Erkek İnfertilitesi Oligoastenoteratazoospermi ile ugraşanlar buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Macunlardan bir tanesini Beşyüzevler'den bi aktardan, diğerini ise Mısır Çarşısı'ndan bi aktardan satın aldık. İçinde bal,propolis,arısütü,polen,gingseng,çakşır tozu ve benim tam olarak bilmediğim Mesir macununun içinde genelde bulunan şifalı bitkilerden oluşan macunlardı her ikisi de. Mısır Çarşısı'ndan satın aldığımız macunun içinde arısütü 70 gr.kadar vardı. Yani diğer macundaki arısütünden daha fazlaydı. İsterseniz, bu iki aktarın cep telefonlarını verebilirim sizlere. Ama tam olarak hangi besinin veya besin desteğinin bize direkt veya indirekt etkisi-faydası olduğunu bilemiyoruz.Sonuçta total fayda gördük. Ayrıca dün yazmayı unutmuştum. Eşim bu süreçte 1 kutu da Proxeed Plus bitirdi. Ekonomik sebeplerden dolayı ikinci kutuyu alamamıştık.
Umarım bu yazdıklarım faydalı olur.Herkese sevgiler,saygılar...Rabbim şifa versin...:1hug:

canım sağol cevabın için
bahsettiğin macunu içindekileri bizde kullanıyoruz
ama eminim 1 ay bile olsa proxeed plusun faydası olmuştur
Rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin

kizlar bizde sorun vardi ama tam olark bir baska merkezde daha ayni sorun kesinlesti ve mikro ile bile yuzde 5 sans verdiler cok dusuk degilmi kimse yokmu bu sorunla mucadele eden

oley oley oley.................................:lepi::lepi::lepi:
sen ne güzel şeyler yazmışsın kardeşim..........Rabbim kucagına alamak nasip etsin.......senin yaşadıgın mutlulugu bizlerede yaşamak nasip etsin............
bu arada morfolojiniz %2 miş....bizim sıfır.........degerlendirme bile yapmıyorlar.....
birde şaşırdıgım şey şu....sperm üretimi 72 günde bir olurken sen 2 ayda hamile kalmuşsın.............
yani bunun içilen ilaçlarla falan alakası yok..........tek şeyle açıklanabilir.........vaktinin zamanının gelmiş olması...............

Ya tam olarak bilmiyorum ama, bence en önemli etkiyi şurada sağladık,sanırım.
Prof.Dr.İbrahim Adnan SARAÇOĞLU bitkilerle uzmanlaşma için 42 yılını vermiş. Müthiş bir insan. Onun keçiboynuzu kürünü 1.5 ay uyguladı eşim. Ayrıca sperm azlığı kürünü(keçiboynuzu sallama çayı) sadece 3 hafta uyguladı.Halbuki aldığımız kür paketi 3 aylık idi. Ben de yumurta çatlatmasını kolaylaştırmak ( kolay hamile kalabilmek) için soğan kürü uygulamaya başladım 04/10/2010'da. Hamile olduğumu öğrendiğim tarih ise 15/10/2010'du. Sadece 11 gün uygulamış oldum soğan kürünü. Bence bunlar çok etkili oldu. Keçiboynuzu kürünü internetten araştırmanızı tavsiye ederim. Sperm morfoloji anomalilerinin en önemlilerinden biri, sperm baş kısmının yani acrosome'ların etkisiz ve bozuk olmasıdır.İşte keçiboynuzu bu acrosome'ları düzeltiyor.

yerimseniben"Keçiboynuzu ve sperm acrosome aktivitesi"
Hamileliğin oluşabilmesi için sperm sayının normal düzeyde olması gerektiğini belirtmiştim. Bazı durumlarda toplam sperm sayısı normal seviyesinde olduğu halde ve hareketli sperm sayısı da normalken hamilelik çok zor gerçekleşebilmektedir. Bunun sebebi nedir? Spermlerin baş kısmında bir kesecik bulunmaktadır. Bu keseciğe acrosome denir. Bu keseciğin içerisinde çok sayıda değişik enzimler bulunmaktadır. Sperm, yumurtaya temas ettiği anda, acrosome içerisindeki enzimler yumurtanın membranını (zarını) parçalarlar (çözerler, eritirler) sperm yumurtanın içerisine girer ve döllenme başlar.

İşte, yumurta zarıyla temas eden sperm-acrosomunun içerdiği enzimler yeterli aktiviteye sahip değillerse, yumurtanın membranını (zarını) parçalayamazlar (eritemezler, çözemezler). Ve yumurtanın döllenmesi mümkün olmaz. Görülüyor ki, hareketli sperm yumurtaya ulaştığı halde döllenme mümkün olmayabilmektedir. İşte, keçiboynuzu kürü hem hareketli sperm sayısını artırmakta, hem hareketli spermleri daha hareketli kılmakta ve hem de spermin baş kısmında bulunan acrosome içeriğindeki enzimlerin aktivitesini yükselterek, yumurta zarının parçalanmasına imkân sağlamaktadır. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU

hayırlı olsun allahım kucagına almayı nasıp etsın ınsallah
esınızın ısmı metın sanırım deılmı sıtede yazısını okudumda

hayırlı olsun allahım kucagına almayı nasıp etsın ınsallah
esınızın ısmı metın sanırım deılmı sıtede yazısını okudumda

Evet, eşimin ismi Metin. Duanız için çok teşekkür ederim.Allah razı olsun. Siz de en hayırlısına nail olursunuz inşallah.Rabbim size de nasip etsin,böyle güzel duyguları...:ecrin_bebek:

merhaba arkadaşlar;

bizde aynı problemle uğraşıyoruz.kısaca anlatmak gerekirse bebek için çalışamalara başlayıpta aradan zaman geçince hamile kalamadğımı öğrendim ve bizde özel bir hastane doktaoruna gittik.ilk önce beni muayene etti ve hormon testi istedi.benimde horman açıkçası pek iyi değildi.özellikle prolaktin hormonu 63 lerdeydi.dostınex kullanmdım.ama bu seferde pko başladı..eşime gelince spem testi istedi.ve sonuçlar hiç iyi değildi.10 milyon sperm,%93 hareketsiz ve morfoloji %1 di.doktorun ilk dediği şey tüp bebekti.inanırmısınız o doktor odasından nasıl çıktığımı bile hatırlamıyorum.eve ağlayarak geldim..çoğu şeyleri burda arkadaşarın yazdıkları ve tecrübelerinden okuyarak öğrendim..biz işe braz terstes başladık.bu durumu öğrenince üroloji doktrona gittik.asistanlar baktığı için varikosel yok gibi dedi.oltrasyondada bir şey çıkmadı.bizde buna güvenerek eşime ilk önce zeytin yağına batılmış incir verdim.sabahları aç karına yedi (1 ay kadardı)daha sonra keçiboynuzukürü, vitamin hapları ve ( 3 ay kadardı) en son olarakta havuç suyunu verdim ( buda 3 ay kadar) tabi aradan 7-8 ay geçti test yaptırmak istedik ve sonuç olarak sperm syısı 20milyon hareketsiz %63 morfolaji 3 olarak değişmişt.
tabi biz değerler çok sevindik üroloji doktorun muayenesine gittik ve oda varikosel ameliyatı dedi.nisan ayında eşim ameliyat oldu..ve sadece vitamin hapları kullandı o zaman zarfında.biz tekrar test yaptık ve sonuçlar gene ilk test sonuçları gibi olmuştu.o zaman çok üzülmüştüm.yani yaptığımz onca kürler boşa gitti ve biz gene başa dönmüştük.şimdi gene aynı kürleri tekrar yapıyoruz ve ameliyat üzerinden en 6 ay yada 1 sene geçmesi gerekiyormuş.bizimde şuan 7 ay geçti ama tık yok.bu arada bende kendime birşeyler uyguluyorum..

serapcım yaa çok geçmiş olsun öncelikle.........hikayeniz çok ilginçmiş.....bizde varikosel amelt. olduk bizdede hiç bi işe yaramadı tam tersi 1000de 1 rastlanan hidrosel sıkıntısı yaşayıp tekrar ameliyat olduk....amaaan bazen diyorum bu doktoırlar bizi deneme tahtası gibi görüyorlar...bak sen ne güzel başarı yakalamışsın..size devam edelim burdan falan dememişler.........neyse inşaallah tekrar yükselir ve bi bakarsın dogal yoldan hamile kalmışsın.......

değerleri yorumlayabilir misiniz.
konsantrasyon:20.000
motilite:% 40
hızlı doğrusal hareketli:0
yavaş doğrusal hareketli:20
yerinde hareketli:20
hareketsiz:60
morfoloji yazmıyordu.sanırım sayı çok az olduğundan değerlendirilmemiş.

bazi merkezler morfolojiye bakmiyor testi yaptirmadan once sorarsaniz daha iyi olur bence
sayi 20 bin toplamda az canim allahim hayirlisini versin hic yoktan iyidir bencede bunada sukur ve hastaliginiz yani teshisiniz tam bu sayfanin basligi olsa gerek

günaydın .evet arkamahallae bana da tam bu başlığa uygun gibi geliyor.allahtan hayırlısını dilemek lazım.sömestırda eşim varikosel ameliyatı olacak ondan sonrasına bakacaz artık.ilk başta çok üzcü oldu ama çabuk toparladık.şimdi bu durumu hiç düşünmüyoruz diyebilirim.ne de olsa önümüzde bir ameliyat ve onu izleyecek bir ilaç tedavi süreci olacak kendime yaza kadar zaman veriyorum anlayacağın.o zamana kadar iki kişi olmanın tadını çıkarıyorum.herşeyin yoluna gireceğine yürekten inanıyorum.rabbimin beni evlatsız bırakmayacağını biliyorum.yani ona sonsuz güveniyorum.onun için içim rahat sanırım.o zamanın gelmesini bekliyor sadece.o brni görüyor ve içimi biliyor.ben onun için değerliyim tüm yarattıkları gibi.ve benim dualarım karşılıksız kalmayacak.AMİN.

tutaste canım öncelikle geçmiş olsun........eşim varikosel ameliyatı olacak diye yazdıgını görünce söylemeden geçemedim...bence bu ameliyat gerekesiz.biraz araştırırsan çok kişininde böyle düşündügünü görebilirsin.....eger sıkıntı morfolojiyle alakalı ise ki hiç yaptırmayın.... eşin genetik tahlil yaptırsın...
bizi varikosel ameliyatı yapan hoca belki biraz yükselir diye yapmıştı.ki sonu daha kötü hüsranlar oldu...yani doktorların bile sonucuna güvenmedigi bi ameliyat bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…