- 6 Aralık 2009
- 6.242
- 3.012
- 723
- Konu Sahibi evarologlu
-
kızlar başka bir şehire evlendim daha 20 günlük evliyim ama 3ay önce geldim iş değişikliği için.ailelerimiz arasında çok kültür farkı var yaşam tarzlarımızda çok farklı kayınvalidem de çok düşüncesiz ve cahil bir kadın ondan mesafeme koydum ki çalışmam benim için çok büyük avantaj sürekli görüşemiyoruz bir hafta sonu sadece gittiğimdede 2,3 saat oturup kalkıyorum ,daha evliliğim 15.günüydü bir davete gitmiştik hep birlikte eşim yoktu akşam dönüşte beni eve bırkatılar pazar günüydü saat 10 olmuş ve sabah erken kalkıp işe gidicem o gün gezmeye gititğim içinde çamaşır ve ütülerimi geceye bırakmıştım,ben arabadan indim evime çıkıcam herkeze iyi akşamalr dedim kayınvalidem eeeee sana çıkmıcakmıyız dedi,ben de hiç düşünmeden kusura bakmayın evde işim çamaşır ütüm var ,yarın sabahta işe gidcemdedim tavrımı koydum,ayıp olmuştur belki ama kendisi düşünmesii lazımdı,sonraki hafta sonu yani bu pazar günüde genede bir davete gittik dönüşte eşim annesine dediki anne istersen bizde kal ve biz daha 20 günlük yeni evliyiz ben o an çok bozuldum birşey demedim kayınvalidemde siz sabah işe gideceksiniz dedi ben bunu değilde daha yeni evlisiniz ne işiniz var benim ilerde tabiki gelirim demesini beklerdim , benim ailem rahatsız olmayalım diye akşamları tel açmıyorlar,annem gelmek isityor ama eylül olsun daha yenisiniz diye düşünürken kayınvalidem düşünmüyor bende hemen eve gititğim gibi annemi aradım ve geliyorsun dedim demekki evliliğimiz bu pozisyona gelmiş hemen geliyorsun dedim annemde gene olmaz ayıp olur dedim temmuzda olsun bari dedi ama gerçekten çokmu büyütüyorum çok sinir oldum
tabi herşeyi açık açık yazmadım ama eşimin ailesinin kadınalrı ya ilk okul mezunu yada okuma yazmayı dahi bilmiyor hayatları ev işi ve yemekten ibaret benim ailemde tam tersi ondan bu şekilde görünce afallıyorum ve yanalrında sıkılıyorum sadece gidip sesiz oturp hizmetimi yapıp evime geliyorum ben annemle yada yengelerim bir filimin yorumunu yaparken yada bir kitabı tartışırken bu tarafta hiç öyle durum söz konusu değil tek yemek ve ev işlerinde bilgi alabilirim gerçekten hakalrını yiyememde bana çok yardımcı olmaya çalışıyorlar mesala ilk evi düzerken evime gelip bana sormadan ölçüleri alıp her yere kopitone diktirmeleri ki tarzım değildir kullanmam 1,2 ses etmedim yardımcı olmaya çalışıyorsunuz anladım ama benim evime yaşam tarzıma daha fazla müdahale etmesiniz de ben kendime göre düzsem diye uyardım geri çekilmek zorunda kaldışar, benim kayınvalidem 1 iğnesi yok evde düğüne bir çeyrek bile takamdı ki takmasın benim için sorun böylesi daha iyi evime karıştırmam,sonra çok açık giynen biri değilim ki onalra gititğim zaman giymeme bile dikkat ediyorum,ama bir gün elbise almıştım nasıl aldında çok dar değilmi görümcem çıkıştı ve oan delirdim gene güzelce konuştum ikaz ettim,ben onalra her gititğimde hiç alışkın olmadığım evde masa yok yerde yiyorlar her yemek yiyişmde bacakalrımda tutulsa sonuçta haftada 1,2 gün bi kaç saat idare edebilirim ,ama evime gelipte benim hazırladığım masayı kaldırıp yere kuramazlar hi yaptılarda ben gene güzelce ikaz edip masaya aldırmıştım. vs... vs.... hergün yeni birşeyler karşılaıyorum aklıam gelenler bunlar
konu sahibine çok yüklenildiğini düşünmeye başladım.bir anda karşı tarafı farklı görüp içini dökmek istemiş olabilir.düşündüklerini yanlış ifade etmişte olabilir.toplumsal linç olayına fazla yatkınız biraz daha hoşgörülü olalım arkadaşlar
Biz sadece bayanın anlattıgını kısmına yorum yaptık.Anlattıklarında bana mantıklı gelen bir şey yok.Eğitim farkı kültür farkı önemli olabilir ama insanlar evlenmeden önce bunu bilerek evleniyorlar.Yıllarca aynı olan insanların değişmeyecekleri belli ve eleştirmekte gereksiz.Farkındaysanız bayanda çok mu büyütüyorum demiş kendi de biraz farkında fakat emin değil.
Öyle söylemeyin gerçekten görülmüyor ben 3 sene flört ettim ve bu kadar fark olacağını tahmin etmemiştim,yasanilan sorunlar anlatilmaya calisirken araya su "kultur farki" muhabbetinin sIkIstirilmasini da hakikaten anlayamiyorum.
konularinda direk bu durumdan bahseden konu sahibeleri sanki esleriyle sokakta carpisip sonra el ele tutusup "hadi evlenelim bari"deyip nikah dairesinin yolunu tutmus,
bu kultur farkini da daha sonradan anlamis gibiler
yahu bunun flortu,sozu,nisani tanima-tanisma fasli yok mu?
aradaki farki o zaman gormuyo musunuz?
zaten mesafeli davraniyorsunuz
daha ne kadar uzaklasabilirsiniz ki?
Haklısın birden saldırdık ama bence konu sahibinin savunulmaya ihtiyacı yok çok güzel araya fazlasıyla mesafe koymuş, şimdi biz değil o iyi gelin olur el üstünde tutulur kıymete biner.konu sahibine çok yüklenildiğini düşünmeye başladım.bir anda karşı tarafı farklı görüp içini dökmek istemiş olabilir.düşündüklerini yanlış ifade etmişte olabilir.toplumsal linç olayına fazla yatkınız biraz daha hoşgörülü olalım arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?