23 yaşında ,üstelikte daha önce hamile kalmışken çocuğunuz olmayacağına nasıl karar verdiniz?Herkese mrb hayırlı geceler.23 yaşında 5 senelik evliyim.Birbirimizi cok seviyoruz kaçarak evlendik.Aileler barıştı.Maddi durumumuz hiç yokken şimdi Allah'a şükür geçiniyoruz.1,5 sene önce doğal yolla gebe kaldım ama nasıp değildi kürtaj oldum.Tup bebek için yeterli parayı bulamadık.Cocuk esirgeme kurumundan bebek almaya karar verdik.Ama sorun şu ki hiç kimseye soylemeyecegiz herkes karşı aşla kimse hoşgörü ile bakmaz.Dogulu olduğumuz için herkes hakkımız da konusuyor eşimi ikinci evlilik yapması için aklına giriyor lar ama eşim beni çok seviyor bende onu.Kendisi gelip bana evlatlık alalım dedi.Ben ilk başta yok dedim sorma da aklıma yattı.9 ay kimse ile görüşme yelim kimse bilmesin .dedi zaten benim ve eşimin ailesi bizden baya uzak mesafe de .Çok mu çocuksu bir düşünce bilmiyorum.Ama bu kararı verdik.Canimdan daha çok seveceğime eminim esimde çok iyi bir baba olacak.Her gece ağlıyorum namaz kılarken hep dua ederken yatarken kalkarken tek isteğim bir bebeğin bana anne demesi onu büyütmek.Allah in bildiği biz bilemeyiz . Belki de benim nasibim de kaderim de var.Gece gece açayım konuyu dedim buradan başka kimseden akıl alamam.Esimi çok seviyorum.ve bir bebeğim. Olmasını.sizden de yorum almak istiyorum bu konuda herkesten Allah razı olsun.Rabbim kimseyi evlat ise sına masın.
O da çocukların imtihan i Tatlımmmm herkes kaderini yaşamalı olmuyorsa Allah bir bildiği var demek kiEvet ama oradaki çocukların da sevmeye sevilmeye hakkı yok mudur.Cami avlusu na çöpe atan insanlık tan nasibini almamışlar bırakıp gidiyor lar
Mrb düşük yaptıktan 6 ay sonra rahim filmi çektirdim yani 1,Bu arada incir küründen sen uzak dursan iyi olur o farklı değerleri arttırıp yumurtlamaya engel olabiliyor .. Eğer doktora gitmediysen once hormon testini yaptir .. Sonra ilaca başla bu klomen olur iğne olur .. Yumurtan buyuyecekdir doktor kontrolü altında catlatilsin. 70 tl gibi bir fiyatı var çatlatma iğnesinin .. Ovulasyon testini gittigidiyordan çok uyguna temin edebilirsin mesela 20 tanesini artı iki gebelik testi 20 TL .. Rahim filmi çektirdin mi diye soracaktım ama nede olsa doğal yolla kalmışsın tüplerde sorun yoktur herhalde .. Yani böyle bir takiple düzenli ilişkiyle altı ay sürmez hamilesin inşallah ..
Pardon buradan ben kumadan bahsettim mi? Acaba ben kendim için istiyorum çokta yanlış birşey istediği mi düşünmüyorum şahsendaha önce doğal yolla gebe kalmışsan yine gebe kalabilirsin. sıkıntılı kısım şu hadi evlat edindiniz diyelim. sonra kendi bebeğiniz olursa ne yapacaksınız? gerçekten ayrım yapmayacağınıza inanıyor musunuz?
sırf kocanız sizi çok seviyor ve üzerinize kuma gelmesin diye evlat edinmekse çok yanlış olur.
Sizin tedaviyle çocuğunuz olur büyük bı sikintiniz yok klomen çatlatma iğnesi ise yaramadimiMrb tşk ederim Allah razı olsun.Aynen öyle eşim bu konuda bana destek öyle bir eşe Şahibim herkes çok üstüne gidiyor doğal yollarla denedik olmuyor tek çare tüp bebek onada imkanlar el vermiyor.Yumurtlama problemi var
Şöyle uzunca anlatayım.Evliligimin 3 yılında hastahane ye gittim ve Dr bana tüp bebek dışında alternatif yok dedi.Bende doktor değiştirdim başka bir Dr gittim.bana folik asit verdi.İlk ay kullandım hamile kaldım ama babam gelişmedi düştü.Sonra 6 ay ara verdim.Derken klomene başladım ama hiçbir etki olmadı klomeni bıraktım sonra rahim filmi ne bakalım dedi Dr eğer sorun yoksa gebe kalırsın .Rahim filmi de çektim oda temiz çıktı.Hep ozel hastahane ye gittim.her gittiğimde sadece muayene parası 160 lira ödüyor dum.Bu arada SSK yok yeşil kartli olduğum için iki kat daha fazla ödüyor dum.Hic iğne kullanmAdim.asilama falanda olmadı.Neden bu düşünce deyim onuda bilmiyorumSizin tedaviyle çocuğunuz olur büyük bı sikintiniz yok klomen çatlatma iğnesi ise yaramadimi
Bende çok az pko var dedi Dr.ilk gebelikte normal dedi.bundan sonra gebe kalırsan sana iğne yapacağız bir daha öyle olmaz dedi.gittigim doktorlarin hepsi olacak .Belki de normal yoldan olacakt.Cok istiyor san tüp bebek yap bekleme dediler.ama olmadıCok kucuksunuz , her ne kadar cok yuce bir dusunce de olsa bu sartlarinizda evlatlik alamazsiniz
Ayrica yorumlari okumadim ama bir kere hamile kalabildiginize gore yine hamile kalabilirsiniz
Neden bebegi kaybettiniz? Doktor ne dedi ? Bundan sonraki surec ile ilgili doktorunuzun tavsiyeleri neler?
Mrb düşük yaptıktan 6 ay sonra rahim filmi çektirdim yani 1,
Pardon buradan ben kumadan bahsettim mi? Acaba ben kendim için istiyorum çokta yanlış birşey istediği mi düşünmüyorum şahsen
Haklısınız benimde aklıma birşey gelmedi buda bir umut tu benim zaten garantisi yok .En çok zoruma giden benim ailemin ve eşimin ailesinin durumunda iyi.Ama Allah için kimse yarısını bile karsilamiyorlar..Eğer yarısını bile vermiş olsalardı.suan bebeğim kucağımda olabilir diHanimefendi yasiniz genc, hamile de kalabiliyorsunuz, para biriktirin iyi bir inefrtilite klinigine gidin.
Evlatlik alamazsiniz, evlatlik alabilmek icin 30+ ve cocuga maddi manevi cok iyi sartlar sunabilmek gerekiyor. Yasiniz uygun degil, maddiyatiniz uygun degil, zaten evlatlik alabilecek manevi olgunlukta oldugunuzu da yazdiklarinizdan goremedim. Sartlari bile arastirmamissiniz, he diyince cocugu evlat edinemiyorsunuz.
Dedigim gibi biraz para biriktirin, biraz kredi cekin tup bebek isine baslayin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?