- Konu Sahibi MissKitty86
Evet ya cok iyi fikir tesekkür ederimSinirleriniz yıpranacağına domatesler ziyan olsun. Satın gerekirse domatesleri.
Ya da bir yakınızla imece yapın domates sizden emek ondan...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet ya cok iyi fikir tesekkür ederimSinirleriniz yıpranacağına domatesler ziyan olsun. Satın gerekirse domatesleri.
Ya da bir yakınızla imece yapın domates sizden emek ondan...
Merhaba kizlar,
Artik isyan bayragini cekmis bulunuyorum. Kendimi okadar yetersiz ve beceriksiz hissediyorumki... kac senelik evliyim iki cocuk annesiyim ama bir türlü bir ev düzeni bir aile hayati organizasyonunu basaramadim. Anlik durumu anlatiiym: bir legen domates soydum konserve yapilacak yarida kaldi cünkü kücük kizim kolumda uyudu ve onu kolumdan indirirsem uyanip huysuzlanacak. Evi afedersiniz mütemadiyen bok götürüyor. Yani temizlenecek. Büyük kizim okuldan gelecek ödevdi dersdi genelde bir bagirtiyla geciyor cünkü ben kostur kostur ev isini yetistirmeye calisirken o benden yardim isteyecek ardindan oyun isteyecek. Esim isten eve gelecek ona yemek. Baskalarinin kocasi evlenince kilo alir benimki boyuna zayiflar cünkü düzenli söyle güzel ev yemekleri herzaman yapamiyorum. Saat kac oldu halen ne pisirecem bilmiyorum. Kendime biraz zaman ayiriyim öz bakim yapiyim diyorum diger isler temelli kaliyor. Yani genelde bende bakimsiz dolaniyorum ortalikta. Ve her günüm böyle... ya ben nasil organize olacam niye olmuyor yetisemiyorum resmen. Varmi tavsiyeleriniz?
Tavsiyleriniz icin tesekkür ederim. Benim esimden baska kimsem yok maalesefevet seni cok iyi anliyorum.benim de iki kizim var ucbucuk ve bir bucuk yas.kucuk olan cok gec yatiyor ucu buluyor bende o uyyana kadar gece isimi yaparim.bulasigi aksam dan yikarim banyo yu gece temizler silerim.yemek isini bir haftalik kafam da ayarlarim ona gore malzemeleri esime aldiriim.
sabah once kucuk prensesimi doyururum sonra kizimla kahvalti yapar evi toplamadab once yemegi yaparim.onlar mutfakta oynar tabi butun kepce suzgec veririm ellerine.sonra evimi toplar supururum tozu falan alirim.biraz disarida oynarlar bahcemiz var ve kucuk askim uykusu gelir uyur bende bir kahve falan icerim esim gelir yemek falan oyle gider..bizim ananemiz ust katta oldugu icin buyuk kizim oraya kacar cogu zaman cok faydasi oluyorbize cok sukur annem var.
planli olursan yetistirirsin ama baba da cocuklarla ilgilensin mutalaka.herseye yetismeye calisma yavas yavas yap ama benim onceligim cocuklar ve aksam yemegi..
Daha kötüydümÇocuktan önce böyle miydiniz???
Ev hanimiysanMerhaba kizlar,
Artik isyan bayragini cekmis bulunuyorum. Kendimi okadar yetersiz ve beceriksiz hissediyorumki... kac senelik evliyim iki cocuk annesiyim ama bir türlü bir ev düzeni bir aile hayati organizasyonunu basaramadim. Anlik durumu anlatiiym: bir legen domates soydum konserve yapilacak yarida kaldi cünkü kücük kizim kolumda uyudu ve onu kolumdan indirirsem uyanip huysuzlanacak. Evi afedersiniz mütemadiyen bok götürüyor. Yani temizlenecek. Büyük kizim okuldan gelecek ödevdi dersdi genelde bir bagirtiyla geciyor cünkü ben kostur kostur ev isini yetistirmeye calisirken o benden yardim isteyecek ardindan oyun isteyecek. Esim isten eve gelecek ona yemek. Baskalarinin kocasi evlenince kilo alir benimki boyuna zayiflar cünkü düzenli söyle güzel ev yemekleri herzaman yapamiyorum. Saat kac oldu halen ne pisirecem bilmiyorum. Kendime biraz zaman ayiriyim öz bakim yapiyim diyorum diger isler temelli kaliyor. Yani genelde bende bakimsiz dolaniyorum ortalikta. Ve her günüm böyle... ya ben nasil organize olacam niye olmuyor yetisemiyorum resmen. Varmi tavsiyeleriniz?
Akşamdan çocuğa güzel bir kahvaltı tabağı hazırlayıp strecleyebilirsiniz ben oğlum ve eşim için yapıyorum sabah büyük kolaylık oluyor.Hayir sabah altida kalkiyorum ama yinede okula giden kizima düzgün bir kahvalti hazirlayamiyorum sadece acele acele ekmek arasi. Ben anlamiyorumki uyusuklukdami var acaba
Aslında mesela konserve falan yapmayacaksın :)ekstra işlere yer yokBende seneye basliyacam calismaya ve hic düsünmek bile istemiyorum nasil olacagini.
Daha kötüydüm
Benim çocuğum yok ama yine de yazacağım. Sabah maksimum 9’da kalktığım için düzenli olarak evi süpürür siler toz alırım. Bulaşık zaten bırakmam. Bu arada kahvem makinede demleniyor olur. Eşim bazen gececi bazen değil. Her durumda erken kalkıyorum. Çamaşırları da sabahtan makineye atarım. Kalkmamdan itibaren iki saat içinde bazen kahvaltı bile yapmadan her şeyi bitirmiş oluyorum ama eline telefon alırsan işlerin hepsi kalır o yüzden öğlenden önce telefona bakmamak lazım. Tüm işler iki saatte bittiği için sadece yemek kalıyor onu da akşamüstü hallediyorum. Çocuksuz şekilde yemek ve temizlik en çok 4 saatte yapılıyor demek bu. Çocuklu bir anne için de iki katı saat sürse 8 saat. Sabah 8’de uyanırsan 4 gibi tüm işlerin biteceğini düşünüyorum. Çocuğa da düzenli olmayı öğretirsen o da ekstra iş çıkarmaz. Mesela herkes kirli çamaşırını kirli sepetine atmayı bilecek gibi kurallar çok iş kolaylaştırır. Çocuğun ev ödevleriyle ilgilenmek zorundaysan o iş de akşam yemeğinden sonraya kalsın. Ki bence zaten çocuğun ilgilenmeniz gereken düzenli bir ev ödevi işi olması saçma. Ben çocukken babam haftada en çok iki üç kez mat. Problemini anlatırdı o kadar. Çocuğun ev ödevini ailelerin yapması yeni moda oldu zaten.. bu arada eşimin yanına her gün iki çeşit yemek de koyuyorum o da var. Yani sahip olduğum sorumluluk pek yeni gelin sorumluluğu değilMerhaba kizlar,
Iki yasinda kizim yürütece felan gerek yok yani zaten kendisi talan ediyor evi, cok hareketli ve yaramaz. Mesela birsekilde cekmeceye ulasiyor ve kasiklari alip döke döke oturma odasina getirip orda hertarafa dagitabiliyor
Kolda uyutmakta söyle oldu, aslinda hanfendi yerinde uyuyordu ama bu aralar öglen uykusunu birakma cabalarinda. Uyumayinca aksama kadar cok huysuz oluyor ve bende tek uyusunda kolumda uyusun diye saclarini oksaya oksaya uyutuyorum
Huy yani anlayacaginiz cocuklar yokkende ayniydim, esim kriz gecirirdi bir haftalik camasirlar yatak odasinin yerlerinden toplanmazdi. Yani bir nebze düzeldim okadar kötü degilim artik ama halen söyle düzenli disiplinli bir kadin olamadim ya
Yemek konusunda doğranmış soğana kdar bi sürü buzluk ürünü var ya kendim bi kerede dolma köfte gibi ürünler hazırlayıp koyuyorum alışverişten sora ya da dondurulmuş ürünlerden yardımını alıyorum evlendiğimden beri mesela soğan soyup doğramadım tavaya atıveriyorum üzerine de domates sebze falan hop yemek hazır oluveriyoMerhaba kizlar,
Kişisel bakımını kendin yapmaya çalışınca çok uzun süryo yakındaki bi kuaföre git hem yürüyüş olur kızına da sana da hemde hızlı hallolurMerhaba kizlar,