Arkadaşlar planlı ve düzenli olursanız her iş yetişir. Yıllardır Ctesi yarım gün de dahil olmak üzere haftanın 6 günü mesaili çalışıyorum.
Üstelik 18 yaşındaki huysuz oğluma da çoğu zaman ayrı menü ayarlıyorum.
İki küçük çocuğunuz olduğu için önceliğiniz yemek ve çocuklarla ilgilenmek olmalı.
Biz eşimle yıllar içinde şöyle bir düzen kurduk belki size de faydası dokunur.
Her Ctesi akşam yemeğinden sonra buzdolabımı toparlar silerim. Genelde bozulan atılan yiyecek olmaz bizde, dikkat ederiz.
Haftalık ne pişireceksek planlar ona göre alışveriş listesi yaparım.
Her Pazar kahvaltıdan sonra; önce pazara sonra markete gider haftalık alışverişimizi yaparız.
Ben pazar alışverişini eşim marketten alınanları yerleştirir.
Pazar günleri bazen dışarda bazen de çay menüsü gibi aperatif şeyler yeriz. Çay menüsünde çeşidi bol tutarım ki ertesi iki güne de kalsın.
O gün akşam marul,maydanoz vb yeşillikleri yıkar kuruturum. Mor lahana aldıysam kıyar, sirke ve tuz eklerim. Hepsini ayrı saklama kaplarına yerleştiririm. Hafta içi salata yapmak 5 dklık iş.
Kıymamı soğanla kavurur porsiyonlayıp buzluğa atarım.
Hafta içine 2 çeşit sebze yemeği pişirir 1 çeşit de bakliyat haşlarım. Bakliyatı sabahtan ıslatmış olurum.Bu şekilde hafta içi çorba,pilav,makarna takviyesi ile yemek işi hallolur.
Sağlık ve hijyen kaygısıyla biz bildiğimiz iki -üç yer dışında pek dışarda yemeyiz.
Ev işinde de prensibim işleri biriktirme, dağıtma, hemen topla,döküleni hemen sil, kaliteli elektrik süpürgesi kullan, yatmadan her iki wc ve lavaboyu dezenfekte et, her akşam yemeğinden somra ocağı sil ,mutfak zemini süpür,sil.
Bir de bana her hafta yarım gün yardımcı geliyor.