az öte oturup sakinleşsin istemiş olabilir.Arkada tek başına oturtması normal mi? Cezaa olarak arkada tek başına oturtan öğretmen yabi hatalı. Demek ki öğretmene göre arkada oturtmak eziklik, bana göre değil
Af buyurdum evet öğretmenim ya siz??? Evet alıntıladığım yorum benimkinden makul, daha sakin çünkü o zamana kadar okuduklarım arasında tek doğru yaklaşıma sahip olduğu için beni de deyim yerindeyse coşturdu. Böyle düşünen de varmış Allaha şükür dedim. Sınıf kaç kişi, neler yaşanıyor bilmeden habire gaz verilmiş. Ben de başka açıdan baktım. Az empati... ayrıca boy sırasına göre oturtmak demode kaldı , uzun boylular cam kenarı veya pencere kenarında sıranın duvar tarafına pekala oturabiliyor. Bunda sınıf atmosferi belirleyicidir.Alıntıladığınız yorumu daha makul ve seviyeli buldum.
En azından yorum yazan insanların yaş grubunu sorgulamak gibi bir davranış gelistirmek yerine doğru noktalara da değinebilmiş.
Af buyrun ogretmen misiniz? İstatistikçi mi?
Burada yazılan yorumları öğretmenlere yapılan genel eleştiri olarak almasanız?
Çocuk anne baba sorumluğundan çıkıp okulun sorumluluğuna geçer. Yani okul bu sorumluluk doğrultusunda hareket etmek zorunda.Tabi ki okul dadılık edecek değil ama güvenliği sağlamak zorunda!
Çocuğun akıllı olması ? Keşke olsalar her söylediğimizi dinleseler sözümüzden hiç çıkmasalar?
Yahu hiç mi çocuk olmadınız yapmayın?
Ayrıca boy durumuna göre çocuklar sıralara oturtulur benim bildiğim.En arka sıralar daha uzun boylu arkadaşların yeriydi. Benim zamanımda böyleydi.Ayrica hiç bir çocuk tek başına oturmazdı!
Bu konudaki öğretmenin ceza için oturttuğu aşikar.
Tamamen çocuk mu suçlu diyelim okadar yetişkini varken başında bunu mu istiyorsunuz??
Tahmin ettimAf buyurdum evet öğretmenim ya siz??? Evet alıntıladığım yorum benimkinden makul, daha sakin çünkü o zamana kadar okuduklarım arasında tek doğru yaklaşıma sahip olduğu için beni de deyim yerindeyse coşturdu. Böyle düşünen de varmış Allaha şükür dedim. Sınıf kaç kişi, neler yaşanıyor bilmeden habire gaz verilmiş. Ben de başka açıdan baktım. Az empati...
Empati yaptım zaten iki çocukluyum ya siz??? Mesleğinizi söylememişsiniz nedense. Bir de bekar ve çocuksuzsanız artık bilemiyorum. Keşke evde iyice tembih etseydim, öykülerle örneklerle destekleseydim... gibi düşünceler geçerdi içimden en başta... okulda herkesin başına görevli verilemeyeceğine göre...Tahmin ettimÖğretmen değilim mesleğimi söylememe gerek yok
Ama ailemde çevremde öğretmen var ve çok değerliler benim için.
Bahsi geçen konuda hatalar var evet ama bana en masum çocuğun ki geldi.
Söylediğiniz şeyleri bizde düşünüyoruz muhakkak ama eyleme geçirme noktasında problem olabiliyor.
Empati yapıyorum emin olun.
İnsanız hata olur kimse istemez böyle olsun ama tavırlar yanlış.
Siz empati yaptınız mı?
Ya dışarı çıkan sizin çocuğunuz olsaydı?
Sordunuz madem söyleyeyim kurumsal bir firmada genel müdürüm.Empati yaptım zaten iki çocukluyum ya siz??? Mesleğinizi söylememişsiniz nedense. Bir de bekar ve çocuksuzsanız artık bilemiyorum. Keşke evde iyice tembih etseydim, öykülerle örneklerle destekleseydim... gibi düşünceler geçerdi içimden en başta... okulda herkesin başına görevli verilemeyeceğine göre...
İstedikleri gibi girip çıksınlar demedim zaten ama herkes çocuğuna gereken eğitimi verirse, koskoca bahçede kimbilirkaç çocuğun peşinde gezen nöbetçi öğretmene güvenmezse daha doğru bir iş yapmış olur. 14 senedir görevdeyim ve iki çocuk sahibiyim. Velilere hep derim “çocuklarınızı yetiştirmede öncelik sizin” . size görevinizde yeğenlerinizle yaşadığınız hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim.Sordunuz madem söyleyeyim kurumsal bir firmada genel müdürüm.
Bekar ve çocuksuzum evet.
Ama fazla fazla yeğen sahibiyim ve çok sayıda çocuğa anne ve ablayım bu konuda detay istemezsiniz değil mi?
Okulda her çocuk için ayrı görevli olamaz ama bu da okuldaki çocukların istediği gibi girip çıkabileceği anlama gelmez.
Tabiki bakın bu konuda sözüm yok öğretmen herseye ve her zaman hakim olamaz.İstedikleri gibi girip çıksınlar demedim zaten ama herkes çocuğuna gereken eğitimi verirse, koskoca bahçede kimbilirkaç çocuğun peşinde gezen nöbetçi öğretmene güvenmezse daha doğru bir iş yapmış olur. 14 senedir görevdeyim ve iki çocuk sahibiyim. Velilere hep derim “çocuklarınızı yetiştirmede öncelik sizin” . size görevinizde yeğenlerinizle yaşadığınız hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim.
Öpretmenin tavrına tkılırsınız elbette çünkü siz de herkes gibi sınıfta sadece konu sahibinin kızı varmış gibi bakıyorsunuz olaya. Hazır şuracığa yazıyorken şunu da ekleyeyim: artık devir değişti. Birçok uzman sosyal medyada bedavadan bir sürü bilgi paylaşıyor. Yararlanın anneler...Tabiki bakın bu konuda sözüm yok öğretmen herseye ve her zaman hakim olamaz.
Çocuk yetistirmede öncelik tabiki ebeveyndedir.
Buraya takılı kaldık ben aslında daha çok öğretmenin tavrına takılı kalmıştım. Neyse.
Güzel dilekleriniz icin teşekkür ederim.
Rabbim size de çocuklarınıza da hepimizin çocuklarına da sağlık sihhat versin insallah. Aynı şekilde başarı ve mutluluk sizinle olsun.
Çok saçma. Her ne kadar tembihlenilse de bi arkadaşı elinden tutsa uzaklaşabilir. Çocuk bu bilse bile dikkati dağılır, kandırılır her şey olabilir. Çocuk yanında yetişkin kimse anne baba bakıcı dede servis görevlisi öğretmen onun sorumluluğunda ve gözetimi altındadır. Başına bir iş gelirse de yetişkinin suçu vardır. Çocuk çocuktur. Çocuğa öğretirsin nasihat verirsin ama kendi sorumluluğunu yükleyemezsin. Dışarıda kaybolsaydı biri alıp götürseydi çıkmasaydı napalım mı diyecektik.+10000000. Çocuğun suçu yok diyenler kaç yaş grubu merak ediyorum. Okullarda birkaç yıl öncesine kadar güvenlik falan yoktu zaten. Hele bizim zamanımızda hiç yoktu. Ben okulun karşısındaki bakkala asla gitmezdim. Ne zaman ki para hesabını öğrendim ve sınıf arkadaşlarım gitmeye başladı diye ailemden izin istedim, o zaman bakkala adımımı attım. Nereye kadar ona buna emanet edeceksiniz çocukları gerçekten hayret ediyorum
Nöbetçi öğretmen belki de bahçedeydi ama parmaklıklara tırmanan başka bir çocuğa bağırmakla meşguldü. Durum böyleyse olan biteni anlatır, hiç başı ağrımaz. Nöbet yerindeyse her türlü savunur kendini ama öğretmenler odasında çay içiyorsa bilemem. Öğretmen nerdeymiş diyenleri bilgilendireyim yani. Peki dışarda kaybolsaydı nerde bu polis diyecek miydiniz?Çok saçma. Her ne kadar tembihlenilse de bi arkadaşı elinden tutsa uzaklaşabilir. Çocuk bu bilse bile dikkati dağılır, kandırılır her şey olabilir. Çocuk yanında yetişkin kimse anne baba bakıcı dede servis görevlisi öğretmen onun sorumluluğunda ve gözetimi altındadır. Başına bir iş gelirse de yetişkinin suçu vardır. Çocuk çocuktur. Çocuğa öğretirsin nasihat verirsin ama kendi sorumluluğunu yükleyemezsin. Dışarıda kaybolsaydı biri alıp götürseydi çıkmasaydı napalım mı diyecektik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?