- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi kurabiye123
-
Çevrem var 17 tane şirketi olan bi adamla babamın küçük bi ortaklığı var ing öğren gel alicam seni ise dedi. A2ye kadar gittim yazın hep kurstaydim ama bu pandemi tüm düzenimi alt üst etti. Çabalayacağım boş durmuyorum zaten. Ben sadece kötü hissediyorum yetersizlik hissediyorum uyuyamıyorum bunu paylaşmak istemiştim bin pişman oldum. Herkes sadece azarlıyo şuan bu mesajı yazarken ağlıyorum. Sayısal yapamıyorum özel derste aldım bunu kazanabildim sadece elimden gelen buydu. Herkesin tıp okumaya kapasitesi yok. Insanlar buraya kırılmış geliyo zaten bi ton azar isitiyo. Her neyse siz beni anlasaniz da hiçbişey degismicek zaten ülke talan edildi zaman ayırdığınız icin teşekkür ederim.Aslında tam da böyle demek istemiştim. Yanlış anlaşılmasın yani işsizlikten yakınılınca büyüklerin 'kendini geliştirseydin' muhabbetine ben de sinir oluyorum. Bazıları atom parçalamamızı falan bekliyor herhalde. Yine de bazı şeyler de gerçekten gereklidir mesela dil öğrenmek gibi. Pandemi döneminde de öncesinde de öğrenebilirdiniz. Hala fırsatınız var zaten canınızı sıkmayın o konuda tabii ki. Bir de böyle bölümler okunduğu zaman atılgan ve sosyal olmak da çok önemli oluyor. Çevrenizi genişletmeye bakın derim.
Aynen öyle. Okumasaydı yapacağı meslekti kasiyerlik. Meslekten utanılır mı hiç, mevzu o değil. Üniversite mezunu bir kız gelecek kaygısıyla, bilgi sahibi olduğu eğitim gördüğü konuda çalışamamaktan endişe eder tabi ki, daha alt grup meslekleri yapmak istese okumazdı bu kadar sıkıntılı ailede zaten.Herkesin üniversite okuduğunun farkındayım ama nihayetinde üniversite okumuş biriyim. Lise mezunlarının yaptığı işi yapmak istememem çok normal değil mi Sizce de? Kasiyerlik yaparım mevzu gocunmakta değil ama ben nasıl ders calisicam hem ise gidip?
Part bir ise bakacağım ama o tarz işlerde pek yaygın değil ulkemizde işte çok haklısınız teşekkür ederim tavsiyeniz icinmerhaba kardesim , torpilsiz hicbir is bulamayan birisi olarak seni anliyorum
lakin sana sunu soylemek isterim, ufak da olsa bir iste calismak hem sana bir referans olur, hem oralarda calisirken, cok guzel insanlarla tanisabilirsin yoluna yon verecek olaylar yasayabilirsin
o yuzden evde oturup ailenden para aldigin icin , kurslara gidemedigin icin canini uzecegine, ufak da olsa bir ise baslamani tavsiye ederim.
umarim cok guzel gelisir hersey senin icin..
Ağlamanıza sebebiyet verdiysem gerçekten çok özür dilerim ama kırıcı olabileceğini düşünmemiştim yazdıklarımın. İngilizcenizi geliştirirseniz işiniz garantiymiş zaten canınızı sıkmayın lütfen. Ben de hep kendimi yetersiz hissederim her konuda anlayabiliyorum sizi. Dilediğiniz gibi olur her şey umarım.Herkes sadece azarlıyo şuan bu mesajı yazarken ağlıyorum
Çok teşekkür ederim beni anladığımız için. Ben de çalıştım daha önce garsonluk yaptım köfteci yusufta. Donercide bulaşıkçılık yaptım. Ama ordaki muameleler insanlık dışı. Tuvalete giderken bile izin alman lazım. Sürekli azarliyolar bağırıyorlar donercideki adam suyla oruç açmami istemiyodu musteriler gitmeden yere parmak basıp toz kalmış diyodu. Bu muameleleri yaşamamak için üniversite okudum düzenli azarlanmadigim bi işte calisabiliyim diye.Aynen öyle. Okumasaydı yapacağı meslekti kasiyerlik. Meslekten utanılır mı hiç, mevzu o değil. Üniversite mezunu bir kız gelecek kaygısıyla, bilgi sahibi olduğu eğitim gördüğü konuda çalışamamaktan endişe eder tabi ki, daha alt grup meslekleri yapmak istese okumazdı bu kadar sıkıntılı ailede zaten.
insanların en iyi işi bulmaya çalışması ve daha azını yapmamak için endişenmesi kibir değildir. Emektir emek
Çok teşekkür ederim beni anladığımız için. Ben de çalıştım daha önce garsonluk yaptım köfteci yusufta. Donercide bulaşıkçılık yaptım. Ama ordaki muameleler insanlık dışı. Tuvalete giderken bile izin alman lazım. Sürekli azarliyolar bağırıyorlar donercideki adam suyla oruç açmami istemiyodu musteriler gitmeden yere parmak basıp toz kalmış diyodu. Bu muameleleri yaşamamak için üniversite okudum düzenli azarlanmadigim bi işte calisabiliyi
Zaten kötüydüm, sizden öncekilerde aynı tepkileri verdi. Hayatın dönüm asamalarindan biriyim bursum kesildi üzülüyorum sadece. Ingilizce öğrenicem insallah o şart zaten. Zaman ayırınız sağolunAğlamanıza sebebiyet verdiysem gerçekten çok özür dilerim ama kırıcı olabileceğini düşünmemiştim yazdıklarımın. İngilizcenizi geliştirirseniz işiniz garantiymiş zaten canınızı sıkmayın lütfen. Ben de hep kendimi yetersiz hissederim her konuda anlayabiliyorum sizi. Dilediğiniz gibi olur her şey umarım.
Kendinizi geliştirin, hiç vazgeçmeyin. Bölümünüzle ilgili en alttan başlayın bu çok normal. Umarım hiç bir üniversite mezunu, iş bulamadığından lise mezunun yapacağı işleri yapmak zorunda kalmaz. Umudumuzu kaybetmeyelim.Çok teşekkür ederim beni anladığımız için. Ben de çalıştım daha önce garsonluk yaptım köfteci yusufta. Donercide bulaşıkçılık yaptım. Ama ordaki muameleler insanlık dışı. Tuvalete giderken bile izin alman lazım. Sürekli azarliyolar bağırıyorlar donercideki adam suyla oruç açmami istemiyodu musteriler gitmeden yere parmak basıp toz kalmış diyodu. Bu muameleleri yaşamamak için üniversite okudum düzenli azarlanmadigim bi işte calisabiliyim diye.
Insallah kendimi gekistiricem en azindan masa başı bi ise giricem gerçekten çok teşekkür ederim desteginiz icin. Insallah tüm gençler mesleklerine uygun isler bulurKendinizi geliştirin, hiç vazgeçmeyin. Bölümünüzle ilgili en alttan başlayın bu çok normal. Umarım hiç bir üniversite mezunu, iş bulamadığından lise mezunun yapacağı işleri yapmak zorunda kalmaz. Umudumuzu kaybetmeyelim.
Bir de bu kısmı şimdi gördüm. Sizi ağlatacak ne söylemişim diye okumak istedim tekrar. Kimse size kırıcı bir şey söylememiş oysa yani şahsınıza yönelik bir şey yok ama alıntıladığınız üyeyi 'mutsuz olduğu için kin kusuyor' diyerek suçlamışsınız. Normalde en kibar üslupla yaklaşan üyelerden biri bence kendisi. Kin kusmaya geldiğini sanmıyorum, kendisi normalde doktor ve burada bile insanların sağlık problemlerine yardımcı olmaya çalıştığına kaç kere şahit oldum. Fazla alıngansınız bence.Yıllardır burayı kullanırım eskiden insanlar birbirine yardımcı oluyordu burda artık insanlar o kadar mutsuz ki sadece birbirine kin kusuyo.
Alınganım evet çünkü iyi değilim şuan. Çok kötü halde en son çare buraya yazmışım gecenin bu saati bir sürü azarlanıyorum. Bir gün is bulacağımı para kazanacağımı ben de biliyorum ama şuan destek beklemeye gelmiştim. Sadece sen kendini geliştirmeye bak ülke çok kötü neden yük olasın denmesini beklerken. Evet yuksun sen kimsin ki is begenmiyosun kalk çalış ne iş bulursan şeklinde tepki alıyorum. O kadını tanımam etmem kalbini tıpkı benim aslında kasiyerleri yargilamadigim gibi burda insanlar yazılanı okuyup yorum yapiyo.Bir de bu kısmı şimdi gördüm. Sizi ağlatacak ne söylemişim diye okumak istedim tekrar. Kimse size kırıcı bir şey söylememiş oysa yani şahsınıza yönelik bir şey yok ama alıntıladığınız üyeyi 'mutsuz olduğu için kin kusuyor' diyerek suçlamışsınız. Normalde en kibar üslupla yaklaşan üyelerden biri bence kendisi. Kin kusmaya geldiğini sanmıyorum, kendisi normalde doktor ve burada bile insanların sağlık problemlerine yardımcı olmaya çalıştığına kaç kere şahit oldum. Fazla alıngansınız bence.
Bu işsizlikte kasiyer kullanan bütün kurumlar da seni bünyesine katmak için yirtiniyordu zaten..Sırf para kazanmak uğruna kasiyerlik vb da yapmak istemiyorum.
Lütfen bana bir şeyler söyleyin bu işe yaramama ve para harcıyorum aileme yük oluyorum hissinden nasıl kurtulabilirim.
Herkesin üniversite okuduğunun farkındayım ama nihayetinde üniversite okumuş biriyim. Lise mezunlarının yaptığı işi yapmak istememem çok normal değil mi Sizce de? Kasiyerlik yaparım mevzu gocunmakta değil ama ben nasıl ders calisicam hem ise gidip?
Benim isim hazır zaten dil öğren gel basla dediler ben bu ara dönemde kendimi kötü hissediyorum dedim evet beğenmiyorum kasiyerliği çünkü lise mezunları da bu işi yapabiliyor. Okul okudum bi çaba sarf ettim. En azindan öğretmenlik vb yapmak istiyorum. Ülkeyi talan ettilerse benim suçum değil. Ülkenin üniversite mezunu gençlerine kasiyerliği yakistirmaniz bir de bunu normalmiş gibi söylemeniz çok acı gerçektenBu işsizlikte kasiyer kullanan bütün kurumlar da seni bünyesine katmak için yirtiniyordu zaten..
Para harcıyorum,aileme yük oluyorum seklinde bir dusuncen var ise hazır okulun da bitmisken ara dönemi çalışarak değerlendirebilirsin.
Sosyoloji mezunu olman,senin degiminle kasiyerlik vb bunun gibi işlerin emrine amade olduğu anlamına gelmiyor.
Belki başvuru yapsan bile seni almayacaklar.
Bu düşüncelerle devam edersen parayı biraz zor bulursun gibime geliyor.
MerhabalarMerhabalar;
Maalesef ülke gençliği olarak emeklerimizin karşılığını alamıyoruz haklısınız. Üniversite okurken evlere temizliğe gittim, yaşlı baktım, kasiyerlik ve satış danışmanlığı yaptım. Dil biliyorum. Sinemada gişeciyken iletişim, misafir ilişkileri vb üzerine eğitim aldırdı şirket, sertifikam oldu. Kasa, dil ve bu sertifika sayesinde küçük bir otelde işe girdim. Gerçekten berbattı. Asla maaşımı tam alamadım, 18 Saat çalışıp otelde uyuyup kalkıp geri işe devam ettiğim oldu vesaire. Sırf deneyim olsun diye çalışmaya devam ettim uzunca bir süre. Bu deneyim sayesinde daha büyük bir otelde başladım. 8-4 çalışıyordum, 4 olunca direkt evime gidebiliyordum ve maaş sigorta günü gününe yatıyordu. Daha sonra 5 yıldızlı bulunduğum ildeki en büyük otelden teklif aldım, ben gitmedim taşınma planlarım vardı. Şu anda "alaylı" diye tabir ettiğimiz tayfadanım ve turizm lisans mezunları ile aynı pozisyonda çalışabiliyorum. Iyi kötü demeden çalıştığım işler sayesinde, kendi mesleğimin dışında bir meslek daha edinmiş oldum. Hayat bu, ne olacağı belli olmaz. Kendi mesleğimiz dışında başka meslekte de kalifiye olmak iyidir.
Bu arada otele personel ararken nice lisans mezunları gördüm, telefonda kendini ifade etmekten ve kibar olmaktan acizlerdi. Aynı şekilde ilkokul mezunu bir temizlik personeli vardı, çocuk gelip beni izleyerek hicbir şey sormadan fatura kesmeye kadar öğrenmiş, resepsiyonu ona gönül rahatlığıyla emanet edebiliyordum.
Demem o ki, iyi kötü demeden bir yerlerden başlayın. Eşim İngilizce Öğretmenliği mezunu, atanana kadar insaatlarda çalıştı, burdan öğrendikleriyle bizim eve teras yaptıBaşlayın bir yerlerden, kendi yolunuzu kendiniz çizin, kendinizi geliştirin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?