Olmuyor yapamiyorum yetismiyor

yapacağın işi analiz et.(yapacakalarını kafanda toparla,ve uygulamaya koy)
eşinle iletişime geç(iş paylaşımı yapın)
uygulamaya koy.
ve sentezle olmazsa başka planla bi daha dene.

Bende bu yetistiremeyenlere üstüne bide miskinlik yapıyorum işlerim yetişmiyor diyenlere anlam veremiyorum..
benim arası 14 ay olan iki bebeğim var küçük 1 yaşında daha emekleyemiyor bile bazen o kucakta is yapmak zoeunda kaliyorum benden daha zor olamaz işiniz kimseden yardım almıyorum pazara dahil kendim gidiyorum bi uyku düzenleri yok ama ev haftada mutlaka süpurulup silinir camlar adetimden adetime yemekler hep öğlen hem aksami olmak üzere üstelik kahvaltı da da sıcak birsey mutlaka pisirilerek hazır ederim. Eşim bırak yardımı masada yemek yediği tabağı kaldırmaz hemen toplayamaz deyip ekmeği poşet koymaz.. tembellik yapıp tüm gün çocukların oyuncak döküntüsü içinde yattigimda oluyor ama ne ev yemeksiz kalıyor ne kirli sepeti dolu.. yetmiyor bi de kV de kaldığımız günler onun ev işlerini yapıyorum... ben superguclu değilim ama kafamda kendimce plan yapıp uygularim uygulamadikca ağırlık biner tembelliğe iter beni bu yüzden pratik olmak işi kolaylaştırıyor...
Dahası sizin gibi hiç kolunda kendiliğinden uyuyan çocuklarım olmadı hep sallamayla uyuyorlar büyük tuvalete alıştı kendi uyumaya alısamıyor. . Planlayarak hepsinin altından kalkarsiniz bence okula giden kızınızi okula goturuyorsaniz küçükse gitsin yorulmuş olur uyur zaten sonrası sizin işlerinize kalır önce küçüğü rahatlatip unutun ki işlerle başbaşa kalın sonra küçük uyaninca büyüğe teslim edin yemek tamam olunca karinlarini doyursunlar ödevlere yonelin küçük bi kagit kalemle bile oyalanacak yaşta galiba..
Bi de böyle çok içinden cikamadiginzi zamanlar gece mesaisi yapıp uykudan odun verin ki gündüz yapamadığınız işler boğmasın (Oz bakim olur yemek olur hangisi kolay geliyorsa gece) sizi yemek hep onceliginiz olsun yemek olunca gerisi çok dert olmuyor..
Allah kolaylik versin

Son düzenleme:
Bu aralar ben de aynı isyandayım diye mi bu tür konuları çok sık görüyor okuyorum acaba :/

Merhaba kizlar,

Artik isyan bayragini cekmis bulunuyorum. Kendimi okadar yetersiz ve beceriksiz hissediyorumki... kac senelik evliyim iki cocuk annesiyim ama bir türlü bir ev düzeni bir aile hayati organizasyonunu basaramadim. Anlik durumu anlatiiym: bir legen domates soydum konserve yapilacak yarida kaldi cünkü kücük kizim kolumda uyudu ve onu kolumdan indirirsem uyanip huysuzlanacak. Evi afedersiniz mütemadiyen bok götürüyor. Yani temizlenecek. Büyük kizim okuldan gelecek ödevdi dersdi genelde bir bagirtiyla geciyor cünkü ben kostur kostur ev isini yetistirmeye calisirken o benden yardim isteyecek ardindan oyun isteyecek. Esim isten eve gelecek ona yemek. Baskalarinin kocasi evlenince kilo alir benimki boyuna zayiflar cünkü düzenli söyle güzel ev yemekleri herzaman yapamiyorum. Saat kac oldu halen ne pisirecem bilmiyorum. Kendime biraz zaman ayiriyim öz bakim yapiyim diyorum diger isler temelli kaliyor. Yani genelde bende bakimsiz dolaniyorum ortalikta. Ve her günüm böyle... ya ben nasil organize olacam niye olmuyor yetisemiyorum resmen. Varmi tavsiyeleriniz?

Aynı şekildeyim ben de. Yapan nasıl yapıyor bilmiyorum ben de beceremiyorum iki çocukla bu işi

Arkadaşlar planlı ve düzenli olursanız her iş yetişir. Yıllardır Ctesi yarım gün de dahil olmak üzere haftanın 6 günü mesaili çalışıyorum.
Üstelik 18 yaşındaki huysuz oğluma da çoğu zaman ayrı menü ayarlıyorum.
İki küçük çocuğunuz olduğu için önceliğiniz yemek ve çocuklarla ilgilenmek olmalı.
Biz eşimle yıllar içinde şöyle bir düzen kurduk belki size de faydası dokunur.

Her Ctesi akşam yemeğinden sonra buzdolabımı toparlar silerim. Genelde bozulan atılan yiyecek olmaz bizde, dikkat ederiz.
Haftalık ne pişireceksek planlar ona göre alışveriş listesi yaparım.
Her Pazar kahvaltıdan sonra; önce pazara sonra markete gider haftalık alışverişimizi yaparız.
Ben pazar alışverişini eşim marketten alınanları yerleştirir.
Pazar günleri bazen dışarda bazen de çay menüsü gibi aperatif şeyler yeriz. Çay menüsünde çeşidi bol tutarım ki ertesi iki güne de kalsın.
O gün akşam marul,maydanoz vb yeşillikleri yıkar kuruturum. Mor lahana aldıysam kıyar, sirke ve tuz eklerim. Hepsini ayrı saklama kaplarına yerleştiririm. Hafta içi salata yapmak 5 dklık iş.
Kıymamı soğanla kavurur porsiyonlayıp buzluğa atarım.
Hafta içine 2 çeşit sebze yemeği pişirir 1 çeşit de bakliyat haşlarım. Bakliyatı sabahtan ıslatmış olurum.Bu şekilde hafta içi çorba,pilav,makarna takviyesi ile yemek işi hallolur.
Sağlık ve hijyen kaygısıyla biz bildiğimiz iki -üç yer dışında pek dışarda yemeyiz.

Ev işinde de prensibim işleri biriktirme, dağıtma, hemen topla,döküleni hemen sil, kaliteli elektrik süpürgesi kullan, yatmadan her iki wc ve lavaboyu dezenfekte et, her akşam yemeğinden somra ocağı sil ,mutfak zemini süpür,sil.
Bir de bana her hafta yarım gün yardımcı geliyor.

Merhaba kizlar,

Artik isyan bayragini cekmis bulunuyorum. Kendimi okadar yetersiz ve beceriksiz hissediyorumki... kac senelik evliyim iki cocuk annesiyim ama bir türlü bir ev düzeni bir aile hayati organizasyonunu basaramadim. Anlik durumu anlatiiym: bir legen domates soydum konserve yapilacak yarida kaldi cünkü kücük kizim kolumda uyudu ve onu kolumdan indirirsem uyanip huysuzlanacak. Evi afedersiniz mütemadiyen bok götürüyor. Yani temizlenecek. Büyük kizim okuldan gelecek ödevdi dersdi genelde bir bagirtiyla geciyor cünkü ben kostur kostur ev isini yetistirmeye calisirken o benden yardim isteyecek ardindan oyun isteyecek. Esim isten eve gelecek ona yemek. Baskalarinin kocasi evlenince kilo alir benimki boyuna zayiflar cünkü düzenli söyle güzel ev yemekleri herzaman yapamiyorum. Saat kac oldu halen ne pisirecem bilmiyorum. Kendime biraz zaman ayiriyim öz bakim yapiyim diyorum diger isler temelli kaliyor. Yani genelde bende bakimsiz dolaniyorum ortalikta. Ve her günüm böyle... ya ben nasil organize olacam niye olmuyor yetisemiyorum resmen. Varmi tavsiyeleriniz?
Evin diğer üyeleri evi kirletip dağıtıyorlarsa yapacak bir şey yok sen yaptıkça arkadan bozulur, böyle kısır döngüye girer. Eğer öyleyse Önce çocuklarınıza düzenli olmayı öğretin, bunun için geç kalmış sayılmazsınız.esinizeyse maalesef ki yapacak bir şey yok,bu yaştan sonra.onu da öyle idare edeceksiniz

Iste yarim saat kolumda uyuduktan sonra uyandi. Simdi tüm gün pesimde aglayan bir bebekle is güc halletmeye calisacam. Benim sorunum sirf cocukda degil, bende de tembellik var yani. Zamaninda yapmiyorum sonra isin icinden cikamiyorum. Söyle güzel bir düzen oturtsam problem cözülecek ama nerden baslasam bilmiyorum. Mesela hergün ne pisirsem derdi cekmektense haftalik yemek listesi hazirlayim diyorum ama o liste bi türlü hazirlanmiyor

kendini tanır her insan. mesela sabah kaç gibi uyanıyorsunuz , uykudan feragat edip bebeğin uyurken işini yapabilirsin. ben çözümü orda buldum. biri 5 biri 2 yaşında evladım var. hergun evimde yemek pişer ben çok seviyorum iş yapmayı yemek yapmayı. evimde illa kek börek tatlı bulunur. zaman bereketli oluyor erken uyanınca. 8 de uyanıyorum kahvaltı yapıp öocukalrı Parka behçeye indiriyorum zaten uykuları gelir bebeklerin . eve dünüce uyutup kalan zamanı kendime ayırıyorum .

Suan 22 gunluk bı bebegım var birde ortaokula baslayan bı oglum ebek sureklı emmek istiyor mememde onu uyuttukca hemen ev isine gırısıyorum. Sabah uyurken yemegi mı hazırlıyorum aksama kalmasın diye suan bende zorlanıyorum ve cok da uykusuzum ama evinde temizlenmesi sart hergun süpirüyorum evi tuvalet banyo hep temizdir hergun yıkanması sart. Aksamdan bulasıgıda makineye atarım bulasıkta kalmaz tezgahta kirli camasırım varsa da doldururum makineye hemen bekletmeden asarım. Sizde isleri bırakmayın kaldık a kalıyor. Kucuk kız gunduz uykusuna yatınca hemen kalkın isinizi yapın. İnanin bazen kucukten dolayı yemek bile yiyemiyorum. Uyanıyor o anda bırakmak zorunda kalıyorum yemegi mide. Ama bana destek olan bı esım yok siz yine sanslısınız

Neden evin tüm yükünü üstlenmeye çalışıyorsun? Eşinden yardım al. Mesela akşam yemeği yapmaya fırsatın olmadı, geldiğinde yemeği beraber yapın. Ya da kızın ödevlerini akşam geldiğinde o yaptırsın.

Konu sahibi evin bütün yükünü üstlenmemiş ki.kocası evin geçimini sağlıyor o da evin düzenini sağlıyacak.evde net bir iş bölümü var hali hazırda.konu sahibine tavsiyem, bir işi bitirmeden diğer işe başlamayın.yani çocuğu uyutmadan menemene başlamayın.sabah kahvaltıdan sonra yemeği yapın sonra ev işine girişin.

Iste yarim saat kolumda uyuduktan sonra uyandi. Simdi tüm gün pesimde aglayan bir bebekle is güc halletmeye calisacam. Benim sorunum sirf cocukda degil, bende de tembellik var yani. Zamaninda yapmiyorum sonra isin icinden cikamiyorum. Söyle güzel bir düzen oturtsam problem cözülecek ama nerden baslasam bilmiyorum. Mesela hergün ne pisirsem derdi cekmektense haftalik yemek listesi hazirlayim diyorum ama o liste bi türlü hazirlanmiyor
Bence liste yapmaktansa nefis yemek tarifleri adlı uygulama var telefonunuza yukleyin hergun menü var oraya bakıp yapabilirsiniz fikir olur ben çoğu zaman ordan bakıyorum

Konu sahibi evin bütün yükünü üstlenmemiş ki.kocası evin geçimini sağlıyor o da evin düzenini sağlıyacak.evde net bir iş bölümü var hali hazırda.konu sahibine tavsiyem, bir işi bitirmeden diğer işe başlamayın.yani çocuğu uyutmadan menemene başlamayın.sabah kahvaltıdan sonra yemeği yapın sonra ev işine girişin.
Bu konuda size katılıyorum, bir kaç üye daha eşin eve gelince yemeğe vs yardım etsin yazmış.
Adam zaten vardiyalı çalışıyormuş.
Çalışmayı tercih etmeyen veya çeşitli sebeplerle çalışamayan kadın evin sorumluluğunu doğal olarak almış durumdadır zaten.
Hastalık, misafir ağırlama, boya-badana sonrası büyük temizlik, kriz anları gibi özel durumların dışında adam niye işten gelip ev işi yapsın?
Bu mantığı ben de anlayamıyorum.
Kadın haklarını savunalım tamam da erkeğin hakkı hukuku nolacak?

Kizlar biraz önce resmen kriz gecirdim artik „yeterrr“ diye bagriyorum sadece ya. Sabah basladigim konserveleri daha biraz önce kavanozlara doldurabildim. Kücük kizim bütün gün etegimi cekip agladi, büyügüde babasina sikayetlenmis benimle oynamiyorsunuz ilgilenmiyorsunuz diye. Yetemiyorum ben cocuklarada evede ya. Ben hic ev kadini olacak insan degilmisim. Is yerinde resmen parliyorum ama suncacik ev isi el kadar cocuklarla bas edemiyorum. Yani günün özeti yapmam gereken 10 isin ikisini yapabildim bugün

Ablacim, bekarim, cocuksuzum evim benim de b.k goturuyor hicbir is yetismiyor, hatta su anda ocagim vicik vicik yag ama benim yapmaya halim yok. Bana oranla sen bir wonderwoman falansin dertlenme yani zamani kimse yetistiremiyor:hamarat:

Kizlar biraz önce resmen kriz gecirdim artik „yeterrr“ diye bagriyorum sadece ya. Sabah basladigim konserveleri daha biraz önce kavanozlara doldurabildim. Kücük kizim bütün gün etegimi cekip agladi, büyügüde babasina sikayetlenmis benimle oynamiyorsunuz ilgilenmiyorsunuz diye. Yetemiyorum ben cocuklarada evede ya. Ben hic ev kadini olacak insan degilmisim. Is yerinde resmen parliyorum ama suncacik ev isi el kadar cocuklarla bas edemiyorum. Yani günün özeti yapmam gereken 10 isin ikisini yapabildim bugün
Kızıp kırılmayın ama konserve yapmak zorunda mısınız?
Evim çok kirli, akşama yemeğim yok diyorsunuz konserve işine niye giriştiniz?
Çocuklar büyüyene kadar extra çaba isteyen,yorucu işlere hiç girmeseniz?
Oğlum 3 yaşına girene kadar çalışmaya ara verdim, günlük ev işleri ve yemek dışında bir şeye ne zaman ne de enerji ayırdım.
Oğlumu gezdirdim, parka,tiyatroya götürdüm,
bol bol kitap okuyup oyun oynadım.
Reçelmiş konserveymiş boşverdim...

Biraz kendini rahat bırak. Herşeye de yetişmeyiver ne olacak? Evi bk götürsün ne olacak? Kocamda ekmek arası sandiwiç yesin ne olacak? Hayatı zorlaştırma kendin için.

Eve sadece para getirmek ve diğer tüm işleri kadının yapması; tüm işleri kadının üstlendiği anlamına gelir.

Ev işlerinde birşeyler yapıyormuş gerçi, yapması gerektiği gibi..

1. 3 günlük yemek yap... pazar ve carsamba günleri... birde buzluğa poğaça, börek, kek atarsan yemek derdin fazla kalmaz ve ayni zamanda ekonomik olur.
2. Rutin oluştur... mutfak ve banyo hergün temizlenir. Oturma odasi, giriş hergün süpürülür. Diger odaları haftada bir yapsan yeter.
3. Evini iyice gözden geçir- fazlalik ne varsa elden cikart
4. Tembelliğin neden kaynaklandığına odaklan... eksiz vitamin? Kilo sorunu? Artık neyse bu sorunu çözmeye çalış

Merhaba kizlar,

Ayni zamanda Calisiyor musunuz

Sabah kahvaltıdan sonra hemen akşam yemeğini pişirin mutfakta iş bırakmayın. Maddi durumunuz iyiyse haftada bir en azından yarım gün dip köşe yardımcı alın. Geri kalan günlerde normal süpürün. Maddi durumunuz yardımcıya el vermiyor ise temizliği eşiniz evdeyken hafta sonları yapın

Ben akıl verebilecek bir tip değilim çünkü benim de yetişmiyor ama siz şanslısınız çalışmıyorsunuz.ben sabah kalkıyorum iş güç ,oglum öğlen oluyor hemen öğlen okula gidiyorum dinlenmeden etmeden ,anasınıfı ogretmeniyim gerçekten yorucu iş.isimi de hakkıyla yapmak isteyen biriyim hiç oturmuyorum kafa desen kalmıyor.eve gelince de ayakta duramıyorum.aksam da iş güçle geçiyor yine de.oglum çok zor çocuk baya uğraştırıyor.kizimin ödevlerine derslerine hiç bakamadık zaten.esim de yapıyor birşeyler ama yetişecek gibi olmuyor.tatil günleri baya rahat geliyor bana.aslinda çalışmayan bayan olunca bir şekilde yetişir gibi geliyor bana

Back
X