Okulda kızımla ilgili şikayet duymaktan bıktım

Ben ilaç vermek istemediğim için direk psikoloğa götürdük, iyiki de götürmüşüz çünkü kendimizde olan bir çok yanlışı gördük, aslında çocuklar durup duruken böyle olmuyor mutlaka tetikleyen birşey var, bazı çocuklar çok kolay büyür bazı çocuk zordur dedi, bizimki zor gruptan sanırım
Yani öyle vurması kırması yok ancak sözle arkadaşlarını ağlatıyor, arkadaş gruplarında lider olmak istiyor haliyle de arkadaşları tarafından dışlanıyor
Sizi anlıyorum çünkü bizde çok üzülüyoruz,ama psikolog sayesinde bir çok yanlışını özellikle de benim gördüm
Çok otoriter bir anne olduğumu fark ettim artık dafha sakin davranmaya çalışıyorum
Tabi yavaş yavaş,hemen olucak birşey değil

Kendini kabul ettirmeye çalışıyor galiba ama neden ?
Kesinlikle okulda güvenlik olmalı normalde nöbetçi öğretmen de mutlaka vardır ama öğretmen dersten çıkıp inene kadar öğrenci fırlıyor resmen bu yüzden güvenliksiz bir okul çok kötü Allah korusun başına bir şey gelseydi

maalesef bende otoriterim yada olmaya çalışıyorum diyelim. belkide öncesinde benim tedavi olmam lazım daha yumusak sakin biri olsaydım belki daha uysal bir çocuk olacaktı diyorum. bizimki aslan burcu onunda herşeyi yönetmek isteme durumu varmış. oyun oynamayı sevmeyen bir çocuk oturupta oyuncaklarla 10 dk oynadığını görmedim. okuldada arkadaşlarıyla oynarken sürekli kendi istediği oyun oynansın istiyormuş. evdeki tutum davranış anne baba ilişkisinin bile çocuğun üzerinde olumsuz etkiler yarattığını düşünüyorum.

Aynen öyle, anne ve baba arasındaki iletişim çocuğu çok etkiliyor. Eşimle tartıştığımız yada ben bazen sinirli olduğum zamanlarda kızım çok agresif oluyor görüyorum. Çok otoriterim kendimi öyle görüyorum, o yemek biticek, o ödevler saatinden önce yapılacak, saatinde yayılacak, abur cubur yenmicek, ne koyarsam yenicek gibi gibi.
Yazarken ben bile yoruluyorum.
Biraz zor bir çocuk farkındayım, doğduğunda hemşire bile dedi sizi baya uğraştırıcak dedi ama bizde körükledik
Psikolog nasıl bu zaman kadar 1 kerede böyle olmadıysa düzelmesi de hemen olmaz dedi
Sınıfta da kimse istemiyormuş kızımda aralarına alsın diye sürekli onlara birşeyler alıp veriyormuş, yanına kimse oturmak istemiyormuş, sürekli kendisinin istediği olsun sürekli ona iltifat edilsin istiyormuş
Yavaş yavaş düzelirler inşallah

benim kızımda çok paylaşımcı el kadar bebekken bile elinde 1 dal çubuk kraker varsa kaç kişiysek böler herkese verirdi. okulda yemesi için atıştırmalık koyarsam fazla koy şunada vericem diyor. biz daha doktora başlamadık başlasak illaki faydası olacak amacım dogru dr. u bulabilmek inş. bulurum yakında.

Ayni durumdayim1 e basladik sorunlar da basladi.Sinifta bi grup var benimki o grupla anlasamiyor

Ben öğretmenim, kendi çocuklarımdan yola çıkarak yorum yapacağım. Genelde ailesinden yeterli ilgi, sevgi gormeyen ya da ailede davranış bozukluğu olan çocuklar, okulda dikkat çekmek için garip garip davranışlar sergileyebiliyorlar. arkadas edinemediyse onların sevgisini kazanmak için onlara birşeyler alıyor olabilir.

Çocuğunuzda bir sorun olduğu fikrine nasıl kapıldınız?
Bence herşeyi bir sorgulamak lazım ve bu sorgunun en sonundaki de kızınız olmalı.Kendini sürekli etrafa sevdirmeye çalışıyor ve bunun yolunun onlara birşeyler almak olduğunu düşünüyorsa çocuğu bu davranışa iten bir temel olmalı.
Daha 2.sınıf öğrencisi nasıl okuldan çıkıp gidebilir.
Nasıl çocuğunu mükemmel gören hatasını görmezden gören aileler yanlıştaysa,kendi evladını bu şekilde yaftalamakta bir yanlış.Belki psikolojik destek alabilirsiniz.

Ben cocukda sikayet edilecek bir durum goremedm bnce ogretmende bir sikinti olmali ufak tefek seyler bunlar ogretmen knsp ustune duserek daha fazla ilgiyle cocugu kontrl altinda tutablr ki bu zaten ogretmenlerin gorevi cunku ailesinden cok ogretmenlerle vakit geciriyor ve ogretmen size cocugunuz okuldan cikip gidiyor dediginde siz ogretmene o giderken sizler na yapiyordunuz die sormadiysanz ve direk sorunu cocugunuzda gorduyseniz bnce sizde hatalisinz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…