babanla beraber kaliyorsun yanliz degilsin demi hepimiz Zaman ,Zaman kötü seyler yasiyoruz duygularimizi sorunlarimizi yaziyoruz arkadaslar akil veriyor yol gösteriyor saolsunlar bazen herkese akil verirken yol gösterirken kendi sorunumuz olunca beynimiz duruyor insan aciyi ve sevinci paylasmak güzel ,güzel kizim babanda üzülür senin bu haline karsi cikacagini zannetrmem ayrilarmis annenle ama mutlu günleride olmustur üzüntü ve mutluluk kardestir Burda seni kimse yanliz birakmaz canim , yanliz degilsin annende üzülür sana onlar aramizda degil göremiyoruz ama bizmle ne mutlu güzel günler gecirmissin herkes bu sevgiyi tadamiyor biliyorsun ne annelervar annene layik bir evlat ol canim onun icin dua et o seni rahatlatacak evet bazen soruyoruz neden ben diye malesef
Amin ... tesekkur ededimCanım başın sağolsun çok üzüldüm anneciğinin yeri cennet olsun Allah rahmet eylesin..
Ölüm acısına da alışılıyor, ölümün yokluğuna da alışılıyor daha acın çok taze.. Ama kaderci olmak lazım be güzelim bazen, Allah verdi Allah aldı demek, kadere razı olmak gerek
İnsan kaderine boyun eğmeli
Herkes kaderine boyun eğmeli..
canım bunu sorgulayamazsın veren o olduğuna göre istediği zaman alır.Ama acın taze olduğu için böyle konuşmanı anlıyorum sabret bu sınavı geç ilerde çok güçlü bir kadın olucaksın inan buna.
Isyan oluyor farkindayim Ama krndimi tutamiyorum kanser...
Kendimi senin yerine koydum o an içime tarifsiz acı girdi.ama ALLAH yanına aldıysa yapacak hiçbirşey yok.verende ALLAH... alanda ALLAH .yarın hangi sevdiğimi önce kaybedeceğim yoksa benmi önce öleceğim bilmiyorum ALLAH biliyor.o yüzden herşeye hazırlıklı olmak lazim.bende olsun insan oğlu hepsi bu durumdan çok zorlansaktada kaderimizde ne yazılıysa onu yaşayacağız .hayat yaşadığım sürece nefes aldığımız sürece devam ediyor.umutlarını yeterki yitirme önünde yaşayacağın güzel günleri düşün.
Canım benim kıyamam sanaAllah'ım sabır versin, ölümü düşünme sakın. Hayata tutun. Boğazım düğüm düğüm
Peki... tesekkur ederim
canım üzme kendini üvey annenin elinde olmakta zor ama kendini kurtarana kadar takmamaya çalış.benim bir arkadaşım vardı anne ve babası ayrıydı.babası başkasınla evlendi.üvey annesi senin üvey annen gibi babasına her ne yapsa anlatıyordu.hep kadın şikayet şikayet arkadaşım bunalmıştı.arkadaşımın kız kardeşi dayanamadı kocaya kaçtı.ama arkadaşım azimle çalıştı çok güzel bir bölümden üniverste kazandı şimdi çok güzel bir bölümden mezun ve çalışıyor.yuvasınıda kurdu babasının evine gelip gitmiyor artık.şimdide üvey annesi gelip gitmiyor diye dert yanıyor.neden gelip
gitmiyor diye üzülüyor şimdi üvey annesi gelip gitsin diye can atıyor.sabret başka akrabaların varsa onlara ziyarete git kafanı dağıt arasıra gez dolaş.
basın saolsun.çok üzüldüm ama söyle yap böyle yap gibi bi tavsiyede bulunulcak birşey söyleyemiyorum ne yazıkki ne yaparsan yap özliceksin çünkü.allah böyle istedi kaderde böyle varmıs demekki diye düşünüp bir parca bır anlık rahatlayabilirsin belki.bol bol dua et ona yasin oku.onunda sana ihtiyacı var simdi .sen onu göremesende o hep yanındadır belkide.seni üzgün görmek istemezdi dimi.üzülmemeye calıs annenın mutlu olcagı seyler yapmaya calıs canım allah sabır versin.
Peki... teskkur ederimÇok üzgünüm,Basınız sagolsun... bende cok cok anneci biriyim anneme kötü bişey oldugunu düsünmek bile canımı okadar acıtıyorkiama herkesin gidecegi yer orası sonucta biz istesekte istemesekde... ama ben ölümün ne zaman gelecegini bilmedigim icin anneme cok iyi davranmaya calısırım,elimden geldigince kızdırmam onu ,dediklerini yapmaya calısırım asi evlat olmam annem benım ıcın cok baska.. hiç üzmek istemem.. herkes icin öyledir... herkesin degerini kaybetmeden önce anlamak lazım... Allah yardımcınız olsun bol bol dua edin annenize dayanmaya calısın bu acıya ...
Canim benim kanserden vefat edenler insallah sehit makamindalar ki sehitler sorgusuz sualsiz insallah cennete gidecekler ama kendi canina kiyip intihar edenler ebedi cehennemde kalirlar ve cenaze namazlari bile kilinmaz diye okumustum.Ben universite de kalirken yanimiza 6. sinif ogrencisi bir kizcagiz kalmaya geldi.Biz arkadaslarla ev tutmustuk 4 arkadas birlikte kaliyorduk.Bizle kalan ogretmen ablanin tanidigi bir aile bu kizcagizin tum masraflarini karsilayip yanimizda ders calismasi icin yollamislardi.Yatili kaliyordu.Bu kizimizla aramizda bir sicaklik olustu.Her gece saclarini oksar ona derslerinde yardimci olur ve ona hayatla ilgili nasihatlarda bulunurdum.Kizimiz cok guzeldi.Yolda giderken yolunu kesip onu kandirmak isteyen erkekler olurdu.Aksamlari bana anlattiginda daima ona "Universiteyi kazanip ayaklarinin uzerinde durmalisin meslek sahibi olunca elini sallasan ellisi hem de karsidaki erkekge daima basin dik olacaksin."Her aksam hayatla ilgili bir nasihat...Derken ben mezun oldum kizimiz 2 yil sonra o arkadaslardan ayrilmis babasi alkolikti ve uvey annesi ele gune rezil olmayalim diye bu kizimizi yanina aldi..Uvey anne daima bulasiklari yikatir,utu,temizlik yaptirirdi.Bu kizimiz hep sabretti ve calisti.Dersaneye gitti ve su an cok iyi bir fakulteden ogretmen oldu.Muhendis kendini seven bir beyle evlendi ve ufak bir kizi oldu.uzun yillar sonra gorustugumuzde (Ben verdigim nasihatlarin bir ise yaramayacagini zannetmistim cunku yasi cok ufakti) oysa o bana ablacigim her daim aklima senin tavsiyelerin geldi..Hatta mankenlik teklifi bile aldim izmirdeki bir ajanstan ama gitmedim.Babamla kaldim alkol alip beni dovse de sokak cok kotu.Su an meslegimi de senin okudugun bolumden sectim dedi .Dunyalar benim oldu.Annesi icin daima dua eden bir kizimiz oldu.
Peki tesekurvederim....
Evet canim Lise ogretmeniyim.Bana zaman gecmiycek gibi geliyo bir gelecegimin olmayacagina inaniyorum ... o kisi cok sabirli ve gucluymus ben oyle degilim cogu seyden cabuk bikar cabuk pes ederim ... siz ogretmenmisiniz ?
caniim benim basin sagolsun..inan cook üzgünüm...inan birden acini icimde hissettim..bende babami genc yasta kaybettim ama annemin ve kardesimin varligiyla avundum..bu yüzden senin acini derinden hissedebildim....belki kardeslerin olsaydi daha farkli olurdun.. ama mukaddderat iste Allahin bir bildigi vardir...
insallah canim benim karsina o kadar iyi biri cikar ki yuva kurarsin ve bir sürü cocugun olur....benim de tek kizim var....o yüzden daha ayri bir üzüldüm..bana bir sey olsa o da ayni seyleri hisssedebilir...
Annenene boool bool yasin oku...yaptigin her iyiligin sevabini annecigine yolla...en azindan oda benim kizim bana okuyor diye öbür dünyda ferahlasin...belki böylelikle sen de iyi olursun...bol bol kuran oku...
Başınız sağ olsun.
İsyanlara düşmeyin sakın,Açın ellerinizi semaya dua edin Anneniz için, onun ardından Yasini şerifler okuyun ruhuna. Allahın izniyle bundan haberdar olur ve mutlu olur.
ve sakın unutmayın biz yalnız değiliz...
'Dert etme, Dua et' der Hz. Mevlana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?