Ölümden sonra hayat

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onlar gerçek dünyada biz yalan dünyadayız..ahirete kadar kabirde bekleyecek bütün ruhlar kimine bir gün gibi gecicek o zman kimine yüzyıllar binyıllar gibi ..o yüzden ölenlere kabri nur olsun, geniş olsun , toprağı bol olsun vs. Hatta bu yeni nesil ışıklar icinde uyusun falan diyolar ...dini konularda cok daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsin ..tabiki inanç meselesi inanıp inanmamak

Bunu ölmeden öğrenemicez. Umarım vardır. Çünkü kimse yok olup gitmek istemez. Bu nedenle insanoğlu öldükten sonra yeni bir yaşam olduğuna inanmak ister. Yüzyıllardan beri böyle bir inanç var. Her dinde vardır demiyorum, Sadece islam kültüründe değil coook eski uygarlıklarda da böyle bir inanç var

Ölümden sonra tabiki hayat var Kuranı Kerim’i okursanız herşeye net açıklığıyla öğrenirsiniz zaten

Cok inaniyorum . Her hafta 4 gun dua okuyorum. Allah Kabul etsin insallah.,kapali biri degilim ama dualarima inaniyorum .

Cok inaniyorum . Her hafta 4 gun dua okuyorum. Allah Kabul etsin insallah.,kapali biri degilim ama dualarima inaniyorum .
Ben de inanıyorum tabi ki..Bu kadar basit olamaz yok olmak.Yok olup curuyeceksek bu telaş niye.Sapiklar katiller ne zaman bedel ödeyecek. Masum ölen katledilen cocuklar kadinlar vb.ne zaman mutlu olacak?bu dunyaya çileye mi geldiler.
Ölüm sonrasi ailemizi goremeyecegimizi anlatan sacma bir yorum yazisi okumustum guya aile de imtihanmis güya cocugumuzu falan orda tanimayacakmisiz ana babamizi bilmicekmisiz hepimiz 19 yasimizda dirilecekmisiz gibi yorumlar bana sacma geliyor.Bunun nasil bir dengesi olacak bilemem ama evladimla anamla babamla bulusmayacaksam niye onlar hayatımda. Sanirim en guzel yorumu kuranı kendimiz okuyup yapabiliriz inandigimiz gibi dusunelim.Oylesiyle karşılaşalım.

Işte arkadaşım imanını sorguluyorsun aman dikkat !!! Imanin şartıni sorguluyorsan imanindan şüphe etmişsin...(ha müslüman değilim diyorsan o baska)
Sorgulamak inkar etmek değildir. Millet ne diyorsa ona inanmak olmaz mesela.Oku araştır diye bir beyin vermis yüce rabbim.Kadir azabı konusu bile tartışılıyor din alimleri kendi iclerinde tartıyor sorguluyor. Kiyamet kopmadan 2bin yil once olen kabir azabi cekerken
Kiyamet kopmadan 2 gun önce ölen 2gun mu azap cekecek bu adalete uymuyor mesela.

Dimi ben de hep bunu dusunuyorum
Ya da kiyamet aninda yaşiyor olanlar, onlarin kabir azabi ne olacak?

Kalbim nasil Kapali olabilir ki ?acikla pls Lutfen
Yanlis anladin..sen başım kapalı degil ama dua ediyorum demissin ya bende dua etmek icin başının kapalı olmasına gerek yok yeterki kalbin kapalı olmasın hep dua olsun dilinde demek istedim

Bence sorgulamaktan korkma. Asalak gibi her söylenene inanmanın, birilerinin pesinden gitmenin bir manası olmaz ki. Sorgulamalı, mantığına oturtmalı, okumalı, araştırmalısın. Okudukların tek kitapla sınırlı kalmamalı. Emin olana kadar, sorularına cevap bulana kadar araştırmanı öneririm. Hiç okumadan, araştırmadan, camide imamın evde anne babanın anlattıkları kadarını bilip hacı hoca geçinen insanlar var. O yüzden kimseyi dinleme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…