Olmuyor yapamiyorum yetismiyor

Kızıp kırılmayın ama konserve yapmak zorunda mısınız?
Evim çok kirli, akşama yemeğim yok diyorsunuz konserve işine niye giriştiniz?
Çocuklar büyüyene kadar extra çaba isteyen,yorucu işlere hiç girmeseniz?
Oğlum 3 yaşına girene kadar çalışmaya ara verdim, günlük ev işleri ve yemek dışında bir şeye ne zaman ne de enerji ayırdım.
Oğlumu gezdirdim, parka,tiyatroya götürdüm,
bol bol kitap okuyup oyun oynadım.
Reçelmiş konserveymiş boşverdim...
Bende bosvermek isterdim ama bahcemizde domates yetisiyor. Ziyan olmasini istemiyorum. Ve sonra bu konserveler arada bir bir ögünümü kurtariyor

1. 3 günlük yemek yap... pazar ve carsamba günleri... birde buzluğa poğaça, börek, kek atarsan yemek derdin fazla kalmaz ve ayni zamanda ekonomik olur.
2. Rutin oluştur... mutfak ve banyo hergün temizlenir. Oturma odasi, giriş hergün süpürülür. Diger odaları haftada bir yapsan yeter.
3. Evini iyice gözden geçir- fazlalik ne varsa elden cikart
4. Tembelliğin neden kaynaklandığına odaklan... eksiz vitamin? Kilo sorunu? Artık neyse bu sorunu çözmeye çalış
Bu fikri ben de beğendim :)

Hayir seneye basliyacam tekrar insallah, ve is bana resmen tatil gibi gelecek
Ya bu soruyu sunun icin sordum benim de 2 cocuk var calismiyorum. Sabah kahvaltidan sonra oglen 12 ye kadar evi bal dok yala yapiyorum cillop gbi :) kalan zamanda da cok canim sıkılıyor inanin ki evde yapabilecegim is ariyorum yanipara kazanabilecegim. Yetismemesinin nedeni ni bulmalisin bi çözüm bulmalisin

Ben akıl verebilecek bir tip değilim çünkü benim de yetişmiyor ama siz şanslısınız çalışmıyorsunuz.ben sabah kalkıyorum iş güç ,oglum öğlen oluyor hemen öğlen okula gidiyorum dinlenmeden etmeden ,anasınıfı ogretmeniyim gerçekten yorucu iş.isimi de hakkıyla yapmak isteyen biriyim hiç oturmuyorum kafa desen kalmıyor.eve gelince de ayakta duramıyorum.aksam da iş güçle geçiyor yine de.oglum çok zor çocuk baya uğraştırıyor.kizimin ödevlerine derslerine hiç bakamadık zaten.esim de yapıyor birşeyler ama yetişecek gibi olmuyor.tatil günleri baya rahat geliyor bana.aslinda çalışmayan bayan olunca bir şekilde yetişir gibi geliyor bana
Bende seneye basliyacam calismaya ve hic düsünmek bile istemiyorum nasil olacagini.

Bende bosvermek isterdim ama bahcemizde domates yetisiyor. Ziyan olmasini istemiyorum. Ve sonra bu konserveler arada bir bir ögünümü kurtariyor
Sinirleriniz yıpranacağına domatesler ziyan olsun. Satın gerekirse domatesleri.
Ya da bir yakınızla imece yapın domates sizden emek ondan...

Ya bu soruyu sunun icin sordum benim de 2 cocuk var calismiyorum. Sabah kahvaltidan sonra oglen 12 ye kadar evi bal dok yala yapiyorum cillop gbi :) kalan zamanda da cok canim sıkılıyor inanin ki evde yapabilecegim is ariyorum yanipara kazanabilecegim. Yetismemesinin nedeni ni bulmalisin bi çözüm bulmalisin
Cocuklariniz dagitmiyormu tekrar? Bende bal dök yala durumu en fazla yarim saat sürerde

Cocuklariniz dagitmiyormu tekrar? Bende bal dök yala durumu en fazla yarim saat sürerde
Odalarini dagitiyorlar sonra ikisi birlikte topluyorlar. Evin diger yerlerine gelecek olursak benim soyle bi felsefem var mesela benim evimde uzun bi koridor var odadan yatak odasina dogru gideceksem (yani bi uctan diger uca :) ) giderken yol ustundeki odalara birakilacak esya oyuncak tabak bardak vb.ne varsa biraka biraka gidiyorum. Evde pek döküntü sevmiyorum surekli derli topludur evim dagiliyorsa 1 saate toplaniyor bi sekilde

Sizin de dediginiz gibi biraz tembel ve uyusuksunuz.

Bebek kac aylik?
Kolda uyutmak nedir?
Senin de isine mi geldi kolda uyusum da isten kaytarayim demek?
Niye kolda alistirdin?
O yerinde uyurken yemek yapabilirsin mesela

Yirutec mama sandalyesine koyup mutfakta yaninda yemek de yaparsin salomda supurge de.
Istediktem sonra olur
4×4luk olmaz ama olur

Bende bu yetistiremeyenlere üstüne bide miskinlik yapıyorum işlerim yetişmiyor diyenlere anlam veremiyorum..
benim arası 14 ay olan iki bebeğim var küçük 1 yaşında daha emekleyemiyor bile bazen o kucakta is yapmak zoeunda kaliyorum benden daha zor olamaz işiniz kimseden yardım almıyorum pazara dahil kendim gidiyorum bi uyku düzenleri yok ama ev haftada mutlaka süpurulup silinir camlar adetimden adetime yemekler hep öğlen hem aksami olmak üzere üstelik kahvaltı da da sıcak birsey mutlaka pisirilerek hazır ederim. Eşim bırak yardımı masada yemek yediği tabağı kaldırmaz hemen toplayamaz deyip ekmeği poşet koymaz.. tembellik yapıp tüm gün çocukların oyuncak döküntüsü içinde yattigimda oluyor ama ne ev yemeksiz kalıyor ne kirli sepeti dolu.. yetmiyor bi de kV de kaldığımız günler onun ev işlerini yapıyorum... ben superguclu değilim ama kafamda kendimce plan yapıp uygularim uygulamadikca ağırlık biner tembelliğe iter beni bu yüzden pratik olmak işi kolaylaştırıyor...
Dahası sizin gibi hiç kolunda kendiliğinden uyuyan çocuklarım olmadı hep sallamayla uyuyorlar büyük tuvalete alıştı kendi uyumaya alısamıyor. . Planlayarak hepsinin altından kalkarsiniz bence okula giden kızınızi okula goturuyorsaniz küçükse gitsin yorulmuş olur uyur zaten sonrası sizin işlerinize kalır önce küçüğü rahatlatip unutun ki işlerle başbaşa kalın sonra küçük uyaninca büyüğe teslim edin yemek tamam olunca karinlarini doyursunlar ödevlere yonelin küçük bi kagit kalemle bile oyalanacak yaşta galiba..
Bi de böyle çok içinden cikamadiginzi zamanlar gece mesaisi yapıp uykudan odun verin ki gündüz yapamadığınız işler boğmasın (Oz bakim olur yemek olur hangisi kolay geliyorsa gece) sizi yemek hep onceliginiz olsun yemek olunca gerisi çok dert olmuyor..
Allah kolaylik versin
Sizin gibi kadinlara cok imreniyorum. Masallah size keske bende az biraz pratik ve düzenli olabilsem

Arkadaşlar planlı ve düzenli olursanız her iş yetişir. Yıllardır Ctesi yarım gün de dahil olmak üzere haftanın 6 günü mesaili çalışıyorum.
Üstelik 18 yaşındaki huysuz oğluma da çoğu zaman ayrı menü ayarlıyorum.
İki küçük çocuğunuz olduğu için önceliğiniz yemek ve çocuklarla ilgilenmek olmalı.
Biz eşimle yıllar içinde şöyle bir düzen kurduk belki size de faydası dokunur.

Her Ctesi akşam yemeğinden sonra buzdolabımı toparlar silerim. Genelde bozulan atılan yiyecek olmaz bizde, dikkat ederiz.
Haftalık ne pişireceksek planlar ona göre alışveriş listesi yaparım.
Her Pazar kahvaltıdan sonra; önce pazara sonra markete gider haftalık alışverişimizi yaparız.
Ben pazar alışverişini eşim marketten alınanları yerleştirir.
Pazar günleri bazen dışarda bazen de çay menüsü gibi aperatif şeyler yeriz. Çay menüsünde çeşidi bol tutarım ki ertesi iki güne de kalsın.
O gün akşam marul,maydanoz vb yeşillikleri yıkar kuruturum. Mor lahana aldıysam kıyar, sirke ve tuz eklerim. Hepsini ayrı saklama kaplarına yerleştiririm. Hafta içi salata yapmak 5 dklık iş.
Kıymamı soğanla kavurur porsiyonlayıp buzluğa atarım.
Hafta içine 2 çeşit sebze yemeği pişirir 1 çeşit de bakliyat haşlarım. Bakliyatı sabahtan ıslatmış olurum.Bu şekilde hafta içi çorba,pilav,makarna takviyesi ile yemek işi hallolur.
Sağlık ve hijyen kaygısıyla biz bildiğimiz iki -üç yer dışında pek dışarda yemeyiz.

Ev işinde de prensibim işleri biriktirme, dağıtma, hemen topla,döküleni hemen sil, kaliteli elektrik süpürgesi kullan, yatmadan her iki wc ve lavaboyu dezenfekte et, her akşam yemeğinden somra ocağı sil ,mutfak zemini süpür,sil.
Bir de bana her hafta yarım gün yardımcı geliyor.
Güzel tavsiyeleriniz icin tesekkür ederim

Suan 22 gunluk bı bebegım var birde ortaokula baslayan bı oglum ebek sureklı emmek istiyor mememde onu uyuttukca hemen ev isine gırısıyorum. Sabah uyurken yemegi mı hazırlıyorum aksama kalmasın diye suan bende zorlanıyorum ve cok da uykusuzum ama evinde temizlenmesi sart hergun süpirüyorum evi tuvalet banyo hep temizdir hergun yıkanması sart. Aksamdan bulasıgıda makineye atarım bulasıkta kalmaz tezgahta kirli camasırım varsa da doldururum makineye hemen bekletmeden asarım. Sizde isleri bırakmayın kaldık a kalıyor. Kucuk kız gunduz uykusuna yatınca hemen kalkın isinizi yapın. İnanin bazen kucukten dolayı yemek bile yiyemiyorum. Uyanıyor o anda bırakmak zorunda kalıyorum yemegi mide. Ama bana destek olan bı esım yok siz yine sanslısınız
Allah sizede sabir versin ne diyim. Tabiki benden daha zor durumda olan kadinlarda vardir. Ama ben sukadarcigi bile beceremiyorum iste.

Sizin de dediginiz gibi biraz tembel ve uyusuksunuz.

Bebek kac aylik?
Kolda uyutmak nedir?
Senin de isine mi geldi kolda uyusum da isten kaytarayim demek?
Niye kolda alistirdin?
O yerinde uyurken yemek yapabilirsin mesela

Yirutec mama sandalyesine koyup mutfakta yaninda yemek de yaparsin salomda supurge de.
Istediktem sonra olur
4×4luk olmaz ama olur
Iki yasinda kizim yürütece felan gerek yok yani zaten kendisi talan ediyor evi, cok hareketli ve yaramaz. Mesela birsekilde cekmeceye ulasiyor ve kasiklari alip döke döke oturma odasina getirip orda hertarafa dagitabiliyor
Kolda uyutmakta söyle oldu, aslinda hanfendi yerinde uyuyordu ama bu aralar öglen uykusunu birakma cabalarinda. Uyumayinca aksama kadar cok huysuz oluyor ve bende tek uyusunda kolumda uyusun diye saclarini oksaya oksaya uyutuyorum

Kan değerlerine baktırdın mi , sorun yoksa huy mu ?
Demir eksikligi var ama o eksikligi giderincede ayni sekildeyim. Huy yani anlayacaginiz cocuklar yokkende ayniydim, esim kriz gecirirdi bir haftalik camasirlar yatak odasinin yerlerinden toplanmazdi. Yani bir nebze düzeldim okadar kötü degilim artik ama halen söyle düzenli disiplinli bir kadin olamadim ya

Bu arada ben ayda 4 kez şehir dışına çıkıyorum ,bazen 5 6 da olabiliyor . Ev temizliği için kendimi bunaltmiyorum. Kapı ,pencere ,dolaplar ve buzdolabını yardımcı kadın temizliyor .Ee geriye de bir süpürme ,toz alma kalıyor .bunu da sistemli şekilde eşimle dönüşümlü olarak yapıyoruz .mesela akşam bulaşığını eşim ,sabah bulaşığını ben hallediyorum .tuvaletleri eşim ,banyoları ben temizliyorum .çocuklu evde temizlik olmaz pek ,ben hergün eşim gelmeden önce günün dağınıklığını ve çocukların kirlettiği salonu temizliyorum .kalem açarlar ,boya dökerler ,kuruyemis saçarlar :) daha neler neler .yalnız ben büyük bir bez aldım ,bütün odayı onunla kaplayıp ondan sonra çocukları özgür bırakıyorum .kaldırma saati gelince kaldırıp süpürüyorum. Eşim gelince çocukların odasını topluyor ve kızımın ödevini yaptırıyor .ben küçük sipamla banyoya giriyorum ,ödevler bitince de büyük kızımla babası banyoya giriyor .saat 10 oldu mu pijamalar giyilmiş, yataklara girilmiş oluyor .babaları masal anlatıyor yada kitap okuyor .o esnada ben kahve yapıyorum .on dakikada çocuklar uyuyor ve kapanış .eşimle biz başlıyoruz bu sefer :) çocuklar olmayınca yeni güne başlamış gibi hissediyoruz çünkü çok hareketliler .bu arada ben de çok beceriksizim. Bir düzen koy ,ordan devam et ,sistemi bozma .kısa sürede aynı tempoyu devamlı olarak sürdürürsün

Demir eksikligi var ama o eksikligi giderincede ayni sekildeyim. Huy yani anlayacaginiz cocuklar yokkende ayniydim, esim kriz gecirirdi bir haftalik camasirlar yatak odasinin yerlerinden toplanmazdi. Yani bir nebze düzeldim okadar kötü degilim artik ama halen söyle düzenli disiplinli bir kadin olamadim ya
Temiz ol yeter ,düzeni de esin sağlasın yada yardımcı kadın ..

evet seni cok iyi anliyorum.benim de iki kizim var ucbucuk ve bir bucuk yas.kucuk olan cok gec yatiyor ucu buluyor bende o uyyana kadar gece isimi yaparim.bulasigi aksam dan yikarim banyo yu gece temizler silerim.yemek isini bir haftalik kafam da ayarlarim ona gore malzemeleri esime aldiriim.
sabah once kucuk prensesimi doyururum sonra kizimla kahvalti yapar evi toplamadab once yemegi yaparim.onlar mutfakta oynar tabi butun kepce suzgec veririm ellerine.sonra evimi toplar supururum tozu falan alirim.biraz disarida oynarlar bahcemiz var ve kucuk askim uykusu gelir uyur bende bir kahve falan icerim esim gelir yemek falan oyle gider..bizim ananemiz ust katta oldugu icin buyuk kizim oraya kacar cogu zaman cok faydasi oluyorbize cok sukur annem var.
planli olursan yetistirirsin ama baba da cocuklarla ilgilensin mutalaka.herseye yetismeye calisma yavas yavas yap ama benim onceligim cocuklar ve aksam yemegi..

Back
X