Ölmekten betermiş

45 yaşındayım,kendimi nasıl ifade edeceğimi de bilmiyorum,eşimin hep ben bilirim sen birşey anlamazsın tavırları,ailemizi ilgilendiren maddi konularda dahi beni önemsemeden benimde fikirlerimi sormadan kendi başına arkamdan bir şeyleri yapması,ben bir şekilde öğrenip tepkimi verdiğim zamanda beni kaale almadan sana mı soracağım deyip hep kendini haklı çıkarması evliliğimiz boyunca hiç hatasını kabul etmeyip özür bile dilememesi bir şekilde haklıyken hep beni haksız,suçlu duruma düşürmesi.(ama konu benim arkadaşlarım,ailem olunca onun isteğine göre davranmam gerekiyordu)bu tavırları zaten alıngan bir yapım vardı dahada alıngan ve takıntılı olmama sebeb oldu,dolayısıyla iki gün iyiysek üç gün tartışma derken bundan üç yıl önce eşimden ben kendi isteğimle ayrıldım ama yapamayıp bir şekilde 5 ay sonra sanki hatalı olan benmişim gibi eşime yalvararak ikna edip barıştık, ama her tartışmamızda ben giderim deyip durdu ve en sonundada beni suçlayarak evi terk etti.Benim ayrılmak için o kadar sebebim varken ayrılamadım,ama finali eşim yaptı Ayrıldıktan sonrada bir kaç ay eşimi ikna etmeye çalıştım yalvardım, bana zamana bırkalım deyip durdu ama konuştuğu tanıdıklarımıza beni suçlayarak olmaz diyormuş eşim şu an benimle hiç bir şekilde iletişime geçmiyor,umursamıyor bu kadar kolaymı vazgeçmek,unutmak.
Bu kadar kolay mi vazgecmek derken sen de zamaninda terk etmissin adami. Ortada ciddi sorun goremedim ama ayril baris tehdit geri donus derken saygi kalmamis cok yuz goz bi iliski

Yaşın da gayet genç canım benim arkadaşım daha yeni evlendi ne var kii. Toparlan kendine gel seni bırakıp giden adamı yada senin evi terketmeni sağlayacak kadar sana hayatı zindan adamı s....et. Elin ayağın sağlam aklın da başında isen gir bir işe çalış paranı kazan. Hemm bak ailende destekmis ne güzel.

Haa bu arada aşkın Yaşı Yoktur. İkinci baharını yaşayabilirsin.:KK200::KK200::KK200:
Canım Allah yardımcın olsun bu süreçte sana

15 ay uzun bir süre unutmak icin , tabiki tamemen unutamazsiniz ama en azindan bukadar zamanda bazi seyler hafiflemesi gerekiyodu ...

Bence bir an önce islemleri baslatip bosanin, cünkü onun hala bi nevi kagit üzerinde de olsa hayatinizda olmasi sizin toparlanmanizi engelliyor gibime geldi.

Evet belkide en iyisi davayı açmak, hep içimde düzeliriz umudu ve kabullenememek, acaba ilerde pişman mı olurum düşüncesiyle de açamadım.
Birde terk eden kendisi diye onun açmasını bekledim.

Sevilecek beklenecek bir yanı kalmamış ki eşinizin. Hem ailesine para verecek hem sizin eve getirdiğiniz parayı az bulacak. Hem siz eve maddi destek olacaksınız hemde parayı veririm sanane diyecek. Siz kendinize acı çektirmekten mi hoşlanıyorsunuz allah aşkına. Yani adam sizi arayıp sormadığına göre kendisini %100 haklı görüyor demektir tüm yaptıklarına rağmen. Ve oda dava açmadığına göre sizin böyledüzelme umuduyla yaşayıp üzüldüğünüzü anlamış demekki. Çocuk varmı?

Bu kadar kolay mi vazgecmek derken sen de zamaninda terk etmissin adami. Ortada ciddi sorun goremedim ama ayril baris tehdit geri donus derken saygi kalmamis cok yuz goz bi iliski

Haklısınız çok yüz göz olduk,ilkinde ayrılmak isteyen bendim evet ama hiçbir düzeltme çabası göstermeden kolayı seçip giden yine oydu,eşimin gözünde değersiz,önemsiz olduğumu görmek ayrılma noktasına getirmişti. amacım blöf yada tehdit değildi,Çünkü o kadar çok kez kadınlık gururumu kırmıştı ki kırılan ben suçlu haksız olan yine ben konumuna düşmekden bıkmıştım.

Sevilecek beklenecek bir yanı kalmamış ki eşinizin. Hem ailesine para verecek hem sizin eve getirdiğiniz parayı az bulacak. Hem siz eve maddi destek olacaksınız hemde parayı veririm sanane diyecek. Siz kendinize acı çektirmekten mi hoşlanıyorsunuz allah aşkına. Yani adam sizi arayıp sormadığına göre kendisini %100 haklı görüyor demektir tüm yaptıklarına rağmen. Ve oda dava açmadığına göre sizin böyledüzelme umuduyla yaşayıp üzüldüğünüzü anlamış demekki. Çocuk varmı?

Çok doğru yazmışsın canım benim,anlatamadığım o kadar çok şey var ki buraya yazamayacağım çocuklarım var ellerinizden öper çok başarılı bir kızım bir oğlum var.

Kişiliğinizi ezen bol egolu insandan kendinizi kurtarıp,inadına mutlu olun..
Hem de çok mutlu inşallah..

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim,haklısınız eşim
Çok egolu daha doğrusu ben yalvardıkca egosu yükseldi,arkadaşlarıma göre eşin herşeyi senden öğrendi ben neymişim moduna girdi,birde sen yalvardıkça bir yerlerini kaldırdın diyorlar.sık sık oturduğumuz sokağa arkadaşıyla buluşmaya geliyor ama hiçç umursamaz tavırda gelip gidiyor ben bu kadar bocalarken o nasıl bu kadar umursamaz anlamıyorum.

Bu adamın duzelme ihtimali olduğunu sanmıyorum barış mis olsanız bile aynı sorunlar tekrar edecek gibi duruyor,ayrılacak olursaniz en azından bir umut taşırsiniz gelecek günler için, evet önce çok zor günler geçirebilirsiniz ama sonra bi bakmış siniz yeniden doğmuş gibisiniz ..keşke ben de yeni bir hayata başlamaya cesaret edebilsem . Şans sizinle olsun dilerim, .

Aslında sorun uğraşıp uğraşıp ayrılanın siz değilde eşinizin olması...siz ayrılıp barışmayı adet edinmişsiniz,eşiniz nokta koyunca da zorunuza gitmiş.Bence eşinizin olayı kabullenmesini dert etmişsiniz çünkü eşinizin sizden vazgeçmiş..

Peki ayrılmadan önce ve şimdi çocuklar ile iletişimi nasıl? Maddi olarak ihtiyaçlarını karşılıyor mu? Çocuklar ne düşünüyor bu durumda?
Çok doğru yazmışsın canım benim,anlatamadığım o kadar çok şey var ki buraya yazamayacağım çocuklarım var ellerinizden öper çok başarılı bir kızım bir oğlum var.

Haklısınız çok yüz göz olduk,ilkinde ayrılmak isteyen bendim evet ama hiçbir düzeltme çabası göstermeden kolayı seçip giden yine oydu,eşimin gözünde değersiz,önemsiz olduğumu görmek ayrılma noktasına getirmişti. amacım blöf yada tehdit değildi,Çünkü o kadar çok kez kadınlık gururumu kırmıştı ki kırılan ben suçlu haksız olan yine ben konumuna düşmekden bıkmıştım.
Kadinlik gururunun kirilmasindan incinecek bir kadinin net sekilde kendisini bosamak isteyen adama yalvaracagini dusunmuyorum, yanlis miyim

İnşallah alışırım bunca yıldan sonra her ne kadar eşimin haksız olduğunu bilsemde anılar,yaşanmışlıklar,hayal kırıklıklarım,emeklerim,giden gençliğim hiç alışamıcakmışım gibi

Karamsar olma kardeş... ınsanoglu herseye alışılıyor.. Alllah kımseyı cekemeyecegı acıyla sınamıyorç guclu dur ;)

imanınızı güçlendirin Allaha cc sıgının her zorlukla beraber bir kolaylık vardır aradan zaman geçer bu halinize gülersiniz üzülmeyin dünyaya bir kez geliyorsunuz hiç birşey için geç değildir aklıma Şems Tebrizi hz bir sözü geldi...''
  • 'Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. "Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir" diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?
evlenmeden öncede yaşıyordunuz evlendikten sonrada yaşarsınız ve hiçte kolay olmamıs yasantınız evliykende kaldırılması zor birçok şeyi kaldırmıssınız sanırım belli bir zamandan sonra alışkanlık haline geliyor sizin içinde geçerlimi bilmiyorum ama şöyle bir durum var bir kişiye gereğinden fazla taviz verirseniz fazla mütevazilik yaparsanız kendini haklı sanmaya egolar şişmeye başlıyor sizi de zamanla sindiriyor bazen sırf huzurumuz kaçmasın alttan almamızla ve bunu alışkanlık haline getirmemizle başlıyor bunlar ,asla değersiz değilsiniz Allah cc size değer verip yaratmış var etmiş yasatmısken yasadığınız hiç birşey ve sizi yaşatılan hiç birşey degersiz yapamaz size biraz sabırlı olun sakin olun adım gibi eminimki atlatacaksınız sevdiğniz şeyleri yapın mesela namaz kılmıyorsanız başlayın kılıyorsanız çoğaltın cok dua edin bol bol , kitap okuyun sevgiğiniz yapamadığınız şeyleri imkan dahilinde yapın içinizde sızlasa dışarıya karşı dik durun ki annemin bir sözü var dosta ah düşmana oh dedirtme diye çünkü güçlü durunca yada durmaya çalışınca öyle hissetmeye başlıyorsunuz ve cok sabretmissiniz karsiligi hem dunyada hem ahirette alirsiniz

Son düzenleme:
Back
X