Okurken evlenmemi tavsiye eder misiniz ?

valla bnde anlamadım nedir bu acelem :) sabredemedim okulu fln görmedi gözüm halbuki düzgün bi puan almıştım

Çok çok erken verilmiş hayati bir karar. İnşaallah pişman olmazsın. Ve inşaallah ileride keşke okusaymışım demezsin ki bunu söyleyen binlerce insan vardır. Mutluluklar canım ne diyeyim.

Son düzenleme:
sakın evlenerek büyük bir hataya düşme okulunu bitirmeden..evlilik hiç toz pembe değil emin ol,eger evde işlerini halledecek biri olacaksa belki ama yoksa hayatına yazık edersin erkekler ne kadar yardımsever gözükselerde büyük iş sana düşüyor ilk zamanlar yardım ediyorlar daha sonrasında herşey senden beklenıyor..koluna bileziğini tak ve söz sahibi ol bence evliliğinde yoksa bi süre sonra hayat monotonluktan ibaret olur ve çok pişman olursun...

valla bnde anlamadım nedir bu acelem :) sabredemedim okulu fln görmedi gözüm halbuki düzgün bi puan almıştım

Hayatta geri gelmeyecek şeylerden biri yanlış tercihlerdir
Bir mesleğin her zaman her konuda size faydası olacaktır
Mesleğinizi yapmasanızda en azından bir gün benimde mesleğim var diye kararlarınızda doğru adımlar atarsınız

sen erkek arkadasin istiyor diye degil, kendin istedigin icin evlenmelisin!! ikinizin de istedigi zaman olmali. hem okurken evlenirsen okulu bitiremezsin ki!!
lütfen bu kadar saf olma, biraz kendini düsün kardesim..iyiligin icin diyorum

Ne gerek var ki zaten ciddi bir beraberlikse eninde sonunda evleniceksiniz her şeyi yerinde ve zamanında yaşamak güzel erkenden niye kendinizi yıpratasınız .

Son düzenleme:
Önce okulunuzu bitirin sonra işinizi elinize alın ondan sonra düşünün evliliği

Böyle şeylerde aceleye gerek yok

ASLA derim!! okurken evlendim...çok zor oluyor..bir de maddi durum dardaysa harç parasını ödeme sıkıntısı geçim derdiyle birleşince....bir de üstüne hamile kalıp kaydı dondur..sonra ufacık bebekle sınavlara hazırlan sınava girerken aklın çocuğunda kalsın....zor zor...
aşk..aşkkk...gözün kör oluyor...evlenince pespembe herşey kolay diyorsun...hayır asla hayır..aşık oldum gözüm kör oldu!şimdiki aklım olsa önce okulumu bitirir ondan sonra işime girerim elime maaşımı almaya başlayınca evlenirdim!çünkü sen de doğacak çocuğun da rahat ederdi..oysa şuan iş de bulamadım iş ararken bir de çocuğun saatine uyacak mı diye ayrı düşünürsün..
AMAN ARKADAŞIM....KENDİNDEN ÖNCE İLERDE OLACAK ÇOCUKLARININ İSTİKBALİNİ DÜŞÜN SAKIN OKUL VE İŞ MESELESİNİ HALLETMEDEN EVLENME..SEVEN İNSAN BEKLER!Beklesin de istikbaliniz rahatınız çocuklarınızın geleceği için. 2/3 sene nedir ki çabucak geçer...ama sonradan benm gibi başını taşa vurma şimdiden geleceğini kur o parlak geleceği eline alarak öyle evlen!

ya düşünsene sınavların var ama bi yığın çamaşır bekliyor seni sonra ütü...aaa yemek de yapılacak..bir de ani bir misafirin geldiyse "benim sınavım var" deyip onları aç yollayamazsın değil mi ya da gelene "git "de diyemezsin...ev işleri bir yandan....zaten sınav derdi yeter....bak gözlerini kapat bu dediklerimin içindeymiş gibi düşün kendini bir de plansız bir hamilelik ya da çocuk varsa gör o zaman sıkıntıyı sen...ya hayatını yaşa tadını çıkar öğrenciliğin...inan evlilik olur bi şekilde ama geleceğini işini eline almadan yapma..sonra tadını çıkararak evliliğe giriş sırtında bitirilmemiş bir okul ya da kazanılması gereken sınav yükü stresi olmadan....oh e rahatım diyerek evlen...inan koca-evlilik her zaman olur ama yaş geçince iş fırsatları da elden kayıyor ya o insanı mahvediyor..zira çoğu yer yaş sınırını aşağı çekiyor artık..

Son düzenleme:
ben üniversite 4. sınıfı evli okudum. 3. sınıfın ikinci döneminde nişanlandım, yaz tatilinde de evlendim. eşimin yaş olarak benden 5 yaş büyük olması, işinin olması, askerliğini yapmış olması, evimizin hazır olması, eşimin ailesinin benim okulumu başarıyla bitirmemde bana destek olması, benim evenmemi ve hayatımı kolaylaştırmıştı. o bir sene benim açımdan çok güzel geçmişti, zira eşimin de yeri gelip uyumayıp benimle proje yaptığı, yazıcım bittiği zaman gecenin bir yarısı internet kafe dolaştığı, temizlik, yemekte yardımcı olduğu bir yıldı.benim evcilik oynadığım bir yıldı. eşinin anlayışına ve şartlara bağlı bence. asla olmaz diye bir şey yok. okulum biter bitmez de çalışmaya başladım. bebeğim olana kadar da çalıştım. çok şükür işler hep rayında gitti bizde.
dediğim gibi eşinin anlayışlı olmasına bağlı.

ama benimki sadece bir yıldı, iki yıl uzun bir süre, dersleden kalabilisin bunu daha da uzatabilirsin, belli olmaz, bilemiyorum, iki yıl boyunca aynı anlayış ve yardımlaşma sürer mi onu da bilmiyorum
bana sorarsan bekle derim.

bbenim arkadaşlarım hep şimdi evlemiyorlar. benim bebeğim bile var. olumsuz bir durum olarak görmüyorum bunu, aksine çok hoşuma gidiyor ama hayıflandığım ve üzüldüğüm tek nokta şu;
aşk gün geliyor bitiyor, ne yaparsan yap bitiyor yani doğanın kanunu. aşkı daha uzun soluklu yaşamak isterdim. evlilik özellilkle aşlı törpülüyor. daha çok gençsin, biraz daha tadını çıkar bence.

Turk erkeklerini bu kadar kucumsemeyelim lutfen.
tamam forumda kotu seyler okuyoruz erkeklerle ilgili ve bunlardan cokca etkileniliyor ama pirlanta gibi erkeklerimiz de var yani lutfen Turk erkeklerinin adini kendi ellerimizle karalamalayim
onlari bu hale getiren anneleri bence sucu bu erkekleri yetistiren annelerde arayalim

Son düzenleme:
Valla okul bıtmeden evlenme canım cunku uzadıkca uzuyor. Ilk sene kolayca uce gectım ama ıkı senedır 4 dersı veremıyorum. Kaynana ıle aynı apartmandayız,bı yandan okul bı yandan ev bı yandan ıs. Bıtse rahatlıcam. Bı de hamıleyım ustelık. Sakın okul bıtmeden evlenmeeee derım ben

Benim bi kaç arkadaşım var hem okuyup hem evliler ve çokta mutlular bence sende yapabilirsin tamamen ikinizle ilgili

birçok arkadaşın dediğine katılıyorum. işim var ama yüksek lisansa başlamıştım. tüm derslerimi verdim tez aşamasındayım. bir adapte olupta yazım işine giremiyorum. çok zor gerçeken. nekadar evde doğru düzgün birşey yapmıyorum gibi gelsede küçük şeyler bile çok yoruyor. en basit yemek yaptın diyelim. en az 2-3 saat mutfaktan çıkamıyorsun (ye iç topla).

keşke okulum bitince evlenseydim diyorum. ki sen ünv. okuyorsun ve işin yok. ilk önce okulunu bitir sonra evlen. hatta imakanın olursa işe başladıktan sonra evlen.

okuyorum ama açıköğretim sosyoloji :)

daha 17 yaşındasın....umarım okuyorsundur bu mesajımı....ben sana evlilikle ilgili zorlukları anlatmayacağım..diyeceğim tek şey erkek arkadaşın doğru kişi mi? zamanla 1-2 sene sonra kendikendine düşünmeye başlarsın acaba o olmasaydı kim olurdu die? tamam şimdi deli gibi seviyorsunuzdur birbirinizi ölüyorsunuzdur aşkınızdan fakat belli bir süre sonra aranızda türlü sorunlar çıkacak inan bana ..ki aynı evde olursanız daha da erken başlayacak bu zorluklar... aşk biter sevgi biter demeyeceğim ama çok yıpranırsınız...... bence sen garanti 23 yaşını bekle....zaten o kadar sene sonra hala birlikteyseniz bazı şeyleri aşmış olursunuz daha sağlıklı bir evlilik olur

şimdi evlenirsen yaşıtların ödev için toplaşırken bahar şenliklerine gideriken ünv. hayatını doya doya yaşarken sen okuldan çıkıp eve gidecek yemek yapacak çamaşır bulaşık yıkayacak evi toplayıp temizleyeceksin. kocanla ilgileneceksin yetmeyecek kaynana görümce amca dayı abla teyze ziyaretlere gideceksin onlar sana misafirliğe gelecek. finallerin ödevlerin olacak kocan gidip yatacak horlayacak sen tek başına gecenin bir vaktinde ders çalışmaya çalışacaksın. üstelik tek maaşla ev geçinecek heleki eşin olacak kişinin maaşı iyi değilse bu kadar şeyin üstüne geçim sıkıntısı eklenecek o sıkıntıda birde senin harç paran kitap fotokopi paran gelecek okumak zor gelecek vs vs

zor hemde çok zor. bekar olmanın sevgili olmanın tadını çıkartın. sonra çok vurursun kafanı duvarlara keşke gençliğimi birazdaha yaşasaydım diye heleki ünv. hayatını heba etmişsen

erkek arkadaşım askerliğini yaptı 4 yıldır beraberiz.işi de war çalışıyor.ben 22 erkek arkadaşım 27 yaşında.sevgilim yaşından dolayı evlenmek istiyor.2 ay sonra nişanımız olucak bu arada.

canım ben tavsiye etmem..evliliğin sorumlulukları ağır..okurken onlarla ugraşmak zorunda kalacaksın..çabuk yıpratır sizi..erk arkadaşının durumunu bilmiyorum ama çok iyi değilse bu zamanda tek maaşla geçinmekte zor..okulunu bitir ondan sorasında keyfin isterse çalışırsın yok maaşınız yeterse çalışmazsın ama bitmezse hem okul hem sıkıntılar yorar benden sölemesi

valla ben evlenirsem okulu bırakırım heralde
şaka bi yana sana sevgilimin bi arkadaşını örnek vereyim. bu arkadaşı 2 sene önce evlendi hatta 3 aylık bebeği var. bu 2 senede o kadar çok kaldı ki sevgilim mezun oldu ama o hala okuyayım diye uğraşıyor daha 1 senesi var. halbuki okuyup bitirmiş olsa hemen evlenseler karısı yeni hamile olurdu çok da bi fark olmazdı şuanki halinden hatta bence parai kazanırdı vs çok daha iyi olurdu. yani 2 sene çok bişey değil bence beklenmeli. bizim de sevgilimle evlenmemize 2 sene var ama şuan kalkıp evlenmeyi düşünmüyorum bile ben.

değil ki okurken evlenmek okul bittikten hemen sonra evlenen arkadaşlarım bile pişman oldular..çünkü iş yok ..bence evlenme oul bitmeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…