Olayları çok mu büyütüyorum ?

evarologlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
677
24
118
Sakarya
kızlar başka bir şehire evlendim daha 20 günlük evliyim ama 3ay önce geldim iş değişikliği için.ailelerimiz arasında çok kültür farkı var yaşam tarzlarımızda çok farklı kayınvalidem de çok düşüncesiz ve cahil bir kadın ondan mesafeme koydum ki çalışmam benim için çok büyük avantaj sürekli görüşemiyoruz bir hafta sonu sadece gittiğimdede 2,3 saat oturup kalkıyorum ,daha evliliğim 15.günüydü bir davete gitmiştik hep birlikte eşim yoktu akşam dönüşte beni eve bırkatılar pazar günüydü saat 10 olmuş ve sabah erken kalkıp işe gidicem o gün gezmeye gititğim içinde çamaşır ve ütülerimi geceye bırakmıştım,ben arabadan indim evime çıkıcam herkeze iyi akşamalr dedim kayınvalidem eeeee sana çıkmıcakmıyız dedi,ben de hiç düşünmeden kusura bakmayın evde işim çamaşır ütüm var ,yarın sabahta işe gidcemdedim tavrımı koydum,ayıp olmuştur belki ama kendisi düşünmesii lazımdı,sonraki hafta sonu yani bu pazar günüde genede bir davete gittik dönüşte eşim annesine dediki anne istersen bizde kal ve biz daha 20 günlük yeni evliyiz ben o an çok bozuldum birşey demedim kayınvalidemde siz sabah işe gideceksiniz dedi ben bunu değilde daha yeni evlisiniz ne işiniz var benim ilerde tabiki gelirim demesini beklerdim , benim ailem rahatsız olmayalım diye akşamları tel açmıyorlar,annem gelmek isityor ama eylül olsun daha yenisiniz diye düşünürken kayınvalidem düşünmüyor bende hemen eve gititğim gibi annemi aradım ve geliyorsun dedim demekki evliliğimiz bu pozisyona gelmiş hemen geliyorsun dedim annemde gene olmaz ayıp olur dedim temmuzda olsun bari dedi ama gerçekten çokmu büyütüyorum çok sinir oldum

Bence evet biraz fazla büyütmüşsün.
Şöyle ki,sen zaten durumu iyi idare etmişsin.İlk sefer kayınvalidene nazikçe mazeretini söylemişsin,mesafeyi koymuşsun.O da anlamış ve ikinci sefer kendisi gelmemiş.Sorun yok.
Ama telefona sarılıp annenleri nispet yapar gibi çağırman gereksiz olmuş.
Annen size kalmaya gelirse,yeni evlilerin evinde kalmama durumunuz ortadan kalkmış olacak.Kendi kuralını kendin yıkmış olacaksın.
Ayrıca siz henüz 20 günlük evlisiniz,davet davet gezmeniz bana enteresan geldi.
Bunlar düğün dernek değilse,gitmeniz gereksiz bence.
Normal şartlarda şu an balayında olabilirdiniz.Evinizde bile kalsanız balayında sayılırsınız.
Bugünlerinizi aile toplantılarında geçirmeniz gerekmez.

evet çok büyütüyosunuz..
ne varki bunda..
sonuçta siz artık onunda kızısınız..ve kadıncağız akşam iki dakka sizde soluklanmak istemiş..kibarca değil belki ama sert bi şekilde evinize almamışsınız..
yazdıklarınızdan anladığım kayınvalidenizin size gelip gitmesini pek istemiyorsunuz..tmm yeni evli olabilirsiniz ama cicim ayları bitene kadar eşinizin ailesinin size gelmiyceği anlamına gelmezki..
zaten oğlunun gel kal teklifinide geri çevirmiş,demekki düşünceli bir bayan,siz geri çevirme nedenine bile bi kulp takmışsınız..
bu kadar katı olmayın,neticede siz bi ailesiniz artık

daha cok yenısınız ve bu yuzden esının yaptıkları onun aılesının yaptıkları iyide olsa
GÖZÜNE MUTLAKA BATACAK
çünkü baska bır aile baska bır ortam o yuzden bıraz daha sakin ve uyumlu olmanızı dilerim.

anneni arayıp nispet yapar gibi davet ettirmen çok çocukca kaçmış ben aradaki kültür farkını göremedim nerede?

abartınında abartısııııı yaniiiii....ben burda kadının yaptığı bişiyi gööremiommmm ..yaptığıda yaşlılık cahilliktirr zaten çalışıosunuz dediğin gibii sankii 20 gün işten izin almış evde yalnız kalıorsunuz balayı yapıosunuz gibi davranmışsınn....bide yeni gelinsinn yaptığın biraz küstahlık olmus işim var ütüm varr insan laf olsun torba dolsun dieeeee davet eder .....çok büyük ayıp etmişsin yaşın kaç merak ettimmmm.....ya benimkileirn yaptığı gibi yapsaydı ne yaprdın acabaaa şükret şükreettttt hattaa özür bile dileee ailemden yalnızım canım sıkkın davranışlarımdaaa tuaflık olabilir diee....illlaa zorla huzursuzluk arıorsunn sanmakii eşin hep snei destekler......

aynı şehirdesiniz sanıyorum, aynı şehirde ne gerek var birbirinde kalmaya onu hiç anlamıyorum zaten, farklı şehirde olsanızda 20 günlük evliyen yatılı misafir saçma, kendi annen bile olsa...

kaynanan neden yarın işe gitceksiniz gelmem dedide, yeni evlisiniz o yüzden gelmem demedi diyosun bu bana mantıksız geldi, sonuçta gelmemiş, önceki uyarıyı anlayıp,
sonuçta insanların düşüncelerine hükmedemezsin ki, öyle düşünme böyle düşün diye bişey yok yani

Son düzenleme:
anneni arayıp nispet yapar gibi davet ettirmen çok çocukca kaçmış ben aradaki kültür farkını göremedim nerede?

ben kayınvalideme işim var kusurabakmayın desem birdaha ne kapımı açar ne bacamı siizinki iyiymiş bişi dememiş işteee siz iyi cesaret etmişssinizz:26::26rası oğlunun evi yeni olabilirsinizzz haklıda olabilirsinizzz ama zaten kadın eşiniziniizn teklifini zaten reddetmiş biz gelinler hiç bişiyden memnuz değilizz
ağzıyla kuş tutsalar eli varken nie ağzıyla kuş tutuyo die söylenirzzzsıkma canını arkadaşım evliliğin ilk günleri geri gelmio keyfini çıkarrrr ona buna takılmaa yaniii

daha yenisiniz 1 sene sonra alışıp gözünüze batmicakkk ama annenin ne işi var eylülde bile çok erken bence 6 ay sonra falan gelse daha iyi olurrrr

aynen katılıyorum...
eşinin annesi olunca erken ama kendi annen olunca tam zamanımı...
KAdın samimi görüp gelmek istemiş bidefa olabilir ne vaR..ki zaten işiniz var yarın deyip gelmemiş ... yani yenisiniz kusura bakmayın ama şey yaparsınız gelmeyim dememiş kibarca reddetne güzel insanların yanında daha ne istiyon ..... ama bunun üstüne nispet yapar gibi anne hemen geliyorsun demenle kültür farkını ters yönde gördüm ben..

Son düzenleme:
sen bence en başından zaten aileler farklı, kültür farkı var diyerek ve kafana bunu sokarak mesafeli durmayı koymuşsun kafana.
bu yüzden yaptığı her hareket sana batacak. sakin ol. aileleri kutuplaştırma..

tabi herşeyi açık açık yazmadım ama eşimin ailesinin kadınalrı ya ilk okul mezunu yada okuma yazmayı dahi bilmiyor hayatları ev işi ve yemekten ibaret benim ailemde tam tersi ondan bu şekilde görünce afallıyorum ve yanalrında sıkılıyorum sadece gidip sesiz oturp hizmetimi yapıp evime geliyorum ben annemle yada yengelerim bir filimin yorumunu yaparken yada bir kitabı tartışırken bu tarafta hiç öyle durum söz konusu değil tek yemek ve ev işlerinde bilgi alabilirim gerçekten hakalrını yiyememde bana çok yardımcı olmaya çalışıyorlar mesala ilk evi düzerken evime gelip bana sormadan ölçüleri alıp her yere kopitone diktirmeleri ki tarzım değildir kullanmam 1,2 ses etmedim yardımcı olmaya çalışıyorsunuz anladım ama benim evime yaşam tarzıma daha fazla müdahale etmesiniz de ben kendime göre düzsem diye uyardım geri çekilmek zorunda kaldışar, benim kayınvalidem 1 iğnesi yok evde düğüne bir çeyrek bile takamdı ki takmasın benim için sorun böylesi daha iyi evime karıştırmam,sonra çok açık giynen biri değilim ki onalra gititğim zaman giymeme bile dikkat ediyorum,ama bir gün elbise almıştım nasıl aldında çok dar değilmi görümcem çıkıştı ve oan delirdim gene güzelce konuştum ikaz ettim,ben onalra her gititğimde hiç alışkın olmadığım evde masa yok yerde yiyorlar her yemek yiyişmde bacakalrımda tutulsa sonuçta haftada 1,2 gün bi kaç saat idare edebilirim ,ama evime gelipte benim hazırladığım masayı kaldırıp yere kuramazlar hi yaptılarda ben gene güzelce ikaz edip masaya aldırmıştım. vs... vs.... hergün yeni birşeyler karşılaıyorum aklıam gelenler bunlar

Sen bu tavrini korumaya devam ettigin sürece hakli oldugun durumlarda bile haksiz konumuna düsersin..

Insanlarin evlerinde yerde yemek yemesi asla bir asagilanma durumu olamaz, herkesin kendine göre aliskanliklari vardir kimseyi degistiremezsin, sadece kendini güzel bir sekilde tatli dille kabul ettirmeye calis bence tabii bunu yaparken de karsi tarafa kirici olma.

Ayrica herkes bir filmi yada herhangi bir kitabi tartismak zorunda degildir, bende film izlemeyi cok severim ayrica kitap da okurum ama asla bu güne kadar ne izledigim filmleri ne de okudugum kitaplari kayinvaldem ile tartismadim, asla da böyle bir seyi sorun etmedim kendime, hic bir zaman da böyle bir sey aklima gelmemisti dogrusu ta ki sizin konunuzu okuyana dek :))

Acikcasi cok sacma sapan seylere kafayi takmissiniz, esinizin ailesini hor görüyor ve asagiliyorsunuz, suan yeni evlisiniz, henüz esiniz ile ailesi konusunda bir sorun yasamamis olabilirsniz ama bu sekilde devam ederseniz ileride kendi kendinizi zor duruma düsürebilirsniz..

Son düzenleme:
Kültür farkı mı ? : ))
Bunlar sorun değil .
Burda yazılanlar laf olsun değil gerçekten tecrübe akıyor.Gözden geçir ve evlilğine de kayınvalidene de sarıl derim ben.Gerçekten anlayış samimiyet ,sıcakkanlılık yerini sorunsuz değil ama keyifli ,huzurlu en azından gelecek vaat eden bir evliliğe bırakabilir.Ağzınızın tadı bozulmasın inşaallah.

üzüldüm.. bunlar o kadar basit şeylerki.. burada kaç tane kayınvalide kitap tartışıyor geliniyle merak ettim..
onlar size uyamazki bu yaştan sonra herkesin tarzı ayrıdır..
siz gelin olmadan önce hiç tanımadınızmı onları..keşke kendinize kitap film vb..tartılabilecek bir kayınvalide bulsaydınız..
şahsi fikrim siz gelin gittiğiniz için uymak zorunda olan sizsiniz .. onlar değil..lütfen insanları olduğu gibi kabul edin inanın daha mutlu olursunuz..

kültür farkı canını sıkıyor olabilir ama bence eşinin ailesi anlayışlı, sonuçta sözlerini uyarılarını kaale alıyorlar, dur dediğin yerde sınırlarını biliyorlar önemli olan bu bence
burda senin ne kültürlü diye düşüneceğin kaynanaların eziyetlerini okuyoruz, senin anlattıklarında bişey yok bence, sonuçta onların ananelerinden gelen yaşam tarzları o, değiştiremezsin ki ya da neden değiştiresin zaten

Son düzenleme:

insanları neden bu kadar aşşağılıyorsunuz anlamadım, yok yerde yemek yiyor yok kitap tartışmıyor o insanların yaşam tarzı böyle kimse kimseyi yargılamamalı ,madem bu kadar kültürsüz bi aile oğluyla nasıl evlendin ozaman merak ettim doğrusu

Son düzenleme:
annenle k.valideni karşılaştırman hata

o ayrı bir insan diğeri ayrı.herkesin yetiştiği ortamı doğruları anlayışı farklıdır.

bide kız annesi erkek annesi diye bir kavram varki yıllardan beri süregelen bir anlayış farkıdır.kız annesi aman kızımın huzuru kaçmasın diye çoğu zaman kendini geri çeker.erkek annesinde oğlum elden gidiyor paniği yaşanırken kız annesinde böyle bir takıntı yoktur.buda olaylara farklı yaklaşmalarına sebep olur.

k.validenin her dediğine takılır her yaptığını kötüye çekmeye başlarsanız burdaki bazı bayanlar gibi yok şunu dedi yok şöyle baktı hergün bir konu açarsınız kendiniz yıpranırsınız düşünüp düşünüp kinlenirsiniz.rahat olun.kapınızı kapatın dışarıyı boşverin.hep söylerim önemli olan eşinizin tutumu

Allahtan kayınvaliden iyiymiş Türkiye şartlarında hangi kayınvalideye kusura bakma işim var kabul edemiyeceğim dersen kavga sebebidir işin ileri boyutu oğlunu fişekleyip kavga ettirme sebebidir.Ayrıca kültür farkından bahsetmişsiniz evlenene kadar bu aileyi görmedinizmi bu saatten sonra kime söylersiniz söyleyin aklın nerdeydi ? derler madem öyle ailenizi uygun ailenin oğluyla evlilik yapacaktınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…