ölüm korkusu

Neler hissettigini o kadar iyi anliyorum ki, heralde benden iyi kimse anlayamaz diye düsündüm.Cünkü bende care aradim hep ve cok arastirdim ,yardim bekledim,basina gelmeyenler anlayamaz bunu diye düsünüyorum. Su an cogu kisi panik atak diyor buna ama ilacla falan olacak gibi degil.Ben sana bana olanlari yazayim . Bundan tam 12 yil önce bir akrabimiz ,yasi sebebiyle vefat etmisti.Ölümü cok üzecek kadar bir samimiyetim yoktu, sonra ben annemle cenaze evine gittigimde ilk kez ölü görmüstüm o aksam.Korkmadim ama arka arkaya vefat haberleri geldi o ara hep.Sonra ister psikolojik deyin ister baska sey, birden korkmaya basladim.Öyle anlar oluyordu ki sanki birazdan bisey gelecek ve canimi alacak .Neler yapmadik ki saysam roman olur.Genelde gece olunca daha kötü oluyordu ,asla yalniz uyuyamazdim.Ama yanimda biri olsada o his gecmiyordu, her an ölebilirdim. öyle kötü bisey ki,kimse care olamiyordu, hep ayni laf psikolojiktir.Ama neyin psikolojisi bu ,gayet saglikliydim.Doktorlar birsey yok diyorlardi,hayatimda da olumsuz ,yolunda gitmeyen birsey yoktu.Hani tetikleyecek birsey de yoktu.Gece yatarken dua oku derdi herkes,okuyorum ama yine korkuyorum derdim.Dualar tasirdim üstümde, psikolog,psikiyatris hatta nörolog bile bisey bulamadi .
Bir defa korkarsan genelde ölü gördügünde olurmus ya da vefat haberlerinde,sonra seni korkuturlarmis.Bu herkeste ayni etkiyi yapmayabilir.Tek vurgulamak istedigim gercekten basina gelmeyen birinin anlayabilecegi bisey degil bu.Caresizlik o kadar kötü ki, herkes seni gecistiriyor,yok stres yok bilmem ne.Gece olunca derdim hep, ne güzel herkes korkmadan rahat rahat uyuyor.Hani biri sorsa tam olarak neden korkuyorsun, bilemiyorsun ,birazdan ölebilirsin ,ama bir gün ölecegiz cevabi yetmiyor.Hani kötü birsey olacagi ya da heyecanlandiginda karninda tuhaf bi his olur ya ,slklntl gibi ,kimi kelebekler ucuyor karnimda der,iste öyle bi his ve sonra korku.Yillar icinde bu kimi zaman artti kimi zaman azaldi,mesela 6 ay cok az korkuyordum ,sonra yine oluyordu.Son iki yildir olmuyor hic korkmuyorum,düzenli olarak namaz kiliyorum,10 yil sonra namazla gecti.
Bu demek degil ki doktora gitme ,sende herseyi dene ,belki kendiliginden gecer ,ama gecmezse bu yazdiklarimi hatirla.

Birde bu korkan kisiler yüzdeye vurulursa eger ,öldükten sonra basina gelecekleri detayli bilen kisilerde daha slk rastlaniyor.Demem o ki , hesap vermek, ölüm acisi,meleklerin görüntüsü sureti,kabir hayati,bunlari arastiran okuyan kisilerde ,daha slk oluyor.Sende zamanla ,kendin arastirsan bu konuyu farkedeceksin.En kisa sürede gecer insaallah,normal yasantina dönersin.Cok isterim faydam dokunsun.

Valla canim ayni durumdayiz ben de aynisini yasiyorum basim agrisa midem agrisa hemn aklima gelir bazen kafayi yiyrcek gibi oluyorum tedavide oldum sonuc yok caresi yok sanirim bunun

panik atak olanlarda oluyor. benimde yegenim sadece olum korkusuyla destek aldi panik atak oldugu ortaya cikti cok sukur su an iyi, siz zaten destek aliyormussunuz bence psikolog destegine asil ihtiyaciniz var

bende ilkokuldaki ogretmen sifatini haketmeyen insan musveddesiyle basladi.cocuk psikolojisinden anlamayan kadinin ahret hayatini korku filmi gibi anlatmasiyla.aynaya bile bakamiyordum aslinda daha cok sonsuzluk kavramini dusununce oluyordu ki hala derin dusunsem ayni kotu seyleri hissedicem,HICBIRYERE VARAMAMAK...bana genelde uyumadan once icsikintisiyla geliyor ve sizin dusundugunuzu dusunuyorum ruhum daraliyor,o an dunyaya sigamiyorum hissi oluyor,derin bir mutsuzluk hissi...dusuncemi baska seylere kanalize etmeye calisiyorum ve siziyorum.fakat o gun cok yorulduysam aklima gelmiyor,yeni cozumum de zararsiz uyku haplari ve mutlu son harika uykuumarim fikir verecek bir psikiyatr yada psikolog cikar cevaplar,gecmis olsun

Bana özelden yazabilir misiniz acaba ben atamıyorum mesaj

Ben her gün olumu düşünüyorum.Sanki her an olcekmişim gibi

Aynen katılıyorum. Bende psikolojik rahatsızlıklarımı ve ölüm korkumu namaz'la atlattım. Tabi ilaç tedavisi var.Psiko terapi de neyin nesi, çok komik asıl terapi dua ve maneviyatta gizli..
Nihal geçen bir arkadaş daha böyle bir konu açtı, incele orada yazdım neler diüşündüğümü.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/oeluem-hissi.774020/page-10#post-38117928

Bu arada günahlardan bahsetmişsin, tabi ki hepimizin günahları var. Ama bunu telafi etmek zor değil ki.
Günahlarından dolayı korkuyorsan, yapman gerekeni yap, için rahat etsin, gerisi Allah'a kalmış.

Bu arada günahlardan bahsetmişsin, tabi ki hepimizin günahları var. Ama bunu telafi etmek zor değil ki.
Günahlarından dolayı korkuyorsan, yapman gerekeni yap, için rahat etsin, gerisi Allah'a kalmış.
Dua ediyorum hep ama o olum hissi hiç gitmiyor içimden

evet ben genç yaşta ölümleri duyunca acayip etkileniyordum ve korkuyordum.ama ne yapabiliriz ki? bende hayatımı doya doya yaşamaya bakıyorum.hep ama hep dua et.herkesle samimi olma,çok çabuk kanma elinden geldiği kadar dikkatli yaşamaya çalış gerisini Yüce Allaha bırak.ölüm korkusu herkeste olur.ama sürekli aklındaysa hayatı zehir edersin kendine.zamanla geçer korkma.

İnşallah

1 haftadır aynı şeyleri bende yaşıyorum ççok kötüyüm heran biri ensmeden yapışacak gibi önceden sadece sevdiklerimi kaybetmekten korkardım hala korkularım var birde üzerine heran ölecekmişim gibi korku eklendi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…