• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olayları çok mu büyütüyorum ?

Kayınvalidenizin siz de kalma gibi bir derdi yok sanırım,
sonuçta eşiniz davet etmiş, hata eşinizde yani, bence eşinizi uyarmalısınız.
20 günlük evlilikte ve aynı yerde oturduğunuza göre gelip kalması saçma bence, zaten kalmamışta.
Tam olarak hiç kimse sizin kafanızda ki cümlelerle birşeyleri ifade edemeyebilir, kalmayacağını kendi
cümleleriyle ifade etmiş kayınvalide, sizin istediğiniz cümleleri kullanmayabilir, gayet doğal.
Kayınvalideniz siz de kalmamışken, olayı annenize yansıtmanız bence de hata olmuş.
Genel olarak kız annelerinin bu tarz şeylere daha çok dikkat ettiği bir gerçek,
ama kayınvalideniz daha sizde kalmamışken bile, eşinizin hatasını kayınvalidenize yüklemeyin bence.

ya bi bayan vardı burda,
sürekli eşinin ailesini kötüler,kültür farkıda kültür farkı diyip kafa ütülerdi..
banlanmıştı geçen hafta..
konuşma tarzınız bana onu hatırlattı.
sanırım boğaziçinde lisans,kembriçtede master yaptınız..
bu ne hava cnm
:52::52::52:

bence abartiyosunuz daha 20 gunluk evlisiniz boyle seylerle birinizi kirmaya ne gerek varki?belki kadincagiz acikdi susadi yada nebiliyim lavoboya gidicekdi ondan gelemk istedi aynisini sizin esiniz annenize yapsaydi siz napardiniz eger kayinvalideniz yuz bulan bir tip olsaydi esiniz cagirdiginda size nispet olsun diye gelirdi .simdi kayinvalideniz 5 dka size gelmek isteyince erken anneniz kalmaya gelince ne oldu?

boyle seyler yapmayin luften daha 20 gunluk evliignizi yipratmayin esiniz biliyomu bilmiyorum ama uzulmusdur belki ilk oldu diye birsey demez size ama bu davranisi tekrarlarsaniz esinizinde misilleme yapmasi yakindir bence.bird merak ettigm kultur farkinin olduguu 20 gunde nasl anladiniz daha once anladiysanizdayinede evlendiyseniz sizce yapmaniz gerekn nedir?

Kusura bakma ama çok yanlış düşünüp, çok yanlış hareket ediyorsun...Tamam kayınvalideni sevmek zorunda değilsin ama saygı göstermek zorundasın... O senin eşinin annesi.. Ne olursa olsun onları bu şeklide küçük görmen gerekmez.. Şunu unutma o beğenmediğin aile büyütmüş büyümüş eşini... Yerde yemek yiyerek vs. Ozman neden evlendin eşinle? neden bu kültür farkının olduğunu evlenmeden önce yada nişanlılık döneminde düşünmedin.. Şuanda senin yapmış olduğun bu davranışlar ileride seni suçlu duruma düşürür. Eşin şuan birşey demiyor olabilir yada senin tarafını tutuyor olabilir ama hiç beklemediğin bir anda o benim annem die annesinin tarafını tutabilir. Bunun dışında sen evlenirken dolaplara kapitone diktirmeleri bence çok güzel bişey. benim kayınvalidem yapsa çok sevinirdim. Kullanmasam bile çok teşekkür ederdim. Sonra onlar gittikten sonra istemiyorsam kaldırırdım... Gönüllerini hoş tutmak lazım. bir daha sana bişey almak içlerinden bile gelmez. Aynı şey bana yapılsa bi daha kapını bile çalmazdım ne yalan söyliyim..
bu devirde arkadaşlarında dediği gibi kim kayınvalidesiyle kitap tartışıp film yorumu yapıyorki allah aşkına.. sen böyle bir ailede büyümüş olabilirsin ama şuan başka bir ailenin içindesin. Neden onlarıda kendi ailen gibi kabullenmiyorsun ki?Bunlara alışmak zorundasın. Üstelik anneni arayıp çağırmanda çok komik olmuş.Olan sizin en güzel günlerinize oluyor farkında bile değilsin.

Şunu sormak istiyorum sizin eşiniz babanızla konuşurken nasıl sıkılıyor mu ?Herkesin mutlu olduğu kendi ailesinin yanıdır .Bu kadar tepeden bakmanıza gerek yok ,kitap okumuyormuş bilmem ne o zaman eşinizin ailesini sınavdan geçirseydiniz çok ayıp tahsiliniz ne olursa olsun eşinizin ailesine hor bakıp küçük görüyorsunuz,oğullarını üzmemek için size saygı duyuyorlar muhtemelen tercih hakkı sunulsaydı onlarda sizle olmak istemezdi.

Birde şuan eşiniz sizden yana davranabilir ama bu çok uzun sürmez ailesini kabul etmeyen evlilikler bitmeye mahkum ben demiyorum sizde biraz gözlemlerseniz bunu göreceksiniz ,eşinizin ailesi sizin aileniz kıyaslamasında, bu yarışı siz kaybedersiniz ...

Ne siz öğretmensiniz nede onlar sizin öğrencileriniz.!!

E gelme demişsin kadıncağız gelmemiş.

İkinci sefer de çağırıldığı halde gelmemiş daha ne istiyorsun?

Ayrıca aranızdaki kültür farkını o kadar açık koymuşsun ki ortaya taaa buradan gözüküyor.

kızlar başka bir şehire evlendim daha 20 günlük evliyim ama 3ay önce geldim iş değişikliği için.ailelerimiz arasında çok kültür farkı var yaşam tarzlarımızda çok farklı kayınvalidem de çok düşüncesiz ve cahil bir kadın ondan mesafeme koydum ki çalışmam benim için çok büyük avantaj sürekli görüşemiyoruz bir hafta sonu sadece gittiğimdede 2,3 saat oturup kalkıyorum ,daha evliliğim 15.günüydü bir davete gitmiştik hep birlikte eşim yoktu akşam dönüşte beni eve bırkatılar pazar günüydü saat 10 olmuş ve sabah erken kalkıp işe gidicem o gün gezmeye gititğim içinde çamaşır ve ütülerimi geceye bırakmıştım,ben arabadan indim evime çıkıcam herkeze iyi akşamalr dedim kayınvalidem eeeee sana çıkmıcakmıyız dedi,ben de hiç düşünmeden kusura bakmayın evde işim çamaşır ütüm var ,yarın sabahta işe gidcemdedim tavrımı koydum,ayıp olmuştur belki ama kendisi düşünmesii lazımdı,sonraki hafta sonu yani bu pazar günüde genede bir davete gittik dönüşte eşim annesine dediki anne istersen bizde kal ve biz daha 20 günlük yeni evliyiz ben o an çok bozuldum birşey demedim kayınvalidemde siz sabah işe gideceksiniz dedi ben bunu değilde daha yeni evlisiniz ne işiniz var benim ilerde tabiki gelirim demesini beklerdim , benim ailem rahatsız olmayalım diye akşamları tel açmıyorlar,annem gelmek isityor ama eylül olsun daha yenisiniz diye düşünürken kayınvalidem düşünmüyor bende hemen eve gititğim gibi annemi aradım ve geliyorsun dedim demekki evliliğimiz bu pozisyona gelmiş hemen geliyorsun dedim annemde gene olmaz ayıp olur dedim temmuzda olsun bari dedi ama gerçekten çokmu büyütüyorum çok sinir oldum

tabi herşeyi açık açık yazmadım ama eşimin ailesinin kadınalrı ya ilk okul mezunu yada okuma yazmayı dahi bilmiyor hayatları ev işi ve yemekten ibaret benim ailemde tam tersi ondan bu şekilde görünce afallıyorum ve yanalrında sıkılıyorum sadece gidip sesiz oturp hizmetimi yapıp evime geliyorum ben annemle yada yengelerim bir filimin yorumunu yaparken yada bir kitabı tartışırken bu tarafta hiç öyle durum söz konusu değil tek yemek ve ev işlerinde bilgi alabilirim gerçekten hakalrını yiyememde bana çok yardımcı olmaya çalışıyorlar mesala ilk evi düzerken evime gelip bana sormadan ölçüleri alıp her yere kopitone diktirmeleri ki tarzım değildir kullanmam 1,2 ses etmedim yardımcı olmaya çalışıyorsunuz anladım ama benim evime yaşam tarzıma daha fazla müdahale etmesiniz de ben kendime göre düzsem diye uyardım geri çekilmek zorunda kaldışar, benim kayınvalidem 1 iğnesi yok evde düğüne bir çeyrek bile takamdı ki takmasın benim için sorun böylesi daha iyi evime karıştırmam,sonra çok açık giynen biri değilim ki onalra gititğim zaman giymeme bile dikkat ediyorum,ama bir gün elbise almıştım nasıl aldında çok dar değilmi görümcem çıkıştı ve oan delirdim gene güzelce konuştum ikaz ettim,ben onalra her gititğimde hiç alışkın olmadığım evde masa yok yerde yiyorlar her yemek yiyişmde bacakalrımda tutulsa sonuçta haftada 1,2 gün bi kaç saat idare edebilirim ,ama evime gelipte benim hazırladığım masayı kaldırıp yere kuramazlar hi yaptılarda ben gene güzelce ikaz edip masaya aldırmıştım. vs... vs.... hergün yeni birşeyler karşılaıyorum aklıam gelenler bunlar

Bence de çok abartmışsın, bunlarda hiçbir şey yok kadın hiçbir şey diyememiş zaten baksana, cahil demişsin onların suçu değil ki okumuş cahillerden korkacaksın. Hadi işin vardı çağırmadın onlar bir gelmicek miyiz dediğinde tabi buyrun demen gerekirdi saat de henüz 10 muş geç sayılmaz.
Evine karışmalarını bilemem yardımcı olmak istemiş olabilirler, beğenmeyebilirsiniz tabi o konuda haklısınız ama zaten söylemişsiniz bunu tekrar burda belirtmeye gerek yok. Evine gelip sürekli herşeyine karışsalar ya da gerekli gereksiz saatte çat kapı gelseler hoş değil, haklarını yemiyim bizimkiler de biz evlenirken gidip birşeyler alıyorlardı beğenmediğim şeyler kullanmıyorum evime ben de karıştırtmam asla, öyle çat kapı da gelmezler çağırırsak gelirler ya da bazen çaya geliyoruz diye önceden haber verirler. Ama mesela akrabalarını falan yemeğe davet etmemi isterler ya da ben ctesi kalkarım bir güzel evimi temizlerim pazar günü gelirler görümcemin küçük çocuğu var eline alır herşeyi bütün odalarda dolaşır kırıntılarını döker, bir şark odamız var gider orayı yerle bir eder minderleri üst üste koyar yıkar darmadağın olur. Ve ertesi gün ptesi evi tekrar temizleyemem içim içimi yer ama yine de şimdiye kadar o çocuğa kızmadım bir laf ta demedim. Demek ki siz olsanız kovardınız o insanları evden. Şöyle söyliyim 5 haftadır evim temizlik görmedi 3 aydır görevdeyim bazen haftasonu gidip temizliyorum 5 haftadır onu da yapamadım, yani temizliğin benim için ne kadar hassas ve zor olduğunu anlaman için söylüyorum.
Gerçi şuanda acayip kızgınım gidip eve temizlik yapıcam cuma günü, gelelim falan derlerse kabul etmicem bak senden birşey öğrenmiş oldum.

Kimseye kırmak ya da yanlış anlaşılmak istemem.Fakat burada okuduğum kadarıyla siz kendinizi üstün görmeye çalışıyorsunuz.Siz evlenmeden önce nasıl bir aileyle akraba olacağınızı görmüşsünüz madem o kadar rahatsız ediyordu sizi evlenmemeliydiniz.Eğitim farkı olabilir bunda haklısınız ama yine de bu şekilde davranmanız yanlış ve daha yeni evlisiniz nasıl bu kadar kırıcı konuşabiliyorsunuz merak ettim doğrusu.Ki okumakla kültürle içtenliğin misafirperverliğin bir ilgisi yok.Hem yeni evli olabilirsiniz bir gün gelip kalmasında ben hiç bir sakınca göremedim.Sürekli tabi ki kalınmaz ama eşinizin gel anne kal demesi çok mu abes?Siz de buna karşılık annenizi arayıp gel demişsiniz.Şimdiden bu şekilde zıtlaşır ve sen yaparsan bende yaparım derseniz bu evlilik nasıl gider.Ben sizin yerinizde olsam bu kadar kırıcı olmam.Onlar artık sizin de aileniz.Nasıl anne babanız evin önüne gelse içeri gelin diye ısrar edecekseniz bence sizin de onlara söylemeniz gerekirdi.Bu arada onlar sizi seçmedi siz oğluyla kendiniz anlaşarak evlendiyseniz siz onları seçmiş oluyorsunuz ve onlara da ayak uydurmanız gerekiyor

yani sen kültürlüsün onlar kültürsüz..sen şehirlisin onlar köylüüüü.....benim kayınvalidemlerde masada yemek yemez sofra kurarlar bende çok yadırgamıştım tamam bizde yerde yerdik ama arada sırada kaynanamlar her zaman ilk zamanlar zorlandım ama sonra alıştımm...ama hiç bir zaman aşağılamadımmm....senin yaptığın kibirlikten kendini beğenmişlikten başka birşey değil...iştee snein gibi gelinler saygı görürrrr....senin kültürsüz olduğun yerlerdede onlar kültürlüüü yaşadıkları hayata iyi bak onlar anadolu kadınııııı .....sen kayınvalidenin cahilliğine bakacana kendi cahillliğineee bi bak benceee......

yasanilan sorunlar anlatilmaya calisirken araya su "kultur farki" muhabbetinin sIkIstirilmasini da hakikaten anlayamiyorum.
konularinda direk bu durumdan bahseden konu sahibeleri sanki esleriyle sokakta carpisip sonra el ele tutusup "hadi evlenelim bari"deyip nikah dairesinin yolunu tutmus,
bu kultur farkini da daha sonradan anlamis gibiler
yahu bunun flortu,sozu,nisani tanima-tanisma fasli yok mu?
aradaki farki o zaman gormuyo musunuz?
zaten mesafeli davraniyorsunuz
daha ne kadar uzaklasabilirsiniz ki?

konu sahibine çok yüklenildiğini düşünmeye başladım.bir anda karşı tarafı farklı görüp içini dökmek istemiş olabilir.düşündüklerini yanlış ifade etmişte olabilir.toplumsal linç olayına fazla yatkınız biraz daha hoşgörülü olalım arkadaşlar

bak canım sen kendince haklı ola bilirsin ama kimse sana gore kulturunu yada alıskanlıgını degismek zorunda degil boyle davranmaya devam edersen esinlede aranı acmis olursun kaynanan bir susar iki susar ucuncude tepkisini bildirir ve sen kotu olursun 20 gunluk evliisin daha bence abartıyorsun daha yeni evliyken evliligi kendine zehir etme tatlım sonucta esinin ailesi birde kendini esiniin yerine koy ve dusun esin senin ailen icin boyle dusunseydi napardın?

konu sahibine çok yüklenildiğini düşünmeye başladım.bir anda karşı tarafı farklı görüp içini dökmek istemiş olabilir.düşündüklerini yanlış ifade etmişte olabilir.toplumsal linç olayına fazla yatkınız biraz daha hoşgörülü olalım arkadaşlar

Biz sadece bayanın anlattıgını kısmına yorum yaptık.Anlattıklarında bana mantıklı gelen bir şey yok.Eğitim farkı kültür farkı önemli olabilir ama insanlar evlenmeden önce bunu bilerek evleniyorlar.Yıllarca aynı olan insanların değişmeyecekleri belli ve eleştirmekte gereksiz.Farkındaysanız bayanda çok mu büyütüyorum demiş kendi de biraz farkında fakat emin değil.

Biz sadece bayanın anlattıgını kısmına yorum yaptık.Anlattıklarında bana mantıklı gelen bir şey yok.Eğitim farkı kültür farkı önemli olabilir ama insanlar evlenmeden önce bunu bilerek evleniyorlar.Yıllarca aynı olan insanların değişmeyecekleri belli ve eleştirmekte gereksiz.Farkındaysanız bayanda çok mu büyütüyorum demiş kendi de biraz farkında fakat emin değil.

size katılıyorum.işte bende konu sahibinin bu emin olamama durumundan dolayı çok yüklendiğimizi düşündüm.cevapları okudunuzmu bilmiyorum ama ben konu sahibinin yerine koydumda kendimi bazı yorumları okuduğumda üzülürdüm.

yasanilan sorunlar anlatilmaya calisirken araya su "kultur farki" muhabbetinin sIkIstirilmasini da hakikaten anlayamiyorum.
konularinda direk bu durumdan bahseden konu sahibeleri sanki esleriyle sokakta carpisip sonra el ele tutusup "hadi evlenelim bari"deyip nikah dairesinin yolunu tutmus,
bu kultur farkini da daha sonradan anlamis gibiler
yahu bunun flortu,sozu,nisani tanima-tanisma fasli yok mu?
aradaki farki o zaman gormuyo musunuz?
zaten mesafeli davraniyorsunuz
daha ne kadar uzaklasabilirsiniz ki?
Öyle söylemeyin gerçekten görülmüyor ben 3 sene flört ettim ve bu kadar fark olacağını tahmin etmemiştim,
bir de insan okuldan mezun oluyor çalışıyor ayakları yere basıyor o kadar karışacaklarını tahmin edemiyorsun,
ben hep derim benim eşimle kurduğum hayallerde ailesi ve akrabaları yoktu diye.
En basitinden zaten herşeyi kendimiz yapıyoruz, öyle bilezik altın istemiyoruz, düğünü kendimiz yapıyoruz,
bir bakıyorsun hayatında ilk defa gördüğün bir akrabası yapacağın şeye karışıyor o zaman fıttırıyorsun tabi.
Ayrıca içlerine girmeden kültür farkını anlamak zor, anlasan da nişanlanmışsın ayrılıyorsun niye diye soruyorlar aramızda kültür farkı var o yüzden saçma geliyor o yüzden insan sabrediyor.

Haklısın birden saldırdık ama bence konu sahibinin savunulmaya ihtiyacı yok çok güzel araya fazlasıyla mesafe koymuş, şimdi biz değil o iyi gelin olur el üstünde tutulur kıymete biner.

aman be arkadasım en büyük sorunun bu olsun dert bulamamışsın kendine emim ol hepimiz ailemizde gördüğümüz şeyleri karsı ailede bulamadık ama bu kadar kırıcı olma onları olduğu gibi kabullen ki onlarda seni olduğun gibi kabullensinler...

Ben evli değilim ve 22 yaşındayım.Sadece düşünerek yazdım bunları yaşadığım için değil.Aynı şekilde ben davranamazdım.Evime karısılmasını bende ıstemem bunu söylemesi felan yanlış değil.Kendi evi ve istedigi gibi yaşamak hakkı.Fakat bayanın tüm anlattıkları hep yaşam tarzlarıyla ilgili.Yoksa kayınvalidesinden yana kötü bir duruma maruz kalmamış.Bende o nedenle biraz kırıcı olduğunu dile getirdim.Sonuçta orası oğlunun evi ve gelmek istediği halde içeri alınmaması çok çok yanlış.Ben kesinlikle böyle düşünüyorum

Back