- Konu Sahibi pedaliza_as
-
Teşekkür ederim. İşim var çok şükür. Memnunum da.Çocuklarınız 10 ve 2 yaşındaymış..belli ki bu bebeği istemiyorsunuz ,hazır da değilsiniz,2 yaşındaki zaten daha çok küçük, hepsine nasıl yetişeceksiniz..vaktiniz varsa iyi düşünün ona göre doğurun yavda doğurmayın..bu psikoloji ile hepsine nasıl bakacaksınız..ölum fikrini aklınızdan çıkartın, bir anne hele ki küçük evlatları varsa yaşamak zorundasınız..ölseniz nolacak.. 3 günde herkes hayatina devam edecek..muhtemelen kocanız tekrar evlenecek ve olan yavrularınıza olacak..onlari sizin kadar kim sevebilecek..herseye rağmen yaşam kadar değerli ne var..ağır hastaların mücadelesi bile 1gün daha fazla yaşamak için, evlatlarını biraz daha fazla görebilmek için değil mi..isterseniz hayatinizdaki mutsuzlukları çözebilirsiniz ,yaşınız kaç bilmiyorum,kendinize hedefler belirleyin,iş ,egitim anlamında olabilir..ama sürekli çocuk yaparak kendinizi daha da mutsuz yapmayın..
Teşekkür ederimHic de ayni sey degil, bunu bir yenidogan annesi olarak yaziyorum hani olur ya annelikten vurmaya calisirsaniz diye.
Sapla samani karistirip mix yapmissin ferhans, benim dediğimle senin dedigin sey alakasiz.
Ben her zaman guclu durmaktan yanayimdir ama burada dedigim baskaydi. Herkesin yuku kendine agir, sen kanseri dert etmez var gucunle savasirsin, baskasi gripten öleceğini sanir. Allah kimini evlat olmamasiyla siniyor, kimini istemedigi evlat ile iste. Bunlari kiyaslamak dogru degil, cozum de degil.
Arkadas dogurganligindan rahatsizken, bak ne guzel dogurgansin demek, yaraya sirkeli su dokup tuz basmak gibi...
Kimseye rol yapmayın hayatinizin kontrolunu elinize alin, esinize acikca bu çocuga gucunuzun olmadigini söyleyin ve aldirin.Teşekkür ederimçevremin yaklaşımı da böyle. Şımarıksın. Şükürsüzsün vs. vs. Kimseye bir şey diyemiyorum. Rol yapıyorum mutluluk Rolü
Tamam da seçtiği hayat tarzı belli yani konu sahibinin zaten evli ve çoluklu çocuklu biri.2 çocuğa okey de 3.olunca mı dünyanın sonu geliyor ? Parti kızı değilmiş ki zaten.diğer üyelere de tutarsız gelmiş zaten.istemeyebilir ama ölmek isteyecek kadar da ne değişecek hayatında.ben direkt doğuma karşıyım ya zaten.amann banane.Hic de ayni sey degil, bunu bir yenidogan annesi olarak yaziyorum hani olur ya annelikten vurmaya calisirsaniz diye.
Sapla samani karistirip mix yapmissin ferhans, benim dediğimle senin dedigin sey alakasiz.
Ben her zaman guclu durmaktan yanayimdir ama burada dedigim baskaydi. Herkesin yuku kendine agir, sen kanseri dert etmez var gucunle savasirsin, baskasi gripten öleceğini sanir. Allah kimini evlat olmamasiyla siniyor, kimini istemedigi evlat ile iste. Bunlari kiyaslamak dogru degil, cozum de degil.
Arkadas dogurganligindan rahatsizken, bak ne guzel dogurgansin demek, yaraya sirkeli su dokup tuz basmak gibi...
Ya cok acimasızsınız kadin depresyonda farkinda mısınız belki de bir lohusa depresyonunu atlatamadan kendini baska bir hamilelikte buldu hormonlar 10 kati calısıyor ne şımarıklığıHiç de yapmacık değil.bazı insanlara rahat batıyor gerçekten.şımarıyorlar, pişkinleşiyorlar.gereksiz anlayış kişilerin haklı olduğunu düşünmesini sağlıyor.hani düşen çocuğa ahh canım ne oldu diye gidersen ağlamaya başlıyor, ama kimse ilgilenip hak vermezse kendi kendine kalkıp devam ediyor.koca var, çocuk var cinsel hayat var. daha ne.günde kaç tane konu açılıyor evlenemiyoruz diye.daha fazla ne olacak ki hayatta? Adamcağızlara da yazık ya.bu kadar koca koca diye ölüp biten kadın varkenbeyefendi 2 gün kafesten uçacak gibi yapsın bakalım, depresyon falan kalacak mı? Yaranmak için ne yapacağını şaşırır.
Herkes, bi başkasının yasadigi sorunla empati kuramayabilir, bu cok normal ve herkes ya bak daha kotusu var diye avutulmaz, bu sacmalik, cidden sacmalik. Kadin intihari dusunuyor verilen cevap su "bak cocugu olmayanlarda var haline sukret", haline sukretmiyor degil ki (ha sukretmek zorunda da degil orasi ayri) 2 cocuktan fazlasini istememis, bi sekilde nasil bilmiyorum 3.olmus.Tamam da seçtiği hayat tarzı belli yani konu sahibinin zaten evli ve çoluklu çocuklu biri.2 çocuğa oejy de 3.olunca mı dünyanın sonu geliyor ? Parti kızı değilmiş ki zaten.diğer üyelere de tutarsız gelmiş zaten.
O derece bu işlerden korkan evlenmesin.hamama giren terler canım.tek başına yaşa o zaman sıfır hamilelik riski.ilişkileri yaşarken keyfi yerinde kendini hamilelikler içinde bulunca dert haa.bağlatsın gitsin o zaman.sanki çözümsüz şeyler.2 tane varmış zaten.hamilelik gökten iniyor sanki.Ya cok acimasızsınız kadin depresyonda farkinda mısınız belki de bir lohusa depresyonunu atlatamadan kendini baska bir hamilelikte buldu hormonlar 10 kati calısıyor ne şımarıklığı
Belki diğer cocuklarini istiyordu belki som cocugu kolikti zor bir bebekti ondan sonra kendini toparlayamadan hamile kaldı bilemiyoruz ki . Evet keske korunsaymış ama bazen korundugu halde yapılan en ufak yanlışlık hamilelige yol açabilir ayrıca evli olduğu halde cocuk istemeyen milyonlarca insan var hamama giren terler durumu yok burada evlilik esittir cocuk demek degil kiO derece bu işlerden korkan evlenmesin.hamama giren terler canım.tek başına yaşa o zaman sıfır hamilelik riski.ilişkileri yaşarken iyi.kendini hamilelikle içinde bulunca dert haa.bağlatsın gitsin o zaman.sanki çözümsüz şeyler.
Ben de biliyorum bunları.eee hatayla olanı da istemeyen aldırsın o zaman.ne bu arabesk tavırlar.mâdem günahını(!) falan takmayacaklar.ya da birliktelik yaşamayacaklar.ikisinden biri yani.başka yok mu var?Belki diğer cocuklarini istiyordu belki som cocugu kolikti zor bir bebekti ondan sonra kendini toparlayamadan hamile kaldı bilemiyoruz ki . Evet keske korunsaymış ama bazen korundugu halde yapılan en ufak yanlışlık hamilelige yol açabilir ayrıca evli olduğu halde cocuk istemeyen milyonlarca insan var hamama giren terler durumu yok burada evlilik esittir cocuk demek degil ki
Iste o tutarsızlığı ben de anlayamadim destek de almak istemiyor cocugu da aldırmıyorBen de biliyorum bunları.eee hatayla olanı da istemeyen aldırsın o zaman.ne bu arabesk tavırlar.mâdem günahını falan takmayacaklar.ya da birliktelik yaşamayacaklar.ikisinden biri yani.
Yeni doğan bebek, insandır. 10 haftalık bir hücre kütlesi bebek değildir. Daha fetüs/cenin bile değildir. Bilimsel olarak bir hücre kütlesidir. Bu kapasitedeki hücre kütlelerinin bilimsel olarak acı hissetmeleri mümkün değil.Hadi eline bir bıçak al yeni doğan bebeği öldür onun gibi bişey bu anne karnında diye o acı cekmiyormudur bebeğin suçu yok ki anneler babalar dikkat etsin sizin dediklerinizin çoğuna katılıyorum ama hayat işte imtihan dünyası çok farklı seylerler imtihandayiz
Lütfen kendinize bunu yapmayın, hamilelikte kullanılan ilaçlarda var uzman desteği alın elinizde olmayabilir boyşe düşünmek hissetmek , vitamin eksiklikleri bile depresyona sebebiyet verebilir biran önce destek alın size çook iyi gelecekEşim bebek için hiç bir zaman zorlamadı. Onun için de sürpriz oldu. Çocuklarıma kötü davranmıyorum. İlgim sevgim onların üzerinde. Onlara mutluluk Rolü yapıyorum. Bu beni çok yoruyor sadece.
Bebeği aldirmayacağım. bu benim tek başıma alamayacağım bir karar adalet anlayışıma göre.
Eşimin ilgisi, sevgisi hep üzerimde, her konuda bana hep destek ev işi çocuk bakımı vs.daha dün akşam sanki içimi biliyormuş gibi çok güzel şeyler söyledi.
Ona da rol yapıyorum. Mutluymuşum atlatmışım gibi davranıyorum. Çünkü psikolojik destek almamı istiyor. içimi bilse beni zorlar.
Niye böyleyim bilmiyorum. Neyi aşamıyorum. İçimde ne var çözemiyorum. Çözme, belki de hatırlama, belki bilme fikri bile beni çok korkutuyor.
Şaka mısınız siz ya gerçekten ?Hadi eline bir bıçak al yeni doğan bebeği öldür onun gibi bişey bu anne karnında diye o acı cekmiyormudur bebeğin suçu yok ki anneler babalar dikkat etsin sizin dediklerinizin çoğuna katılıyorum ama hayat işte imtihan dünyası çok farklı seylerler imtihandayiz
Tıp biliminden bu kadar uzak kalabilmek oldukça ilginç.Hadi eline bir bıçak al yeni doğan bebeği öldür onun gibi bişey bu anne karnında diye o acı cekmiyormudur bebeğin suçu yok ki anneler babalar dikkat etsin sizin dediklerinizin çoğuna katılıyorum ama hayat işte imtihan dünyası çok farklı seylerler imtihandayiz
Tıp biliminden bu kadar uzak kalabilmek oldukça ililginç.
Teşekkür ederim.Cok icten ve ince.
Alkisliyorum seni. O degil de hunharca alkislama butonu gelse keske iki gundur uyeler yagdiriyor ben masallah atmakla yetiniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?