Okumakta Olduğunuz Kitap?

Adam Fawer - Empati'yi bitirdim.
Şu anda da elimde Pearl S. Buck - Ana kitabı var. Çok eski bir eser ve Çin'de geçiyor aslında, ama Anadolu kadınını anlatıyor sanki.
Serviste gider - gelirken okuyabiliyorum sadece. Bu akşam yolda onu da bitirmeyi umuyorum.

su anda empatiyi okuyorum..arada bir sıkılınca masumiyet müzesinede bakıyorum

Uçurtma Avcısı /Khaled Hosseini okuduğum en güzel kitaplardan biri okumadan ölmeyin =)

Nermin Bezmen'in "Kurt Seyt ve Shura" yı okuyorum..kızlar harika bi kitap şiddetle tavsiye ederim...:lepi:

kızlar bende ZAR ADAMI okuyorum ama çok sıkıldım sırf kitabı başladım yarım kalmasın diye zorla okuyorum... okuyan varmı yada beğenen?

Dewey i okumuştum, benim de ilgimi çekmişti bir kedim olduğu için... Ben beğendim, sıcacık güzel bir öykü tabiii sonu hüzünlü biten... Yalnız kitapta tek hoşuma gitmeyen taraf bir sürü anlatım bozukluğu imla hatası oluşuydu... Tabii bu da çevirmenin kabahati o kadar da olsun dedim... Ben tavsiye ederim okuyun... Zira kitabın bir çok yerinde gözlerim yaşardı....
kızlar bende ZAR ADAMI okuyorum ama çok sıkıldım sırf kitabı başladım yarım kalmasın diye zorla okuyorum... okuyan varmı yada beğenen?

Ben sonuna kadar okumayı başaranlardanım... yerimseniben Ama beğenmedim canım ya... Çok hoşuma gitmedi... Hatta bununla ilgili bir başlık da açmıştım ordaki kişilerin yorumlarına da bakabilirsin...

http://www.kadinlarkulubu.com/kitap-tavsiyeleri/253952-zar-adam-luke-rhinehart.html

arkadaslar bende su sira HIFZI TOPUZ MEYYALE adli kitabini okuyorum inanilmaz akici bir kitapppp tavsiye ediyorum osmanlinin cöküsünün anlatiyorrr ....

İhsan Oktay Anar / Suskunlar

Suskunlar, yazarın "Puslu Kıtalar Atlası" adlı romanını okuyanların aldığı keyfi devam ettirecek düzeyde bir kitap.. 2009 Erdal Öz ödülünü alan bu roman yine çok eski zamanlarda geçiyor.
Hem karakerleri betimlerken hem de olay örgülerini kurarken verilen detaylar, dönemi de derinlikli tanımamızı sağlıyor.

Softalar ve musiki romanın belli başlı iki teması sayılabilir.. Anar'ın bilgilendirici ve yer yer de ironik olan anlatım tarzı ile (örneğin Sofuayyaş mahallesi) İslamiyet, Mevlevilik ve Osmanlı döneminde musikiye göz atarken, roman karakterleri ile de dönemin detayları hakkında fikir sahibi oluyoruz.

Cimriliği ile ün salmış Kalın Musa, Kalın Musa'nın ince hastalığa yakalanmış ve kemençe çalması yasaklanmış olan oğlu Veysel, Veysel'in ikiz oğulları Davut ve Eflatun romanın ana karakterleri…

Davut da babası gibi müzisyendir.. Bir gece eğlenceden dönerken, bir sokağa girme dürtüsü hisseder.. O sokakta, ondan sonraki günleri tutkulu bir aşk yaşayarak geçirmesini sağlayacak olan Neva ile karşılaşır. Neva'ya bir müzisyenin hayaleti musallat olmuştur. Özellikle bir yeri yanlış olan bir saz semaisinin yazılı olduğu bir kağıdı kapısının önüne bırakarak büyü yapmıştır. Davut, müzik bilgisiyle, bestedeki bu yanlışı bulursa, büyünün bozulacağına ve hayaletten kurtulacaklarına inanırlar.

İkiz kardeş Eflatun ise, romanın cinlerin musallat olduğuna inanılan diğer karakteridir. Yedi yıl bir odada tutulur. Bir gün, uzaklardan gelen bir sesin daveti ile Eflatun sokağa çıkar.. İstanbul'u sokak sokak gezerek, kendisini çağıran sesin peşine düşer.. Bu arayış, bize Osmanlı dönemindeki İstanbul (Kostantiniye) halkının sosyal yapısını anlatacaktır.

Kitabın yarısındayım.. Yudum yudum okuyorum ki keyif uzun sürsün..

tolstoy dan insan ne ile yaşar onu bitirmek üzereyim. çok beğendim. çok akıcı ve çok etkileyici bir kitap... arada sıkılınca beyaz dizi romanlarını okuyup keyifleniyorum.

şuan osho'nun kadın-dişiliğin manevi gücüyle temasa geçmek, murphy'nin bilinçaltının gücü ve yaşar kandemirin peygamberimin sevdiği müslüman kitapları var elimde, hepsini de okuyorum..
ama burdan özellikle bi kitap tavsiye etmek isterim,
LEYLA NAVARO-TAPINAĞIN ÖBÜR YÜZÜ
kesinlikle okuyun derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…