Okulda kızımla ilgili şikayet duymaktan bıktım

Ben de okul değiştirin diyorum. Siz çünkü kızınız açısından bakıp yorumluyorsunuz. Her ne kadar objektif olmaya çalışsanız da bu böyle. O yüzden değiştirin okulu herkes rahat etsin.

Şöyle oluyor o; ben öğrenciyken de sizin kızınızın tavırlarına benzer bir kız oturuyordu benim yanımda ve bana ayrıca diğer herkese hükmetmek istiyordu. Kızınızın bu huyu var mu bilmiyorum ama bana öyle geldi. Yalnız biz özel bir sınıftık ve haliyle pabuç bırakmıyorduk. O da hırçınlaşıyordu ve biz de onu dışlıyorduk. Bahsettiğiniz diğer kavgalar da hoş değil tabii ki. İtme, vurma...bunlar da kabul edilemez ama eğer sınıfın birçoğunun özgüveni yüksekse ve baskın karakterdeyse kızınızın tavırları onlara itici gelebilir. Bir de bu yönden düşünün. Küçükte olsalar onlar da birey ve birini sevmeme hakları var. Öğretmen sizin çocuğunuzu onlara sevdiremez. Çocuklar düz varlıklardır, bilirsiniz. İstemezlerse istemezler. O an bitmiştir onlar için. Ben de bir anneyim ve öğretmen istemediği halde çocuğumu başka biriyle oynamaya ve sevmeye zorlasa ben de tepki gösteririm. Sizin yerinizde olsam da okul değiştiririm ama önce bir kere daha pedagoga götürürüm. Yani aslında basitçe sizin kızınızın yıldızı sınıfla barışmamış.

Pardon yanlış mı anladım ben? Çocuğunuz okul saati içerisinde elini kolunu sallaya sallaya okuldan çıkıp kırtasiyeye gidiyor ve dur diyen olmuyor, birde şikayet ediliyor size. Pes yahu.
2.sınıf oğrencisi bu daha 7 yaşında yahu.
Benim kızımda 2ye gidiyor ve okuldan çıktı diye şikayet gelse silkelerim önce şikayet edeni.
Tamam güvenlik yok anladım ama kapilar neden açık? Nöbetci öğretmen ne yapıyormuş o ara?
Diğer konuda da şunu söyleyebilirim,kızınızla konuşun, paylaşmanın güzel birşey olduğunu ama sizin ona verdiğiniz harçlıkla sadece kantinden kendine yiyecek birşeyler alması gerektiğini anlatın,hatta devam ederse harçlık vermeyeceğinizi ekleyin. Paylaşmak istiyorsa yemeğini paylaşabileceği ama önceliğin kendi karnını doyurması olduğunu da anlatın.
Bir arkadaşına hediye almak istiyorsa bunu sizinle paylaşmasını ve sizde uygun görürseniz alabileceginizi anlatın. Okul saatleri içerisinde çıkmaması gerektiğini de anlatın. Çocuk bu yani densizlikte edebilir,kırıcı da konuşabilir ama siz bunları konuşarak halledebilirsiniz. Mesela kötü kelimeler kullandığında arkadaşının kırılacağını üzüleceğini anlatabilirsiniz. Arkadaşı ona öyle konuşsa üzülüp üzülmeyecegini sorabilirsiniz mesela.
Bilemedim,öğretmenin yaptığı da doğru gelmedi bana. Özür diletip ,yaptığının yanlış olduğunu anlatıp,aynı düzende devam edebilirdi, çocuğu arkaya oturtmakla çözülecek birşey değil bence.

özgüvenli dediğiniz anda şimşekler çaktı doğrusu, bir pedagogun bunun gibisini görmedim diyebileceği bir çocuk, ilginç?
özgüvenden kasıt çoğu zaman çok farklı oluyor ailelerde.
genelde başına buyruk, istediğini yapan, heryerde herşeyi konuşan (siz açıksözlü diyorsunuz) çocuklara özgüvenli diyolar artık. kuralsız büyüyen çocuklara yani.
öğretmenin sürekli şikayet ettiği şey çocuğunuz değil büyük ihtimalle, onun yetiştirilme biçimi.

Valla bende anlamadım ne doğru ne yanlış, iyice kafam allak bullak oldu
Ben de istemiyorum arka sırada oturmasını, sınıfı biliyorum diğer çocukları da bu yüzden kızıma haksızlık yapıldığını düşünüyorum, kızımın okuldan kaçıp gitmesini bile bize değil de kızımın dedesine anlatan bir öğretmene birdaha nasıl güveniriz bilmiyorum
En arka sıraya oturunca herşey düzeliyor mu acaba, birde bize çocuğun her istediğini yapmayın diyor. Otorite kuramıyor sakin kalıyor

Bazı çocuklarla çok iyi anlaşıyor bazılarına ise öyle değil, mesela bir arkadaşı var çok iyi anlaşıyor gayet güzel oynuyor, ama kuzeni var aynı yaşlardalar onu bazen sinir ediyor ağlatıyor ama genel anlamda uyumludur, bir yere gidince hemen arkadaş olalım mı diye sorar ve çabuk kaynaşır ama bazen bazı arkadaşlarına karşı sinir bozucu konuşuyor niye böyle oluyor anlamıyorum

Aslında ilgisiz de değiliz yani çalıştığımız için hafta sonu vakit geçiriyoruz ama sürekli sevdiğimizi söyleriz, her şeyiyle ilgileniriz, ama benim sinirli bir yapım var acaba çocuk beni sinirli görünce mi etkileniyor ama ben hep böyleydim neden kreşte hiç sıkıntı çıkmadı diye de düşünmüyor değilim
Ama ne olursa olsun kızım haklı da olsa haksızds olsa okuldan kaçmasında öğretmenin ve okulun suçu olduğunu değiştirmez

Fazla açık sözlü, herkesin yüzüne herşeyi pat diye söyler, içinde ne varsa tutmaz ancak çok memnun değilim bu halinden
Ama yine de en arka sıraya oturtulup ceza verilicek kadar kötü bir durum değil bence

Nerdeyse bütün devlet okulları böyle.
BüTçe olmadığından güvenlik tutulamıyor. Velilere bağış aidat diyince onlar da yanaşmıyor. Meb de güvenlik ve temizlik için para vermiyor.
3 sene önce bir proje için şehirdeki her ilk ve ortaokula gitmiştim. 32 okuldan sadece 2 tanesinde güvenlik vardı ve niye geldiniz demişlerdi.
Gerisine hep el kol sallayarak girdim çıktım. Bi kişi de sen kimsin demedi. Kötü biri olsam tutar çocuklardan bi tanesini rahat kaçırırdım,

Ayni sey benim de basima geldi birkac okulda. Nobetci ogretmene daha fazla yuk biniyor boyle durumlarda. Tvlerde aidat ve bagis yasak derlerken milli egitim bakanliginin okullara “ihtiyaclariniz icin para toplayin” tarzi yazi gondermesi de pek ikiyuzluluk

Kolejden daha önemli şey ( ki ben çok pahalı bir kolejde okudum ) sizin desteğiniz .
Nolur nolur her ne yaparsa yapsın size , sizin desteğinize güvenini kaybedecek hic bir şey yapmayın.
Elimden geleni yapıyorum, kızdığımda bile sakin olmaya çalışıyorum tabi çok kızdığım zamanlarda oluyor
Ama neden böyle oluyor anlamıyorum, bir türlü sınıfla uyum içinde olamadı, şimdiye kadar kreş vb yerlerde sıkıntı çıkmadı bu okulda çıkınca okusa mı sıkıntı var acaba diyorum kendimizi zorlayıp Koleje mi göndersek diye düşünmeden edemiyorum

Yanlız siz beni yanlış anlamışsınız
Ben kızımı zorla sevsinler demiyorum ki öyle bir niyetimdr yok, 1 tane arkadaş edinir kendine onunla oynar kaldı ki benim kızımda kimseyi sevmek zorunda değil, yanındaki arkadaşına seni sevmedim demiş ve öğretmen bunu bile bize şikayet etti. Yahu çocuk bu, bugün sevmedim der yarın sever oynar, ben özellikle öğretmenin davranışlarından şikayetçiyim, en ufak şeyi şikayet etmesinden sıkıldım

Ben özellikle okuldan kaçmasını ve arka sıraya oturtmasına takıldım, suçlu olduğunu bildiği için bize bile söylemiyor kızımın dedesi ne söylüyor bu kadar önemli bir konuyu ve neden en arka sırdda tek başına, diğer çocuklar da otursun o zaman illaki yaramazlık yapan var yani sınıfta. Geçen sene öğretmenden memnundum ama biz kızımızın üzerine düştükçe ilgili bir aile oldukça öğretmen iyice şikayet etmeye başladı, pedagoga zaten gidicez o ayrı

Keşke sizin gibi düşünen bir öğretmenimiz olsaydı

Pedagog aynen yazdığım gibi söyledi, yalan söylücek halim yok çocuğumu da övme gibi bir derdim yok
Evet açıksözlü, evet kıpır kıpır bir çocuk ama ne olursa olsun yanındaki arkadaşına benimki daha güzel, seni sevmedim dedi diye yanlız oturmaya hakkı yok
Öğretmenin cezalandırma biçiminden rahatsızım, açıksözlü diye tek oturulmayı hak eder mi bir çocuk

Nöbetçi öğretmen nerdeymiş diyenlere şaşıyorum, okul bahçeleri küçük ve her yeri görünen yerler değil. Hatta birçoğu iki ya da üç bölümden oluşuyor. Nöbetçi öğretmen kapı önünde beklese diğer yerlere nasıl bakacak? İlla ki dolaşması lazım. Evet güvenlik eksiği var, birçok devlet okulu böyle ne yazık ki ama öğretmenin elinde olan bir şey değil.
Çocuğa gelince en arkaya oturtulması sinir bozucu. Problem yaşayan öğrenciler arkaya atılınca ya da yalnız bırakılınca daha kötü olmasına zemin hazırlanıyor, bunu yapan öğretmenlere kızıyorum. Çocuğu sınıfta biraz yüceltse diğer çocukların da ilgisini çeker bence. Tabii sizin anlattığınız kadarıyla söylüyorum, kimsenin günahını alamam ama sınıf öğretmenini başarısız buldum. Çocuğunuzu da şu konuda uyarın, kimseye bir şey almasın, kimseyi de eleştirmesin.

Hiç bir arkadaşı yanına oturmak istemiyorsa öğretmen ne yapsın peki? Zorla mı oturtsun rahatsız olan çocukları yanına?
Bu kadar rahatsızsanız durumdan, çocuğun da sınıfa uyum sağlayamadığı, dışlandığı aşikarken neden ısrarla aynı öğretmende aynı okulda tutuyorsunuz çocuğu?

kıpır kıpır ve açıksözlü mü denir acaba? neden güzelliyorsunuz bu durumu, belli bariz kızınızın durumu satır aralarından okunuyor aslında.
peki diğer çocuğun üzüntüsü ne olacak?
o çocuğun kırılan özgüveni nasıl olacak?
öğretmen tabi ki disipline edecek çocukları, ne yapsaydı "açıksözlü" diye madalya mı taksaydı?
siz kızınıza kendisini arkadaşıyla karşılaştırmamasını, mütevazi olmasını öğretin ama bence.

Acık sozlu, sosyal, lıder ruhlu ve haksızlıga pabuc bırakmayan cocuklar maalesef dıslanıyor.
Oda zamanla yumusamayı altan almayı ogrenır, hepımız gıbı

sonra da öğretmen neden arkada tek başına oturtuyor diyorsunuz, sürekli yanındakini sinir eder, hırsızlık durumu oldu diyosunuz? diğer çocuklar oynamak istemiyor, yanına oturmak istemiyolardır belki, ki ben de kendi çocuğum olsa sinir eden birinin yanına oturup strese girmesini istemem.
kızınızın öğretmenden korkmasını istiyormuşsunuz? öğretmen ne yapsın ki korksun kızınız?
dediğim gibi ben çocuklarda kusur, suç bulmam, kusurlu çocuk yok bence, yanlış yetiştirme var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…