Ölmek yada yaşamak arasında yım acil yardım

Abimin kizi var kurumdan aldi ama proseduru cok zor.

Birinizinin 30 yasini doldurmasi lazim
5 yildir evli olmaniz lazim
Iyi imkanlar sunabilecek olmaniz lazim

Daha da var tabii...

Hala duzenli olarak gelip kontrol ediyorlar. Yegenimin odasi tadilatta oldugu icin 1 hafta salonda yatti. O esnada gelinmis. Az ugrasmadilar. Bu sekilde yasiyorsa geri aliriz diye.

Maddiyata egitim durumuna da bakiyorlar. Yani kimseden yali da koskte yasamasini beklemiyorlar veya neden muglada okudun niye bogazici degil demiyorlar ama meslegine durumuna her seyi bakiyorlar.

Bence cok gencsiniz. Tup bebek icin para yoksa bu cocuga nasil bir yasam sunacaksiniz? Oradan bir melegi kurtarmak cok guzel kutsal sevap ama arada bir seyleri kaciriyorsunuz. Yasiniz cok kucuk. 3 yilda anne olmamak bu kadar takilacak konu degil bence. Yasitlariniz daha universitede. Siz once egitim is guc tamamlayip biraz sartlari olusturun. Ben acikcasi tup bebege param yok derken zorla cocuk yerine once biraz is guc kariyer derdim. Cunku yas 23. Aileleri kandirmak icin cocuk degil baya baya bebek alicaksiniz. Sutunuz yok. Mama bez islak mendil masrafini nasil karsilayacaksiniz? Ilerde egitimini? Tabi ki hic paraniz yok degildir beni yanlis anlamayin ama benim oglum 4 aylikken falan 1000 tl masrafi vardi zorunlu seylere. Süt emmedigi icin... Kiyafet oyuncak vs degil. Ona gore dogalgaz yaktik 600 tl geldi. Simdi bunlar cok buyuk meblag degil ama iyi dusunun. Tup bebege para biriktiremeyen kisi icin bence cok.

Madem aileleriniz uzakta, ne kadar etkileri olabilir ki?

Fikrinizde sizi destekliyorum evlat edinmek cok guzel bir sey. Oglumuz var bize vermiyorlar verseler biz de bir kiz almak istiyoruz. Bir kizimiz bir oglumuz olsun. Kesinlikle kendim dogurmak degil bakip buyutmek onemli. Rabbim once sartlarinizi oturtsun varsa da daha iyi hale getirsin sonra nasip eder insallah. Ya normal ya tup ya evlat edinme...

Bu arada incir küründen sen uzak dursan iyi olur o farklı değerleri arttırıp yumurtlamaya engel olabiliyor .. Eğer doktora gitmediysen once hormon testini yaptir .. Sonra ilaca başla bu klomen olur iğne olur .. Yumurtan buyuyecekdir doktor kontrolü altında catlatilsin. 70 tl gibi bir fiyatı var çatlatma iğnesinin .. Ovulasyon testini gittigidiyordan çok uyguna temin edebilirsin mesela 20 tanesini artı iki gebelik testi 20 TL .. Rahim filmi çektirdin mi diye soracaktım ama nede olsa doğal yolla kalmışsın tüplerde sorun yoktur herhalde .. Yani böyle bir takiple düzenli ilişkiyle altı ay sürmez hamilesin inşallah ..

Allah yardimciniz olsun, bize uzaktan konuşması kolay, icinde bulundugunuz durumu ancak siz bilirsiniz. Ama o kadar anlamsiz duruyor ki düşünceleriniz.
Öncelikle çocuk sahibi olmanin bizim elimizde olmadığına inanıyorum. Allah verirse veriyor, vermezse ne çare.. Hayata geliş amaciniz bu gibi düşünmekten vazgeçin. Belki böylesi hayırlıdır.
Cok gencsiniz, biraz akışına birakmaya gayret edin, olursa guzel olur, olmazsa nasip deyin. Kafaniz boşaldiktan sonra tekrar tedaviye başlayın.
Evlat edinmenin tup bebekten daha maliyetsiz olduğunu kim soyledi size? Ayrıca yeni dogmus bebegi evlat edinmek cok cok cok daha zor. Yıllarca sosyal hizmet görevlileri gidip gelecek evinize. Bırakın aileyi, ilgili konu komsu bile anlar. Aileniz bu cocuk kime benziyor der, neden erken dogdu der, neden sutun yok der, der de der. O yüzden bence yaşı önemli degil, 2 3 4 her neyse. Illa evlat edinecegim diyorsanız alin aslanlar gibi, kimseye hesap vermeyin. Yeni dogmus bebegi ertesi gün size vereceklerini de düşünmeyin

Evlatlık almanız çok iyi ama daha çok gençsiniz neden umudumuzu kesiyorsunuz bir kere normal yolla hamile kalmışsınız zaten tekrar doğal yol ile hamile kalmaktan daha olağan ne var ki

Legal yollardan evlatlık almanız zor, prosedür ve şartlar uygun olmayacaktır. İllegal yollardan bebek bulmanın hesabını yapıyorsanız da şimdiden söyleyeyim; başınızı belaya sokarsınız. Bu iş oyuncak bebekle uyumak gibi çocuk oyuncağı değil. Hem daha 23 yaşında bu neyin umutsuzluğu anlamıyorum ki. Gezin, yeni yemekler, yeni lisanlar öğrenin. Takı yapın, ahşap boyayın, dikiş dikin. Hayata faydalı olun ki hayat da size faydalı bir şey sunsun.

İstediğiniz zaman yeni doğmuş çocuğu nereden bulacaksınız. Olacak şey mi. Önce hamile ama çocuğuna bakmak istemeyen bir anne bulacaksınız .O bebeği hadi alıyım benim olsun diyemezsiniz bir sürü prosedürü var. Böyle şeyler dizilerde olur ancak. Yaşınız çok genç tekrar tüp bebek deneyebilirsiniz, belki doğal yolla hamile kalırsınız.Eşinizi de zorla evlendirecek değiller ya. Yapmayın mantıklı olun biraz.

Sosyal medyada gördüğüm kadarıyla Ebru Destan hamile kalma konusunda içinde bazı kürlerin olduğu bir kitap yazmis oldukca da olumlu geri dönüşler alıyor. Deneyin ve sabredin derim. Sonraki aşama da tüp bebek parası biriktirmek olmalı bence. Hic olmazsa siz elinizden geleni yapın ömür boyu şüphe pismanlik kalmasin icinizde sonucta 1 kez hamile kalabilmissiniz umudunuzu kaybetmeyin

daha yaşın küçük. önce de hamile kalmışsın ama düşük olmuş. tedavi ile tekrar hamile kalabilirsin bence. evlatlık almak da kolay değil öyle. bir sürü şartı vardır. allah hakkınızda hayırlısını versin.

Fakülte hast. tüp bebek hakkınızdan yararlanabilirsiniz az bir miktar ödüyorsunuz raporunuz çıktıkran sonra. Şuan üzüntüden böyle karar almışsınız ama acele karar vermeyin. Önce tüp bebek tedavinizi olun eğer olmazsa ozaman evlat edinirsiniz. Herkesten gizleyemezsiniz hayatı boyunca sonra daha kötü sonuçlar olur.

bence bilgileriniz bir kısmı yanlış. mesela 30 yaşında olacak çiftlerden biri ya da! 5 yıllık evli olacaklar. bu şart tamam.
ama özellikle çok fazla geliri beklenmiyor. asgari ücrette olsa tamamdır. zira bir çocuğa yuva verilsin mantığındalar.
yaklaşık 5 yıldır bu konunun takipçisiyim ordan biliyorum.
süreç uzun ve titiz ama ağır değil şartlar.
gelgelelim eşimle benim maaşlarımız bence iyi. ama hiç oğlumun 1000 lira masrafı olmadı. ya da hiç 600 lira gaz parası ödemedim. yani sizin dediğiniz rakamlar uçuk.
bu arada evladı olana da veriyorlar yeni evlatlar. iyi araştırmak lazım

Devlet hastanesi yani bağlı bulunduğunuz fakülte hastanesi tüp bebek merkezine gideceksiniz ve kayıt yaptıracaksınız az bir miktar ödüyorsunuz raporunuz çıktıktan sonra ortalama 1500 tl. gibi

Evlat edinecek kadar büyük yürekli olmanızı kutlarım.
Ama sağlıklı bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız bunu o çocuğa ilerde söylemeniz gerekmektedir.
Hem siz hem çocuk psikolojik destekle büyümezse o çocuk mutlaka bilecek ve sorun yaşayacaktır.
Her şey ne yazık ki sandığınız gibi pembe değil.
Öyle ben karnımı saklıyım sonra kucağıma hop yeni doğmuş bebeyi alayım diye bir çocukluk olamaz.
Hukuki şartlardan haberiniz yok sanırım.
Devlet tarafından bir çok teste tabii tutulup belli şartları sağlamış olmalısınız.
Bu arada size dün doğmuş bebeği de teslim etmezler.
Lütfen en kısa zamanda prosedürleri öğrenin. Hayırlısı olsun :)

Yalan yalanı doğurur öyle evlatlık alıp kimseye söylemeyelim demekle olmaz,bir şekilde açığa çıkar yalanınız. Ayrıca doğal yolla hamile kalabilirsin ne bu acelen.

Mrb ben gebe kaldığım da doktor erken doğum yapacak sin demişti.Bizde anı oldu erken oldu diyeceğiz

daha önce doğal yolla gebe kalmışsan yine gebe kalabilirsin. sıkıntılı kısım şu hadi evlat edindiniz diyelim. sonra kendi bebeğiniz olursa ne yapacaksınız? gerçekten ayrım yapmayacağınıza inanıyor musunuz?
sırf kocanız sizi çok seviyor ve üzerinize kuma gelmesin diye evlat edinmekse çok yanlış olur.

Yazılı prosedür asgari ucretli kisiye bile verilebilecegini soyluyor olabilir. Cunku aksi halde bu tepkilere yol acar. Zenginin hakki var da garibanin yok mu serzenisleri baslar. 8 senedir haftanin en az 2 gunu kurumdayim, islerin hic oyle donmedigine emin olabilirsiniz. Dogrulugunu yanlisligini tartismayalim ama defalarca "ne muhendisler doktorlar sirada, biz size mi cocuk vericez" laflarini birebir duydum. Halbuki yazili sart ilkokul mezunu olmak.
Cocugun oz ailesi ileride ulasir ve cocugu iyi durumda bulmazsa kuruma dava acabiliyor. Bu sebeple kurum "aman yeterki yuvasi olsun" diye cocuk dagitmiyor.

Eviniz muhafazali olabilir, kucuk olabilir, yasadiginiz yerin iklimi sicak olabilir, bilmiyorum 600 liralik faturama sizi inandirmaya calisacak degilim. Ekonomi topiklerini gezin 800 odeyen bile o kadar kisi gorursunuz ki :)
Sutle degil full mamayla buyuyen bir bebeginiz oldu mu bilmiyorum ama pisik kremi islak mendili bez mama inanin tutuyor. 6 aydan sonra ek gida baslayinca elbet dusuyor. Ha 2.5 liraya da islak mendil var eminim 2 liraya da vardir. Ama kendim ac dururum da o kimyasal seyleri bebegime surmem o ayri mesele.

evim bence geniş tabi daha da genişi vardır ama ödemedim o kadar. hani herkes o kadar ödeyecek diye bir şey yok onu demek istedim ben. pamuk ve su en sağlıklı ıslak mendil değil mi ?? ya da yurtlarda aile şefkatinden uzak büyüyeceğine bebla.c yiyebilir bebek. belki de o doktorlardan mühendislerden daha çok sevecektir asgari ücretli. ya da evde anne sevgisi ile büyüyecektir anne çalışmadığından. (ben de çalışıyorum ama bu da artı olabilir)
zaten önemli olan kanunların uygulanması değil mi?? orda kanunlar yazıyor ama öyle işlemiyor mantığı da hoş değil. sizin için demiyorum bunu uygulamayanlar için diyorum. yani yüreği evlat ateşiyle tutuşan herkese verilmeli belli kriterler sağlandığı zaman. yani kanundaki şartlar olduğu vakit. yoksa sistem adaletsiz olmuş oluyor.

Çok sevindim.Yani adet düzensizligi gebeliğe engel değil öyle mi?
Benim adetim hiç bir zaman düzenli olmadı ama şimdi üçüncü çocuğuma hamileyim ve her defasında korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım, bu arada düzenli ilişki vardı. Adet düzensizliğinin tek dezavantajı ne zaman yumurtlama olduğunu bilmiyorsunuz ve düzenli ilişki yoksa yumurtayı kaçırabilirsin, düzensiz ilişki dediğim haftada bir mesela. Ateş ölçme yöntemi ve ovulasyon testi kullanabilirsin eğer başka sorunun yoksa hamile kalırsın inşallah.

iyide yeni doğan bir bebeği evlat edineceginizden nasıl bu kadar eminsiniz? belki 5 6 aylık olacak size verdiklerinde. çünkü bu tarz işlemelerde al çocuğu olmuyor bir alıştırma süreci oluyor o da 1 2 ay sürüyor.
tamam fikir çok iyide uygulama sıkıntılı. bence saklamayın. ayrıca yaşınızda çok çok ufak. hamilelik için daha çok vaktiniz var.

Neden bu kadar acele ediyorsunuz? Bir kere hamile kalmışsınız, yine olabilir. Daha çok gençsiniz. Tüp bebek için para biriktirebilirsiniz, devletin imkanlarından faydalanabilirsiniz. Biraz sakin olun.
Kimsesiz bir yavruya yuvanızı açmanız çok güzel. Bekli ileride biyolojik çocuğunuzla birlikte büyürler. Hemen karamsarlığa kapılmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…