Olmuyor yapamiyorum yetismiyor

Merhaba kizlar,

Artik isyan bayragini cekmis bulunuyorum. Kendimi okadar yetersiz ve beceriksiz hissediyorumki... kac senelik evliyim iki cocuk annesiyim ama bir türlü bir ev düzeni bir aile hayati organizasyonunu basaramadim. Anlik durumu anlatiiym: bir legen domates soydum konserve yapilacak yarida kaldi cünkü kücük kizim kolumda uyudu ve onu kolumdan indirirsem uyanip huysuzlanacak. Evi afedersiniz mütemadiyen bok götürüyor. Yani temizlenecek. Büyük kizim okuldan gelecek ödevdi dersdi genelde bir bagirtiyla geciyor cünkü ben kostur kostur ev isini yetistirmeye calisirken o benden yardim isteyecek ardindan oyun isteyecek. Esim isten eve gelecek ona yemek. Baskalarinin kocasi evlenince kilo alir benimki boyuna zayiflar cünkü düzenli söyle güzel ev yemekleri herzaman yapamiyorum. Saat kac oldu halen ne pisirecem bilmiyorum. Kendime biraz zaman ayiriyim öz bakim yapiyim diyorum diger isler temelli kaliyor. Yani genelde bende bakimsiz dolaniyorum ortalikta. Ve her günüm böyle... ya ben nasil organize olacam niye olmuyor yetisemiyorum resmen. Varmi tavsiyeleriniz?

Çocuktan önce böyle miydiniz???

evet seni cok iyi anliyorum.benim de iki kizim var ucbucuk ve bir bucuk yas.kucuk olan cok gec yatiyor ucu buluyor bende o uyyana kadar gece isimi yaparim.bulasigi aksam dan yikarim banyo yu gece temizler silerim.yemek isini bir haftalik kafam da ayarlarim ona gore malzemeleri esime aldiriim.
sabah once kucuk prensesimi doyururum sonra kizimla kahvalti yapar evi toplamadab once yemegi yaparim.onlar mutfakta oynar tabi butun kepce suzgec veririm ellerine.sonra evimi toplar supururum tozu falan alirim.biraz disarida oynarlar bahcemiz var ve kucuk askim uykusu gelir uyur bende bir kahve falan icerim esim gelir yemek falan oyle gider..bizim ananemiz ust katta oldugu icin buyuk kizim oraya kacar cogu zaman cok faydasi oluyorbize cok sukur annem var.
planli olursan yetistirirsin ama baba da cocuklarla ilgilensin mutalaka.herseye yetismeye calisma yavas yavas yap ama benim onceligim cocuklar ve aksam yemegi..
Tavsiyleriniz icin tesekkür ederim. Benim esimden baska kimsem yok maalesef

Merhaba kizlar,

Artik isyan bayragini cekmis bulunuyorum. Kendimi okadar yetersiz ve beceriksiz hissediyorumki... kac senelik evliyim iki cocuk annesiyim ama bir türlü bir ev düzeni bir aile hayati organizasyonunu basaramadim. Anlik durumu anlatiiym: bir legen domates soydum konserve yapilacak yarida kaldi cünkü kücük kizim kolumda uyudu ve onu kolumdan indirirsem uyanip huysuzlanacak. Evi afedersiniz mütemadiyen bok götürüyor. Yani temizlenecek. Büyük kizim okuldan gelecek ödevdi dersdi genelde bir bagirtiyla geciyor cünkü ben kostur kostur ev isini yetistirmeye calisirken o benden yardim isteyecek ardindan oyun isteyecek. Esim isten eve gelecek ona yemek. Baskalarinin kocasi evlenince kilo alir benimki boyuna zayiflar cünkü düzenli söyle güzel ev yemekleri herzaman yapamiyorum. Saat kac oldu halen ne pisirecem bilmiyorum. Kendime biraz zaman ayiriyim öz bakim yapiyim diyorum diger isler temelli kaliyor. Yani genelde bende bakimsiz dolaniyorum ortalikta. Ve her günüm böyle... ya ben nasil organize olacam niye olmuyor yetisemiyorum resmen. Varmi tavsiyeleriniz?
Ev hanimiysan
Hayir sabah altida kalkiyorum ama yinede okula giden kizima düzgün bir kahvalti hazirlayamiyorum sadece acele acele ekmek arasi. Ben anlamiyorumki uyusuklukdami var acaba
Akşamdan çocuğa güzel bir kahvaltı tabağı hazırlayıp strecleyebilirsiniz ben oğlum ve eşim için yapıyorum sabah büyük kolaylık oluyor.

Eliniz mi ağır
Çocuklar mi yaramaz
Eşiniz hiç mi yardim etmez

Bütçeniz ne durumda
Yardım alsanız ara sıra temizliğe

Çocuklar uyuyunca yapsanız
Ya da çocuklara babaları bakarken

Her şey aynı an içinde planlandığı gibi olmuyor; olduramazsınız önce bi bunu kavrayın ve rahatlayın; kendinizi gerdikçe daha çok yetişemeyeceksiniz çünkü enerjinizin bir kısmını içinize içinize emikleyeceksiniz. :)

Önem sıranızı iyi belirleyin/işinizi kolaylaştıracak yolları keşfedin ve bırakın geri kalanı bir süre yetişivermesin.

Büyük kızınızdan başlayın derim ben.
Ona bi çalışma-soru sorma sistemi oluşturun.
Ayrı bir "Sorularım" defteri olsun ve çalışması sırasında takıldıklarını aklındayken buraya biriktirsin.
Siz bu soruları, birlikte soru-cevap-araştırı saati içinde alın. Bu sistemi oturtabilir, saatleri de netleştirirseniz hem evladınız için daha verimli olur/baştan savılmış gibi hissetmez yöntem öğrenir, hem de siz sürekli işinizin ortasında bölünmek durumunda kalmazsınız.
Büyük kızınız için ödev-soru/cevap biriktirme sistemi.

İkinci kısım olarak küçük kızınızın uyku/uyuma yeri rutini. Siz "Hadi uyku zamanı" dediğinizde, kendisinin yatağına gideceği bir dönemi ufak ufak hazırlamaya çalışın. Çocuğunuzun huylarına göre taviz vermemeye çalışın. Ne kadar erken başlarsanız, o kadar rahat edersiniz.

Yemek kısmı için en kestirme yemekleri yapın gerekirse; her şeyi usulüne göre yapmayıverin; bizim evde 2-3 senedir karnıyarık pişirmedim mesela ben. Kıymasını kavurup çat çat patlıcanı soğanı atıverdim içine, pişince hepsi yemek işte. İnce işlere girmeyin; çiğden de olur yemek bilirsiniz, her şeyi tencerenin içine doldurup ocağa bırakacağınız yemekler acil durum yemekleriniz olsun. "Güzel ev yemeği" dediğiniz şey lezzete bakar. Baharatları basın tamam işte, mmm pörfekto :)
Mutfak aletlerini de kullanmaktan çekinmeyin-gerekeni edinin.
İnanın ben ne bulursam robota atıyorum; soğanları bile yeri geliyor doğramıyorum cart robot tamam. Bana ne suyu çıkarsa çıkıversin, yemek olsun-lezzeti geçiversin o an yeter.

Temizliği de günlere bölün, eşinizle de paylaşın. Ve eşinize de gerekiyorsa kendi alanını temiz tutması konusunda uyarınızı yapın; öyle tek kişiyle dönmez. Çocuklarınızı da mümkün olduğunca kendi pisliğini temizler yetiştirmeye çalışırsanız, hem siz, hem kendileri, hem çevresinde olacak insanlar açısından en doğru adımı atmış olursunuz. Büyük kızınıza odasının sorumluluğunu verin artık, madem okullu çocuk; geciktirmeyin. Ufak ufak kıyafetlerini, odasını düzenli tutmayı bilsin, kıymet versin.

Özetle, herkesin yerine koşmayın, koşması gerekenleri koşturun.

Merhaba kizlar,

Benim çocuğum yok ama yine de yazacağım. Sabah maksimum 9’da kalktığım için düzenli olarak evi süpürür siler toz alırım. Bulaşık zaten bırakmam. Bu arada kahvem makinede demleniyor olur. Eşim bazen gececi bazen değil. Her durumda erken kalkıyorum. Çamaşırları da sabahtan makineye atarım. Kalkmamdan itibaren iki saat içinde bazen kahvaltı bile yapmadan her şeyi bitirmiş oluyorum ama eline telefon alırsan işlerin hepsi kalır o yüzden öğlenden önce telefona bakmamak lazım. Tüm işler iki saatte bittiği için sadece yemek kalıyor onu da akşamüstü hallediyorum. Çocuksuz şekilde yemek ve temizlik en çok 4 saatte yapılıyor demek bu. Çocuklu bir anne için de iki katı saat sürse 8 saat. Sabah 8’de uyanırsan 4 gibi tüm işlerin biteceğini düşünüyorum. Çocuğa da düzenli olmayı öğretirsen o da ekstra iş çıkarmaz. Mesela herkes kirli çamaşırını kirli sepetine atmayı bilecek gibi kurallar çok iş kolaylaştırır. Çocuğun ev ödevleriyle ilgilenmek zorundaysan o iş de akşam yemeğinden sonraya kalsın. Ki bence zaten çocuğun ilgilenmeniz gereken düzenli bir ev ödevi işi olması saçma. Ben çocukken babam haftada en çok iki üç kez mat. Problemini anlatırdı o kadar. Çocuğun ev ödevini ailelerin yapması yeni moda oldu zaten.. bu arada eşimin yanına her gün iki çeşit yemek de koyuyorum o da var. Yani sahip olduğum sorumluluk pek yeni gelin sorumluluğu değil :KK70:bakımı makyajı da sabah yüzümü yıkarken yaparım ki sonradan uğraşmayayım. Bu tempoda her gün 100 sayfa kitap da okuyabiliyorum üstelik. Bir çocuk eksik ama onun için de 4 saat fazladan yazdım yukarıda :)

Son düzenleme:
Iki yasinda kizim yürütece felan gerek yok yani zaten kendisi talan ediyor evi, cok hareketli ve yaramaz. Mesela birsekilde cekmeceye ulasiyor ve kasiklari alip döke döke oturma odasina getirip orda hertarafa dagitabiliyor
Kolda uyutmakta söyle oldu, aslinda hanfendi yerinde uyuyordu ama bu aralar öglen uykusunu birakma cabalarinda. Uyumayinca aksama kadar cok huysuz oluyor ve bende tek uyusunda kolumda uyusun diye saclarini oksaya oksaya uyutuyorum

İki yaş dediniz, benim de iki yaşında oğlum var.
Size birkaç yönden yardımcı olmaya çalışayım bildiğimce;

Bizim sıpa baya baya zor bir çocuk, yaka silktirir yani. Vaktinde şöyle bi "İllallaahh" anımda anlatmışım hatta, bakabilirsiniz (Daha küçüktü bu manyaklıkları yaşarken):
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/benden-3-4-tane-klonlasalar-ne-guzel-olur.1035691/

Öncelikle çekmece kilitleri ile başlayın, her çekmeceyi istediği gibi açamasın ve "Burayı anne kullanıyor" açıklaması ile ona oynayabileceği kendi çekmecelerini verin "Burayı sen kullanabilirsin" diyerek. Kendi boyuna uygun-ağır olmayan iki çekmecesi olsun, içine de oyuncak tenceresini tavasını doldursun. Ekstradan toplamak zorunda kalacağınız çekmeceler olmayınca oradan şahane vakit artar.

Ben ne zaman ki evimi full oğluma göre yeniden düzenledim, ondan sonra topla-dök,indir-çıkar, aman kafası gözü çıktı mı filan gerginliğim bitti. Bırakın saçıversin oturma odasına, saçtığı gibi toplamayı da öğnecekler.
Ora bura lekelendi aman leke işlemesin silivereyim filan... Örttüm ya, koltuk halı ne varsa örtüverdim lastikli kılıflarla üstünü. Moku çıkana kadar yolu var, sonra makineye atıver yıka kurut ser tamam.

Buralardan çok güzel zaman kazanırsınız.

Bizim çocuk huy olarak "Evi anlar eve göre yaşamaya alışırım, burada kırılacak bir şey varsa dokunmamam gerekiyordur çünkü her şey oyuncak değildir" kısmından terbiye edilemeyeceği için (Denedik olmadı), biz de "Çocuğa göre evi düzenler ona kendi güvenli alanı içinde bizi taklit edebileceği olanağı verir, oyuncakları-yetişkinlere ait olanları bu alan içinden daralta daralta anlatırız" kısmından gittik ve oldu-oluyor. Yani öbür türlü olmuyorsa bir de böyle deneyin bakalım olacak mı sizin bıcırıkta da.

Aynı durumdayım evim dört dörtlük düzenli olmadı misafir gelmesi disijda haberli olunca misafir derleyip toparlayıp ağırlıyorum hopp iki gün sonra yine aynı :))) herkes nasıl derli toplu ://

O
Huy yani anlayacaginiz cocuklar yokkende ayniydim, esim kriz gecirirdi bir haftalik camasirlar yatak odasinin yerlerinden toplanmazdi. Yani bir nebze düzeldim okadar kötü degilim artik ama halen söyle düzenli disiplinli bir kadin olamadim ya

Ee yani
Senin huyun bu gercekten
1 hafta yatak odasinin yerinde camasir ivir zivir toplamamak nasil bir ruh halidir.?
Tembellik otesi birsey bu.

Iyi kocan dayanmis sana.

Ama tembellik paspallik da oyle kolay kolay duzelmez
Allah yardimcin olsun
Senin de kocanin da...

Merhaba kizlar,

Yemek konusunda doğranmış soğana kdar bi sürü buzluk ürünü var ya kendim bi kerede dolma köfte gibi ürünler hazırlayıp koyuyorum alışverişten sora ya da dondurulmuş ürünlerden yardımını alıyorum evlendiğimden beri mesela soğan soyup doğramadım tavaya atıveriyorum üzerine de domates sebze falan hop yemek hazır oluveriyo

Her gün bir is için liste yaptim ona duyunca evim hic batmiyir iki çocukluğum bn de
Pzrtsi dip bas yaoiyorm salı mutfak dolapları crsm camlar oylenoyle ayirdim isleri daha az yoruluyorm ve tertemiz olduğu için vaktimi de almıyor çok (:

Merhaba kizlar,

Kişisel bakımını kendin yapmaya çalışınca çok uzun süryo yakındaki bi kuaföre git hem yürüyüş olur kızına da sana da hemde hızlı hallolur
Temizlik konusunda ya her gün temizliğe gerek yok temizlik ıslak mendilleri mükemmel hızır gibi yetişiyo anlık temizliklere bende hiç alışkın değilim temizliğe ev işine ama gerçekten çok işe yarıyo evimi temiz tutmamı sağlıyo çocuğuna uyku eğitimi verme zamanın geldi mi kaç yaşında bilmiyorum ama zorlu bi süreçte olsa o eğitimi versen bi kere rahat edersin büyük kızın içinde ödevler konusunda haklı arkadaşlar ödev dediğin onun ödevi senin değil ve sürekli ödevlerine dahil olman sorumluluk bilinciyle yetişmesini engeller sana güvenir çünkü henüz benimki daha doğmadı bile konuşması benim için kolaydır biliyorum ;) salata malzemelerini mesela aldığın gün yıkayıp kilitli poşetlere yerleştirirsen her gün her bir yeşillikten bi kaç yaprak alsan bi haftalık salatan hazır oluyo hepsini bırak zamanlama sıkıntım oluyo tembelim demişsin ya git bi d vitamini hemogram falan baktır d vit eksikliği kansızlık gibi şeyler insanın enerjisini sömürüyo sürekli yorgunluk oluyo eminim bir iki takviye seni kendine getiricektir

bende bu tarz bi konu açmıştım.
Çözümü kadın tutarak buldum.
En azından ruhumu ferahlattım.
Bi kereliğe mahsus bir yardımcı kadın alın.
İşe döndüğünüzde daha rahat edersiniz en azından maddi özgürlüğünüz olacağı için haftalık yarım günden biriyle anlaşırsınız.
Ben hırs yaptım artık. çünkü çocuklar annelerini örnek alacak.evinizde dekor değişikliği yapın fazlalıkları atın ben şimdi her şeyi atıcam bomboş ev istiyorum resmen.

Yemek işi için düdüklü tavsiye ederim.
kavurmadan her şeyi çiğden koy sana yemek oluyor.
Patates fasulye patlıcan kabak soğan domates max 15 dakikada türlü mesela et atarsan süre biraz daha uzar.
Koy mercimeği soğanı patatesi havucu çiğden sonra blender al sana mis çorba.
Yani düdüklüde çoğu ana yemeği kısa sürede yapabilirisiniz.

elinizin altında güvendiğiniz kasaptan aldığınız kavrulmuş kıyma olsun buzdolabında iki hafta gider
Onları parça parça yemeklere katarsınız.

Atalet eksikliği: bir şeyi yapmak isteyip yapamama durumu. Bunu çözeceğinize inanıyorum.

Back
X