Okuyan kızlar o...... Olurlar

Okumakla yada cahillikle alakası yok tamamen karakter meselesi bazıları ulaşamadıgi yada sahip olmadıkları sey baskasinda ise ve o kisiyi sevmiyorlarsa böyle yapabiliyorlar ben lise mezunu yum esimin kuzeni keske liseyi bitirmekle olsaydi kisa ve kilolulusun fatih seni nasıl aldi anlamıyorum dedi bende ben fatih i aldim hem fatih kilolu kadin seviyor dedim o ne öyle tahta gibi dedim boyle kaldı

okuyan kızlar, genelde eğitimli ve ayakları yere basan tipler oluyo, ona kim nasıl anlattıysa yanlış anlatmış terbiyesiz

:))))) Son paragrafa özellikle çok içten katılıyorum.Bende erkek arkadaşımın ailesinde okuyan nadir Gelinlerdenim.Gelin diyorum çünkü tüm sülaleyle tanışıldı bilmemne anormal bi durum yaşanmazsa okuldan sonra evlilik olucak.Herneyse özellikle bi halanın gelini var,halanın oğlu sırf kızın okumasını istememiş diye,kız lise1 terk.Bırakmış yani okulu sevdiceğim istemiyor diye.Ama ne hikmetse 4 yıl sonra evlenmişler.Yani pekala lise bitermiş.Herneyse,muhtemelen dediğiniz gibi aşşağılık kompleksinden olucakki,sürekli bana gelip gidip seninki seni nasıl okutuyor,okulun bitmesini beklicek yani öylemi,benimki hayatta kabul etmez etmedide zaten,sizinkiler ne rahatlar vs diye konuşup durur.En son yazlıktayken bu kızda geldi eşiyle birlikte yazlığa.Denize giricez kız dediki ay sen nasıl bikiniyle giriyosun ben asla rahat edemem nasıl izin veriyo seninki bilmemne bin tane konuştu.Bende dedim benim annem 50 yaşında kadın o bile hala bikiniyle denize havuza giriyo,benimki benden böyle bişey talep bile edemez herkes nası rahat ediyosa öyle girsin ben kimseye bişey diyomuyum bende bikiniyle rahat ediyorum dedim.Sonrada sinirim bozulunca gittim bunu erkek arkadaşıma anlattım.Sadece şunu söyledi bak ''Sittirsin,daha nişanlı bile değilken kuzenimi iş yerine boynu vücudu mosmor gönderiyodu emmekten,şimdi evlenip denizde mayo giymeyincemi namuslu olmuş.Kafası yetmediğinden okuyamadı okulunuda onuda hiç takma kuzenimle hiç alakası yok sallıyor resmen'' dedi.Yani sözün özü,insanlar tam tersi asla yapamicakları şeylerde bu kadar dikler.Eminim onların kızlarıda okusa yok okuma demezlerdi,belki kızları zorla okula gönderdiler okuyun diye ama,okumayınca işte üste çıkmanında çirkefçesi bu.Ben asla gerçekten böyle düşündüklerine inanmıyorum,kendi eksiklerini kapatmanın yolunu pislikte bulmuş insanlar.Yerinizde olsam hiç görüşmezdim.Zaten o deli gelinlede karşılaşmadığım sürece asla muhabbetim yok.Olamazda.Köyyy ya.

ne cahil insanlar ya Allah aşkına böyle insanlar sinirimi zorluyorlar yaa okumak o....... mu oluyor? bir kızın okuması kendi ekmeğini kazanmak istemesi kocasına muhtaç kalmak istememesi o...... lukmu oluyor? hele o insanın bu kelimeyi ağzına yakıştırması belli başına iğrenç bir durum bu insan nerden geldiğini çok iyi gösteriyor onca okumayan insanlar var edebinde, senden benden bilgili olan var. kızları desen boş gezeniin boş kalfası bu laf bana söylense ne ağırıma gider ailem beni okutmak için çabalamış ben okumak için kafa patlatmışım hadsizzin biri gelip bana bu lafı söylüyor boşverin bu kadına laf söylemeye değmez seviyesine düşmeyin seviyesizliğinden ne laf söyleyeceğini bilmediğinden kızlarını savunmak için bu lafı söylemiş kızlarımı savunim derken kendisini diplerde görüyoruz. takmayın canım siz o kadının lafını önce insanlar ne olduklarına baksın kendi ailesine baksın siz eşinizle mutlu, sevgi ve huzur dolu yaşayın inşAllah :) dışardan gelen insanların lafını kulak arkası edin mutluluğun keyfini çıkarın :)

Okumayani da gorduk deseydin imali imali. Ne bicim insanlr var yahu. Bosverin kv de biliyo demekki dengesizligini. Gorusmezsiniz olur biter. Derdi okuyanla degil sizle bariz. Esiniz ne diyor anlattiniz mi

Keske verseydin agizlarinin payini.. Kendileri okumamis olabilir ama okuyana hakaret etmekte ne? Benim gordugum kadariyla okumayan kizlar mesgalesi olmadigi icin cok erken yasta sevgili olaylarina giriyor. Okumakla ne alakasi var o... lukla?

o ınsanlarla gorusme esıne de soyle ben bunlarla görusmem senın meclısıne gelmesınler bosuna dememişler alımın uykusu cahılın ıbadetınden daha hayırlıdır dıye

Dün denize girdim
Eyvahlar olsun yoksa ben de miiii ii

Ben de diyorum, ben de bir o.o.p.luk var ama acep neden?
Meğerse, okuyorum ya ondanmış!

Muhattap olmayın, muhattap olursanız diyecekleri laf aynen şunlar olur:
-Bu kızı okutmuşlar okutmuşlar, dili açılmış.
-Bu okuyan kızlar da böyle edepsiz.

Banada beraber buyudugumuz arkadaşımın annesi aynı cümleyi kullanmıştı. O zaman daha ilkokul 5 e gidiyordum. Arkadaşımı ortaokulda gondermiyorlardi okumak istiyordu bende teyze niye arkadaşımı okula gondermiyosunuz ne güzel beraber gideriz dedim ' okumakta neymiş okusunda o... mu olsun demusti" sonuç arkadaşım o...dan beter oldu hayatı nahvoldu annesinin büyük konuşmasının ah almasının acısını o çekti

Size bi olay anlatayım 5. Sınıfa gidiyordum o zamanlar 5. Sınıfta Anadolu lisesi sınavı vardı annem dershaneden beni almış yürüyoruz komşu ile karşılaştık. Adam mühendis ama tutucu bir aile annem selam verdi durdu adam işte nasılsınız falan sonra döndü dedi ki "bu kızları okutmaya çalışıyorsunuz ama iyi yapmıyorsunuz ileride koca beğenmezler evde kalırlar." Şok oldum resmen çok kırıldım. Sonra ne mi oldu bu adamın 2 kızı ben üniversiteye giderken hep bana ders çalışmaya geldiler. Ama ben onun söylediğini hiç unutamam. Şimdi kızları okuyor.
Ben ve kardeşim Anadolu lisesi ve üniversite kazanınca bi akrabamız hep yermeye çalışırdı onun çocukları okumadı diye. Önemsizmiş elini sallayan üniversiteliye çarpıyormuş. Meslek edinmek daha önemliymiş. He he deyip geçiyorduk hep öyle tabii ya falan diyoduk.

Ya bende şunu anlamıyorum bak araştırma görevlisisin bende bakanlikta uzmanim. Öyle biri bişey diyecek ben de suscam onun ağzının payıni öyle veririm ki edeppppsiiiiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…