Okumanın yaşı olur mu?

keping

aNaSıNıN KuZuSu aBi oLDu
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2013
821
948
158
Selam arkadaşlar.. başlıktanda anlaşılacağı üzere sizce okumanın yaşı olur mu?32 yasindayim..2 çocuğum var..biri 4 diğeri 6 yaşında.. çalışmıyorum..cocuklar onumuzdeki eylülde biri krese diğeri ilkokula başlayacak insallah..yasadigim yer mecburi hizmet bolgesi..kendimi bir boşlukta hissettiğim icin ve uğraş olmadığı için adalet aofe kayıt oldum..bu sene bitti çok şükür.. seneye dgs sınavı ile hukuka geçmek niyetindeyim..zaman zaman motivasyon düşüklüğü yaşıyorum.. yapamayacağım için değil.. cocuklar ben ders calisirken rahat vermiyor bazen..bazende es dost akrabanin alayci bakislari soz konusu oldugu icin haliyle uzuluyorum..eşimden baska kimsem yok yanimda..cocuklar uyuyunca bakmaya çalışıyorum.. böyle böyle derken 1.sinifi verdim çok sukur..

Sizlerin içinde yada etrafında 30 yaşından sonra okuyanlar varmi evli barklı cocuklu olup?Bu konuda biraz motivasyona yani yaşanmış başarı hikayalerine ihtiyacım var..insallah seneye buraya hukuku kazandım kızlar diye yazmayı çok istiyorum..desteklerinizi bekliyorum..

sınıfımda vardı çocuğu neredeyse liseye başlayacaktı. şimdi bitirdi gayet de mutlu :)

Evet var. 32 ne ki? Benim zamanımda sınıfımda 56 yaşında olan vardı. Ayrıca o sene 66 yaşında biri hukuktan mezun oldu.
Yani olur, olmaz diye bir şey yok. Siz o çevreye bakmayın. Yarın bir gün avukat olduğunuzda size gelecek o çevre.

Tesekkurler haklisiniz..Zaten amaçları beni yildirip başarısız olmam..Allahin izniyle yaparim insallah..kimbilir seneye çok daha güzel şeyeler yazmak nasip olur..

Neden olmasin kuzenimin esi evli iki cocuklu iken egitim fakultesi okuyup 38 yasinda ogretmen oldu

Olmayacak birşey değil doğru.. fakat çocuğu olanlar için 2 kez daha zor..ev işi çoluk cocuk zor süreçler hele çocuklar ufaksa.. şimdi kuzenizin eşi başarının verdiği özgüvenle daha bir sağlam basıyordur yere.. zor olanı başarmak gerçekten emek sabir caliskanlik isteyen bir is..

32 ne ki gayet gençsiniz

Çocuklar okuldayken rahatça çalışırsınız

Etrafınızdan kimseye bir şey söylemeyin valla ya haset ya dedikodu. Elalemden kem gözden laftan sözden başka bir şey gelmiyor. Kendileri yapamazlar üstüne de nazar değdirirler

ben varım ikinci üniversitemi okuyorum hem de çalışıyorum

çoluk çocuk da mevcut

hedef edinin çalışın ama tüm hayatınızı da ona bağlamayın

DGS ile geçiş zorlaştı zira

Okunur neden okunmasin ama meslegi yapmayip sadece hobi icin okuyanlara karsiyim.Baskasinin haklarini ihlal gibi geliyor bana.

bunu ben de düşünmüştüm geçen sene tercih yaparken

sonra okula bir gittim ki

sınıftan bir çok kişi daha okul başlamadan okulu bıraktı

18 yaşındakiler bunu yapanlar bilemedik, ailem yazdırdı vs vs gibi gerekçeler

ben henüz bırakmadım bazı derslerim kaldı ama yine de yoğunluğuma rağmen bir kısım dersin sınavına vs giriyorum

32 ne ki gayet gençsiniz

Çocuklar okuldayken rahatça çalışırsınız

Etrafınızdan kimseye bir şey söylemeyin valla ya haset ya dedikodu. Elalemden kem gözden laftan sözden başka bir şey gelmiyor. Kendileri yapamazlar üstüne de nazar değdirirler

Aynen doğru söylüyorsunuz.. yapabileceğimi bildikleri için sürekli bir karamsarlık sergiliyorlar..nazara bende inanırım..eşim doktor,şimdi benim hukukçu olmamı bunyeleri kaldirmayabilir..herseye inat insallah olur..

Sınıf arkadaşlarımdan bir tanesi 50 yaşında bir kadındı fakülteyi derece ile bitirdi. Daha da okuyacaktı gemi güverte istiyordu :) Bir tanesi sağlık memuruydu günlerce uyumadığını bilirim amelyattan çıkıp gelirdi o da dereceyle bitirdi. Yani sizden çok daha yaşlı meşgul insanlardı. Çok da başarılılardı. Yaparsınız :)

ben varım ikinci üniversitemi okuyorum hem de çalışıyorum

çoluk çocuk da mevcut

hedef edinin çalışın ama tüm hayatınızı da ona bağlamayın

DGS ile geçiş zorlaştı zira

Sayısal cikisliyim..matematik ve türkçe en sevdiğim iki ders..su adalet bitsin dgs yi yaparim Allahım izniyle..dgs nin tek zorluğu rakiplerimin iyi oluşu..cunku artık öğretmen doktor herkes adaletle hukuka geçmenin peşinde.. bakalım hayirlisi..nasipte varsa olur insallah

80 yaısnda bir tandığım aöf okuyordu okumanın yası olmaz elbette ki önemli olan azim ve kararlılık

Sayısal cikisliyim..matematik ve türkçe en sevdiğim iki ders..su adalet bitsin dgs yi yaparim Allahım izniyle..dgs nin tek zorluğu rakiplerimin iyi oluşu..cunku artık öğretmen doktor herkes adaletle hukuka geçmenin peşinde.. bakalım hayirlisi..nasipte varsa olur insallah

o zaman bir tüyo

mantık soruları çokkkkkk önemli

mantık sorularına gömülün

zaman kaybetmeden onları geçince çok rahat edersiniz

Okunur neden okunmasin ama meslegi yapmayip sadece hobi icin okuyanlara karsiyim.Baskasinin haklarini ihlal gibi geliyor bana.

Hobi değil benimki..ailede hukukcu çok kişi var..birde yapabilecegim bir meslek..is imkanımda var..cocuklar büyüdükçe bir boşluk oluştu..niye evde pinekleyeceksin keeping deyip giriştim bu ise..alnimin akıyla çıkarım insallah

bunu ben de düşünmüştüm geçen sene tercih yaparken

sonra okula bir gittim ki

sınıftan bir çok kişi daha okul başlamadan okulu bıraktı

18 yaşındakiler bunu yapanlar bilemedik, ailem yazdırdı vs vs gibi gerekçeler

ben henüz bırakmadım bazı derslerim kaldı ama yine de yoğunluğuma rağmen bir kısım dersin sınavına vs giriyorum
Calisirken okuyanlara sozum yok ikinci ucuncu bir diploma isiyle alakasiz bile olsa daima iyidir maas olsun yukselmek olsun.Benim soyledigim evde asla calismayi dusunmeyip okuyanlara.

Gencler adinada uzuldum malesef ulkemizde puana gore tercih ediliyor universiteler bolumler.

Hobi değil benimki..ailede hukukcu çok kişi var..birde yapabilecegim bir meslek..is imkanımda var..cocuklar büyüdükçe bir boşluk oluştu..niye evde pinekleyeceksin keeping deyip giriştim bu ise..alnimin akıyla çıkarım insallah
O zaman super 32 yas hic gec degil kazanirsan bu konuya yazarsin Insallah.

Back
X