Okulum bitti çok işe yaramaz hissdiyorum

Biliyorum benim etrafımda da çok var böyle insanlarsan ama ben bunu sormamıştım

Evet haklısınız yazı çalışarak geçirme fikri mantıklı çok teşekkürler

Artık bu ülkede üniversite okumak çok kolay..Hatta okur yazarlık oranı artsın ve global arenada söz sahibi olalım diye bir sürü bölüm açıldı.
Dil ogren,gel basla denmisse illaki bir tanıdığınız vardır :) Yoksa sizin gibi olup da dil bilen yok mu koca ülkede ?
Neden sizi gekleyerek vakit kaybetsinler..?
Ben ara dönemini degerlendir dedim.
Ek olarak helal olarak kazanç sağlanan hiç bir meslegi yakistirmaktan da gocunmam.
İllagal iş yapanlar utansın :)
Ayrıca üniversite mezunu olup da pazarda yokluktan limon satan da var.
Burada bir acı varsa ise emin ol benim söylediklerinden kaynakli değil.

Ya beğenmemezlik değil kısa süre garsonluk yapmıştım. Ama hayat boyu bu işi yapmak istemiyorum kendimi gelistirmek istiyorum güzel bir is sahibi olmak istiyorum. Akşamları dil kürsü mantıklı çok tesekkurler

Is küçümsemek değil ki. Ama ben lise mezunu da değilim nihayetinde. En azindan daha masa başı bi iş yapabilmek istiyorum. Ama deneyim kazanmaya çalışacağım

Evet bu ülkede doğmak cehennem azabı. Bu kadar insan bizim paraları cukkalayan siyasilere sesini çıkarmak yerine gençlere yüklenmeyi biliyorlar ancak. Konuda da bunu gördük. Alese girdim fena da bi puan almadım. Yuksek lisans denicem insallah. Bu yazın bir işe girmek mantıklı tesekkur ederim.

Is küçümsemek değil ki. Ama ben lise mezunu da değilim nihayetinde. En azindan daha masa başı bi iş yapabilmek istiyorum. Ama deneyim kazanmaya çalışacağım

Inanin masa basi diye basladigim is yerinde ayakta kalmaktan ayaklarim su toplamis sekilde eve donuyordum, 2 haftada 4 kilo verdim bazen wcye gitmeyi unuturdum is hayati sandiginizdan daha fazla emek istiyor pc karsisinda 2 evrak isleyip eve donmekle bitmiyor bunlari yapabilenler siyrilip tutunuyor.

evet okudunuz bir çaba gösterdiniz

ama bu 4 yıl içinde meslek sahibi olmak için ne yaptınız

yani sosyoloji mezunu oluna iş bulmanın zor olduğu açık bu halde alternatif üretmek için neler yaptınız

ALES dil sınavları vs girip en azından nerede olduğunuzu gördünüz mü

öğretmenlik diyorsunuz güzel

geçen sene sınava girdiniz mi bu sene başvurdunuz mu

yani bu yolda adım attınız mı

geçen sene mezun olanların bir bölümünün formasyonu var sonra kaldırıldı

formasyonunuz yoksa özelde öğretmen olarak iş bulmak zor

atanmak için de KPSS Eğitim bilimleri yapmak lazım

bu konuda en ufak bir alt yapınız var mı (benim okuduğum sosyoloji bölümünde hiç öğretmenliğe temel olacak seçmeli ders yoktu ama başka bölümlerde oluyormuş bunun için sordum)

son olarak bu sene felsefe grubu öğretmenliği kontenjanı 205 yazı ile ikiyüzbeş

sınava kaç kişi girmiştir bilmiyorum ama kat be kat fazlası olduğu açık

bu hedefiniz için tabii mücadele edin ama alternatif alanları da araştırın

yine KPSS B grubuna da asılın Aile bakanlığının sosyolog kadrolarını da deneyin

ama hep bir alternatif planınız olsun, mesela anket şirketleri ile iletişime geçin, piyasa araştırması, siyasi anket vs vs

gerekirse ücretsiz çalışın, saha araştırmalarında staj vs yapın, anketörlük yapın ilişkiyi sağlamlaştırın ki işiniz olur belki ileride

Tanidiğim var evet onu söylüyorum zaten altından bir şey aramanıza gerek yok. Hayır dil bilmiyolarlar bilenler en azindan çağrı merkezinde vs is bulabiliyor en azindan istanbulda. Üniversite mezunu limon satıyo bu şekilde para kazmak zorun da diye bu işin normali bu değil. Çok kötü kalplisiniz ben size bunları söylemedim kendimi kötü hissediyorum diye fikir almaya geldim. Acı macı neyden bahsediyorsunuz allah aşkına

İstanbuldaysanız bu bölüm okuyan biri olarak çabuk iş bulursunuz bol bol CV doldurun heryere ben özel okuldayım müdür yardımcımız sosyolojı okumuş sınavla anaokulu müdür yardımcısı olmuş

Bu fikirleriniz için çook teşekkür ediyorum. Formasyonum var. Alese girdim fena bi puan almadım. Başvuru yapicam yetersiz gelirse eyluldekine tekrar giricem ve bu esnada ingilizce öğrenmeyi düşünüyorum. Dil kursuna okuduğum şehirde başlamıştım ama pandemiden dolayi eve dönünce tüm düzenim alt üst oldu kurs vs durumları. Ingilizce öğrenince alıcaz dedikleri bir Her var. Ben bu esnada kendimi kötü hissediyorum diye sormuştum aslında ama söylediginiz seçenekler çok faydalı tekrardan sagolun

Ne biliyorsan onu yap,ne dediğimi gayet iyi anladın..
Kötü kalpliyim,çünkü doğrular yüzüne çarpıldı.Zaten kim doğru söylese kötü oluyor :)
Adamın imkanı yok,arıyor bulamıyor ve mecburen satıyor demek ki.
Siz bu üniversiteyi daha üst bir kimlik gibi algiliyorsunuz ama öncelikle insanız hepimiz :)
Ve böyle bir durumda yok açıkçası.
Git ne biliyorsan onu yap :)

Haklısın ben de okurken sadece yaz tatilinde part time çalıştım. Şu an diyorum ki keşke okurken çalışsaydım kimseye yük olmazdım. Aman aman da her gün ders çalışmıyordum. Çalışan arkadaşlar vardı. Onların canı yokmuydu.
Şu durumda pandemiden kaynaklı işsizlik daha yoğun hissediliyor. Belki seneye biraz daha iyi olabilir.
Evde oturmak insanı mutsuz ediyor. Part time bir mağazada çalışıp hedeflerinize yönelirsiniz. KEndinizi iyi hissettiğinizde hedefinize odaklanmanız daha kolay olur.

Ne gibi yerlere Cv doldurabilirim acaba istanbula çok yakinim ise gelebilirim

Formasyonunuz varsa ücretli öğretmenliğe başvurabilirsiniz yaz aylarında.
Özel ders, oyun ablalığı gibi saatli çalışmak için çevrenize söyleyebilir ve sahibinden.com a ilan açabilirsiniz.
Eğer AGNO(GANO) iyiyse Ales kasıp yl TÜBİTAK bursuna başvurabilirsiniz iyi bir para veriyorlar.
YL yaparsanız üniversitenin kısmi zamanlı öğrenci alımlarını takip edip kütüphane vb yerlerinde çalışmak için başvurabilirsiniz.
Yine YL yaparken KYK ya başvurabilirsiniz belki burs çıkar. Bunları düzenli iş değil de öğrenciliğiniz devam ederken parasız kalmak istemediğinizi düşünerek yazdım.

Ne istiyorsam herhalde onu yapıcam. Ben sadece fikir danışıyorum. Acıdan kastınızı gerçekten anlamadım açmanızı rica ediyorum ben de öğreniyim neymiş o acı. Öyle insanları ben de biliyorum. Ama bu işin de normali bu değil bizi sadece bu ülke şartları bu hale getiriyo. Ama kötü kapli olduğunuzu kabul etmeniz büyük erdem

Haklisiniz çok teşekkür ederim yorumuz için

Tavsiyeleriniz çok çok değerli gerçekten çok teşekkür ederim. Gano 3 yl için mi tübitak burs veriyo alese girdim basvurucam yüksek lisansa

bu sene KPSS ye girmeyecek misin

senin kötü hissedecek boş saniyen yok ki, silkelenip harekete geçmelisin

bu seneninkilere başvurmadı isen bile seneye girmek için zaten en geç Eylül de yola çıkman lazım

imkan varsa bir iki ay çalış ki kursa kitaba vs para ayırabil, ailen verirse hiç tereddüt etmeden al

bir arkadaşım KPSS kursuna giderken markette çalışıyordu

Ailesi GK GY parasını verebilmiş o da çalışıp alan kursunun parasını, diğer giderlerini karşılıyordu

iş saatlerini kurs saatlerine göre ayarlamıştı

hatta bu arada sevgilisi de olmuştu

evde anne bakımında yaşayıp tek odağı sınav olanlardan çok çok yüksek puan aldı atandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…