Okulum bitti çok işe yaramaz hissdiyorum

Çevrem var 17 tane şirketi olan bi adamla babamın küçük bi ortaklığı var ing öğren gel alicam seni ise dedi. A2ye kadar gittim yazın hep kurstaydim ama bu pandemi tüm düzenimi alt üst etti. Çabalayacağım boş durmuyorum zaten. Ben sadece kötü hissediyorum yetersizlik hissediyorum uyuyamıyorum bunu paylaşmak istemiştim bin pişman oldum. Herkes sadece azarlıyo şuan bu mesajı yazarken ağlıyorum. Sayısal yapamıyorum özel derste aldım bunu kazanabildim sadece elimden gelen buydu. Herkesin tıp okumaya kapasitesi yok. Insanlar buraya kırılmış geliyo zaten bi ton azar isitiyo. Her neyse siz beni anlasaniz da hiçbişey degismicek zaten ülke talan edildi zaman ayırdığınız icin teşekkür ederim.

Aynen öyle. Okumasaydı yapacağı meslekti kasiyerlik. Meslekten utanılır mı hiç, mevzu o değil. Üniversite mezunu bir kız gelecek kaygısıyla, bilgi sahibi olduğu eğitim gördüğü konuda çalışamamaktan endişe eder tabi ki, daha alt grup meslekleri yapmak istese okumazdı bu kadar sıkıntılı ailede zaten.
insanların en iyi işi bulmaya çalışması ve daha azını yapmamak için endişenmesi kibir değildir. Emektir emek

Part bir ise bakacağım ama o tarz işlerde pek yaygın değil ulkemizde işte çok haklısınız teşekkür ederim tavsiyeniz icin

Herkes sadece azarlıyo şuan bu mesajı yazarken ağlıyorum
Ağlamanıza sebebiyet verdiysem gerçekten çok özür dilerim ama kırıcı olabileceğini düşünmemiştim yazdıklarımın. İngilizcenizi geliştirirseniz işiniz garantiymiş zaten canınızı sıkmayın lütfen. Ben de hep kendimi yetersiz hissederim her konuda anlayabiliyorum sizi. Dilediğiniz gibi olur her şey umarım.

Çok teşekkür ederim beni anladığımız için. Ben de çalıştım daha önce garsonluk yaptım köfteci yusufta. Donercide bulaşıkçılık yaptım. Ama ordaki muameleler insanlık dışı. Tuvalete giderken bile izin alman lazım. Sürekli azarliyolar bağırıyorlar donercideki adam suyla oruç açmami istemiyodu musteriler gitmeden yere parmak basıp toz kalmış diyodu. Bu muameleleri yaşamamak için üniversite okudum düzenli azarlanmadigim bi işte calisabiliyim diye.

Zaten kötüydüm, sizden öncekilerde aynı tepkileri verdi. Hayatın dönüm asamalarindan biriyim bursum kesildi üzülüyorum sadece. Ingilizce öğrenicem insallah o şart zaten. Zaman ayırınız sağolun

Kendinizi geliştirin, hiç vazgeçmeyin. Bölümünüzle ilgili en alttan başlayın bu çok normal. Umarım hiç bir üniversite mezunu, iş bulamadığından lise mezunun yapacağı işleri yapmak zorunda kalmaz. Umudumuzu kaybetmeyelim.

Insallah kendimi gekistiricem en azindan masa başı bi ise giricem gerçekten çok teşekkür ederim desteginiz icin. Insallah tüm gençler mesleklerine uygun isler bulur

Yıllardır burayı kullanırım eskiden insanlar birbirine yardımcı oluyordu burda artık insanlar o kadar mutsuz ki sadece birbirine kin kusuyo.
Bir de bu kısmı şimdi gördüm. Sizi ağlatacak ne söylemişim diye okumak istedim tekrar. Kimse size kırıcı bir şey söylememiş oysa yani şahsınıza yönelik bir şey yok ama alıntıladığınız üyeyi 'mutsuz olduğu için kin kusuyor' diyerek suçlamışsınız. Normalde en kibar üslupla yaklaşan üyelerden biri bence kendisi. Kin kusmaya geldiğini sanmıyorum, kendisi normalde doktor ve burada bile insanların sağlık problemlerine yardımcı olmaya çalıştığına kaç kere şahit oldum. Fazla alıngansınız bence.

Alınganım evet çünkü iyi değilim şuan. Çok kötü halde en son çare buraya yazmışım gecenin bu saati bir sürü azarlanıyorum. Bir gün is bulacağımı para kazanacağımı ben de biliyorum ama şuan destek beklemeye gelmiştim. Sadece sen kendini geliştirmeye bak ülke çok kötü neden yük olasın denmesini beklerken. Evet yuksun sen kimsin ki is begenmiyosun kalk çalış ne iş bulursan şeklinde tepki alıyorum. O kadını tanımam etmem kalbini tıpkı benim aslında kasiyerleri yargilamadigim gibi burda insanlar yazılanı okuyup yorum yapiyo.

Sırf para kazanmak uğruna kasiyerlik vb da yapmak istemiyorum.
Lütfen bana bir şeyler söyleyin bu işe yaramama ve para harcıyorum aileme yük oluyorum hissinden nasıl kurtulabilirim.
Bu işsizlikte kasiyer kullanan bütün kurumlar da seni bünyesine katmak için yirtiniyordu zaten..
Para harcıyorum,aileme yük oluyorum seklinde bir dusuncen var ise hazır okulun da bitmisken ara dönemi çalışarak değerlendirebilirsin.
Sosyoloji mezunu olman,senin degiminle kasiyerlik vb bunun gibi işlerin emrine amade olduğu anlamına gelmiyor.
Belki başvuru yapsan bile seni almayacaklar.
Bu düşüncelerle devam edersen parayı biraz zor bulursun gibime geliyor.

Merhabalar;

Maalesef ülke gençliği olarak emeklerimizin karşılığını alamıyoruz haklısınız. Üniversite okurken evlere temizliğe gittim, yaşlı baktım, kasiyerlik ve satış danışmanlığı yaptım. Dil biliyorum. Sinemada gişeciyken iletişim, misafir ilişkileri vb üzerine eğitim aldırdı şirket, sertifikam oldu. Kasa, dil ve bu sertifika sayesinde küçük bir otelde işe girdim. Gerçekten berbattı. Asla maaşımı tam alamadım, 18 Saat çalışıp otelde uyuyup kalkıp geri işe devam ettiğim oldu vesaire. Sırf deneyim olsun diye çalışmaya devam ettim uzunca bir süre. Bu deneyim sayesinde daha büyük bir otelde başladım. 8-4 çalışıyordum, 4 olunca direkt evime gidebiliyordum ve maaş sigorta günü gününe yatıyordu. Daha sonra 5 yıldızlı bulunduğum ildeki en büyük otelden teklif aldım, ben gitmedim taşınma planlarım vardı. Şu anda "alaylı" diye tabir ettiğimiz tayfadanım ve turizm lisans mezunları ile aynı pozisyonda çalışabiliyorum. Iyi kötü demeden çalıştığım işler sayesinde, kendi mesleğimin dışında bir meslek daha edinmiş oldum. Hayat bu, ne olacağı belli olmaz. Kendi mesleğimiz dışında başka meslekte de kalifiye olmak iyidir.

Bu arada otele personel ararken nice lisans mezunları gördüm, telefonda kendini ifade etmekten ve kibar olmaktan acizlerdi. Aynı şekilde ilkokul mezunu bir temizlik personeli vardı, çocuk gelip beni izleyerek hicbir şey sormadan fatura kesmeye kadar öğrenmiş, resepsiyonu ona gönül rahatlığıyla emanet edebiliyordum.

Demem o ki, iyi kötü demeden bir yerlerden başlayın. Eşim İngilizce Öğretmenliği mezunu, atanana kadar insaatlarda çalıştı, burdan öğrendikleriyle bizim eve teras yaptı Başlayın bir yerlerden, kendi yolunuzu kendiniz çizin, kendinizi geliştirin.

Siz kasiyerlerin danışmanların, hizmetlilerin bile lise mezunumu olduğunumu sanıyorsunuz gerçekten
Önlisans mezunu arkadaşım 86 puanıyla yeterki devlette olayım diyerek hizmetli olmayı göze aldı ama yinede seçilmedi düşünün.
Zincir marketlerden birindeki bir kadın kasiyer mühendisti. Gıda bölümü mezunu arkadaşım beğenmediğiniz kasiyerlığe bile alınmayınca oturup ağladı. Sizin bu kişilerden farkınız ne?
iş garantisi istiyorsanız daha iyi bir bölüm okumadınız gerekirdi. Sosyoloji aöfte bile var yanlış hatırlamıyorsam.
Malesef günümüz artık böyle, işsizlik hat safhada. Herkes bölüm mezunu, herkesin iyi yerlerde çalışmak hakkı ama olmuyor malesef

Son düzenleme:

Suan cok gecerli bölüm okuyanlar disinda bir cok universite mezunu böyle isler yapiyor. En azindan bir dönem... motokuryelik mesela, magazalar, marketler...

Ben restoranda calistim 10 sene.
Barmenim itülü mühendisti, garsonlarimizda bogazici sosyoloji mezunu vardi.
Ögretmenlik mezunu 3 calisanimiz vardi. Fark suydu, ogrenciyken girmislerdi, mezun olup daha iyi alternatif bulamayinca kalmislardi. Ama hic birinin ömür boyu hayali bu degildi. Biri bi sekilde yurtdisina gitti, biri mesleginde is buldu falan filan.
Mesela 6 ay calisip parayi idareli kullanin, kpss calisin.
Meyvesuyunun hesabini yapan aile ile is begenmeme lüksünüz yok.

sen aslında şuan çalışaırsam okumaya fırsat bulamam
ama kendi işimi hakkıyla yapmak istiyorum ,

dedin diye anladım ama kızlar biraz farklı anlamış ve yorumlamışlar senın konunu

sorun senın ailende bir an önce kendini toparla küçükte olsa bir iş bul çok çalış lisans için

korona yavaş yavaş azalıyor akşamları dil kursuna git ,

gün ağarmadan kalkan fakirlik yüzü görmez demiş rabbimiz

allah yolunu açık etsin

Ulkedeki yuksek okul sayisi ve verdigi mezun sayisi ortada. Bir ulkenin kac tane sosyoloji mezununa ihtiyaci olabilir planlamasi yok dogal olarak farkli farkli bolumlerden ihtiyac duyulmayan binlerce mezun var tavsiyem once tecrube kazanmak icin bu kdr cok mezunun arasindan siyrilmak icin emek vermeniz yuksekokul veya dil degil is tecrubesinden bahsediyorum buda sizin beklentinizi karsilamaz is kucumsemeden cok dusuk ucretler hatta ucretsiz projeler yurutmelisiniz zamanla istediginiz gibi is bulabilirsiniz

Sizi çok iyi anlıyorum. Maalesef ki coğrafya kaderdir, bu ülkenin gençlerinin de kaderi bu. Sizinle benzer duyguları hisseden belki milyonlarca genç vardır. Yüksek lisans yapın, doktora yapın, mümkünse akademik kariyer yapın. Zor ama imkansız değil. Bu süreçte de maddi olarak kendinize yetebiliyor olmanız çok önemli. Birkaç ay çalışıp para biriktirerek en azından çalışmadığınız dönemlerde temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz lazım.

Hayat zor. Çabalamaktan vazgeçmeyin.

Benim isim hazır zaten dil öğren gel basla dediler ben bu ara dönemde kendimi kötü hissediyorum dedim evet beğenmiyorum kasiyerliği çünkü lise mezunları da bu işi yapabiliyor. Okul okudum bi çaba sarf ettim. En azindan öğretmenlik vb yapmak istiyorum. Ülkeyi talan ettilerse benim suçum değil. Ülkenin üniversite mezunu gençlerine kasiyerliği yakistirmaniz bir de bunu normalmiş gibi söylemeniz çok acı gerçekten

Merhabalar
Çok teşekkür ederim yorumuz için evet çok haklısınız. Ülkemizde çoğu insan bu şekilde farklı alana yönelip çabalayarak tecrübe kazanarak para kazanıyor. Benim esasında is sorunum yok. Dil öğren gel basla dediler sadece bu aşamada kötü hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…