olay bana patladı

gitmedim, korkuyorum çünkü daha önce de üstüme yürüdüler. şimdi kesin döverler valla
Çoğu yorum sahipleri bu kadar kötü insanlarla karşılaşmadığı için anlayamıyorlar.
Benim kv durduk yerde kavga çıkarıp güya kendini balkondan atmaya gidiyordu. Eşime diyor ki began yüzünden atacam kendimi, boşa onu diye. Ne halin varsa gör dedim. O anda geri dönüp üstüme yürüdü. Ben onu ayağımın altına alırdım da yaşlı diye evden kovmakla yetindim.

O yüzden canını sıkma. Eşin ve sen ailesine rest çekmeden size huzur yok.
Biz taşındık ancak o zaman huzur bulduk. Size de tavsiye ederim.

Gitmeyecek, ne olsun istiyorsunuz ailesi pişman olsun özür dilesin mi, bu olmaz mümkün değil. Huzur istiyorsanız onlardan gelecek tek bir söze bile izin vermeyeceksiniz

Hayır hayır asla özür beklemiyorum. ya benden uzak dursunlar. bakın gitmiyorum gelmiyorum ama onlara bu yetmiyor

Çoğu yorum sahipleri bu kadar kötü insanlarla karşılaşmadığı için anlayamıyorlar.
Benim kv durduk yerde kavga çıkarıp güya kendini balkondan atmaya gidiyordu. Eşime diyor ki began yüzünden atacam kendimi, boşa onu diye. Ne halin varsa gör dedim. O anda geri dönüp üstüme yürüdü. Ben onu ayağımın altına alırdım da yaşlı diye evden kovmakla yetindim.

değil mi began? yaşamayanlar da haklı, iki tarafta da vardır diyor ama ben bu evliliğe kadar bu tür şeyler yaşamadım. onlar yaşamış hep. etraflarında kimse kalmamış inanır mısın?

Kim kime ne demiş o ne dedi bu ne dedi ben dedim o dedi falan olmus

değil mi began? yaşamayanlar da haklı, iki tarafta da vardır diyor ama ben bu evliliğe kadar bu tür şeyler yaşamadım. onlar yaşamış hep. etraflarında kimse kalmamış inanır mısın?
Bilirim.
Eşimin anneannesi, dedesi, dayısı, teyzesi benden yanaydı. Allah sana sabır versin derlerdi.

ben size inandım cidden
daha 27 yaşındasınız, insan yaşarken şurada şöyle yapmalıydım böyle yaparsam yanlış anlaşılabilir diye 87 açıdan olayı irdeleyemez. Kaldı ki 50 yaşında olsanız da bu kadar kıldan tüğden nem kapacaklarını nasıl anlayabilirdiniz ki?

Hepimiz herhangi bir ortamda pot kırmıyoruz sanki ya da yanlış anlaşılacak şeyler söylemiyoruz...
ben de yapıyorum istemeden bir anlık dalgınlıkla yanlış bir şey söyleyebiliyorum, kayınvalidem de gidicem ben kendimi balkondan atıcam, bayılıcam demiyor. O da bana diyor ben de böyle tepki vermiyorum.

Şu yaşımda bana böyle tepki verseler inanın ben de ne yapacağımı bilemem. Çünkü normal değiller resmen ruh hastaları.
İnsan 27 yaşındaki birini nasıl başka birinin ölümüyle suçlayabilir ne kadar ayıp ve günah!
Bir de olayı araştırmışsınız gerçekten benim yüzümden mi oldu diye. Kim bilir ne kadar üzüldünüz. Kalkıp bıçakla silahla üstünüze yürümediniz herhalde.
2-3 yanlış anlaşılmayla insanlar ölseydi hiçbirimiz 50lerimizi göremezdik her halde.
Böcekten korktunuz diye kayınpederiniz öldü yani.. böyle saçmalık olmaz.

Tamam büyük saygı saygı gösterelim falan filan da hiç mi demiyorlar daha bu gencecik kız biz de hatalarını alttan alalım. Kaldı ki onlar büyük size yol göstermeleri gerekirken...

Eşiniz de size yeteri kadar destek oluyor, gidip de annesine bağrınacak hali yok. Kalkıp size orada söylenmiş bir lafı söylemiş, densizlik etmiş, düşünememiş. Kalkıp eşinizi bana laf yetiştirdin diye boşayacak haliniz de yok.

Bundan sonra bana onlardan haber getirme, sen de dediklerini takma boşver gitsin deyin kapayın olayı. O da muhteşem bir insan değil, etten kemikten. Kimseden kusursuz olmasını bekleyemeyiz. Sizi sevmediğinden değil, artık böyle saçma sapan olaylar karşısında o da ne yapacağını şaşırmış haklı olarak. Babasını da kaybetmiş bir de.

Birbirinize destek olun.

Tespitleriniz harika ..Fakat konu sahibi kendi hatalarını kabul etmiyor ki ?

Az önce sordum Evet benim de hatalarım var diyor.
örnekte; nisanliyken benı temizliğe çağırdılar gitmedim diyor. Yine ustaca tribüne oynuyor:)

Cenazeye gitmemiş; bir Allahın kulu da ( özellikle konu sahibinin annesi çok şaşırttı 😕niye şaşırdım onu da bilemiyorum ya..) böyle olmaz cenazeye gidilmeli dememiş ..Eşi de bir garip babası vefat etmiş o hatunu pışpışlamaya gelmiş ..

Vay ki o babanın haline vayy. .

Konu sahibi cenazeye gidince şiddet göreceğinden korkmuş! Buda bir savunma şekli.

Görümce, kaynana, elti için değil hayatımı paylaştığım adam için orada olurum. Bana sataşana "kozumuz varsa sonra paylaşalım, ben eşim için buradayım" der kapatırım ağzını. Hadi hepsini geçtim bir kaç gün önce babasını kaybetmiş adamın kafasını, ailesiyle yaşadığı problemlerle yoran biri iyiniyetten bahsetmesin. Hiç kimse için değil, yatağını, ekmeğini, hayatını paylaştığın adam için orada olurum.

uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim. bakın gitmek çok istedim ama karşımda sizin gibi benim gibi normal seviyede insanlar yok, bizler hep kendimizden yola çıkabiliriz, ben hayatta bu kadar kötü insan olduğunu bilmezdim.
eşime gelmek istiyorum dedim gelme dedi, kuzeni sakın gelme dedi. eğer gitseymişim yengeme yapılan bana yapılacakmış. kadını içeri bile almayıp mutfakta oturtmuşlar. 50 yaşında bir kadından bahsediyoruz.
daha önce görümcem ameliyat olacağında gitmiştim muhatap alınmadım. anneaneleri vefat etti yine ortamda yapayalnızdım ama sorun değil cenaze ortamı.

annem kv yi aradı geçmiş olsun demek için açmadılar, biz cenazemiz olduğu zaman o halimizle evlerinden alıp evlerine bırakıyorduk kv ve kp i. annem demek ki bizi de istemiyorlar, seninle sorun yaşadılar ben ne yaptım gidersem milletin için de kovarsa beni dedi ve gitmedi.

sizin hayatta korktuğunuz bir şey var mı? kedi, köpek, iguana, yılan? mesela neyle bir ortamda bulunamazsınız? ben iguanayı bile elime alabiliyorum ama böcekten aklım çıkıyor, insanları korkularıyla yargılayamayız.

acısını yok sayan ben değilim eşimin, hastane sürecinden düne kadar hep destekledim, siz hiç bir insanın ölümüyle suçlandınız mı? ben dün alakam bile yokken suçlandığımı öğrendim. evine gelen misafiri içeri bile almayıp mutfakta oturtan insanlar, eşimle kavga edeceğimizi bile bile bu lafları söyleyebildi, size göre buna rağmen ben hatalıyım :)

insanların kötü zamanlarında yanında olursunuz ama size hakaret varsa gitmezsiniz. kovulursanız gitmezsiniz. eğer karşınızdaki aile damadını dövmek için eş dost evine toplayıp damadı bekliyorsa korkar gitmezsiniz.

Kovsa ne olacak millet sizi değil onları ayıplayacak. Yarın öbür gün eşiniz bir tartışmanızda "en kötü günümde bile yanımda değildin, acım varken dedikodularla kafamı yordun" derse ne cevap vereceksiniz. Sen iyi ol, olması gereken yerde olması gerekeni yap kalanı boşver. Eşinde çevresindekileri ona göre puanlardı zaten.
Ölenden şeytan bile dilini çeker demişler. Zaman insanları olgunlaştırır göremediklerini gösterir, kafa yapıları, düşünceler değişir. Ve inanın gün gelecek bu olay yüzünüze vurulacak. Adam ölmüş gitmiş zaten, sorun, problem ne varsa toprağa gömülmüş onunla beraber. Sağ kalanla da o günden sonra iletişimi kesersiniz olur biter.

Karşılaşmaz olur muyum? Hatta bu yaşananlar acılı günde sırt çevirecek kadar problem değil, dedirtecek kadar da olay yaşadım. Ama sapla samanı karıştırmadım. Üstelik konu sahibi kadar yaşımda yoktu. Büyüklük hep bende kaldı ve şimdiki zamanda üzenlerin mahcubiyet sözlerini işitiyorum.
Ben normal zamanda eşinin ailesi, katlanacaksın görevini yapacaksın demiyorum. Ama cenaze ve bu cenazenin kök aileden biri olması çok farklı. Evlerine gidememişse camiye, mezarlığa gider insan. Hiç bir şey düşünmese eşini onure etmek için orada olur. Karın bu kadarmış işte, haklıyız dedirtmemek için.

günaydın bdv

hakkınızı helal edin 2 güne bir konu açar oldum ama artık sabrım kalmadı, dayanacak gücüm kalmadı, takatim kalmadı...

geçen konumdan alıntı yaptım.

dün eşimden arabayı istedim, geldi beni aldı. anlatıyor yolda yengen geldiğinde 2-3 defa seni sormuş gelinlerce neden hizmet etmiyor demiş hatta bizimkilere aman bizi onlarla karıştırmayın biz zaten görüşmüyoruz demiş dedi. ben de sinirlendim baya annemi aradım nasıl benim hakkımda konuşuyor vs, annemde kuzeninle aran iyi ona sor annesi neden böyle bir şey yapmış dedi.

yahu allahtan ki çok sakin yazdım, ne yapıyorsun ne ediyorsun faslından sonra bir şey duyduğumu ve çok kırılıp üzüldüğümü söyleyip eşimin anlattıklarını söyledim. kuzenim de annem seni sormuş onlarda ne yüzle buraya geliyorsunuz demişler dedi
biz eşimle bunu konuşurken annem aradı eşin sana ablalarım yengenin üstüne gidip bilseydik sen gelinlercenin yengesisin sana hoşgeldin bile demezdik ne yüzle geldiniz bizim babamız gelinlerce yüzünden kalp krizi geçirdi demiş bunu da anlattı mı dedi.

hanımlar ayrılmak istiyorum diyorum eşim bırakmıyor ama bu işin oluru ederi kalmadı. allahınız aşkına ben napayım ben bu yükü artık nasıl kaldırayım?
Bak madem esın bosanmak ıstemıyor adam seni sevıyor ve istior demek kı. Belkıde orda soylenenlerı esın senı uzmemek ıcın anlatmamıstır. Zstem ailelerle aranız sıkıntılı esınde dahada buyumesın ıstemıstır. Herkesın lafına ve doldurusuna gelıyorsunuz. Senın aılen onun aılesı ıkısı ıkı yandan sıze sarmıslar. Onun yerıne esıne de kı bak madem bosanmıyorsun ozaman bu aılelerle gorusmem ıcın benı zorlama 2 mızde ciddi bi konu olmadıkca gorusmeyelm konusmayalm hem kendı aılemle hem senın aılenle cunku ben yıpranfım ve evlılıgımde artk o senn ıcın boype demıs su soyle demıs bunları dusunmek uzulmek ıstemıyorum her 2 tarafada mesafelı olacam de bu konuda bı karara varın. Esın yıne ne guzel kpnın cenazesıne gıtmedıgın halde adam sana hadı ananın evıne gıt dememıs hem cenazeye gıtmemıssın kı esın sen uzulme dıye ıstememıs gıtmedı ona ragmen bosanmak ıdteyen sensın ve esın ıstemıyor kıymetını bıl sana karsı dıger tavırları nasıldır bılmıyorum bırkıkte bı karsr alın. Bosanmak yerıne aılelerden uzak durun

Karşılaşmaz olur muyum? Hatta bu yaşananlar acılı günde sırt çevirecek kadar problem değil, dedirtecek kadar da olay yaşadım. Ama sapla samanı karıştırmadım. Üstelik konu sahibi kadar yaşımda yoktu. Büyüklük hep bende kaldı ve şimdiki zamanda üzenlerin mahcubiyet sözlerini işitiyorum.
Ben normal zamanda eşinin ailesi, katlanacaksın görevini yapacaksın demiyorum. Ama cenaze ve bu cenazenin kök aileden biri olması çok farklı. Evlerine gidememişse camiye, mezarlığa gider insan. Hiç bir şey düşünmese eşini onure etmek için orada olur. Karın bu kadarmış işte, haklıyız dedirtmemek için.
İlgisi yok çünkü karşı tarafta iyi niyet yok.
Cenazeye katılsa da yine konu sahibini suçlayacaklardı.
Utanma duygusuna her insan sahip olmuyor.
Mesela kv eşime beni soruyormuş arada. Eşim de anne began'a neler yaptın tabi konuşmaz demiş. Kv hatırlamıyorum demiş. Ki kendisi çok kurnazdır. Biraz acısam ağzıma s..r o kadar kötü huyu var.
Benim için sevmediğim insanlar ölünce sırma saçlı, badem gözlü olmuyor.
Bu insanlarda biraz akıl olsa; babamız öldü, kötülük ne kazandırdı. Üç günlük dünyada iyi geçinelim derlerdi. Konu sahibini çekiştirmezlerdi.

Mesaj atma ara. Mesaj delil yerine geçer hakaret diye hakkında dava açılır suçsuzken suçlu olursun. Ve yüz yüze konuşursan şahitler olur yine suçlu olursuun

ben size inandım cidden
daha 27 yaşındasınız, insan yaşarken şurada şöyle yapmalıydım böyle yaparsam yanlış anlaşılabilir diye 87 açıdan olayı irdeleyemez. Kaldı ki 50 yaşında olsanız da bu kadar kıldan tüğden nem kapacaklarını nasıl anlayabilirdiniz ki?

Hepimiz herhangi bir ortamda pot kırmıyoruz sanki ya da yanlış anlaşılacak şeyler söylemiyoruz...
ben de yapıyorum istemeden bir anlık dalgınlıkla yanlış bir şey söyleyebiliyorum, kayınvalidem de gidicem ben kendimi balkondan atıcam, bayılıcam demiyor. O da bana diyor ben de böyle tepki vermiyorum.

Şu yaşımda bana böyle tepki verseler inanın ben de ne yapacağımı bilemem. Çünkü normal değiller resmen ruh hastaları.
İnsan 27 yaşındaki birini nasıl başka birinin ölümüyle suçlayabilir ne kadar ayıp ve günah!
Bir de olayı araştırmışsınız gerçekten benim yüzümden mi oldu diye. Kim bilir ne kadar üzüldünüz. Kalkıp bıçakla silahla üstünüze yürümediniz herhalde.
2-3 yanlış anlaşılmayla insanlar ölseydi hiçbirimiz 50lerimizi göremezdik her halde.
Böcekten korktunuz diye kayınpederiniz öldü yani.. böyle saçmalık olmaz.

Tamam büyük saygı saygı gösterelim falan filan da hiç mi demiyorlar daha bu gencecik kız biz de hatalarını alttan alalım. Kaldı ki onlar büyük size yol göstermeleri gerekirken...

Eşiniz de size yeteri kadar destek oluyor, gidip de annesine bağrınacak hali yok. Kalkıp size orada söylenmiş bir lafı söylemiş, densizlik etmiş, düşünememiş. Kalkıp eşinizi bana laf yetiştirdin diye boşayacak haliniz de yok.

Bundan sonra bana onlardan haber getirme, sen de dediklerini takma boşver gitsin deyin kapayın olayı. O da muhteşem bir insan değil, etten kemikten. Kimseden kusursuz olmasını bekleyemeyiz. Sizi sevmediğinden değil, artık böyle saçma sapan olaylar karşısında o da ne yapacağını şaşırmış haklı olarak. Babasını da kaybetmiş bir de.

Birbirinize destek olun.

bende dedim, savunmak illa bağırıp çağırıp kırık dökmek değildir, bu kadın benim karım diyeceksin olay bitecek diye.

diğer yorumlarda da yazdım ya mutlaka hatalarım olmuştur, bende robot değilim ama şu yaşanan tatil olayında eşim %70 sen haklısın dedi.

Mesela kv eşime beni soruyormuş arada. Eşim de anne began'a neler yaptın tabi konuşmaz demiş. Kv hatırlamıyorum demiş. Ki kendisi çok kurnazdır. Biraz acısam ağzıma s..r o kadar kötü huyu var.
Bu insanlarda biraz akıl olsa; babamız öldü, kötülük ne kazandırdı. Üç günlük dünyada iyi geçinelim derlerdi. Konu sahibini çekiştirmezlerdi.

Mecazi olarak kullanacağım, "sağıra sözünü süsleme" diye bir söz var, çok severim. İkimiz içinde öyle. Ben sizin bakış açınıza sağırım sizde benimkine. Benim kızgınlığımın mantığıma dur dediği, iki elim kanda olsa koşacağım durumlar vardır. Yargıladığım insanlardan farkım olsun ki, yargılama hakkım olsun diye düşünürüm. Kv konusunda yaşadıklarınıza üzüldüm, keşke herşey güllük gülistanlık olsa.

Herkes bildiği gibi yapsın, mertebesini ona göre kazansın yada kaybetsin. Hepimiz için hayırlısı olsun. İyi günler.

Kovsa ne olacak millet sizi değil onları ayıplayacak. Yarın öbür gün eşiniz bir tartışmanızda "en kötü günümde bile yanımda değildin, acım varken dedikodularla kafamı yordun" derse ne cevap vereceksiniz. Sen iyi ol, olması gereken yerde olması gerekeni yap kalanı boşver. Eşinde çevresindekileri ona göre puanlardı zaten.
Ölenden şeytan bile dilini çeker demişler. Zaman insanları olgunlaştırır göremediklerini gösterir, kafa yapıları, düşünceler değişir. Ve inanın gün gelecek bu olay yüzünüze vurulacak. Adam ölmüş gitmiş zaten, sorun, problem ne varsa toprağa gömülmüş onunla beraber. Sağ kalanla da o günden sonra iletişimi kesersiniz olur biter.

neutral neden anlamıyorsun ben bir şey yapmadım. cenazeye gidip olay çıkarsam da şu söylediklerinde haklısın desem. benim konuyla bir alakam yok, kimseyle iletişimim yok, gitmemişim çünkü istenmemişim. orada konudan habersiz başsağlığına giden misafire hakaretler edilmiş, acısı olan insan bunu yapmaz

Konu sahibi cenazeye gidince şiddet göreceğinden korkmuş! Buda bir savunma şekli.

Görümce, kaynana, elti için değil hayatımı paylaştığım adam için orada olurum. Bana sataşana "kozumuz varsa sonra paylaşalım, ben eşim için buradayım" der kapatırım ağzını. Hadi hepsini geçtim bir kaç gün önce babasını kaybetmiş adamın kafasını, ailesiyle yaşadığı problemlerle yoran biri iyiniyetten bahsetmesin. Hiç kimse için değil, yatağını, ekmeğini, hayatını paylaştığın adam için orada olurum.

siz anlamamakta ve bazı kelimeleri cımbızla çekmekte kararlısınız.

bakın daha önceki cenazeler de gittim, hastalıklarda gittim ama bu durum farklı, istenmedim.

Allah rızası için bir virgül, bir nokta. Anlaşılmıyor. Sinir oldum okurken, anlamak için yırttım kendimi burda.

Ailesiyle görüşmüyceksiniz, istedikleri kadar saldırsınlar duymuycaksınız. Zaten görüşmediğiniz için dertlenmiyceksiniz. Eşiniz de yanınızda, bırakın artık o onu dedi, bu bunu dedi demeyi.

siz anlamamakta ve bazı kelimeleri cımbızla çekmekte kararlısınız.

bakın daha önceki cenazeler de gittim, hastalıklarda gittim ama bu durum farklı, istenmedim.

Cenaze evi bir altın günü yada düğün evi değildir. Daveti, davetiyesi olmaz. İstenmeme durumu da beni bağlamaz. Ben kendimi, görevimi bilirim. Kalanı tırı vırı, yesin kendini der geçerim köşeye.
Ne diyeyim, aynı konunun farklı maddelerini konuşuyoruz. Herkes bildiği gibi yaşasın, karı/zararı kendine. Allah mutlu mesut yaşamanı nasip etsin. Umarım sen haklısındır, zaman her şeyin ilacı. İyi günler.

acıları yok began. biz tatile giderken eşime gelinlerceye bu işkenceyi yapma babamla gidilir mi hiç demişler. bunlar babalarına kıymet veren insanlar değil ama ölünce kıymetli oldu.

biz ayrıydık 1.5 ay boyunca neler yaşadık eşimle ne kavgalar ettik kıllarını kıpırdatmadılar.

Back
X