- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi kurabiye123
-
Biliyorum benim etrafımda da çok var böyle insanlarsan ama ben bunu sormamıştımSiz kasiyerlerin danışmanların, hizmetlilerin bile lise mezunumu olduğunumu sanıyorsunuz gerçekten
Önlisans mezunu arkadaşım 86 puanıyla yeterki devlette olayım diyerek hizmetli olmayı göze aldı ama yinede seçilmedi düşünün.
Zincir marketlerden birindeki bir kadın kasiyer mühendisti. Gıda bölümü mezunu arkadaşım beğenmediğiniz kasiyerlığe bile alınmayınca oturup ağladı. Sizin bu kişilerden farkınız ne?
iş garantisi istiyorsanız daha iyi bir bölüm okumadınız gerekirdi. Sosyoloji aöfte bile var yanlış hatırlamıyorsam.
Malesef günümüz artık böyle, işsizlik hat safhada. Herkes bölüm mezunu, herkesin iyi yerlerde çalışmak hakkı ama olmuyor malesef
Evet haklısınız yazı çalışarak geçirme fikri mantıklı çok teşekkürlerSuan cok gecerli bölüm okuyanlar disinda bir cok universite mezunu böyle isler yapiyor. En azindan bir dönem... motokuryelik mesela, magazalar, marketler...
Ben restoranda calistim 10 sene.
Barmenim itülü mühendisti, garsonlarimizda bogazici sosyoloji mezunu vardi.
Ögretmenlik mezunu 3 calisanimiz vardi. Fark suydu, ogrenciyken girmislerdi, mezun olup daha iyi alternatif bulamayinca kalmislardi. Ama hic birinin ömür boyu hayali bu degildi. Biri bi sekilde yurtdisina gitti, biri mesleginde is buldu falan filan.
Mesela 6 ay calisip parayi idareli kullanin, kpss calisin.
Meyvesuyunun hesabini yapan aile ile is begenmeme lüksünüz yok.
Artık bu ülkede üniversite okumak çok kolay..Hatta okur yazarlık oranı artsın ve global arenada söz sahibi olalım diye bir sürü bölüm açıldı.Benim isim hazır zaten dil öğren gel basla dediler ben bu ara dönemde kendimi kötü hissediyorum dedim evet beğenmiyorum kasiyerliği çünkü lise mezunları da bu işi yapabiliyor. Okul okudum bi çaba sarf ettim. En azindan öğretmenlik vb yapmak istiyorum. Ülkeyi talan ettilerse benim suçum değil. Ülkenin üniversite mezunu gençlerine kasiyerliği yakistirmaniz bir de bunu normalmiş gibi söylemeniz çok acı gerçekten
Ya beğenmemezlik değil kısa süre garsonluk yapmıştım. Ama hayat boyu bu işi yapmak istemiyorum kendimi gelistirmek istiyorum güzel bir is sahibi olmak istiyorum. Akşamları dil kürsü mantıklı çok tesekkurlersen aslında şuan çalışaırsam okumaya fırsat bulamam
ama kendi işimi hakkıyla yapmak istiyorum ,
dedin diye anladım ama kızlar biraz farklı anlamış ve yorumlamışlar senın konunu
sorun senın ailende bir an önce kendini toparla küçükte olsa bir iş bul çok çalış lisans için
korona yavaş yavaş azalıyor akşamları dil kursuna git ,
gün ağarmadan kalkan fakirlik yüzü görmez demiş rabbimiz
allah yolunu açık etsin
Is küçümsemek değil ki. Ama ben lise mezunu da değilim nihayetinde. En azindan daha masa başı bi iş yapabilmek istiyorum. Ama deneyim kazanmaya çalışacağımUlkedeki yuksek okul sayisi ve verdigi mezun sayisi ortada. Bir ulkenin kac tane sosyoloji mezununa ihtiyaci olabilir planlamasi yok dogal olarak farkli farkli bolumlerden ihtiyac duyulmayan binlerce mezun var tavsiyem once tecrube kazanmak icin bu kdr cok mezunun arasindan siyrilmak icin emek vermeniz yuksekokul veya dil degil is tecrubesinden bahsediyorum buda sizin beklentinizi karsilamaz is kucumsemeden cok dusuk ucretler hatta ucretsiz projeler yurutmelisiniz zamanla istediginiz gibi is bulabilirsiniz
Evet bu ülkede doğmak cehennem azabı. Bu kadar insan bizim paraları cukkalayan siyasilere sesini çıkarmak yerine gençlere yüklenmeyi biliyorlar ancak. Konuda da bunu gördük. Alese girdim fena da bi puan almadım. Yuksek lisans denicem insallah. Bu yazın bir işe girmek mantıklı tesekkur ederim.Sizi çok iyi anlıyorum. Maalesef ki coğrafya kaderdir, bu ülkenin gençlerinin de kaderi bu. Sizinle benzer duyguları hisseden belki milyonlarca genç vardır. Yüksek lisans yapın, doktora yapın, mümkünse akademik kariyer yapın. Zor ama imkansız değil. Bu süreçte de maddi olarak kendinize yetebiliyor olmanız çok önemli. Birkaç ay çalışıp para biriktirerek en azından çalışmadığınız dönemlerde temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz lazım.
Hayat zor. Çabalamaktan vazgeçmeyin.
Is küçümsemek değil ki. Ama ben lise mezunu da değilim nihayetinde. En azindan daha masa başı bi iş yapabilmek istiyorum. Ama deneyim kazanmaya çalışacağım
Benim isim hazır zaten dil öğren gel basla dediler ben bu ara dönemde kendimi kötü hissediyorum dedim evet beğenmiyorum kasiyerliği çünkü lise mezunları da bu işi yapabiliyor. Okul okudum bi çaba sarf ettim. En azindan öğretmenlik vb yapmak istiyorum. Ülkeyi talan ettilerse benim suçum değil. Ülkenin üniversite mezunu gençlerine kasiyerliği yakistirmaniz bir de bunu normalmiş gibi söylemeniz çok acı gerçekten
Tanidiğim var evet onu söylüyorum zaten altından bir şey aramanıza gerek yok. Hayır dil bilmiyolarlar bilenler en azindan çağrı merkezinde vs is bulabiliyor en azindan istanbulda. Üniversite mezunu limon satıyo bu şekilde para kazmak zorun da diye bu işin normali bu değil. Çok kötü kalplisiniz ben size bunları söylemedim kendimi kötü hissediyorum diye fikir almaya geldim. Acı macı neyden bahsediyorsunuz allah aşkınaArtık bu ülkede üniversite okumak çok kolay..Hatta okur yazarlık oranı artsın ve global arenada söz sahibi olalım diye bir sürü bölüm açıldı.
Dil ogren,gel basla denmisse illaki bir tanıdığınız vardır :) Yoksa sizin gibi olup da dil bilen yok mu koca ülkede ?
Neden sizi gekleyerek vakit kaybetsinler..?
Ben ara dönemini degerlendir dedim.
Ek olarak helal olarak kazanç sağlanan hiç bir meslegi yakistirmaktan da gocunmam.
İllagal iş yapanlar utansın :)
Ayrıca üniversite mezunu olup da pazarda yokluktan limon satan da var.
Burada bir acı varsa ise emin ol benim söylediklerinden kaynakli değil.
Bu fikirleriniz için çook teşekkür ediyorum. Formasyonum var. Alese girdim fena bi puan almadım. Başvuru yapicam yetersiz gelirse eyluldekine tekrar giricem ve bu esnada ingilizce öğrenmeyi düşünüyorum. Dil kursuna okuduğum şehirde başlamıştım ama pandemiden dolayi eve dönünce tüm düzenim alt üst oldu kurs vs durumları. Ingilizce öğrenince alıcaz dedikleri bir Her var. Ben bu esnada kendimi kötü hissediyorum diye sormuştum aslında ama söylediginiz seçenekler çok faydalı tekrardan sagolunevet okudunuz bir çaba gösterdiniz
ama bu 4 yıl içinde meslek sahibi olmak için ne yaptınız
yani sosyoloji mezunu oluna iş bulmanın zor olduğu açık bu halde alternatif üretmek için neler yaptınız
ALES dil sınavları vs girip en azından nerede olduğunuzu gördünüz mü
öğretmenlik diyorsunuz güzel
geçen sene sınava girdiniz mi bu sene başvurdunuz mu
yani bu yolda adım attınız mı
geçen sene mezun olanların bir bölümünün formasyonu var sonra kaldırıldı
formasyonunuz yoksa özelde öğretmen olarak iş bulmak zor
atanmak için de KPSS Eğitim bilimleri yapmak lazım
bu konuda en ufak bir alt yapınız var mı (benim okuduğum sosyoloji bölümünde hiç öğretmenliğe temel olacak seçmeli ders yoktu ama başka bölümlerde oluyormuş bunun için sordum)
son olarak bu sene felsefe grubu öğretmenliği kontenjanı 205 yazı ile ikiyüzbeş
sınava kaç kişi girmiştir bilmiyorum ama kat be kat fazlası olduğu açık
bu hedefiniz için tabii mücadele edin ama alternatif alanları da araştırın
yine KPSS B grubuna da asılın Aile bakanlığının sosyolog kadrolarını da deneyin
ama hep bir alternatif planınız olsun, mesela anket şirketleri ile iletişime geçin, piyasa araştırması, siyasi anket vs vs
gerekirse ücretsiz çalışın, saha araştırmalarında staj vs yapın, anketörlük yapın ilişkiyi sağlamlaştırın ki işiniz olur belki ileride
Ne biliyorsan onu yap,ne dediğimi gayet iyi anladın..Tanidiğim var evet onu söylüyorum zaten altından bir şey aramanıza gerek yok. Hayır dil bilmiyolarlar bilenler en azindan çağrı merkezinde vs is bulabiliyor en azindan istanbulda. Üniversite mezunu limon satıyo bu şekilde para kazmak zorun da diye bu işin normali bu değil. Çok kötü kalplisiniz ben size bunları söylemedim kendimi kötü hissediyorum diye fikir almaya geldim. Acı macı neyden bahsediyorsunuz allah aşkına
Ne gibi yerlere Cv doldurabilirim acaba istanbula çok yakinim ise gelebilirimİstanbuldaysanız bu bölüm okuyan biri olarak çabuk iş bulursunuz bol bol CV doldurun heryere ben özel okuldayım müdür yardımcımız sosyolojı okumuş sınavla anaokulu müdür yardımcısı olmuş
Formasyonunuz varsa ücretli öğretmenliğe başvurabilirsiniz yaz aylarında.Herkese merhabalar
Bu saatte uyutmayan bir derdimi paylaşmak istiyorum. Okulum bu sene bitti sosyoloji okudum. Son ödevi de bugün teslim ettim. Zaten pandemiden on-line oldu okul evdeydim şimdi yine evdeyim hiçbişey anlamadım üniversiteden de.
Benim derdim, kendimi işe yaramaz hissetmem ve yük oluyorum hissi. Bunda ailemin çocukken bunu söylemeleri, para hesabı yapmaları ve benim çok takıntılı olmam var. Şuan böyle bir durum yok ama içimde yer edindi. Eve ödev yapmaya gelen arkadaşlarıma meyve suyu alınca annem laf sokuyodu mesela. Kıyafet isteyince guzelce para yok demek yerine aynılarını giy kıyafet falan yok diye tersleniyodum gibi. Bunlar içimde yer edindi. Eskiden de böyle hissediyodum ama okul okuyodum derslerime çok çalışıyodum. Ama bölümümde mühendislik vb iyi bir alan olmadığı için de çok korkuyorum. Hicbir seyi beceremiyorum gibi. Şimdi okul bitti daha ilk günden inanılmaz mutsuz hissediyorum. Boş durmamak için yemek temizlik yaptım tüm gün.
Ya senelerce iş bulamazsam. Kafayı yerim o zaman. Şuan bi ise giremem de yüksek lisans ve dil öğrenme planım var iş bulabilmek adına ama bu psikolojiyle ne yapacağım bilmiyorum. Sırf para kazanmak uğruna kasiyerlik vb da yapmak istemiyorum.
Lütfen bana bir şeyler söyleyin bu işe yaramama ve para harcıyorum aileme yük oluyorum hissinden nasıl kurtulabilirim. Sanki herkesin parası var bi benim yok herkes düzenini kurmuş bi ben açıktayım. Çalışan kadını da çalışmayan kadını da çok normal buluyorum ama sanki ben çalışmak zorundaymışım o çalışmayan kadınlar gibi bir hakkım yokmuş gibi hissediyorum...
Ülkenin geleceği de karanlık çok korkuyorum
Okuyup yorum yazan herkese çok teşekkür ederim
Ne istiyorsam herhalde onu yapıcam. Ben sadece fikir danışıyorum. Acıdan kastınızı gerçekten anlamadım açmanızı rica ediyorum ben de öğreniyim neymiş o acı. Öyle insanları ben de biliyorum. Ama bu işin de normali bu değil bizi sadece bu ülke şartları bu hale getiriyo. Ama kötü kapli olduğunuzu kabul etmeniz büyük erdemNe biliyorsan onu yap,ne dediğimi gayet iyi anladın..
Kötü kalpliyim,çünkü doğrular yüzüne çarpıldı.Zaten kim doğru söylese kötü oluyor :)
Adamın imkanı yok,arıyor bulamıyor ve mecburen satıyor demek ki.
Siz bu üniversiteyi daha üst bir kimlik gibi algiliyorsunuz ama öncelikle insanız hepimiz :)
Ve böyle bir durumda yok açıkçası.
Git ne biliyorsan onu yap :)
Haklisiniz çok teşekkür ederim yorumuz içinHaklısın ben de okurken sadece yaz tatilinde part time çalıştım. Şu an diyorum ki keşke okurken çalışsaydım kimseye yük olmazdım. Aman aman da her gün ders çalışmıyordum. Çalışan arkadaşlar vardı. Onların canı yokmuydu.
Şu durumda pandemiden kaynaklı işsizlik daha yoğun hissediliyor. Belki seneye biraz daha iyi olabilir.
Evde oturmak insanı mutsuz ediyor. Part time bir mağazada çalışıp hedeflerinize yönelirsiniz. KEndinizi iyi hissettiğinizde hedefinize odaklanmanız daha kolay olur.
Okuduğunu da anlamıyorsun ki :)Ama kötü kapli olduğunuzu kabul etmeniz büyük erdem
Tavsiyeleriniz çok çok değerli gerçekten çok teşekkür ederim. Gano 3 yl için mi tübitak burs veriyo alese girdim basvurucam yüksek lisansaFormasyonunuz varsa ücretli öğretmenliğe başvurabilirsiniz yaz aylarında.
Özel ders, oyun ablalığı gibi saatli çalışmak için çevrenize söyleyebilir ve sahibinden.com a ilan açabilirsiniz.
Eğer AGNO(GANO) iyiyse Ales kasıp yl TÜBİTAK bursuna başvurabilirsiniz iyi bir para veriyorlar.
YL yaparsanız üniversitenin kısmi zamanlı öğrenci alımlarını takip edip kütüphane vb yerlerinde çalışmak için başvurabilirsiniz.
Yine YL yaparken KYK ya başvurabilirsiniz belki burs çıkar. Bunları düzenli iş değil de öğrenciliğiniz devam ederken parasız kalmak istemediğinizi düşünerek yazdım.
Bu fikirleriniz için çook teşekkür ediyorum. Formasyonum var. Alese girdim fena bi puan almadım. Başvuru yapicam yetersiz gelirse eyluldekine tekrar giricem ve bu esnada ingilizce öğrenmeyi düşünüyorum. Dil kursuna okuduğum şehirde başlamıştım ama pandemiden dolayi eve dönünce tüm düzenim alt üst oldu kurs vs durumları. Ingilizce öğrenince alıcaz dedikleri bir Her var. Ben bu esnada kendimi kötü hissediyorum diye sormuştum aslında ama söylediginiz seçenekler çok faydalı tekrardan sagolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?