Okulda kızımla ilgili şikayet duymaktan bıktım

Öğretmenden korkmasını istediği yok. Öğrencinin öğretmeni saymasının ilk adımı velinin öğretmeni saymasından geçer. Öğretmene kusur bulanların çocukları zaten öğretmeni umursamaz. Gerçi boşuna yazıyoruz, konu sahibi bence okumuyor bile. İlk cümlelere bakıyor, kendisi haklı bulunmuşsa gerisini okumuyor. Hep aynı şeyleri yazıp duruyor çünkü

Ben olsam çoktan ''Haklısınız galiba, okul değiştirip kızıma yeni bir şans vermeliyim.'' demiştim.
Konu sahibi hala arka sıra,tek, benim kızım, şikayet,öğretmenden memnun değilim diye dönüp dolaşıyor.
Valla okul değiştirmek daha kolaydı :)

Tamam öğretmenlerin işi zor da her aktif çocuğa Özel çocuk diye bakılması gerçekten artik sıktı..çocuktur ya tabi yaramazlik yapacak kocaman insanlar gibi otursun mantikli konuşsun bla bla bla çocuk yahuu çocuk.. çanta karıştırmak çocuk için suç değildir yetişkinler için suçtur.. mantık bunu kabul etseydi çocuklar hapiste olurdu :))) her aktif çocuk dehb değildir sevdiği aktivenin başında 15 dk oturabikiyosa dersleri iyiyse hele dehb den bahsedilemez.. nolur artık her hareketli çocuğa dehb gözüyle bakmaktan vazgecin

Kızım 2.sınıfta arka sıra yok aslında sınıfta,oturma düzeni farklı ama ona rağmen dönüşümlü oturuyorlar,olması gerekende bu.
Sürekli arka sırada oturtmak aşırı saçma.
Ayrıca dışarı çıkan bir çocuğu şikayet etmekte çok yersiz,ortaokul,lise yaşında değil bu çocuk,henüz küçük yani,kendi hataları yada ihmalleri var bu konuda.

Ben çocuğuma dehb demedim ki, ama dikkat eksikliği çok var bunu öğretmen de söylüyor. Kısa zamanda çocuk psikoloğuna da gidicez inşallah o zaten gerekeni söyler,
Başkasının çantasını karıştırması tabi ki çok kötü birşey ki kabahati kendimizde aradım ben de hiç bir çocuğun durup dururken böyle olmayacağını savunanlardanım zaten ben de merde eksik var yanlış var bunu bulabilirim diye buraya konu açtım, bizim gibi olan var mı, belki bör öğretmen belki bir pedagog fikir verir diye. Ancak çocuğun okuldan kaçması ve öğretmenin bunu bize şikayet etmesi de kabul edilemez bir durum

Biz de biliyoruz herhalde okul değiştirmeyi, söylememenize gerek yok
Burda okul sıkıntısı var, bir okula göndericektik hatta müdürle konuştuk ancak okul çok kalabalık, bir sırada 3 öğrenci oturuyor, bir de çocuğu kötü etkiler diye söylediler bu yüzden başlasın devam ederse mecbur değiştiririz dedik
Okul değiştirmekten önce çocuk psikoloğuna gitmemiz gerekecek, ki başka okula kayıt ettirince aynı sıkıntılar devam ederse 3. Bir okulada gitmekte olmaz
Yani sizin demeniz gibi kolay olmuyor bu işler, önce çocuğumun ne eksikliği var bunu bulmamız gerekiyor

Hay agzına sağlık

Kıpır kıpır olmasına açıksözlü demedim, ikisinin de anlamlarını biliyorum merak etmeyin.
Ben kızım için zaten ne eksikliği var da bunları yapıyor diye hem fikir almak için konu açtım hem de bizim gibi olan var mı diye
Zaten çocuk psikoloğuna da götürücez
Keşke her çocuk kızın gibi açık sözlü olsa, birbirini iten, küfür eden, ayağını kıracak duruma getiren öğrencilerin olduğu bu sınıfta kızımın açıksözlü olması ne ki
Ayrıca öğretmen otorite kursaydı sınıfta herkes öğretmenini dinlerdi, ama bizim öğretmenimiz bunu yapamıyor bariz anlaşılıyor ve gerekirse okulunu da değiştiricem son olarak

Cocuk anormal gelrmedi bana. Bence okulunu degistirin. Cocugu tek oturtmak nasil bir vicdansizliktir. Çok üzüldüm kızınıza.

Müdür sanki bilmiyor okulun eksiklerini... hariçten gazel okuyorsunuz
Gecen tanidik birinin anaokuluna giden çocuğu develt anaokulu bahce zamanından sonra dışarı cikmis bahce dışına annesi şans eseri oralarda isi varmış görmüş götürmüş, öğretmene söylemiş şikayet etmeyin soruşturma acilir demis, ay kaybolsa hapise atılırdım diye kendine üzülmüş cocuk kaybolsa ne olacaktı. Tamam öğretmenler zor şarta is yapiyor vs ama birsey denilince herkes kendi öğretmenliğini konuşmalı her yerde olduğu gibi özverili işini seven de var sevmeyende

Cocuk anormal gelrmedi bana. Bence okulunu degistirin. Cocugu tek oturtmak nasil bir vicdansizliktir. Çok üzüldüm kızınıza.
Tek oturmasına ben de çok üzüldüm hele okuldan kaçmasına, kızıma birşey olsaydı ne yapardık düşünmesi bile kötü
Diğet konularda kızım haklı demiyorum ancak bu kadar arkaya oturulacak kadar çok şey yaptığını düşünmüyorum
Yeti geliyor ben de kızıyorum çocuğuma eşimde öyle ancak bir öğretmen nasıl sözünü geçiremiyor ben anlamıyorum

Kızınız suan kendi kararını veremez, onun yerine siz karar vereceksiniz. Değişiklik bazen iyidir. Ezilmesine izin vermeyin, Neticede canavar değil, çocuk bu. Iyi bir öğretmen bulmalısınız bence.

merhaba benim kızımda 6 yaşında bu yıl 1.sınıfa başladı kreş döneminde olduğu gibi bu yılda şikayetler geliyor. özellikle bir arkadaşına vuruyormuş. ama genel olarakta arkadaşlar yaramaz diyor. hatta bu sabah bir çocuk .... yaramaz dedi ki o çocukta sınıfta arkadaşlarına kicks boks uygulayan biriymiş buna ragmen kızıma yaramaz dedi. sınıfta derste sıkılma kalemle veya eliyle sıraya vurup gurultu çıkarma öğretmenine ismiyle hitap etme gibi gbi bir sürü seyler. okul bize bir uzmana götürün dedi. hareketinde dolayı götüreceğim. İstanbul anadolu yakasında çocuk ve ergen psikiyatristi arayışındayım varmıdır bildiğiniz memnun kaldığınız bir uzman?

Malesef ben istanbulda oturmuyorum
Ben de bulunduğum ilde şu an götürüyorum, yaramazlıklar devam etsede eskiye göre daha iyi olduğunu söylüyor öğretmen, şükür

Malesef ben istanbulda oturmuyorum
Ben de bulunduğum ilde şu an götürüyorum, yaramazlıklar devam etsede eskiye göre daha iyi olduğunu söylüyor öğretmen, şükür
bizde dikkat eksikliği ve hiperaktif olma şüphesi var. uzman tanı koyduktan sonra bir yol izleyeceğiz. siz psikiyatriste mi götürdünüz ilaç mı kullanıyorsunuz? benim endişem ilaç verirlerse kullanmak istememem.

Kızınızda öyle kafaya takacak kadar birşey göremedim. Acaba siz mi fazla mükemmelliyetçisiniz diyeceğim ama öğretmeninin onu tek oturtması olayı değiştiriyor. Arkadaşlarına fiziksel zarar vermiyor, küfür etmiyor, kimsenin malına zarar vermiyor. Öğretmen abartıyor bence. Dışarı çıkma konusunda da nöbetçi öğretmen kimse o hatalı. Küçücük çocuk bunlar tabii ki düşünmeden dışarı çıkmaya kalkışabilirler. Daha da kötüsü okula kötü niyetli insanlar girse yine kimsenin haberi olmayacak. Size tavsiyem bu güvenlik olayının üzerine gidin. Biri gelip miniklerden birini alıp götürse (Allah korusun) kim sorumlu olacak...

Biz çocuk psikoloğuna götürüyoruz,ilaç kullanmadık ki bunun için daha çok küçükler
Bu zamana kadsr çocuğunuz nasıl hemen bu hale gelmediyse, düzelmesi de hemen olmaz yavaş yavaş dedi psikolog
Tavsiyem padegog yada psikiyatri değil çocuk psikoloğuna götürmeniz
Kızımda da dikkat eksikliği var, hemen konsantre olamıyor, kendini veremiyor, derste de sürekli hareket halindeymiş. Sizi çok iyi anlıyorum

Peki size neler sordu nasil bu hale gelmis bir fikir yürüttü mi size evde şunları yapın dedi mi
Benim de 3 yaşında bir oğlum var cok ama çok zor bir çocuk çok hareketli hırçın ve kimseyle oynamiyor sürekli vuruyor ne yazık ki o yuzden sürekli başındayım okula ver dediler veremedim bile başka çocuklara zarar verir diye benim de ileride böyle sorunlar yaşamam muhtemel o yuzden soruyorum kiziniz nasil düzelme görüyor musunuz

BİZDE KONULAN BİR TANI YOK. PSİKİYATRİ TANI KOYDUKTAN SONRA KARAR VERECEĞİZ. EGER DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİFSE PSİKİYATRİ GENELDE İLAÇ VERİYOR Kİ BENİM ASLA İÇİMİN RAHAT ETMEYECEĞİ BİR DURUM. EĞER YOKSADA ZATEN PSİKOLOGLA DEVAM EDERİZ. HATTA BEN PSİKOLOG İSTİYORUM AMA TANI KOYDURMAK ADINA PSİKİYATRİYE GİDECEĞİZ. BENİMDE KIZIM DAHA 6 YAŞINDA VE MAALESEF ARKADAŞLARINA VURDUGU İÇİN DIŞLANIYOR. DİĞER ÇOCUKLARDA HAKLI OYUNLARINI BOZAN KURALLARA UYMAYAN BİR ARKADAŞLA OYNAMAK İSTEMİYOLAR. BU DURUM BENİ AŞIRI ÜZÜYOR. AKILLI ZEKİ BİR KIZIM VAR AMA ÇABUK SIKILDIĞI İÇİN VE BİRAZDA KASTİ OLARAK ÖĞRETMENİNİ KIZDIRDIĞI İÇİN SEVİLMİYOR DIŞLANIYOR,

Daha yeni başladık çok birşey söyleyemedi ancak bizimde hatalarımız varmış, özellikle ben çok otoriter davranış içerisinde olduğumu fark ettim. Hiç bir çocuk durup dururken bu davranışları sergilemez dedi, kızınız için üzüldüm dedi
Benim kızımda başkalarına vurma gibi bir durum yok ancak arkadaşlarını konuşmalarıyla ağlatıyordu, öğretmenini hiç dinlemiyordu hala üzdüğü oluyor ancak geçen gün öğretmen ilerleme var değişikliği far ediyorum deyince havalara uçtuk
Dediğim gibi daha yeni başladım ve psikolog pat diye şöyle şöyle demedi ancak o anlattıkça ben kendimizde yaptığımız yanlışları gördüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…