Olmuyor yapamiyorum yetismiyor

Sen mükemmel bir annesin önce onu bir netleştirelim. Üzülme zaman o kadar hızlı geçiyor ki , küçük kızın kreşe başlayınca evin düzeni yerine gelir. Kendinede bakım zamanın kalır
Ay tesekkür ederim, bir yandanda bende kendime ayni cümlemeri kuruyorum ama belli bir temizlik düzende sart iste

herşey yetişecek diye strese girmeyin. eminim ev dediğiniz kadar kirli değildir. siz fazla titizleniyor da olabilirsiniz.büyük olan kız kaç yaşında? eve gelince siz yemeği hazırlarken kardeşi ile ilgilenebilir. canınızı sıkmayın. hiçbir yerin temizliği sizin psikolojinizden önemli değil. yemek konusuna öncelik verin mesela çocuklar için özellikle. diğerleri de yetiştiği kadar.

Ilk yazimda belirtmeyi unutmusum ama esim vardiyali calistigi icin cogu zaman dahil olamyior maalesef ama evde oldugu sürece yemek haric cocuklar ve ev isine cok yardimci oluyor.

Tavsiyelerinizide dikkate alacagim cok tesekkür ederim
Vardiyali calisiyorsa daha cok evde kalabiliyordur. Mesela 07-15 calisan kisi 16da evde olur. Aksam yemegi hazirlayabilir. 15-23 calisan kisi sabah kahvaltidan sorumlu olabilir. Aksam yemegi derdi olmaz size kolaylik olur. 23-07 calisan zaten yine aksam yemegini yapabilir. Vardiya candir.

Kolayliklar diliyorum ;) cocuk bakmak zor

büyük çocuğunuz evden kaçta çıkıyor?
servisle mi gidiyor, siz mi götürüyorsunuz?

öncelikle yemek konusunu düzenleyin bence.
ben iki haftalık düşünürüm. bir hafta yaptığımı diğer hafta yapmam ki sıkılmayalım.
haftasonu bir şekilde geçer, aperatif şeyler bazen dışarıda bazen ailelerimizde.
o yüzden 5 günlük plan yaparım. biz çok pilav tüketmeyiz ama size örnek olması için yazıyorum.
(günlerin sıralaması değişebilir tabi pazarınıza göre.
1. gün:nohut pilav ayran veya cacık diğer menü kuru fasulye pilav olabilir.
2. gün:sebze yemeği: eşimin ve çocuklarımın sevdiği yemeklere göre fasulye/ıspanak/semizotu/kabak bunlardan birisi yanına pilav veya makarna salata yapılabilir. buzlukta bezelye varsa orman kebabı vs yapılabilir.
3.gün: balık salata veya fırında sebzeli tavuk veya çorba tavuk pilav.
4. gün patlıcan musakka, karnıyarık veya islim kebabı gibi bir yemek yanına pilav cacık vs
5. gün: ev yapımı pizza, börek veya pide gibi bir şey ya da soslu bir makarna olabilir.
arada mercimek veya ezogelin, yoğurtlu çorba, domates çorbası yaparsınız 2 gün tüketilebilir.
sevdiğiniz yöresel bir şeyler varsa arada onları yapabilirsiniz.
mesela biz bazen yeşil mercimekli bulgur pilavı yapıp turşu salata günü geçiriyoruz.
bazen kek börek kısır yapıp yanına çay yapıyorum. keki bir gün önce gece yaparım buzlukta sarılı börek olur.
işten gelince kısırı yapar çayı demlerim böreği çıkarır fırına veririm mesela.

Ne kocaman bir evim var nede tüm gün bakims muhtac bir bebegim, kücügüm iki yasinda. Ama yinede olmuyor iste. Sorun ne evde nede cocuklarda sorun bende ama o sorunu cözemiyorum iste. Takildim kaldim. Gecen gün terasa camasir serdim aksamaca askidan almayi akil edemedim eh gecede yagmur yaginca mahvoldu camasirlar. Bu kadar kötüyüm yani
e ozaman degisme zamani be tatlim. abartma bukadar, ev isi dedigin nedir ki. insanin etrafi duzenli ve temiz olunca sanki kafasi da daha duzenli oluyor. usengeclik veya her isi son ana birakmakta biyere kadar.

Konu sahibi ben de senin gibiyim çocuklarımız da yaşıt muhtemelen.En sevmediğim huyum işleri hiç yetiştiremiyorum çalışırken de felakettim Kucuk cocugu olan Calisan komşularım var bazen kapıdan bir şey soracak oluyorum kahveye davet ediyorlar ev mutfak tertemiz duzenli mis gibi kokuyor her yer kendimi kotu hissediyorum yapamıyorum daha düzenli planlı olmak istiyorum ruhumda dağınıklık var nasıl asacağım ben de yardım istiyorum

herşey yetişecek diye strese girmeyin. eminim ev dediğiniz kadar kirli değildir. siz fazla titizleniyor da olabilirsiniz.büyük olan kız kaç yaşında? eve gelince siz yemeği hazırlarken kardeşi ile ilgilenebilir. canınızı sıkmayın. hiçbir yerin temizliği sizin psikolojinizden önemli değil. yemek konusuna öncelik verin mesela çocuklar için özellikle. diğerleri de yetiştiği kadar.
Evet ya bu gidisle psikolojim bozulacak. Bütün gün kendimi gömüyorum, bir yandan cok sey yapmak istiyorum, bir yandan hic birsey yapamiyorum. Günün sonunda bakiyorum ne yapmisim heryer daginik ama ben yinede kosturmaktan cok yorgun

M MissKitty86 sizde B12 eksikliği olabilir kan tahlili yaptırıp değerlerinize baktırmanızı tavsiye ederim.
Bazı vitaminlerin vücutta eksik veya yetersiz olması unutkanlık ve miskinlik yapabiliyor.
Hep bir demir eksikligi var ama b12 aklima gelmemisti. Tesekkür ederim öneriniz icin

Merhaba kizlar,

Artik isyan bayragini cekmis bulunuyorum. Kendimi okadar yetersiz ve beceriksiz hissediyorumki... kac senelik evliyim iki cocuk annesiyim ama bir türlü bir ev düzeni bir aile hayati organizasyonunu basaramadim. Anlik durumu anlatiiym: bir legen domates soydum konserve yapilacak yarida kaldi cünkü kücük kizim kolumda uyudu ve onu kolumdan indirirsem uyanip huysuzlanacak. Evi afedersiniz mütemadiyen bok götürüyor. Yani temizlenecek. Büyük kizim okuldan gelecek ödevdi dersdi genelde bir bagirtiyla geciyor cünkü ben kostur kostur ev isini yetistirmeye calisirken o benden yardim isteyecek ardindan oyun isteyecek. Esim isten eve gelecek ona yemek. Baskalarinin kocasi evlenince kilo alir benimki boyuna zayiflar cünkü düzenli söyle güzel ev yemekleri herzaman yapamiyorum. Saat kac oldu halen ne pisirecem bilmiyorum. Kendime biraz zaman ayiriyim öz bakim yapiyim diyorum diger isler temelli kaliyor. Yani genelde bende bakimsiz dolaniyorum ortalikta. Ve her günüm böyle... ya ben nasil organize olacam niye olmuyor yetisemiyorum resmen. Varmi tavsiyeleriniz?
Ertelememek temel nokta bence her işte olduğu gibi. Nasıl yapacağım diye düşünmektense işe girişmek lazım. İki çocuğunuz da varsa plansız, programsız yetişmeniz mümkün değil.

Vardiyali calisiyorsa daha cok evde kalabiliyordur. Mesela 07-15 calisan kisi 16da evde olur. Aksam yemegi hazirlayabilir. 15-23 calisan kisi sabah kahvaltidan sorumlu olabilir. Aksam yemegi derdi olmaz size kolaylik olur. 23-07 calisan zaten yine aksam yemegini yapabilir. Vardiya candir.

Kolayliklar diliyorum :KK66: cocuk bakmak zor
Bilmem ben bir sevemedim vardiyali ese sahip olmayi, her hafta ayri bir düzen gerektiriyor.
Tesekkür ederim

iyide okullar daha yeni açıldı ne ödevi :olamaz::KK43:
düzenli yapmalısınız bence düzen olursa işleriniz daha kolaylaşır
genel temizlik için 1 gününüzü ayırsanız
hafta içide evde olduğumda sabah kahvaltıdan sonra il işim yemekleri yapmak oluyordu
evde yemek varsa diğer işlerde kolay bir şekilde oluyor
akşamlarıda çocuklar uyuyınca ütü ve toz almayı yapıyorum
ve ben çalışan bir anneyim 2 çocuğum var yetişiyor herşey sizde yetiştirirsiniz
biraz daha düzen ve plan şart size

büyük çocuğunuz evden kaçta çıkıyor?
servisle mi gidiyor, siz mi götürüyorsunuz?

öncelikle yemek konusunu düzenleyin bence.
ben iki haftalık düşünürüm. bir hafta yaptığımı diğer hafta yapmam ki sıkılmayalım.
haftasonu bir şekilde geçer, aperatif şeyler bazen dışarıda bazen ailelerimizde.
o yüzden 5 günlük plan yaparım. biz çok pilav tüketmeyiz ama size örnek olması için yazıyorum.
(günlerin sıralaması değişebilir tabi pazarınıza göre.
1. gün:nohut pilav ayran veya cacık diğer menü kuru fasulye pilav olabilir.
2. gün:sebze yemeği: eşimin ve çocuklarımın sevdiği yemeklere göre fasulye/ıspanak/semizotu/kabak bunlardan birisi yanına pilav veya makarna salata yapılabilir. buzlukta bezelye varsa orman kebabı vs yapılabilir.
3.gün: balık salata veya fırında sebzeli tavuk veya çorba tavuk pilav.
4. gün patlıcan musakka, karnıyarık veya islim kebabı gibi bir yemek yanına pilav cacık vs
5. gün: ev yapımı pizza, börek veya pide gibi bir şey ya da soslu bir makarna olabilir.
arada mercimek veya ezogelin, yoğurtlu çorba, domates çorbası yaparsınız 2 gün tüketilebilir.
sevdiğiniz yöresel bir şeyler varsa arada onları yapabilirsiniz.
mesela biz bazen yeşil mercimekli bulgur pilavı yapıp turşu salata günü geçiriyoruz.
bazen kek börek kısır yapıp yanına çay yapıyorum. keki bir gün önce gece yaparım buzlukta sarılı börek olur.
işten gelince kısırı yapar çayı demlerim böreği çıkarır fırına veririm mesela.
Büyük kizim 7 yasinda ben götürüyorum.
Cok tesekkür ederim listeniz icin, iste bende böyle birsey ariyorum. Yapiyim ya cidden, bu yemek liste konusu isimi cok kolaylastiracak ama iste ordada tembellik araya giriyor ve bir türlü yapmiyorum. Ama yok yapacam ve faydalarini gördükce belki heveslenirim

Konu sahibi ben de senin gibiyim çocuklarımız da yaşıt muhtemelen.En sevmediğim huyum işleri hiç yetiştiremiyorum çalışırken de felakettim Kucuk cocugu olan Calisan komşularım var bazen kapıdan bir şey soracak oluyorum kahveye davet ediyorlar ev mutfak tertemiz duzenli mis gibi kokuyor her yer kendimi kotu hissediyorum yapamıyorum daha düzenli planlı olmak istiyorum ruhumda dağınıklık var nasıl asacağım ben de yardım istiyorum
Evet evet ayni ben. Hergün kendimden sikayetciyim ama degisim yok. Öylede hem bedenen yoruluyorum hem kafa olarak kendimi yoruyorum.

Evet evet ayni ben. Hergün kendimden sikayetciyim ama degisim yok. Öylede hem bedenen yoruluyorum hem kafa olarak kendimi yoruyorum.
Bir tek yemek konusunda bir nebze iyiyim düzenli pazara gidiyoruz pazara gittiğimiz akşam balık 3 gün sebze 1 gün köfte tarzı sıradan yapıyorum evde yemek oluyor en azından.Ama şu saat oldu daha ev darma duman kız öğlen okula gitti o gelene kadar evi toparlayıp yemek yapacam hadi kolay gelsin bize

Merhaba kizlar,

Artik isyan bayragini cekmis bulunuyorum. Kendimi okadar yetersiz ve beceriksiz hissediyorumki... kac senelik evliyim iki cocuk annesiyim ama bir türlü bir ev düzeni bir aile hayati organizasyonunu basaramadim. Anlik durumu anlatiiym: bir legen domates soydum konserve yapilacak yarida kaldi cünkü kücük kizim kolumda uyudu ve onu kolumdan indirirsem uyanip huysuzlanacak. Evi afedersiniz mütemadiyen bok götürüyor. Yani temizlenecek. Büyük kizim okuldan gelecek ödevdi dersdi genelde bir bagirtiyla geciyor cünkü ben kostur kostur ev isini yetistirmeye calisirken o benden yardim isteyecek ardindan oyun isteyecek. Esim isten eve gelecek ona yemek. Baskalarinin kocasi evlenince kilo alir benimki boyuna zayiflar cünkü düzenli söyle güzel ev yemekleri herzaman yapamiyorum. Saat kac oldu halen ne pisirecem bilmiyorum. Kendime biraz zaman ayiriyim öz bakim yapiyim diyorum diger isler temelli kaliyor. Yani genelde bende bakimsiz dolaniyorum ortalikta. Ve her günüm böyle... ya ben nasil organize olacam niye olmuyor yetisemiyorum resmen. Varmi tavsiyeleriniz?
sabah çocuklardan önce kalkmak
çocuklardan sonra uyumak
tek çaresi bu

Her zaman her işe yetişir, her programıma dakik ve bakımlı giderim. Sırrı da şu, haftada iki kez kadınım gelir temizlik ve ütümü yapar. Zaten gitti işin yüzde 70’i. Öncelikle kendine bir yardımcı bul durumun müsaitse. Ev işi nankör yap yap bitmez, kendin yapınca madalya takmıyorlar, tecrübeyle sabit.

Back
X