- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.044
- 598
Abimin kizi var kurumdan aldi ama proseduru cok zor.
Birinizinin 30 yasini doldurmasi lazim
5 yildir evli olmaniz lazim
Iyi imkanlar sunabilecek olmaniz lazim
Daha da var tabii...
Hala duzenli olarak gelip kontrol ediyorlar. Yegenimin odasi tadilatta oldugu icin 1 hafta salonda yatti. O esnada gelinmis. Az ugrasmadilar. Bu sekilde yasiyorsa geri aliriz diye.
Maddiyata egitim durumuna da bakiyorlar. Yani kimseden yali da koskte yasamasini beklemiyorlar veya neden muglada okudun niye bogazici degil demiyorlar ama meslegine durumuna her seyi bakiyorlar.
Bence cok gencsiniz. Tup bebek icin para yoksa bu cocuga nasil bir yasam sunacaksiniz? Oradan bir melegi kurtarmak cok guzel kutsal sevap ama arada bir seyleri kaciriyorsunuz. Yasiniz cok kucuk. 3 yilda anne olmamak bu kadar takilacak konu degil bence. Yasitlariniz daha universitede. Siz once egitim is guc tamamlayip biraz sartlari olusturun. Ben acikcasi tup bebege param yok derken zorla cocuk yerine once biraz is guc kariyer derdim. Cunku yas 23. Aileleri kandirmak icin cocuk degil baya baya bebek alicaksiniz. Sutunuz yok. Mama bez islak mendil masrafini nasil karsilayacaksiniz? Ilerde egitimini? Tabi ki hic paraniz yok degildir beni yanlis anlamayin ama benim oglum 4 aylikken falan 1000 tl masrafi vardi zorunlu seylere. Süt emmedigi icin... Kiyafet oyuncak vs degil. Ona gore dogalgaz yaktik 600 tl geldi. Simdi bunlar cok buyuk meblag degil ama iyi dusunun. Tup bebege para biriktiremeyen kisi icin bence cok.
Madem aileleriniz uzakta, ne kadar etkileri olabilir ki?
Fikrinizde sizi destekliyorum evlat edinmek cok guzel bir sey. Oglumuz var bize vermiyorlar verseler biz de bir kiz almak istiyoruz. Bir kizimiz bir oglumuz olsun. Kesinlikle kendim dogurmak degil bakip buyutmek onemli. Rabbim once sartlarinizi oturtsun varsa da daha iyi hale getirsin sonra nasip eder insallah. Ya normal ya tup ya evlat edinme...
Mrb ben gebe kaldığım da doktor erken doğum yapacak sin demişti.Bizde anı oldu erken oldu diyeceğiz
bence bilgileriniz bir kısmı yanlış. mesela 30 yaşında olacak çiftlerden biri ya da! 5 yıllık evli olacaklar. bu şart tamam.
ama özellikle çok fazla geliri beklenmiyor. asgari ücrette olsa tamamdır. zira bir çocuğa yuva verilsin mantığındalar.
yaklaşık 5 yıldır bu konunun takipçisiyim ordan biliyorum.
süreç uzun ve titiz ama ağır değil şartlar.
gelgelelim eşimle benim maaşlarımız bence iyi. ama hiç oğlumun 1000 lira masrafı olmadı. ya da hiç 600 lira gaz parası ödemedim. yani sizin dediğiniz rakamlar uçuk.
bu arada evladı olana da veriyorlar yeni evlatlar. iyi araştırmak lazım
Yazılı prosedür asgari ucretli kisiye bile verilebilecegini soyluyor olabilir. Cunku aksi halde bu tepkilere yol acar. Zenginin hakki var da garibanin yok mu serzenisleri baslar. 8 senedir haftanin en az 2 gunu kurumdayim, islerin hic oyle donmedigine emin olabilirsiniz. Dogrulugunu yanlisligini tartismayalim ama defalarca "ne muhendisler doktorlar sirada, biz size mi cocuk vericez" laflarini birebir duydum. Halbuki yazili sart ilkokul mezunu olmak.
Cocugun oz ailesi ileride ulasir ve cocugu iyi durumda bulmazsa kuruma dava acabiliyor. Bu sebeple kurum "aman yeterki yuvasi olsun" diye cocuk dagitmiyor.
Eviniz muhafazali olabilir, kucuk olabilir, yasadiginiz yerin iklimi sicak olabilir, bilmiyorum 600 liralik faturama sizi inandirmaya calisacak degilim. Ekonomi topiklerini gezin 800 odeyen bile o kadar kisi gorursunuz ki :)
Sutle degil full mamayla buyuyen bir bebeginiz oldu mu bilmiyorum ama pisik kremi islak mendili bez mama inanin tutuyor. 6 aydan sonra ek gida baslayinca elbet dusuyor. Ha 2.5 liraya da islak mendil var eminim 2 liraya da vardir. Ama kendim ac dururum da o kimyasal seyleri bebegime surmem o ayri mesele.
Benim adetim hiç bir zaman düzenli olmadı ama şimdi üçüncü çocuğuma hamileyim ve her defasında korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım, bu arada düzenli ilişki vardı. Adet düzensizliğinin tek dezavantajı ne zaman yumurtlama olduğunu bilmiyorsunuz ve düzenli ilişki yoksa yumurtayı kaçırabilirsin, düzensiz ilişki dediğim haftada bir mesela. Ateş ölçme yöntemi ve ovulasyon testi kullanabilirsin eğer başka sorunun yoksa hamile kalırsın inşallah.Çok sevindim.Yani adet düzensizligi gebeliğe engel değil öyle mi?
iyide yeni doğan bir bebeği evlat edineceginizden nasıl bu kadar eminsiniz? belki 5 6 aylık olacak size verdiklerinde. çünkü bu tarz işlemelerde al çocuğu olmuyor bir alıştırma süreci oluyor o da 1 2 ay sürüyor.Herkese mrb hayırlı geceler.23 yaşında 5 senelik evliyim.Birbirimizi cok seviyoruz kaçarak evlendik.Aileler barıştı.Maddi durumumuz hiç yokken şimdi Allah'a şükür geçiniyoruz.1,5 sene önce doğal yolla gebe kaldım ama nasıp değildi kürtaj oldum.Tup bebek için yeterli parayı bulamadık.Cocuk esirgeme kurumundan bebek almaya karar verdik.Ama sorun şu ki hiç kimseye soylemeyecegiz herkes karşı aşla kimse hoşgörü ile bakmaz.Dogulu olduğumuz için herkes hakkımız da konusuyor eşimi ikinci evlilik yapması için aklına giriyor lar ama eşim beni çok seviyor bende onu.Kendisi gelip bana evlatlık alalım dedi.Ben ilk başta yok dedim sorma da aklıma yattı.9 ay kimse ile görüşme yelim kimse bilmesin .dedi zaten benim ve eşimin ailesi bizden baya uzak mesafe de .Çok mu çocuksu bir düşünce bilmiyorum.Ama bu kararı verdik.Canimdan daha çok seveceğime eminim esimde çok iyi bir baba olacak.Her gece ağlıyorum namaz kılarken hep dua ederken yatarken kalkarken tek isteğim bir bebeğin bana anne demesi onu büyütmek.Allah in bildiği biz bilemeyiz . Belki de benim nasibim de kaderim de var.Gece gece açayım konuyu dedim buradan başka kimseden akıl alamam.Esimi çok seviyorum.ve bir bebeğim. Olmasını.sizden de yorum almak istiyorum bu konuda herkesten Allah razı olsun.Rabbim kimseyi evlat ise sına masın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?