Ölen birinin sesini hatırlamak için?

Sesini belki unutursunuz.
Ama o sizin melek anneniz.
Dua etmeyi unutmayın ki buda en önemlisi..
Allah gani gani rahmet etsin huzur bulsun..

Ben babamın suratını unuttum mesela.
Sesi zaten asla hatırlamam.
Ama yediğim dayakları hatırlıyorum ay keşke bari onları unutsaydım
Kendisi yaşıyor gerçi.

Babam öldüğünde öyle büyük bir acı hissettim ki tarifi mümkün değil.. Hep kızdım ona. Keşke biraz olsun bana kötü anılar bıraksaydın dövseydin, sövseydin gidişin bu kadar acıtmasaydı canımı diye.. Şimdi bu yazdığınızı okuyunca değişik hissettim. Hangisi zor hala bilmiyorum ve sanırım hiç bilemicem.. Ama Rabbim bir şekilde sınıyor bizleri. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

mellifluous Buarada Babam öleli 11 yıl oluyor. Bende uzun zamandır hatırlayamıyorum sesini. Bir videosu var onu izlediğimde hatırlıyorum sonra yine siliniyor hafızamdan.. Üzme kendini, kötü hissetme bak birçoğumuz unutuyoruz vardır demekki Rabbimin bir bildiği.. Sürekli hatırlayarak yaşayamayız. Anneciğinin mekanı cennet olsun inşallah. Allah sabır versin.

Bu konu uzun zaman benim de içimi yaktı. Anne ve babamın sesini hatırlamak için kafamı çok zorladım çünkü. Seslerini tarif edebilirim, şöyle inceydi, şöyle tınlardı, böyle hissettirirdi diye ama hatırlamıyorum aslında. Zamanla kabullendim, yaralarıma kabuk olacak başka şeyler girdi hayatıma, özlemim hafifledi, daha az acıtır oldu. Umarım sizin de hafifler.

Sunu anladımki, anne baba hayattaysa onlarla cok video cekmemız lazim. Sonra unuttugumızu sandıgımızda izleriz, biraz olsun sevinc hissederiz insaşlah

Benim için unutmak mümkün değil. Neden unutulur ki? Yani üzerinden ne kadar zaman geçtikten sonra unutuluyor? Şaşırdım yorumları okuyunca.
Çünkü 10 sene önce vefat eden yakınlarım da dahil herkesin sesini tonlamalarına kadar çok net hatırlıyorum.

Günaydın.
Vefat edenlere Allahım rahmet eylesin,nurlar içinde uyusunlar inşallah.
Ben hatırlıyorum ya.
Çok net beynimde canlandırabilirim,kulağımda hissedebilirim.
Özlemek kötü,çok kötü hem de...
Çok çok yakın dostumla her öğlen konuşurduk,gitmeden son 1 ay konuşamadık,artık telefon kullanmasına izin yoktu. Hala öğlenleri telefonum çalınca içim ürperir...

Size tavsiyem daha önce çok sevdiği birini kaybetmiş biri olarak yazıyorum en kısa sürede onu hatırlatan her şeyi atın videoları silin 1,5 yıl olmuş zaten siz acınızı yaşamışsınız neden kendinize bu kadar eziyet ediyorsunuz.
Ölenle ölünmüyor siz yaşıyorsunuz ama hayatınızdan hala çıkartamamışsanız maalesef. Tabi ki unutmak zordur fakat sürekli onu düşünmek sizi hayattan soğutur. Hayata tutunun ve yaşamın devam ettiği gerçeğini unutmayın.
Ölen kişi anne ve babamızsa bu durum biraz daha farklı boyut kazanır tabi onları unutmayı kimse istemez yinede onların videosunu bile izlemek bana acı verirdi ölüm her zaman zor ve acı

Son düzenleme:
Unutmak en buyuk nimet..hicbirseyi unutmadigimizi dusunsene hayata devam edemeyiz ve kafayi yeriz. Bence hatirlamaya calisma.

benim babamda ıkı ay olacak okurken gözlerim doldu...halan daha hastanede sesizce yatışını,elını tutuşumu,öpmemi,tabuttakı halı sureklı gözüme geliyor ve haln daha ınanamıyorum..çıldıracak gibi oluyorum. çok zor ya.

ben babama ait ne varsa hiç bir şeye bakmıyorum.
evimizden uzaktayım.
sanki evimizde halan daha.
ona ait bir şeye baktığımda! halan daha inanmıyorum, aklım almıyor çünkü.
yer farketmıyor zor tutuyorum kendimi ve ağrısı kalbime vuruyor...
koşuyorum tuvalete hıçkırıklarımı içimde boğuyorum, siliyorum gözyaşımı, karışıyorum insanlara sahte sırıtmalarla... iki saniye önce hırpalanan,paralanan,kalbi dağılan ben değilmişim gibi.
hatırlatan ne varsa siliyorum...gördükçe,hatırladıkça çıldırıyorum çünkü...şunları yazarken bile tutuyorum kendimi.dağ taş oldum artık...sonra kendi kendimi teskin ediyorum...ölüm herkese hak...ama çok zor...

Canım başın sağolsun, mekanı cennet olsun inşallah. Şuan acın o kadar yeni ki ne dense kâr etmez sana çok iyi biliyorum.Hiçbir söz teselli etmez, hiçbir cümle acını hafifletmez. Acını yaşa, yaşamaz içine atarsan çok daha kötü. Ama şunu bil ki kurban olduğum Rabbim sabrını veriyor. Sende toparlayacaksın kendini merak etme. Allaha sığın, sevdiklerine ailene sıkıca sarıl. Rabbim yardımcın olsun. Sabır ve dayanma gücü versin.

amin ecmain inşallah. Rabbim razı olsun.tek dayanağım sabrım onlar zaten.

Merak etme unutmazsın ömrün sonuna kadar o sesi kulaklarında duyarsın şuan unutursam unuymamalıyım diye kendini odaklandırdığın için duyamıyorsun ama rahatlayınca sesi hala kulaklarında olacak inşallah.Allah rahmet eylesin bol sabırlar

Babam vefat edeli 16 yıl olacak sesini hatırlıyorum, ayrıca diğer eş dostun seslerinide hatırlıyorum, bir çok kişi unuttuğunu söylemiş, garipsedim şimdi durumu
Valla sayfalardır ağlıyorum içim bi garip oldu..ne kadar acı insanın en sevdiklerini kaybetmesi.. Dayımın, kardeşimin, dedemin, annemden çok sevdiğim anneannemin 14-15 yıl oldu kaybedeli hepsini de Allah rahmet eylesin Hiç ses kayıtları yok ama hepsinin sesi, yüzü, kokusu dün görmüşüm gibi aklımda.. Çok özlüyorum.. en çok kardeşimi özlüyorum Allah herkesin yakınlarının mekanını cennet etsin

Bende babamın ses tonunu hatırlamıyorum ama konuşma tarzı, gülümsemesi, hareketleri hep aklımda.

Ben de düşündüğüm zaman sesini hatırlamıyorum babamın ama çok nadir rüyamda görüp konuştuğumda o sesini duyuyorum veya birinin sesini babama benzettigim oluyor. Konuşma tarzı, mimikler asla unutulmuyor ama. 10. Seneye giriyorum ben. Allah cennetinde kavuştursun tüm kayıplarımızla.

ben sese yahut görüntüye anlam yüklemem

o kişi ile ilgili anılar vardır birlikte yapılanlar onları hatırlarsın

annenin sesini de unutmazsın yıllar geçer benzer bir ses duyunca için cız eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…