senin o minik kuzunu Allah bağışlasınnnnnnnnnn :):):) ne güzel moral oldun bize,,,,,buralarda böyle şeyleri okumak bizi çok ama çooooook mutlu ediyor....merhaba arkadaşlar.ben de sizlerin anlattığı çoğu olayları yaşamış biriyim.biz de eşimle çocuk sahibi olmayı düşündüğümüz sıralarda bir türlü hamile kalamadığımdan yola çıkarak testler yaptırmaya başladık.daha öncesinde ben sürekli giderdim dr.bir de eşim için gidelim dedik.ve spermiyogram sonucumuz bir şok etkisi yarattı.tam 10.000 tane yazıyordu.dr yüzümüde direkt sadece tüp bebebkle çocuk sahibi olabilirsiniz dedi.ve biz hiç eşimle konuçmadan tam iki saatlik ev yolculuğumuzu tamamladık.söyleyeck ve konuşscak şeyleri bulamıyorduk.iki hafta sonra yine numune verildi ve bu sefer 20.000 di sayımız.yani değişen hiç birşey yoktu.sonraki günlerde yapılan muayenede birinci derece varikosel old. söyledi dr. ve biz belki faydası olur düşüncesi ile ameliyatı yaptırdık ve altı ayın sonunda değişen çok da bir şey yoktu.sayımız bir milyon olmuştu.ama o süreçte her türlü ek tedavileri uyguladık.keçi boynuzu kürleri,fındık,badem,kbak çekirdeği ,ceviz. vs. saraçoğlunun özel bir çayını hatırı sayılır bir fiyata aldık ve o da kullanıldı.l-argininie ve buna benzer ne duyduysak kullandık.sonrasında artık biz tüp bebeğe başlayalım diye kararımızı verdik.arkadaşım tarafından önerilen bir dr başvurduk.hatta bir ço karakadaşım da aynı dr önerdi.biz orada tedaviye başladık fakat doktorum ikitane yumurtan olur bu tedaviyle bunu sonlandıralım bir dahaki aya başlarız diyerek tedavimi sonlandırdı.vardır bir hayır diyerek biz de sabırla günlerimizi sayıyorduk.bu arada biz bir ilçede çalışyor tedaviye ise 2 saatlik uzaklıkta başka bir şehre gidiyorduk.velhasıl her ay o günü iple çekip her ay bir sıkıntı ile dönüyorduk evimize.bir ay e2 değerin yüksek bekleyelim,diğer ay kistin var bekleyelim diyerek sir dönemi atlattık ve bu süreçte oldukça yıprandık.ve sonunda bıraktık.aylar sonra başka bir dr adı duyduk ve gidelim bakalım bir muyene olayım diyerek o doktorun yolunu tuttuk.ve muayeneden sonra dr hemen ilaçlarımı yazdı ve başlayalım tedaviye dedi.ben şok geçiriyordum.inanamıyordum başlayacağıma o kadar ay git gel git gel ve hüsran derken bir anda herşey değişmişti.ben göz yaşlarıma hakim olamıyordum benden bağımsız akıp gidiyorlardı.o kadar çok içimde birikmiş şeyler vardı ki doktorum anlam veremeişti başımdan geçenleri anlattığımda çok oyalanmışsın zaman kaybı sadece demişti.ve böylelikle tedavime başlandı.uzun protokolle 7 tane yumurtam oldu.çok şükür 4ü döllendi ve büyüdü.sonunda transferim de gerçekleşti.8. gün kanamam başladı ve hayat o gün kabusa döndü.benim için rtık sona ermişti kesin negatif olacak dedim.ama rabbim ol derse olur.ve 12. günün sonunda 274 bthcg sonuçla dünyalar benim oldu.benim minik kuzum tutunmuş ve ve büyümeye başlamıştı içimde
karyotip sonuçları cumartesine kaldı fakat benim V leiden (faktör 5) ve faktör 2 normal çıkmış şükürler olsunnnnnnnnnn,,,darısı karyotiplerimin başına ve tüm bebiş bekleyenlerin başınaaaaaa..........
ve çok şükür sağlıklı bir evlat dünyaya getirdim.şimdi üç yaşında.ve ikinci çocuk içinde nisan ayında yeniden tedaviye başlayacağım.hiç umutsuzluğa kapılmayın.ben tabi şimdi sizlerin yazdıklarını okuyunca ne kadar uzağında kalmışım bunların diye düşündüm.anlattığınız tetkikler ve uygulamalar ne işe yarar nasıl yapılır bilemedim.ben 4 yıl önce bu saydıklarınızın hiç birini yaptırmadım.yoktu muhtemelen.anlatında nisanda doktorumdan isteyeyim.brnim de yumurtalarda zayıflama var tabi aşırı strese bağlı.eşimin durumu da sizlerinki gibi zaten.hayırlısı ile kucaklarınıza alın bebeklerinizi inşallah
yok canım taze tedava olacak...Hadi gözün aydın canımm :) Senin dondurulmuş var mıydı?
bu benim 2.denemem olacak bana sorduysan tabi :)Canm sen denedinmi hic tup falan
Evet canm nerde tedavi goruyosun nerde yaptrmistin izledgn yol ne canm yas kac bitkisel neler yaotin biraz anlatrmisin biz varikosel olduk ama varikosel degil sanrm sorun yani dahada dustu birden alelacele ya kalmazsa diye hemen tup bebege basladk insan toy oluyor cok hemen tuo yaptdik iste ama burda okudukca aklim eriyor bazi seylere daha hic genis kapsamli urologa gtmedik yani bu konu uzerine ne yapsam bilemedimbu benim 2.denemem olacak bana sorduysan tabi :)
canım eşinin sperm sayısı tama olarak kaç ?Evet canm nerde tedavi goruyosun nerde yaptrmistin izledgn yol ne canm yas kac bitkisel neler yaotin biraz anlatrmisin biz varikosel olduk ama varikosel degil sanrm sorun yani dahada dustu birden alelacele ya kalmazsa diye hemen tup bebege basladk insan toy oluyor cok hemen tuo yaptdik iste ama burda okudukca aklim eriyor bazi seylere daha hic genis kapsamli urologa gtmedik yani bu konu uzerine ne yapsam bilemedim
Evet canm nerde tedavi goruyosun nerde yaptrmistin izledgn yol ne canm yas kac bitkisel neler yaotin biraz anlatrmisin biz varikosel olduk ama varikosel degil sanrm sorun yani dahada dustu birden alelacele ya kalmazsa diye hemen tup bebege basladk insan toy oluyor cok hemen tuo yaptdik iste ama burda okudukca aklim eriyor bazi seylere daha hic genis kapsamli urologa gtmedik yani bu konu uzerine ne yapsam bilemedim
canım bu kürlere hemen başalyın tutsa da ttutmasa da onu düşünme,,,çünkü kürler uzun uzun zamanlardan sonra fayda veriyo bunların eşine bi zararı yok ki bunları şimdiden hazırla veya başka şeyler yedir içir,,,ben çok pişmanım keşke tedaviye başlamadan 1 yıl önce başlasaydım böyle şeylere şimdi belki çok daha güzel sonuçalrımız olurdu..Canm bizim bir kere verince 1 motil 1 immotil yaziyordu tahlilde diyorum ya alel acele hemen karar verdik yani oda sperm havuzuyla oldu 10 gunde 1 ornek verdi ole toplandi iste bakalm tutmassa bende baslicam bu kurlere sanirim iyi bi urolog bulmam lazm hani dna hasar falan filan offf nasibimizden ote yol yok aslinda
Canm biz 5 milyonla varkosel olduk 400.binle tupe grdik ama dr.sperm havuzu yapicaz dedi olmassa tese dedi ama 2 ayi geciyor bu olanlar su an cok korkuyorum sonra 19 tane yumurta dollendi dedilercanım eşinin sperm sayısı tama olarak kaç ?
şu an tama olarak ne aşamadasınız canım kafam karıştı benim,,,şu an yeni tedaviye mi başlıycan transferin mi vardı yazmışsan kusura bakma.Canm biz 5 milyonla varkosel olduk 400.binle tupe grdik ama dr.sperm havuzu yapicaz dedi olmassa tese dedi ama 2 ayi geciyor bu olanlar su an cok korkuyorum sonra 19 tane yumurta dollendi dediler
offfffffff şu an bebeişlerin sendeee yaniiiiii :):):) ve sen bunalrı mı düşünüyosunnnnnn .....amaaaaaaaaan keyfini çıkar şu anın canım ya aksi ispatlanana kadar HAMİLESİN :):):) boşverrrrr kötüsünü düşünmeni yasaklıyorum ssana bebeklerinle konuş dua et onlara,,,,inşallah tutunacaklar ...dondurulmuşun varsaaaa hiiiiiiiiç kafana takma canım benim sen neye sıktın bu kadar canını şu an durumun güllük gülistanlıkkk bence :):) sen yine de eşine takviyeler ver yesin ne olur ne olmaz ama düşünecek çok daha güzel şeylerin varmış senin canım yaaa.Transfer oldu canm yani bulundu sperm dollendi ama tabi ben tutmama olasikihini dusunuyorum yani sperm kalitesini sayisni arttirmak icin tekrar denemek icin hos dondurulnuslar var ama iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?