- Konu Sahibi pedaliza_as
-
Hayatı yeterince sevmeyen insanların çocuk yapması bir tek bana mı garip geliyor? Madem sevmiyorsunuz yaşamayı neden başkalarını getiriyorsunuz? Sizinle aynı şeyleri yaşasınlar diye mi?Konu sahibinin kızları 10 ve 2 yaşındaymış.
Rol yapıyorsunuz yani. Halı altına süpüryorsunuz...Eşim bebek için hiç bir zaman zorlamadı. Onun için de sürpriz oldu. Çocuklarıma kötü davranmıyorum. İlgim sevgim onların üzerinde. Onlara mutluluk Rolü yapıyorum. Bu beni çok yoruyor sadece.
Bebeği aldirmayacağım. bu benim tek başıma alamayacağım bir karar adalet anlayışıma göre.
Eşimin ilgisi, sevgisi hep üzerimde, her konuda bana hep destek ev işi çocuk bakımı vs.daha dün akşam sanki içimi biliyormuş gibi çok güzel şeyler söyledi.
Ona da rol yapıyorum. Mutluymuşum atlatmışım gibi davranıyorum. Çünkü psikolojik destek almamı istiyor. içimi bilse beni zorlar.
Niye böyleyim bilmiyorum. Neyi aşamıyorum. İçimde ne var çözemiyorum. Çözme, belki de hatırlama, belki bilme fikri bile beni çok korkutuyor.
Kesinlikle öyle yani istemiyorsan aldır..Bana da saçmalık geldi, bakamayacağın çocuğu doğurmamak günah ama uçurumdan kendini atmak günah değil mi yani
Hepimiz insanız, 3. çocukta da bazı insanlar zorlanabilir, yapamayabilir. Kimse übrmensch değil, her an her şeye yeticez diye bir şey yok. Yetemeyebilirsin, yorgun olabilirsin, hazır olmayabilirsin o olabilirsin bu olabilirsin. Konuya gelirsem yukardaki yorumlara katılıyorum bu kadar buhrana sürüklenmektense çocuğu dünyaya getirmezdim bir de doktora görünürdüm. Yardım almak niye saçma geliyor anlamadım, tecavüz, ölüm, savaş gibi dünyanın bomb.k travmalarını bile aşmaya çalışıp hayata tututnmaya çalışan tedavi gören , terapi alan insanlar var. Sağlığın yerindeyse, destek kocan , 2 çocuğun mutlu ailen varsa altı üstü istenmeyen hamilelik için insan ölmeyi düşünür mü Allah aşkınaBu ölmeye değer bir konu mu??
Depresyonda olma ihtimaliniz var mı? Psikiyatri ye göründünüz müEşim bebek için hiç bir zaman zorlamadı. Onun için de sürpriz oldu. Çocuklarıma kötü davranmıyorum. İlgim sevgim onların üzerinde. Onlara mutluluk Rolü yapıyorum. Bu beni çok yoruyor sadece.
Bebeği aldirmayacağım. bu benim tek başıma alamayacağım bir karar adalet anlayışıma göre.
Eşimin ilgisi, sevgisi hep üzerimde, her konuda bana hep destek ev işi çocuk bakımı vs.daha dün akşam sanki içimi biliyormuş gibi çok güzel şeyler söyledi.
Ona da rol yapıyorum. Mutluymuşum atlatmışım gibi davranıyorum. Çünkü psikolojik destek almamı istiyor. içimi bilse beni zorlar.
Niye böyleyim bilmiyorum. Neyi aşamıyorum. İçimde ne var çözemiyorum. Çözme, belki de hatırlama, belki bilme fikri bile beni çok korkutuyor.
Muhtemelen bilinçaltina ittiginiz bir durum var bu belki cocukluktan belki yetiskinlik döneminden belkide anne karnindan gelen bir travma bunu yardim almadan cözemezsiniz. Hamilelik ile duygusal yoğunluk birleşip ortaya cikiyor bu yuzden hayatinizda her şey normal oldugu halde sizde anlam veremiyorsunuz. Psikolojik yardim sizin kendinizi anlamanizi saglayacak neyim var? Neden böyleyim? Sorularina cevap olacak.Aklımdan ölüm fikrini çıkaramıyorum. Sürekli içimden ölmek istediğimi geçiriyorum. Etrafıma rol yapmaktan sıkıldım. İntihar etmeye korkuyorum. Hep çok kötü bir şey diye öğretildi intihar etmek.
Bazen yolda yürürken yanımdan kamyon araba vs. Geçiyor. Üzerime sürüp öldürse beni diyorum. Bir hastalık çıksa üç dört günde öldürse beni diyorum. Kimseye dert sıkıntı olmadan.
Sürekli ölüm senaryoları kuruyorum kafamda.
Psikolojik destek almak da çok saçma geliyor.
Hayatımda belirgin hiç bir sıkıntım yok. Sadece istemediğim sürpriz bir hamilelik yaşıyorum.
Evet yasakYasak mı bu konular bilmiyorum ama yardım etmek istedim
İman... İman... İman...
Namaz kılın ufak ufak.
Ben de.maşallah cinsel hayat tam gaz ama ölmek istiyormuş hanfendiKesinlikle öyle yani istemiyorsan aldır..
Ya da git psikolojik destek al . Arkasında iki çocuk bırakmayı düşünebiliyor ,ama aldırmayı adalet anlayışına ters buluyor .sabah sabah sinirlendim bu konuya.
Psikolojisinin bozuk olduğunu iddia ediyor diye yine de çok sert konuşmamaya çalışıyorum…
Sonlandırın demek ne kadar kolay dimiGebeliği 10 haftaya kadar sonlandırabilirsiniz.
Lütfen önceliğiniz kendiniz olsun. 2 çocuğunuz daha varmış sanırım, onlara annelik yapabilmeniz için psikolojinizin ve sağlığınızın yerinde olması gerekir.
O kadar zorsa yapmayın madem.hangimiz bu hayatı seviyoruz adam gibi.dayanmaya çalışıyoruz sadece.hangimiz mutluyuz ? Geldiğime bin pişman oldum.niye bir de tutup aynı rezilliğin içine başkalarını getireyim ki? Ben evlat seveceğim diye bu mutsuzluğa başkasını atamam valla.atana da saygı duyamıyorum.iş bulana kadar canımız çıkıyor, aş bulana kadar canımız çıkıyor, eş bulana kadar canımız cıkıyor.bir de milletin savaşı, katliamı... eee anam beni niye doğurdu?
Evet kolay.ne varmış.keşke beni de aldırsalardı.ilaçlarla falan zor dayanabiliyorum.çoğunuz da aynı şekildeyiz.bitene kadar nasıl sabredeceğim ben de bilmiyorum.en azından ben bu bilinçsizler gibi üremiyorum.böyle bir ortama doğan bir insanın bile isteye buraya gelmek isteyeceğine inanıuor musunuz gerçekten? Sevecek teyze modunda yaklaşmıyor bize bu hayat.hadi iyi bir iş bul bakalım nasıl bulacan ? Hadi iyi bir koca bul bakalım nasil bulacan ? Hiçbir istediğimiz olmuyor.eee amaç ne o zaman?Sonlandırın demek ne kadar kolay dimi
Sevişmek kadar kolay evet.Sonlandırın demek ne kadar kolay dimi
Bir de mucize falan filan diye romantize eden tayfa var ya gıcık oluyorum.bu kadar sık görülen mucize mi olur allah aşkına.sevişiyorsun aşağı yukarı herkesin oluyor işte.sanki bir de her doğan çocuk vatana millete çok hayırlı oluyor ya zaten.milletimiz kalitesizlikten kırılıyor.al suriyeliler, afganlar da sürekli doğurup duruyor allahın mucizelerini.Sevişmek kadar kolay evet.
Yol gösterilsin diye konu açmışsınız, gösterilecek yollardan biri de bu. Psikolojisi ölmek isteyecek kadar bozulmuş birinin elinde büyümektense, hiç doğmamayı tercih ederdim açıkçası.
Yasak mı bu konular bilmiyorum ama yardım etmek istedim
İman... İman... İman...
Namaz kılın ufak ufak.
Hadi eline bir bıçak al yeni doğan bebeği öldür onun gibi bişey bu anne karnında diye o acı cekmiyormudur bebeğin suçu yok ki anneler babalar dikkat etsin sizin dediklerinizin çoğuna katılıyorum ama hayat işte imtihan dünyası çok farklı seylerler imtihandayizEvet kolay.ne varmış.keşke beni de aldırsalardı.ilaçlarla falan zor dayanabiliyorum.çoğunuz da aynı şekildeyiz.bitene kadar nasıl sabredeceğim ben de bilmiyorum.en azından ben bu bilinçsizler gibi üremiyorum.böyle bir ortama doğan bir insanın bile isteye buraya gelmek isteyeceğine inanıuor musunuz gerçekten? Sevecek teyze modunda yaklaşmıyor bize bu hayat.hadi iyi bir iş bul bakalım nasıl bulacan ? Hadi iyi bir koca bul bakalım nasil bulacan ? Hiçbir istediğimiz olmuyor.eee amaç ne o zaman?
Çocuklarınız 10 ve 2 yaşındaymış..belli ki bu bebeği istemiyorsunuz ,hazır da değilsiniz,2 yaşındaki zaten daha çok küçük, hepsine nasıl yetişeceksiniz..vaktiniz varsa iyi düşünün ona göre doğurun yavda doğurmayın..bu psikoloji ile hepsine nasıl bakacaksınız..ölum fikrini aklınızdan çıkartın, bir anne hele ki küçük evlatları varsa yaşamak zorundasınız..ölseniz nolacak.. 3 günde herkes hayatina devam edecek..muhtemelen kocanız tekrar evlenecek ve olan yavrularınıza olacak..onlari sizin kadar kim sevebilecek..herseye rağmen yaşam kadar değerli ne var..ağır hastaların mücadelesi bile 1gün daha fazla yaşamak için, evlatlarını biraz daha fazla görebilmek için değil mi..isterseniz hayatinizdaki mutsuzlukları çözebilirsiniz ,yaşınız kaç bilmiyorum,kendinize hedefler belirleyin,iş ,egitim anlamında olabilir..ama sürekli çocuk yaparak kendinizi daha da mutsuz yapmayın..Aklımdan ölüm fikrini çıkaramıyorum. Sürekli içimden ölmek istediğimi geçiriyorum. Etrafıma rol yapmaktan sıkıldım. İntihar etmeye korkuyorum. Hep çok kötü bir şey diye öğretildi intihar etmek.
Bazen yolda yürürken yanımdan kamyon araba vs. Geçiyor. Üzerime sürüp öldürse beni diyorum. Bir hastalık çıksa üç dört günde öldürse beni diyorum. Kimseye dert sıkıntı olmadan.
Sürekli ölüm senaryoları kuruyorum kafamda.
Psikolojik destek almak da çok saçma geliyor.
Hayatımda belirgin hiç bir sıkıntım yok. Sadece istemediğim sürpriz bir hamilelik yaşıyorum.
Hic de ayni sey degil, bunu bir yenidogan annesi olarak yaziyorum hani olur ya annelikten vurmaya calisirsaniz diye.Hadi eline bir bıçak al yeni doğan bebeği öldür onun gibi bişey bu anne karnında diye o acı cekmiyormudur bebeğin suçu yok ki anneler babalar dikkat etsin sizin dediklerinizin çoğuna katılıyorum ama hayat işte imtihan dünyası çok farklı seylerler imtihandayiz
Sapla samani karistirip mix yapmissin ferhans, benim dediğimle senin dedigin sey alakasiz.Hiç de yapmacık değil.bazı insanlara rahat batıyor gerçekten.şımarıyorlar, pişkinleşiyorlar.gereksiz anlayış kişilerin haklı olduğunu düşünmesini sağlıyor.hani düşen çocuğa ahh canım ne oldu diye gidersen ağlamaya başlıyor, ama kimse ilgilenip hak vermezse kendi kendine kalkıp devam ediyor.koca var, çocuk var cinsel hayat var. daha ne.günde kaç tane konu açılıyor evlenemiyoruz diye.daha fazla ne olacak ki hayatta? Adamcağızlara da yazık ya.bu kadar koca koca diye ölüp biten kadın varkenbeyefendi 2 gün kafesten uçacak gibi yapsın bakalım, depresyon falan kalacak mı? Yaranmak için ne yapacağını şaşırır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?