- Konu Sahibi evarologlu
-
oğlunu evlendirmiş iyi güzel yapmışta 20 günlü gelinin evinede zırt pırt gidilmezki ya
tabi herşeyi açık açık yazmadım ama eşimin ailesinin kadınalrı ya ilk okul mezunu yada okuma yazmayı dahi bilmiyor hayatları ev işi ve yemekten ibaret benim ailemde tam tersi ondan bu şekilde görünce afallıyorum ve yanalrında sıkılıyorum sadece gidip sesiz oturp hizmetimi yapıp evime geliyorum ben annemle yada yengelerim bir filimin yorumunu yaparken yada bir kitabı tartışırken bu tarafta hiç öyle durum söz konusu değil tek yemek ve ev işlerinde bilgi alabilirim gerçekten hakalrını yiyememde bana çok yardımcı olmaya çalışıyorlar mesala ilk evi düzerken evime gelip bana sormadan ölçüleri alıp her yere kopitone diktirmeleri ki tarzım değildir kullanmam 1,2 ses etmedim yardımcı olmaya çalışıyorsunuz anladım ama benim evime yaşam tarzıma daha fazla müdahale etmesiniz de ben kendime göre düzsem diye uyardım geri çekilmek zorunda kaldışar, benim kayınvalidem 1 iğnesi yok evde düğüne bir çeyrek bile takamdı ki takmasın benim için sorun böylesi daha iyi evime karıştırmam,sonra çok açık giynen biri değilim ki onalra gititğim zaman giymeme bile dikkat ediyorum,ama bir gün elbise almıştım nasıl aldında çok dar değilmi görümcem çıkıştı ve oan delirdim gene güzelce konuştum ikaz ettim,ben onalra her gititğimde hiç alışkın olmadığım evde masa yok yerde yiyorlar her yemek yiyişmde bacakalrımda tutulsa sonuçta haftada 1,2 gün bi kaç saat idare edebilirim ,ama evime gelipte benim hazırladığım masayı kaldırıp yere kuramazlar hi yaptılarda ben gene güzelce ikaz edip masaya aldırmıştım. vs... vs.... hergün yeni birşeyler karşılaıyorum aklıam gelenler bunlar
ozaman davetede gitmesin çalışıyo diye işine gelince geziliyo ama kendi evine gelince çalışıyorum hem nezaketen zaten davet edilir karşıdaki kabul etmez
davete niye gitmeyecekmis ki calisiyor diye evden disari cikmayacak degil...disari ciktigi icin birilerini evine kabul etmek gibi bir sey de dusunmek mantiksiz bence...
konu sahibini evine biraktiklari icin de karsidaki insanlari caya davet etmek gibi bir seye ne gerek var onu da anlamadim saat 10 olmus ne cayi...ayrica davetten geliniyor evli evli koylu koyune dagilir o saatten sonra...
ertesi gun ise gidecek birinin evine saat 10da gidilmez, gidilmek istenirse de yarin ise gidecegim ayrica daha evde islerim var denir ve geri cevrilir...
kadin yatiya kalalim dememis saten ne war saat 10 olmussa bi bardak cay icip kalkacakti herhalde hewes etmistir kadin bide oglunun ewi ayni durumda annesi olsaydi ayni tepkiyi verirmiydi acaba,yok yerde yemek yiyorlar yok kitap yok ilkokul mezunu onemli olan insanlik...kaynanasi iyi kadinmis sesini cikarmamis baskasi olsa boyle sessiz kalmazdi gorende 2 gunluk ewli sanir 20 gun olmus...
bu sizin dusunceniz...ben evime o saatte cok gerekmedikce insan kabul etmem...konu sahibinin bu tavrini da normal buluyorum...
eger annesi olsaydi bir cay koyardi eve gidince, sonra uzerine pijamalarini giyer hem utu yapar hem annesiyle karsilikli muhabbet ederdi ve annesini agirlamis olurdu...
ama erkek ailesi daha farkli...
daha ozen gerektiriyor, malum etmeyince laf olabiliyor...o saatte kim ugrasacak cayla bilmem neyle, ustelik ertesi gun isyerinde bir ton yorulacak bari biraksinlar uykusunu alsin...
yerde yemek yemelerine ve sahip olduklari kulture laf etmesini ben de dogru bulmuyorum, onceki mesajlarimi okursaniz anlarsiniz...
kibirli olmak yanlis bir sey, ayrica gunah ta...
annesine gelince gel bir çay içelim denirde kaynanasına mı denmiyor bu nasıl bir zihniyet anlamıyorum.Hayır ben de kaynanamı sevmem bir kaşık suda boğsam doymam ama bu tavır çok yanlış resmen küçümsüyor eşinin ailesini. evlenmeden önce bilmiyormuydu. ben anlamıyorum bu kabul edemeyişleri çok mu zor herkesin birbirine anlayış göstermesi saat 10 değil gecenin 1i bile olsa o insan söylemeden gelin bir kahvede bende içelim denir yani nezaketen denir. Arkadaş kendi ailesinin kültüründen bahsetmiş eşinin ailesini cahil yerine koymuş ama bence asıl cahil kendisi hanfendi çok kibar yerde yemek yiyemiyo. ama evine geleyim diyen misafiri kapıdan kovuyo gerçekten çook kültürlüymüşsünüz
bu sizin dusunceniz...ben evime o saatte cok gerekmedikce insan kabul etmem...konu sahibinin bu tavrini da normal buluyorum...
eger annesi olsaydi bir cay koyardi eve gidince, sonra uzerine pijamalarini giyer hem utu yapar hem annesiyle karsilikli muhabbet ederdi ve annesini agirlamis olurdu...
ama erkek ailesi daha farkli...
daha ozen gerektiriyor, malum etmeyince laf olabiliyor...o saatte kim ugrasacak cayla bilmem neyle, ustelik ertesi gun isyerinde bir ton yorulacak bari biraksinlar uykusunu alsin...
yerde yemek yemelerine ve sahip olduklari kulture laf etmesini ben de dogru bulmuyorum, onceki mesajlarimi okursaniz anlarsiniz...
kibirli olmak yanlis bir sey, ayrica gunah ta...
annesine gelince gel bir çay içelim denirde kaynanasına mı denmiyor bu nasıl bir zihniyet anlamıyorum.Hayır ben de kaynanamı sevmem bir kaşık suda boğsam doymam ama bu tavır çok yanlış resmen küçümsüyor eşinin ailesini. evlenmeden önce bilmiyormuydu. ben anlamıyorum bu kabul edemeyişleri çok mu zor herkesin birbirine anlayış göstermesi saat 10 değil gecenin 1i bile olsa o insan söylemeden gelin bir kahvede bende içelim denir yani nezaketen denir. Arkadaş kendi ailesinin kültüründen bahsetmiş eşinin ailesini cahil yerine koymuş ama bence asıl cahil kendisi hanfendi çok kibar yerde yemek yiyemiyo. ama evine geleyim diyen misafiri kapıdan kovuyo gerçekten çook kültürlüymüşsünüz
annesine denir cunku anne asla kaynana gibi degildir...
mesela ornek bereyim, cay yanina bir sey bekler, kiz getirip 2-3 biskuvi koysa cay yanina bu nasil hizmet diye laf olur...bunu yapmayanlar yok iyi bildiginiz gibi...o yuzden kaynana anneden cok cok farklidir...
insanlarin dusuncelerini neden tekrar tekrar tartisiyorsunuz anlamiyorum...herkese teker teker mesaj yazmaktan sikildim, bir kere de insanlarin dusuncelerine saygi gosterin ve kendi yorumunuzu alintisiz yazin gecin...
ben boyle dusunuyorum, evet saatin 10unda kimseyle cay falan icemem size gore garip gelebilir ama bence gayet yerinde bir istek...daha erken saatler cuvala girmedi, baska zaman iciversinler caylarini...
konu sahibi de kaynanasini kovmamis, sitemkar sekilde yarin ise gidecegim utum var islerim var falan deyip mazeretini belirtmis...
baska bir gun cagiriverir caya ne olacak yani neden bunu herkes sorun ediyor bilmiyorum...dusuncesizlik kaynanada, ayrica gecenin 10unda cay icmesin uykusu kacar gece zor uyur
kibirle baska insanlari kucumsemesi yanlis tabii ki ama bu da kendi dusuncesi konu sahibinin, ne diyelim...yorumunuzu yapin gecin bu kadar kafa yormaniza gerek yok, zira konu sahibi ortaliklarda yok zaten...
hic bi misafir kapidan geri cevrilmez...hele birde yeni gelin daha basindan kendini kaynanasindan sogutmus ilerisi ne olur ALLAH bilir...kimseyede gelmeyin isim var denmez saygi diye birsey kalmamis artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?