Evet bende kuma olarak biliyorum.Ama şöyle bir gerçek var ki?.Eşim yapmak istemiş olsa çoktan yapardı.neler çektiğimi eşim biliyor.Birde Allah.Esim sırf ben nutku olayım artık aglamayim diye böyle bir öneride bulundu banaeşinin ikinci evlilik yapması için aklına girmeye çabalamalarını ben kuma diye biliyorum yanlışsam düzelt.
eşin de seni sevdiği ve milletin ağzını kapatmak istediği için bir an önce çocuğumuz olsun kafası ile evlat edinme düşüncesine girmiş olma ihtimaliniz çok yüksek geldi bana. nitekim kurduğunuz planlar da bunu gösterir nitelikte.
evlat edinmek çok güzel ama öz çocuktan çok daha zor ve meşakkatli bir süreç.
bunun yerine yalanla yaşamaktansa doğal yolla gebelik için şartlarınızı zorlamanızı tavsiye ederim.
Henuz cok gencsin , saglik sorununda yokBende çok az pko var dedi Dr.ilk gebelikte normal dedi.bundan sonra gebe kalırsan sana iğne yapacağız bir daha öyle olmaz dedi.gittigim doktorlarin hepsi olacak .Belki de normal yoldan olacakt.Cok istiyor san tüp bebek yap bekleme dediler.ama olmadı
Rapor mu o ne demek yani ne kadar ödüyor um o zaman.Bana da verir ler mi rapor nereye başvuru yapacağımDaha cok gencsin belki gebe kalacaksin neyin acelesi bu?
Ayrica sosyal guvenceniz varsa devletten rapor çikarip tup bebek yaptirabilirsin.aşilama da yaparlar.
Evet bende kuma olarak biliyorum.Ama şöyle bir gerçek var ki?.Eşim yapmak istemiş olsa çoktan yapardı.neler çektiğimi eşim biliyor.Birde Allah.Esim sırf ben nutku olayım artık aglamayim diye böyle bir öneride bulundu bana
Ben 5 yıldır hayali ile yatıp kalkıyor um.Kendi övmek burada sizi küçük düşürmek istemem ama.asla ama asla kendi gözüm gibi bakacağıma eminim .Çünkü anne babası tarafından terk edilmiş öksüz yetim bir yavru alıyorum.Benseni de eşini de anlıyorum ama dediğim gibi milletin ağzı kapansın sırf mutlu olalım diye evlat edinmek çok yanlış. kedi köpek bile artık aman bakamam da sonra sokağa bırakırım maazallah diye millet sahiplenmiyor o bilinç düzeyine gelmeye başladık ki siz bir insan evladından bahsediyorsunuz. ben kendi doğurduğum çocuğuma gün geliyor pencereden fırlatasım geliyor kendimi sakinleştiriyorum kızmamak için ama bu benim kanım canım 5 dk sonra unutuyorum.. sadece biz mutlu olalım diye evlat edindiğin çocuğa ya sakinleşemezsen? o kadar büyük sorumluluk ki bunu anlatmaya çabalıyorum. (umarım anlatışımdan millet de yanlış anlamaz olumsuz bir şey söylemiyorum)
Nasıl olacak ben çok stresli biriyim .Ve sigara içiyorum bunun önüne geçebilmek için ne yapmam lazımHenuz cok gencsin , saglik sorununda yok
Kafana takmayi birak bebek mevzusunu , herseyi akisina birak o zaman olur
Stres de cok etkilidir bebek konusunda , sakin ve rahat olman onemli
Sana abla tavsiyesi , kimseyi dinlemeyin evliliginizin tadini cikarin bi sure gundeminizden dusurun bebek konusunu
Hayır etmediler Yarısını bile vermiş olsalardı.suan bebek doğmuştu.Hayie yardım etmeyi bırak bir iğne bile almazlarAilelere tüp bebek gerektiğini söylersen yardim etmezler mi
Ben 5 yıldır hayali ile yatıp kalkıyor um.Kendi övmek burada sizi küçük düşürmek istemem ama.asla ama asla kendi gözüm gibi bakacağıma eminim .Çünkü anne babası tarafından terk edilmiş öksüz yetim bir yavru alıyorum.Ben
Bunuda düşündüm acaba bir daha gebe kalırsam ne olur fark olur mu diye ama ilk göz ağrısı o olacak.Benim korktuğum tek sey öz evladımdan bile daha çok seveceğime inanıyorum.Allah razı olsun tşk ederimpeki canım evlat edinmek çok ulvi bir şey. sadece umarım endişemi anlamışsındır. tavsiyem önce doğal yolla gebe kalmak için biraz daha denemen.
Şuan ailemden uzak herkesten uzak yaşıyoruz .Herkesle ilişkimi kestim.Benim için kan ağlarken annemin babamın umrunda değil.O yüzden anneliğin yürekten Candan gelmesi gerekir.Yoksa benim annem nasıl dayanır benim onun gözünün önünde erimeme müsaade eder.Eger olmamış olsa tamam ama maddi durum var olmamasına rağmen kimsenin umrunda değil.Benden küçük 8 kardeşim var sırf ailem için onlari bile göremedim bir Yıldır.Hayır etmediler Yarısını bile vermiş olsalardı.suan bebek doğmuştu.Hayie yardım etmeyi bırak bir iğne bile almazlar
Evliliginizin 3 yılı geçmesi lazim eşinizin bellirliRapor mu o ne demek yani ne kadar ödüyor um o zaman.Bana da verir ler mi rapor nereye başvuru yapacağım
ahhh ahh bunlari araştirmadan evlat edinme şartlarina mi baktin?Rapor mu o ne demek yani ne kadar ödüyor um o zaman.Bana da verir ler mi rapor nereye başvuru yapacağım
Doğunun neresindesin bir zamanlar bende dogudaydim birçok tedavi yontemini denedim olmadı eğer Urfa'ya yakinsan akademi hastanesi var Dr İmran Ayhan var ben ilk klomen çatlatma ignesiyle gebe kalmıştım bence bu yöntemi deneyin tuplerinizde açık sadece yumurta tembelligi hiçbir sorun teşkil etmez bu sistemle rahatlıkla hamile kalirsinŞöyle uzunca anlatayım.Evliligimin 3 yılında hastahane ye gittim ve Dr bana tüp bebek dışında alternatif yok dedi.Bende doktor değiştirdim başka bir Dr gittim.bana folik asit verdi.İlk ay kullandım hamile kaldım ama babam gelişmedi düştü.Sonra 6 ay ara verdim.Derken klomene başladım ama hiçbir etki olmadı klomeni bıraktım sonra rahim filmi ne bakalım dedi Dr eğer sorun yoksa gebe kalırsın .Rahim filmi de çektim oda temiz çıktı.Hep ozel hastahane ye gittim.her gittiğimde sadece muayene parası 160 lira ödüyor dum.Bu arada SSK yok yeşil kartli olduğum için iki kat daha fazla ödüyor dum.Hic iğne kullanmAdim.asilama falanda olmadı.Neden bu düşünce deyim onuda bilmiyorum
Yazdım ama tekrar yazıyorum sana bulunduğun şehirde fakülte hastanesinin içerisinde tüp bebebk merkezi var başvuru yapıyorsunuz ve dosyanız açılıyor daha sonra size rapor çıkıyor.Bu kişi devletten tedavi hakkını kullanabilir diye ve tüp bebek tedavin başlıyor eğer dr. gerek duyarsa önce aşılama yok duymazsa direkt tüp bebek uygular. Belli bir miktar ödüyorsun ilaçlarına ortalama diyorum 1500 tl...umarım yardımcı olmuşumdur.Devlet hastanesi yani bağlı bulunduğunuz fakülte hastanesi tüp bebek merkezine gideceksiniz ve kayıt yaptıracaksınız az bir miktar ödüyorsunuz raporunuz çıktıktan sonra ortalama 1500 tl. gibi
Herkese mrb hayırlı geceler.23 yaşında 5 senelik evliyim.Birbirimizi cok seviyoruz kaçarak evlendik.Aileler barıştı.Maddi durumumuz hiç yokken şimdi Allah'a şükür geçiniyoruz.1,5 sene önce doğal yolla gebe kaldım ama nasıp değildi kürtaj oldum.Tup bebek için yeterli parayı bulamadık.Cocuk esirgeme kurumundan bebek almaya karar verdik.Ama sorun şu ki hiç kimseye soylemeyecegiz herkes karşı aşla kimse hoşgörü ile bakmaz.Dogulu olduğumuz için herkes hakkımız da konusuyor eşimi ikinci evlilik yapması için aklına giriyor lar ama eşim beni çok seviyor bende onu.Kendisi gelip bana evlatlık alalım dedi.Ben ilk başta yok dedim sorma da aklıma yattı.9 ay kimse ile görüşme yelim kimse bilmesin .dedi zaten benim ve eşimin ailesi bizden baya uzak mesafe de .Çok mu çocuksu bir düşünce bilmiyorum.Ama bu kararı verdik.Canimdan daha çok seveceğime eminim esimde çok iyi bir baba olacak.Her gece ağlıyorum namaz kılarken hep dua ederken yatarken kalkarken tek isteğim bir bebeğin bana anne demesi onu büyütmek.Allah in bildiği biz bilemeyiz . Belki de benim nasibim de kaderim de var.Gece gece açayım konuyu dedim buradan başka kimseden akıl alamam.Esimi çok seviyorum.ve bir bebeğim. Olmasını.sizden de yorum almak istiyorum bu konuda herkesten Allah razı olsun.Rabbim kimseyi evlat ise sına masın.
Ben 5 yıldır hayali ile yatıp kalkıyor um.Kendi övmek burada sizi küçük düşürmek istemem ama.asla ama asla kendi gözüm gibi bakacağıma eminim .Çünkü anne babası tarafından terk edilmiş öksüz yetim bir yavru alıyorum.Ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?