Şöyle oluyor o; ben öğrenciyken de sizin kızınızın tavırlarına benzer bir kız oturuyordu benim yanımda ve bana ayrıca diğer herkese hükmetmek istiyordu. Kızınızın bu huyu var mu bilmiyorum ama bana öyle geldi. Yalnız biz özel bir sınıftık ve haliyle pabuç bırakmıyorduk. O da hırçınlaşıyordu ve biz de onu dışlıyorduk. Bahsettiğiniz diğer kavgalar da hoş değil tabii ki. İtme, vurma...bunlar da kabul edilemez ama eğer sınıfın birçoğunun özgüveni yüksekse ve baskın karakterdeyse kızınızın tavırları onlara itici gelebilir. Bir de bu yönden düşünün. Küçükte olsalar onlar da birey ve birini sevmeme hakları var. Öğretmen sizin çocuğunuzu onlara sevdiremez. Çocuklar düz varlıklardır, bilirsiniz. İstemezlerse istemezler. O an bitmiştir onlar için. Ben de bir anneyim ve öğretmen istemediği halde çocuğumu başka biriyle oynamaya ve sevmeye zorlasa ben de tepki gösteririm. Sizin yerinizde olsam da okul değiştiririm ama önce bir kere daha pedagoga götürürüm. Yani aslında basitçe sizin kızınızın yıldızı sınıfla barışmamış.Kim çile çekiyor ben anlayamadım
Ne yapıyor yani benim kızım, yanındakine benim ki daha güzel dediyse ne varki bunda
Yanındakine vurması yok, küfür etmesi yok ne yani bu kadar
Azıcık öğrenci olan sınıfta hakimiyet kuramıyorsa, sürekli şikayet edip dert yakınan bir öğretmene denk gelmek istemem ben de bir veli olarak
Hayır sınıf gayet uslu olup bütün çocuklar dört dörtlük olsa tamam ama benim kızımın yaptıkları diğer çocukların yanında devede kulak kalır, diğer arkadaşını iterek ayağının kırılmasına sebep olan öğrencilerin olduğu sınıftan bahsediyorum
Kızımın özgüvenli olduğunu düşünüyorum ki herkeste aynı şeyi söylüyor, pedagog bile buraya bir çok çocuk geldi ama sizin kızınız gibi görmedim diye şaşırmıştı ama ilgi eksikliği mi var diye sürekli düşünüyorum
Kaç öğrenci var okulunuzda
Bizim okulumuzda tadilat olduğu için 3 sınıf var ve bir sınıfta 20-25 civarında öğrenci var, bu kadar öğrenciyi göz önünde tutamıyorsa nasıl olucak, biz çocuğumuzu onlara emanet ediyoruz, ya kızımın başına birşey gelseydi ne olucaktı
Valla bende anlamadım ne doğru ne yanlış, iyice kafam allak bullak olduHanım efendi sonuçta o bir çocuk. Fiziksel olarak şiddet dışında davranışları sorun değil ve zamanla çözülmeli bence.
Öğretmenin görevi bu tarz sorunları çözmek, sürekli şikayet etmek değil. Muhakkak sorunlu çocuklar olacak sınıfta. Tüm çocuklar sorunsuz, süt dökmüş kedi gibi olsa zaten ohh ne güzel.
Neden çok şikayet ediyorlar biliyor musunuz? Çünkü siz her seferinde kızınızı haksız buluyor ve şikayet edene tamam ben hallederdim diyorsunuz. Ne var kırıcı laflar kullansa ? Zamanla düzelecek.Zaten öğretmenin görevi değil mi bunu ona öğretmek.
Ben yerinizde olsam kızımın en arkada oturtulmasına da razı gelmezdim. Ayrıca öğretmenine de kızınızla ilgili her şeye şikayet etmemesi gerektiğini bir dille belirtirdim..
Daha 2. sınıfta bir kız çocuğu bu ya, ne yapabilir? Bu kadar büyütmesinler...
Bazı çocuklarla çok iyi anlaşıyor bazılarına ise öyle değil, mesela bir arkadaşı var çok iyi anlaşıyor gayet güzel oynuyor, ama kuzeni var aynı yaşlardalar onu bazen sinir ediyor ağlatıyor ama genel anlamda uyumludur, bir yere gidince hemen arkadaş olalım mı diye sorar ve çabuk kaynaşır ama bazen bazı arkadaşlarına karşı sinir bozucu konuşuyor niye böyle oluyor anlamıyorumben kızınızda bir problem göremedim açıkçası
şimdi madem kıza böyle bir ceza veriliyor, eğitim hayatı öğretmekense diğer çocuklar da kendilerini her küçümseyeni önemsememeyi karşısında ağlamamayı öğrenmeli.
Gerçek hayatta bizi her aşağılayanı patronumuz bir arka odaya almıyor sonuçta, kendi içinizde halledin diyor.
Hatta şiddete meyilli çocuklara bile böyle cezalar verildiğini hiç görmedim. Ki o apayrı bir ödül-ceza sistemi gerektiriyor bana göre. Bir sınıfta havalısı da, eziği de, dobrası da, anlayışı daha kıt olanı, zekisi de, uyanığı da olacak ki insanlar toplum hayatına adapte olsunlar. Bence ceza sistemi hiç ama hiç hoş değil. Tekrar ediyorum eğer içinde fiziksel şiddet olmadığına kesin eminseniz.
Yine de çocuğunuzu başka okula alırsanız daha rahat edersiniz gibi geliyor.
Bir de mahalle-sitede ya da akraba-arkadaş çevresindeki akranlarına karşı nasıl sizce?
Aslında ilgisiz de değiliz yani çalıştığımız için hafta sonu vakit geçiriyoruz ama sürekli sevdiğimizi söyleriz, her şeyiyle ilgileniriz, ama benim sinirli bir yapım var acaba çocuk beni sinirli görünce mi etkileniyor ama ben hep böyleydim neden kreşte hiç sıkıntı çıkmadı diye de düşünmüyor değilimbaşlığınızı görünce konuyu farklı sananlardanım. çocukta problem göremedim. dışarı çıkması okulun kabahati.... başka veli olsa okulu ayağa kaldırırdı....
herşeyini dağıtması hediyeler alması kendini sanki sevdirmeye, kabul ettirmeye çalışması gibi
üzüldüm çocuk adına öğretmen de dengesiz midir nedir ne demek tek başına oturtmak..... sınıfını sevmiyor demişsiniz. bence okul değiştirin. bu arada da konuşun çocukla sizle iletişimi nasıl bilemem ama acaba ilgisizlikten özgüvensizlikten mi yapıyor....
Fazla açık sözlü, herkesin yüzüne herşeyi pat diye söyler, içinde ne varsa tutmaz ancak çok memnun değilim bu halindenaçık sözlü, paylaşımcı,bencil değil.
öğretmeni bunlarıda görebilse topluma çok faydalı güzel bir çocuk kazandırılır.tabi çocuğa zararı dokunmayacak şekilde bunuda İYİ bir öğretmen çözebilir.
Nerdeyse bütün devlet okulları böyle.Kizinizin davranisiyla ilgili sinif ogretmeni arkadaslar fikir verir ama ben okulunuzdaki guvenlik eksikligine takildim. Bir ogrenci elini kolunu sallayarak disari cikabiliyor,cok vahim bir durum. Daha da vahimi demek ki kotu niyetli bir kisi de gayet normal iceri girip cocuklari alip ciksa kimse gormeyecek bir sey de demeyecek. Bence ogretmenle bununla ilgili konusmalisiniz. Once cocuklarimizin guvenligi,sagligi. Sonra da davranislari ve dersleri
Ayni sey benim de basima geldi birkac okulda. Nobetci ogretmene daha fazla yuk biniyor boyle durumlarda. Tvlerde aidat ve bagis yasak derlerken milli egitim bakanliginin okullara “ihtiyaclariniz icin para toplayin” tarzi yazi gondermesi de pek ikiyuzlulukNerdeyse bütün devlet okulları böyle.
BüTçe olmadığından güvenlik tutulamıyor. Velilere bağış aidat diyince onlar da yanaşmıyor. Meb de güvenlik ve temizlik için para vermiyor.
3 sene önce bir proje için şehirdeki her ilk ve ortaokula gitmiştim. 32 okuldan sadece 2 tanesinde güvenlik vardı ve niye geldiniz demişlerdi.
Gerisine hep el kol sallayarak girdim çıktım. Bi kişi de sen kimsin demedi. Kötü biri olsam tutar çocuklardan bi tanesini rahat kaçırırdım,
Elimden geleni yapıyorum, kızdığımda bile sakin olmaya çalışıyorum tabi çok kızdığım zamanlarda oluyorKolejden daha önemli şey ( ki ben çok pahalı bir kolejde okudum ) sizin desteğiniz .
Nolur nolur her ne yaparsa yapsın size , sizin desteğinize güvenini kaybedecek hic bir şey yapmayın.
Yanlız siz beni yanlış anlamışsınızŞöyle oluyor o; ben öğrenciyken de sizin kızınızın tavırlarına benzer bir kız oturuyordu benim yanımda ve bana ayrıca diğer herkese hükmetmek istiyordu. Kızınızın bu huyu var mu bilmiyorum ama bana öyle geldi. Yalnız biz özel bir sınıftık ve haliyle pabuç bırakmıyorduk. O da hırçınlaşıyordu ve biz de onu dışlıyorduk. Bahsettiğiniz diğer kavgalar da hoş değil tabii ki. İtme, vurma...bunlar da kabul edilemez ama eğer sınıfın birçoğunun özgüveni yüksekse ve baskın karakterdeyse kızınızın tavırları onlara itici gelebilir. Bir de bu yönden düşünün. Küçükte olsalar onlar da birey ve birini sevmeme hakları var. Öğretmen sizin çocuğunuzu onlara sevdiremez. Çocuklar düz varlıklardır, bilirsiniz. İstemezlerse istemezler. O an bitmiştir onlar için. Ben de bir anneyim ve öğretmen istemediği halde çocuğumu başka biriyle oynamaya ve sevmeye zorlasa ben de tepki gösteririm. Sizin yerinizde olsam da okul değiştiririm ama önce bir kere daha pedagoga götürürüm. Yani aslında basitçe sizin kızınızın yıldızı sınıfla barışmamış.
Ben özellikle okuldan kaçmasını ve arka sıraya oturtmasına takıldım, suçlu olduğunu bildiği için bize bile söylemiyor kızımın dedesi ne söylüyor bu kadar önemli bir konuyu ve neden en arka sırdda tek başına, diğer çocuklar da otursun o zaman illaki yaramazlık yapan var yani sınıfta. Geçen sene öğretmenden memnundum ama biz kızımızın üzerine düştükçe ilgili bir aile oldukça öğretmen iyice şikayet etmeye başladı, pedagoga zaten gidicez o ayrıPardon yanlış mı anladım ben? Çocuğunuz okul saati içerisinde elini kolunu sallaya sallaya okuldan çıkıp kırtasiyeye gidiyor ve dur diyen olmuyor, birde şikayet ediliyor size. Pes yahu.
2.sınıf oğrencisi bu daha 7 yaşında yahu.
Benim kızımda 2ye gidiyor ve okuldan çıktı diye şikayet gelse silkelerim önce şikayet edeni.
Tamam güvenlik yok anladım ama kapilar neden açık? Nöbetci öğretmen ne yapıyormuş o ara?
Diğer konuda da şunu söyleyebilirim,kızınızla konuşun, paylaşmanın güzel birşey olduğunu ama sizin ona verdiğiniz harçlıkla sadece kantinden kendine yiyecek birşeyler alması gerektiğini anlatın,hatta devam ederse harçlık vermeyeceğinizi ekleyin. Paylaşmak istiyorsa yemeğini paylaşabileceği ama önceliğin kendi karnını doyurması olduğunu da anlatın.
Bir arkadaşına hediye almak istiyorsa bunu sizinle paylaşmasını ve sizde uygun görürseniz alabileceginizi anlatın. Okul saatleri içerisinde çıkmaması gerektiğini de anlatın. Çocuk bu yani densizlikte edebilir,kırıcı da konuşabilir ama siz bunları konuşarak halledebilirsiniz. Mesela kötü kelimeler kullandığında arkadaşının kırılacağını üzüleceğini anlatabilirsiniz. Arkadaşı ona öyle konuşsa üzülüp üzülmeyecegini sorabilirsiniz mesela.
Bilemedim,öğretmenin yaptığı da doğru gelmedi bana. Özür diletip ,yaptığının yanlış olduğunu anlatıp,aynı düzende devam edebilirdi, çocuğu arkaya oturtmakla çözülecek birşey değil bence.
Keşke sizin gibi düşünen bir öğretmenimiz olsaydıTabi ki kızınız için en güzel, en iyi şeyleri yapıyorsunuzdur. Siz kızınız için endişeleniyorsunuz. Bu sizin iyi bir anne olduğunuzu gösterir bence. Okuldan çıkıp gitmesinde öğretmen sorumludur. Ben de sözleşmeli öğretmenlik yaptım. Çocukların bütün sorumluluğu bizlerdeydi.
Öğretmenin tavırları, şikayetlenmleri rahatsız etti beni. Yerinizde olsam okul değiştirirdim.
Pedagog aynen yazdığım gibi söyledi, yalan söylücek halim yok çocuğumu da övme gibi bir derdim yoközgüvenli dediğiniz anda şimşekler çaktı doğrusu, bir pedagogun bunun gibisini görmedim diyebileceği bir çocuk, ilginç?
özgüvenden kasıt çoğu zaman çok farklı oluyor ailelerde.
genelde başına buyruk, istediğini yapan, heryerde herşeyi konuşan (siz açıksözlü diyorsunuz) çocuklara özgüvenli diyolar artık. kuralsız büyüyen çocuklara yani.
öğretmenin sürekli şikayet ettiği şey çocuğunuz değil büyük ihtimalle, onun yetiştirilme biçimi.
Pedagog aynen yazdığım gibi söyledi, yalan söylücek halim yok çocuğumu da övme gibi bir derdim yok
Evet açıksözlü, evet kıpır kıpır bir çocuk ama ne olursa olsun yanındaki arkadaşına benimki daha güzel, seni sevmedim dedi diye yanlız oturmaya hakkı yok
Öğretmenin cezalandırma biçiminden rahatsızım, açıksözlü diye tek oturulmayı hak eder mi bir çocuk
Pedagog aynen yazdığım gibi söyledi, yalan söylücek halim yok çocuğumu da övme gibi bir derdim yok
Evet açıksözlü, evet kıpır kıpır bir çocuk ama ne olursa olsun yanındaki arkadaşına benimki daha güzel, seni sevmedim dedi diye yanlız oturmaya hakkı yok
Öğretmenin cezalandırma biçiminden rahatsızım, açıksözlü diye tek oturulmayı hak eder mi bir çocuk
Ben kızımı suçlamıyorum ama benim kızımda çok sakin bir çocuk değil malesef biz bile bazen yoruluyoruz annesi babası olarak, kızım sürekli yanındakini sinir etme derdinde, arkadaşları tarafından dışlanmasına çok üzülüyorum, geçen sene hırsızlık gibi durumları da oldu tam geçti derken bir de bu olay oldu
Okulunu değiştirmek istiyoruz ama eşim ya diğer okulda da aynı şeyler olursa diye pek istemiyor açıkçası, ama bu sınıfta da adı çıktı yani arkadaşları kızımı dışlıyor kızım da onları sinir etmeye devam ediyor
Öğretmenin herkesin içinde kızımın adını vererek konuşmasına ve kızımı tek başına oturtmasına kızdım açıkçası
Kızım öğretmeninden korkmuyor ve okuldan kaçıyor daha 8 yaşında
Padagoga gitmekten başka çare kalmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?