• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ölüm acısıyla nasıl başediyorsunuz?

Genç yaşta abimi ve kardeşimi kaybettim. 2 yıl oldu. Onlar artık yok. Bu gerçeği sindirmek o kadar zor ki. Hayat çok garip geliyor. İnsan hayal bile kuramıyor. Her şeyin değişiyor. Annem, babam, evimiz o kadar değişti ki. Abimin bir bakışını görebilmek, eskisi gibi gülüşlerini, sesini duyabilmek için canımı verirdim. Ama ben abime yakışan bir kardeş olamadım.

Genç yaşta abimi ve kardeşimi kaybettim. 2 yıl oldu. Onlar artık yok. Bu gerçeği sindirmek o kadar zor ki. Hayat çok garip geliyor. İnsan hayal bile kuramıyor. Her şeyin değişiyor. Annem, babam, evimiz o kadar değişti ki. Abimin bir bakışını görebilmek, eskisi gibi gülüşlerini, sesini duyabilmek için canımı verirdim. Ama ben abime yakışan bir kardeş olamadım.
Allah senin ve anne babanin sabrini arttirsin insan 1 yakininin acisina dayanamazken ikisini birden kaybetmek cok zor cenette kavusursunuz insallah

Neden abine layik olmadigini dusunuyorsun ki birde kaybetme nedeni hastalik falanmiydi

Başınız sağolsun, Rabbim kardeşlerinizle cennetinde kavuşmayı nasip etsin. Bu dileğim tüm yakınlarını kaybedenler için.
Dede, kuzen, arkadaşta kaybettim ama hiç biri kardeş kadar acıtmadı. Hatta abimden sonra hiç bir ölüme ağlamadım heralde bir tür bağışıklık kazandım diyorum.

16 ay önce babamı kaybettim hayattaki en sevdiğin kişiydi bambaşkaydı aramızdaki dialog..hem arkadaşım hem babamdi..1 buçuk sene hastaydı ayağını kestiler ayağını öyle görmeye dayanamam derken yokluğuna dayaniyorum..panik atak depresyon anksiyete agarofobi çıktı babamın hastalık sürecinde.evden çıkamadım sonra yavaş yavaş toparladim yaşamak zorundayız gülüyoruz da eğleniyoruz da..rabbim dağlara vermiş ölümü dayanamamış insana vermiş iki gün ağlamış sonra gülmüş..

ölüm ölüm en çok korktuğum şey..
hayatımda hiç ölü görmemiştim..
bi sabah haber geldi eşimin abisi Vefaat etti diye. . apar topar gittik eşim perişan dı. . aniden öldü herkes şoktaydi...
ilk kez ölü gördüm .. elim ayağım tutmuyordu kV. .KP in feryatlari bayilmalari.. allahım anlatılmaz bu acı. .
bi an kendimi düşündüm o tabutta gidecek yüzüm yok allahın huzuruna benim o tabutta yatmaya yüzüm yok dedim içimden. ben napıcam namazım yok başım açık yüzüm yok benim ben ne hesap vericem diye düşündüm...
sonra günlerce haftalarca uyuyamadim ya ölürsem diye. .. gece kalkıp eşime bakıyordum nefes alıyor mu diye. ..
inanirmisiniz cenazeyi defnettik geldik bi kaç gün geçti herkes kendi telaşı na devam etti. . onun olan saati telefonu ceketi başkası kullanıyordu çok tuhafima gitti bi an insanlardan insanlıktan nefret ettim.. Bu kadar basit ti işte. . giden gitti yerini doldurdu kalanlar yalan dünya çabası na dünya telaşı na devam etti. . böyle gelmiş böyle gidecek. . zamanla unutuluyor geçiyor en büyük acı ya bile alisiyor insanlar...

Ölüm güzel şey,budur perde ardından haber...
Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber?... (Necip Fazıl)

Velhasıl ölen olmak değil kalan olmak çok zor. Şimdi ölenlerimize sorsak; geri gelir misiniz desek..gelmek istemeyecekleri kadar güzel bir alemde olsalar gerek. Bir gün kavuşacağız nasılsa.

Babamı kaybettim ben de. Yoğun bir günün sabahında annemin omzunda ölmüş kalmış. Annem uyandırmak isterken. Cenazesine yerişemedim, inanmak daha bi zor geldi görmeyince. Öldüğünü duydum sonra eniştemler ölmedi dediler hemen inandım:( insan inanmak istemiyor, bir de görmemişsen. Çok zor bi yük. Akşama kadar inşaatta çalışıp, sonra bizimle yakar top oynaması geliyor aklıma, içim ısınıyor düşündükçe:KK200:

Babamı kaybettim ben de. Yoğun bir günün sabahında annemin omzunda ölmüş kalmış. Annem uyandırmak isterken. Cenazesine yerişemedim, inanmak daha bi zor geldi görmeyince. Öldüğünü duydum sonra eniştemler ölmedi dediler hemen inandım:KK43: insan inanmak istemiyor, bir de görmemişsen. Çok zor bi yük. Akşama kadar inşaatta çalışıp, sonra bizimle yakar top oynaması geliyor aklıma, içim ısınıyor düşündükçe:KK200:
Yıkadım, kefenledim, buz gibi ellerini, morarmış ayaklarını öptüm, toprağa koyuluşunu gördüm ama hala inanamıyorum. 3 ay oldu. Yüreğimdeki ağırlık hiç kalkmayacakmış gibi.

Yıkadım, kefenledim, buz gibi ellerini, morarmış ayaklarını öptüm, toprağa koyuluşunu gördüm ama hala inanamıyorum. 3 ay oldu. Yüreğimdeki ağırlık hiç kalkmayacakmış gibi.
Kimdi:KK43: daha çok erken ama

Allah rahmet etsin. Ben dün sabah annemi rüyamda ölmüş gördüm o kadar gerçek ti ki uyandığımda kalbim sökülecekti yerinden:KK43: gerçek olduğunu düşünmek bile istemiyorum :KK61: Allah sabır versin
Bir daha asla anne diyememekten korktuğum için ondan sıkça bahsediyorum.

1 sene önce 25 yaşındaki kuzenimi kaybettik.Kavgayı ayırmaya çalışırken bıçaklandı.Annesi yaşayan bir ölü,babasına felç geldi bi tarafı tutmuyor.3 ay önce de çok yakın arkadaşımı toprağa koydum 28 yaşında. Bi gece evinde bayılıyor sabah buluyorlar 6 ay komada kalıyor,beyin kanaması.Her defasında nasıl dayanacam diyorum,dayanıyorum..Aklıma gelmedikleri bir gün yok ama o klişe laf işte "hayat devam ediyor". Her günümüz için,saniyemiz anımız için şükretmek lazım,tek öğrendiğim bu..

1 sene önce 25 yaşındaki kuzenimi kaybettik.Kavgayı ayırmaya çalışırken bıçaklandı.Annesi yaşayan bir ölü,babasına felç geldi bi tarafı tutmuyor.3 ay önce de çok yakın arkadaşımı toprağa koydum 28 yaşında. Bi gece evinde bayılıyor sabah buluyorlar 6 ay komada kalıyor,beyin kanaması.Her defasında nasıl dayanacam diyorum,dayanıyorum..Aklıma gelmedikleri bir gün yok ama o klişe laf işte "hayat devam ediyor". Her günümüz için,saniyemiz anımız için şükretmek lazım,tek öğrendiğim bu..
Bizim orada bir laf vardır. İnsanın acıyan yeri başka, acıkan yeri başka... Yani hayat devam ediyor dediğin gibi. Yeni yeni acıları peşine takarak hem de

Bizim orada bir laf vardır. İnsanın acıyan yeri başka, acıkan yeri başka... Yani hayat devam ediyor dediğin gibi. Yeni yeni acıları peşine takarak hem de

Yine de diyorum olan ölene oluyor.Benim acıyan yerlerim bir süre sonra kabuk tutuyor belki ama 30yasına gelmeden dünyaya gözünü yumanların yanında kaybettiklerimin lafını edebilir miyim ? Vefat eden arkadaşım komadayken bir gün haber geldi kalbi durmuş zor çalıştırmışlar. O gün mide krampından acillik oldum. Allahım dedim ihtimali bile böyleyse gerçeğinde ne yapacam ? Ne yaptım, hiç. Ağladım ağladım ağladım ama acillik olmadım,alıştım. Allah beterlerinden saklasın,evlat acısını yaşayan anne babaları görünce çocuk sahibi olmaktan korktum, sanırım en acısı bu. Allah bu acıyı çekenlerin yardımcısı olsun..

Allah senin ve anne babanin sabrini arttirsin insan 1 yakininin acisina dayanamazken ikisini birden kaybetmek cok zor cenette kavusursunuz insallah

Neden abine layik olmadigini dusunuyorsun ki birde kaybetme nedeni hastalik falanmiydi

İnşallah sağolun hastalık değil kaza oldu.

Back
X