Öiümden sonra hayat var mi sizce ? Çok merak ediyorum . Babamın ölümünden sonra çok sorguladım bunları . Babam nerede ? Olumden sonra bir yaşam var mi ? Ruhları yaşıyor mu ? Hıc çıkamadım bu konulardan .rüyalarımaza bize geliyorlar mı
Ben inanmıyorum.
Annem öldü, bence bitip gitti her şey. Bu yüzden ölüm çok üzücü geliyor. Öte dünyada kavuşuruz diye bir tesellim bile yok çünkü.
İşte dünyadaki azot döngüsüne katılıp gideriz. Şansıysam bir ağaç falan beslenir benden kalanlarla.
Beni tanıyan son insan da ölünce hiç yaşamamış gibi olacağım.
O esasa inanmadiğini nerede yazmiş ? İnanmamak ayri yapmamak ayri.Dua ediyorsun ama imanin esaslarindan birine inanmiyorsun bu ne yaman çelişki
Dua ediyorsun ama imanin esaslarindan birine inanmiyorsun bu ne yaman çelişki
senin yuzunden Lutfen konusu kapatilmasin , Alakasi yok. Icimi doktuklerimle .Dua ediyorsun ama imanin esaslarindan birine inanmiyorsun bu ne yaman çelişki
Niye ?Allah rahmet eylesin boyle
buna sadece gülünür
Yaa dini koni konuşmak yasak ama cvp vermek istedim..o konu şöle 2bin yıl önce öldün ve günahsız allahin sevgili kuluysan o zaman sana 1 saat gibi gecicek..kıyametten 2 gün önce öldün ama günahkârsın allh korusun dinden çıkmışsın o 2 gün sana 2bin yıl azap çekmiş gibi olucak ...Sorgulamak inkar etmek değildir. Millet ne diyorsa ona inanmak olmaz mesela.Oku araştır diye bir beyin vermis yüce rabbim.Kadir azabı konusu bile tartışılıyor din alimleri kendi iclerinde tartıyor sorguluyor. Kiyamet kopmadan 2bin yil once olen kabir azabi cekerken
Kiyamet kopmadan 2 gun önce ölen 2gun mu azap cekecek bu adalete uymuyor mesela.
Arkadaşım senin söylediğin kadarıyla sen ölünce yok olup gidicen...bu akıl mantığa aykırıNiye ?
Ben sizin fikirlerinize gülüyor muyum?
Bence hic oyle degil ,hic bana gore biri degilsinisinizBen inanmıyorum.
Annem öldü, bence bitip gitti her şey. Bu yüzden ölüm çok üzücü geliyor. Öte dünyada kavuşuruz diye bir tesellim bile yok çünkü.
İşte dünyadaki azot döngüsüne katılıp gideriz. Şansıysam bir ağaç falan beslenir benden kalanlarla.
Beni tanıyan son insan da ölünce hiç yaşamamış gibi olacağım.
Sorgulamak inkar etmek değildir. Millet ne diyorsa ona inanmak olmaz mesela.Oku araştır diye bir beyin vermis yüce rabbim.Kadir azabı konusu bile tartışılıyor din alimleri kendi iclerinde tartıyor sorguluyor. Kiyamet kopmadan 2bin yil once olen kabir azabi cekerken
Kiyamet kopmadan 2 gun önce ölen 2gun mu azap cekecek bu adalete uymuyor mesela.
Bende genel olarak insanların düşüncesine saygı göstermeyelere gülüyorum..Ama şu an gerçekten babasını kaybettiği için kafası karışmış ve acı içinde olan bir arkadaşımızın açtığı konuya da saygısızlık olmaması için gülemiyorum..Allah rahmet eylesin boyle
buna sadece gülünür
Yani bunlar inanç meselesi tamamen.Bence hic oyle degil ,hic bana gore biri degilsinisiniz
aslında dine çekilmek zorunda değil.ben deistim, olaya evrendeki enerji korunumu ve "hiçbir şey yoktan var edilemez ve var olan hiçbir şey yok edilemez, ancak başka enerji şekillerine dönüşür" ilkelerine dayanarak ölümün sadece form değiştirme biçimi olduğunu düşünüyorum.bence aslında hepimiz sonsuza kadar bu enerji döngüsünde gezip duruyoruz.Ölümden sonra hayat vardır. Buna inanmak Müslümanlığın şartıdır zaten ama ben bu konunun kapatılacağını düşünüyorum. Dinsel boyutu oldugu için karşıt görüşler catisicaktir
Insan oğlu yeni yasiyorsa ve karsisina geliyorsa , ona inaniyor. Ben karsilastigim seyleri gordum . Inandim bu benim inancim benim karsima cikti cunku . Sizin Inanmamaniz beni ilgilendirmitor.Yani bunlar inanç meselesi tamamen.
Neye inanırsanız sizi ne rahatlatıyor ise öyle düşünmek en doğrusu.
İnsanlar yok olmaz yitip gitmek istemezler, bu çok doğal bir istek ve bu içgüdüyle de ürüyoruz. Soyadımızın devamını istememiz, çocuklarımız olmasını istememiz de aslında ölmemek için.
Daha detaylı düşünürsek aslında hiç ölmüyoruz. Nasıl ki binlerce yıllık gen aktarımı sonrasında şu an siz de bütün atalarınızın izlerinizi taşıyorsanız, çocuk sahibi olursanız bunları aktaracaksınız. Aynı şu an rahmetli babanızın sizde yaşadığı gibi.
Ben ölümden sonraki bahsedilen süreçlerin olduğuna inanmıyorum. Olması gerektiğini de düşünmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?