canım hayırlı uğurlu olsun
yaşadıklarn hepimize moral olcaktır inan.
canım şu iki tane farklı macun demişin içeriği nedir
umarım burdaki tüm arkadaşlar hepimiz böyle güzel haberler alırız
Macunlardan bir tanesini Beşyüzevler'den bi aktardan, diğerini ise Mısır Çarşısı'ndan bi aktardan satın aldık. İçinde bal,propolis,arısütü,polen,gingseng,çakşır tozu ve benim tam olarak bilmediğim Mesir macununun içinde genelde bulunan şifalı bitkilerden oluşan macunlardı her ikisi de. Mısır Çarşısı'ndan satın aldığımız macunun içinde arısütü 70 gr.kadar vardı. Yani diğer macundaki arısütünden daha fazlaydı. İsterseniz, bu iki aktarın cep telefonlarını verebilirim sizlere. Ama tam olarak hangi besinin veya besin desteğinin bize direkt veya indirekt etkisi-faydası olduğunu bilemiyoruz.Sonuçta total fayda gördük. Ayrıca dün yazmayı unutmuştum. Eşim bu süreçte 1 kutu da Proxeed Plus bitirdi. Ekonomik sebeplerden dolayı ikinci kutuyu alamamıştık.
Umarım bu yazdıklarım faydalı olur.Herkese sevgiler,saygılar...Rabbim şifa versin...:1hug:
kizlar bizde sorun vardi ama tam olark bir baska merkezde daha ayni sorun kesinlesti ve mikro ile bile yuzde 5 sans verdiler cok dusuk degilmi kimse yokmu bu sorunla mucadele eden
Sorununuz ne peki arkadasim?
Sorununuz ne peki arkadasim?
Merhabalar arkadaşlar. İsmim Fatma. Eşimde inmemiş testis(kriptorşidizm) rahatsızlığı var(mış). 21 yaşında sağ orşiektomi ile Çapa Tıp Fakültesi'nde ameliyat olmuş. Çok geç kalındığı için sağ testis ameliyatla alınmış. Sol testis yerinde. Ama sol tarafta ise varikosel rahatsızlığı var halen. Skrotal dopplerde sol varikosel olarak tanı kondu.
Spermiogram değerlerine gelince; Ağustos/2010'da 3 gün arayla yapılan iki tane semen analizinde sırasıyla 4,5 ve 4 mililitre miktarlarında, 1.500.000 ve 1.000.000 spermatozoa sayısı vardı. Her iki tahlilde de hızlı ileri hareketli %25, yavaş ileri hareketli %10, hareketsiz %65'ti. Her ikisinde de kruger yöntemine göre; %2 normal, %98 anormal morfoloji vardı.
Eşim Çapa Tıp Fakültesi'nde spermiogramın haricinden, FSH,Testesteron,Y kromozom mikrodelesyon,karyotip analizi de yaptırdı.Bunların sonuçları temiz çıktı.
Ama tam olarak oligoastenoteratospermi'nin neden kaynaklandığını bulamadılar.En son Prof.Dr.Ateş Kadıoğlu'na muayene oldu eşim 2 kez. Ateş Hoca'nın söylediği ve tavsiye ettiği en son söz; Erkek Faktörü ICSI oldu. Yani mikroenjeksiyon( tüp bebek) harici hiçbir şekilde çocuğunuz olmaz dedi bize.
Eşim çok azimliydi. Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu'nun keçiboynuzu kürünü 1.5 ay, sperm azlığı kürünü(keçiboynuzu sallama çayı) 3 hafta kullandı. Ayrıca, bol bol ceviz,fındık,cezerye,bal,propolis,arısütü, 2 farkı özel karışım macun, kuru fasülye, nohut, tere,roka, vişne-erik-kızılcık kompostosu,tavuk eti, çakşır suyu,ay çekirdeği,yumurta,zencefil,süt,kırmızı et,kepekli ekmek, peynir,havuç,domates,salatalık,soğan,patates,bezelye,bamya,mercimek,muz,incir,üzüm yedi.Ben de sadece 10 gün Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu'nun soğan kürünü uyguladım. Ayrıca bol bol dua ettik eşimle. Bu çok kötü sonuçların üzerinden 2 ay geçmeden mucizevi bir şekilde, doğal yolla hamile kaldım. Sabır,dua ve gerekli besinler çok önemli. Eşim kesinlikle kola,çay,kahve,sigara,alkol kullanmıyor ve kullanmadı. Bütün anlatacaklarım bunlar. İnşaAllah herkes özlediği,beklediği bebeklerine kavuşur,Rabbim nasip eder,Allah yardımcınız olsun.Selametle...delikafadulden:sm_cool::teytey::dance:hihoyyytalkisalkisalkis
oley oley oley.................................:lepi::lepi::lepi:
sen ne güzel şeyler yazmışsın kardeşim..........Rabbim kucagına alamak nasip etsin.......senin yaşadıgın mutlulugu bizlerede yaşamak nasip etsin............
bu arada morfolojiniz %2 miş....bizim sıfır.........degerlendirme bile yapmıyorlar.....
birde şaşırdıgım şey şu....sperm üretimi 72 günde bir olurken sen 2 ayda hamile kalmuşsın.............
yani bunun içilen ilaçlarla falan alakası yok..........tek şeyle açıklanabilir.........vaktinin zamanının gelmiş olması...............
Ya tam olarak bilmiyorum ama, bence en önemli etkiyi şurada sağladık,sanırım.
Prof.Dr.İbrahim Adnan SARAÇOĞLU bitkilerle uzmanlaşma için 42 yılını vermiş. Müthiş bir insan. Onun keçiboynuzu kürünü 1.5 ay uyguladı eşim. Ayrıca sperm azlığı kürünü(keçiboynuzu sallama çayı) sadece 3 hafta uyguladı.Halbuki aldığımız kür paketi 3 aylık idi. Ben de yumurta çatlatmasını kolaylaştırmak ( kolay hamile kalabilmek) için soğan kürü uygulamaya başladım 04/10/2010'da. Hamile olduğumu öğrendiğim tarih ise 15/10/2010'du. Sadece 11 gün uygulamış oldum soğan kürünü. Bence bunlar çok etkili oldu. Keçiboynuzu kürünü internetten araştırmanızı tavsiye ederim. Sperm morfoloji anomalilerinin en önemlilerinden biri, sperm baş kısmının yani acrosome'ların etkisiz ve bozuk olmasıdır.İşte keçiboynuzu bu acrosome'ları düzeltiyor.
yerimseniben"Keçiboynuzu ve sperm acrosome aktivitesi"
Hamileliğin oluşabilmesi için sperm sayının normal düzeyde olması gerektiğini belirtmiştim. Bazı durumlarda toplam sperm sayısı normal seviyesinde olduğu halde ve hareketli sperm sayısı da normalken hamilelik çok zor gerçekleşebilmektedir. Bunun sebebi nedir? Spermlerin baş kısmında bir kesecik bulunmaktadır. Bu keseciğe acrosome denir. Bu keseciğin içerisinde çok sayıda değişik enzimler bulunmaktadır. Sperm, yumurtaya temas ettiği anda, acrosome içerisindeki enzimler yumurtanın membranını (zarını) parçalarlar (çözerler, eritirler) sperm yumurtanın içerisine girer ve döllenme başlar.
İşte, yumurta zarıyla temas eden sperm-acrosomunun içerdiği enzimler yeterli aktiviteye sahip değillerse, yumurtanın membranını (zarını) parçalayamazlar (eritemezler, çözemezler). Ve yumurtanın döllenmesi mümkün olmaz. Görülüyor ki, hareketli sperm yumurtaya ulaştığı halde döllenme mümkün olmayabilmektedir. İşte, keçiboynuzu kürü hem hareketli sperm sayısını artırmakta, hem hareketli spermleri daha hareketli kılmakta ve hem de spermin baş kısmında bulunan acrosome içeriğindeki enzimlerin aktivitesini yükselterek, yumurta zarının parçalanmasına imkân sağlamaktadır. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU
hayırlı olsun allahım kucagına almayı nasıp etsın ınsallah
esınızın ısmı metın sanırım deılmı sıtede yazısını okudumda
Evet, eşimin ismi Metin. Duanız için çok teşekkür ederim.Allah razı olsun. Siz de en hayırlısına nail olursunuz inşallah.Rabbim size de nasip etsin,böyle güzel duyguları...:ecrin_bebek:
değerleri yorumlayabilir misiniz.
konsantrasyon:20.000
motilite:% 40
hızlı doğrusal hareketli:0
yavaş doğrusal hareketli:20
yerinde hareketli:20
hareketsiz:60
morfoloji yazmıyordu.sanırım sayı çok az olduğundan değerlendirilmemiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?