Ölüm her şeyi affettirir mi?

Affettirmez

esiniz cok hakli benim babam ikinci evliligini yapti esi oldu biz ortada yetim .gibi kaldik sonuc o kadina niye kizayaim allah afvetsin sorun hic bir zamn itek tatafli degil abinizede arayin sucu. sonuc olrak annemde oldu o kadinda babama cok kizginim konusmuyorm hani olursede kizar miyim zamn icimdeki ates soner

Canımı yakıp beni üzen kimseye ne hakkimi helal ederim nede üzülüp affederim. Beni kirarken benimde bi insan ve kalbim olduğunu düşünmeli. Allaha bırakırım önce sonra da gerçekten ne kadar uzdugune bakarim ve ona göre davranirim

Kötülüğünü gördüğüm insanın ölümüne sevinmedim ama üzülmedim de yani bende hissettirdiği duygu ‘hissizlik’ oldu
Açılan yarayı ölüm kapatmıyor çünkü en büyük gerçek ölüm zaten ve hepimize var
Gerçek hayatta benden özür dilemeyen insanı sırf öldüğü için affetmem ‘Allahım artık hesabını sen gör’ derim

Ölüpte arkasindan hicbirsey hissetmedigim insanlar oldu.
Ama affedemeyecegim olmadi.
Yasanmisliklarla alakali bence.

Aileninizin hic kabahatinin olmadigini düsünmüyorum.
Cocuklarini bile göndermemisse birsey mutlaka
Yasanmis olmali.
Abin nerdeyse 20 sene evli kalmis.
Imkani yok mutlaka bilmedigin birseyler vardir

Bitane mikropta bizde var ,şuan düşündüm o yada ailesinden biri ölse zil takip oynamam ama uzulecegimide sanmiyorum . Vicdan yapacak bir durum.yok

Rahmetli kadar abinizde bu durumdan meshul, abinizede ayni kizginligi hissediyor musunuz?

Affetmem umrum bile olmaz babaannem öldüğünde yaşım 17 18 di şuan 32 yaşımdayım arkasından 1 defa bile Fatiha okumadım annemin evliliğinin ilk gününden öldüğü güne kadar çok ama çok çektirdi bizlere babam ondan önce vefat etmişti cenazenin ertesi günü bizlere öküz öldü ortaklı bitti diyen biriydi kendisi
öyle birine hiç üzülmemde affetmemde

Bende ölüm affettirmezde unutturmazda hicbir seyi.nefret dolu oldugum biri öldugunde bana haber verdiler mektup birakmis hhakini helal etsin yazmis dediler.takdiri ilahi herkes ölecek dedim gectim
Vicdansiz miyim hayir degilim.kinci miyim belki.
Ama sadece öldü diye birisi yaptiklarinida unutamam

Ohh ne güzel, kötülük yap dur nasılsa hepimiz ölümlüyüz, nasılsa affedileceğiz hemi?

Herkes bir gün öleceğini aklından çıkarmayıp hayattayken ona göre davranmalı.

Ölünce melek gibi bir insan olmayacağız. Hayatta yaptıklarımızla hatırlanacağız.

Bu endişeyi taşımayan insan öldüğünde neden affedeyim? Kötülük yapmayı BİLİNÇLİ olarak seçen biri, kötü kalpli biri yaşasa da kötüdür, ölünce kötüdür bana göre.

Ölmesi affedilmesi için yeterli bir sebep değil bana göre.

Benim sahsima bir sey yapip yapmamis olmasi onemli. Annem aglamistir,abimesiyle bozusmustur,ben o kadar inandirici bulamiyorum bu tarz seyleri. Annem aglamasaymis,her seye aglamasinlar veya abim saf miymis 3.sahislar yuzunden neden esiyle arasini bozmus bozmayaymis der gecerim. Cunku hic kimseyle bir baskasi yuzunden aramiz bozmam ben,kimsenin lafiyla sozuyle aglamam. Ancak o kisiyle yuz yuze gelip sorun yasarsam buna gore davranirim.

Tanimadigim insanlar öldügünde bile mekani cennet olsun diyebiliyorum o yuzden sorun yok benim icin. Bu kisiye bagli bir durum,aksini dusunen de vicdansizdir diyemeyiz.

bence olum zamaninda degil her an affetmeli. hayat nefret kizgunlik kirginlik tasiyamayacak kadar zor. zaten bir suru yuk var omzumuzda ne diye bir de affetmemenin yukunu tasiyalim?

Evet mesela annem aglamasaymis olayi cok dogru
Bir tanıdığımın gelini ile arası bozuldu ama oglu gidip geliyordu yanına. Agliyormus efendim üzülüyormuş oglunu dolduruyorlar diyemi nedir ama oglu gorusuyordu gidip geliyordu annesine ona dediler ki sen ne agliyorsun ya onlar keyfinde kârı koca geziyorlar internete koyuyorlar foto vs

Çok üzüldüm ben. neyseki çocuklar büyükmüş.kadın çok gençmiş daha .Allah taksiratını affetsin,rahmet eylesin.

Çok kinci biriyimdir normalde birinin bi hatasını görsem senelerce konuşmayan tıplerdenın ta kı o kişi benmle konusup hatasını anlayana kadar .Ama ölüm konusunda cok duygusala bağlarım hatta haklı bile olsam kesın bnde haksızlık etmişimdir dıe vicdan yaparım .Bnmde anlattığın gıbı bı yengem var ama ölürse allah korusun butun yaptıklarını unutur allah affetsin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…