Öğretmenden korkmasını istediği yok. Öğrencinin öğretmeni saymasının ilk adımı velinin öğretmeni saymasından geçer. Öğretmene kusur bulanların çocukları zaten öğretmeni umursamaz. Gerçi boşuna yazıyoruz, konu sahibi bence okumuyor bile. İlk cümlelere bakıyor, kendisi haklı bulunmuşsa gerisini okumuyor. Hep aynı şeyleri yazıp duruyor çünküsonra da öğretmen neden arkada tek başına oturtuyor diyorsunuz, sürekli yanındakini sinir eder, hırsızlık durumu oldu diyosunuz? diğer çocuklar oynamak istemiyor, yanına oturmak istemiyolardır belki, ki ben de kendi çocuğum olsa sinir eden birinin yanına oturup strese girmesini istemem.
kızınızın öğretmenden korkmasını istiyormuşsunuz? öğretmen ne yapsın ki korksun kızınız?
dediğim gibi ben çocuklarda kusur, suç bulmam, kusurlu çocuk yok bence, yanlış yetiştirme var.
Kızım 2.sınıfta arka sıra yok aslında sınıfta,oturma düzeni farklı ama ona rağmen dönüşümlü oturuyorlar,olması gerekende bu.Ben özellikle okuldan kaçmasını ve arka sıraya oturtmasına takıldım, suçlu olduğunu bildiği için bize bile söylemiyor kızımın dedesi ne söylüyor bu kadar önemli bir konuyu ve neden en arka sırdda tek başına, diğer çocuklar da otursun o zaman illaki yaramazlık yapan var yani sınıfta. Geçen sene öğretmenden memnundum ama biz kızımızın üzerine düştükçe ilgili bir aile oldukça öğretmen iyice şikayet etmeye başladı, pedagoga zaten gidicez o ayrı
Ben çocuğuma dehb demedim ki, ama dikkat eksikliği çok var bunu öğretmen de söylüyor. Kısa zamanda çocuk psikoloğuna da gidicez inşallah o zaten gerekeni söyler,Tamam öğretmenlerin işi zor da her aktif çocuğa Özel çocuk diye bakılması gerçekten artik sıktı..çocuktur ya tabi yaramazlik yapacak kocaman insanlar gibi otursun mantikli konuşsun bla bla bla çocuk yahuu çocuk.. çanta karıştırmak çocuk için suç değildir yetişkinler için suçtur.. mantık bunu kabul etseydi çocuklar hapiste olurdu :))) her aktif çocuk dehb değildir sevdiği aktivenin başında 15 dk oturabikiyosa dersleri iyiyse hele dehb den bahsedilemez.. nolur artık her hareketli çocuğa dehb gözüyle bakmaktan vazgecin
Biz de biliyoruz herhalde okul değiştirmeyi, söylememenize gerek yokBen olsam çoktan ''Haklısınız galiba, okul değiştirip kızıma yeni bir şans vermeliyim.'' demiştim.
Konu sahibi hala arka sıra,tek, benim kızım, şikayet,öğretmenden memnun değilim diye dönüp dolaşıyor.
Valla okul değiştirmek daha kolaydı :)
Hay agzına sağlıkÇok tuhaf kabul görmek için ilginç fedakarlıklar yapıyor.
Ancak kırıcı sözlerden de vazgeçmiyor.
Kızınıza birinin kalbini kazanmanın ilk ve en önemli yolunun sevgi sözcüklerinden geçtiğini
öğretmek gerekiyor.
Okuldan çıkma konusuna gelirsek maalesef güvenlik her okulda yok.
Keşke olsa, devlet bunu karşılasa ancak olmayınca olmuyor.
Nöbetçi öğretmen her katta ve koca bahçede bir kişi olacak şekildedir.
Bahçe ise çocuk dolu. Kimi çocuk kavgaya tutuşur, kimi çıkmaması gereken yükseklere çıkar, kimi ise düşer
yaralanır. Öğretmen bunlardan herhangi biri ile ilgilenirken okul dışına çıkan öğrenci olabilir mi?
Çok zor bir şey değil, olabilir maalesef.
Eskiden bu tarz durumlarda bizim annelerimiz bize döner ''Orada ne işin vardı senin?'' diye bizi sorgulardı.
Çünkü okul saatinde bulunmamız gereken yerler bellidir.
Kantin, bahçe, tuvalet, sınıf..
Şimdi garip bir şekilde ''O masanın orada ne işi var? Nöbetçi öğretmen nerede ne yapıyor?'' gibi sorular geliyor ilk olarak.
Sorun efendim bunları da sorun.
Ama ilk olarak kızınıza orada ne işi olduğunun hesabını sorun ciddi bir şekilde.
Zaman bozuk, şartlar kötü, eksik...
Önce çocuklarımız akıllı olacak.
Kendisini her şeyden korumak adına dört açacaklar gözlerini.
Yaramazlığa harcadıkları enerjiyi buna harcasalar sorun büyük ölçüde çözülür.
Kıpır kıpır olmasına açıksözlü demedim, ikisinin de anlamlarını biliyorum merak etmeyin.kıpır kıpır ve açıksözlü mü denir acaba? neden güzelliyorsunuz bu durumu, belli bariz kızınızın durumu satır aralarından okunuyor aslında.
peki diğer çocuğun üzüntüsü ne olacak?
o çocuğun kırılan özgüveni nasıl olacak?
öğretmen tabi ki disipline edecek çocukları, ne yapsaydı "açıksözlü" diye madalya mı taksaydı?
siz kızınıza kendisini arkadaşıyla karşılaştırmamasını, mütevazi olmasını öğretin ama bence.
Gecen tanidik birinin anaokuluna giden çocuğu develt anaokulu bahce zamanından sonra dışarı cikmis bahce dışına annesi şans eseri oralarda isi varmış görmüş götürmüş, öğretmene söylemiş şikayet etmeyin soruşturma acilir demis, ay kaybolsa hapise atılırdım diye kendine üzülmüş cocuk kaybolsa ne olacaktı. Tamam öğretmenler zor şarta is yapiyor vs ama birsey denilince herkes kendi öğretmenliğini konuşmalı her yerde olduğu gibi özverili işini seven de var sevmeyendeMüdür sanki bilmiyor okulun eksiklerini... hariçten gazel okuyorsunuz
Tek oturmasına ben de çok üzüldüm hele okuldan kaçmasına, kızıma birşey olsaydı ne yapardık düşünmesi bile kötüCocuk anormal gelrmedi bana. Bence okulunu degistirin. Cocugu tek oturtmak nasil bir vicdansizliktir. Çok üzüldüm kızınıza.
Kızınız suan kendi kararını veremez, onun yerine siz karar vereceksiniz. Değişiklik bazen iyidir. Ezilmesine izin vermeyin, Neticede canavar değil, çocuk bu. Iyi bir öğretmen bulmalısınız bence.Tek oturmasına ben de çok üzüldüm hele okuldan kaçmasına, kızıma birşey olsaydı ne yapardık düşünmesi bile kötü
Diğet konularda kızım haklı demiyorum ancak bu kadar arkaya oturulacak kadar çok şey yaptığını düşünmüyorum
Yeti geliyor ben de kızıyorum çocuğuma eşimde öyle ancak bir öğretmen nasıl sözünü geçiremiyor ben anlamıyorum
merhaba benim kızımda 6 yaşında bu yıl 1.sınıfa başladı kreş döneminde olduğu gibi bu yılda şikayetler geliyor. özellikle bir arkadaşına vuruyormuş. ama genel olarakta arkadaşlar yaramaz diyor. hatta bu sabah bir çocuk .... yaramaz dedi ki o çocukta sınıfta arkadaşlarına kicks boks uygulayan biriymiş buna ragmen kızıma yaramaz dedi. sınıfta derste sıkılma kalemle veya eliyle sıraya vurup gurultu çıkarma öğretmenine ismiyle hitap etme gibi gbi bir sürü seyler. okul bize bir uzmana götürün dedi. hareketinde dolayı götüreceğim. İstanbul anadolu yakasında çocuk ve ergen psikiyatristi arayışındayım varmıdır bildiğiniz memnun kaldığınız bir uzman?Kızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Okullar açıldığından bu yana iyiydi öğretmeni de memnundu ama dün yine şikayet geldi ve çok üzüldük,. Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş, öğretmende kızımı en arka masada tek oturtuyormuş, öğretmen de biraz sakin kalıyor kızım zaten çok takan bir çocuk değil, bu sene büyüdü değişmiştir dedim ama yine aynı. Şikayet duymaktan bıktım artık, dünden beri ne eşimin ne de benim keyfimiz yok ne yapıcam bilmiyorum, var mı bizim giii çocuğu olan ne yapıcaz nasıl düzelicek
Malesef ben istanbulda oturmuyorummerhaba benim kızımda 6 yaşında bu yıl 1.sınıfa başladı kreş döneminde olduğu gibi bu yılda şikayetler geliyor. özellikle bir arkadaşına vuruyormuş. ama genel olarakta arkadaşlar yaramaz diyor. hatta bu sabah bir çocuk .... yaramaz dedi ki o çocukta sınıfta arkadaşlarına kicks boks uygulayan biriymiş buna ragmen kızıma yaramaz dedi. sınıfta derste sıkılma kalemle veya eliyle sıraya vurup gurultu çıkarma öğretmenine ismiyle hitap etme gibi gbi bir sürü seyler. okul bize bir uzmana götürün dedi. hareketinde dolayı götüreceğim. İstanbul anadolu yakasında çocuk ve ergen psikiyatristi arayışındayım varmıdır bildiğiniz memnun kaldığınız bir uzman?
bizde dikkat eksikliği ve hiperaktif olma şüphesi var. uzman tanı koyduktan sonra bir yol izleyeceğiz. siz psikiyatriste mi götürdünüz ilaç mı kullanıyorsunuz? benim endişem ilaç verirlerse kullanmak istememem.Malesef ben istanbulda oturmuyorum
Ben de bulunduğum ilde şu an götürüyorum, yaramazlıklar devam etsede eskiye göre daha iyi olduğunu söylüyor öğretmen, şükür
Biz çocuk psikoloğuna götürüyoruz,ilaç kullanmadık ki bunun için daha çok küçüklerbizde dikkat eksikliği ve hiperaktif olma şüphesi var. uzman tanı koyduktan sonra bir yol izleyeceğiz. siz psikiyatriste mi götürdünüz ilaç mı kullanıyorsunuz? benim endişem ilaç verirlerse kullanmak istememem.
Peki size neler sordu nasil bu hale gelmis bir fikir yürüttü mi size evde şunları yapın dedi miBiz çocuk psikoloğuna götürüyoruz,ilaç kullanmadık ki bunun için daha çok küçükler
Bu zamana kadsr çocuğunuz nasıl hemen bu hale gelmediyse, düzelmesi de hemen olmaz yavaş yavaş dedi psikolog
Tavsiyem padegog yada psikiyatri değil çocuk psikoloğuna götürmeniz
Kızımda da dikkat eksikliği var, hemen konsantre olamıyor, kendini veremiyor, derste de sürekli hareket halindeymiş. Sizi çok iyi anlıyorum
BİZDE KONULAN BİR TANI YOK. PSİKİYATRİ TANI KOYDUKTAN SONRA KARAR VERECEĞİZ. EGER DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİFSE PSİKİYATRİ GENELDE İLAÇ VERİYOR Kİ BENİM ASLA İÇİMİN RAHAT ETMEYECEĞİ BİR DURUM. EĞER YOKSADA ZATEN PSİKOLOGLA DEVAM EDERİZ. HATTA BEN PSİKOLOG İSTİYORUM AMA TANI KOYDURMAK ADINA PSİKİYATRİYE GİDECEĞİZ. BENİMDE KIZIM DAHA 6 YAŞINDA VE MAALESEF ARKADAŞLARINA VURDUGU İÇİN DIŞLANIYOR. DİĞER ÇOCUKLARDA HAKLI OYUNLARINI BOZAN KURALLARA UYMAYAN BİR ARKADAŞLA OYNAMAK İSTEMİYOLAR. BU DURUM BENİ AŞIRI ÜZÜYOR. AKILLI ZEKİ BİR KIZIM VAR AMA ÇABUK SIKILDIĞI İÇİN VE BİRAZDA KASTİ OLARAK ÖĞRETMENİNİ KIZDIRDIĞI İÇİN SEVİLMİYOR DIŞLANIYOR,Biz çocuk psikoloğuna götürüyoruz,ilaç kullanmadık ki bunun için daha çok küçükler
Bu zamana kadsr çocuğunuz nasıl hemen bu hale gelmediyse, düzelmesi de hemen olmaz yavaş yavaş dedi psikolog
Tavsiyem padegog yada psikiyatri değil çocuk psikoloğuna götürmeniz
Kızımda da dikkat eksikliği var, hemen konsantre olamıyor, kendini veremiyor, derste de sürekli hareket halindeymiş. Sizi çok iyi anlıyorum
Daha yeni başladık çok birşey söyleyemedi ancak bizimde hatalarımız varmış, özellikle ben çok otoriter davranış içerisinde olduğumu fark ettim. Hiç bir çocuk durup dururken bu davranışları sergilemez dedi, kızınız için üzüldüm dediPeki size neler sordu nasil bu hale gelmis bir fikir yürüttü mi size evde şunları yapın dedi mi
Benim de 3 yaşında bir oğlum var cok ama çok zor bir çocuk çok hareketli hırçın ve kimseyle oynamiyor sürekli vuruyor ne yazık ki o yuzden sürekli başındayım okula ver dediler veremedim bile başka çocuklara zarar verir diye benim de ileride böyle sorunlar yaşamam muhtemel o yuzden soruyorum kiziniz nasil düzelme görüyor musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?