• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olumsuz duygularim

Boskume

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2017
534
351
33
Merhaba arkadaşlar biraz dertleşmeye ihtiyacım var, zira son zamanlarda engel olamadığım ve bunları hissettiğim içinde kendime kızdığım hislerim var. Kaynim yakında evleniyor,daha önceki konularında bahsetmiştim maddi olarak zor durumda olduğumuz halde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama kv ve kp son zamanlarda yaptıkları üzmeye başladı. Nisan yapıldığından beri neredeyse her ay kızı ve ailesini yemeğe alıyorlar,kız geldiğinde ya da onlar gittiğinde hediyeler,çeyrekler havada uçuşuyor. Gerçi bizde elimiz boş gitmiyoruz zaten. Benim sorunuma gelecek olursak bu yapılanları gördükçe kendimi değersiz hissediyorum. Ben başka bir ildenim ve eşimle evlenirken olabildiğince iki tarafı zora sokmamak için uğraştık. Herseyi eşimle birlikte yaptık yani. Mesela geçen yaz ilk kez abim ve yengem bizi ziyarete geldi ama kv yemeğe falan çağırmadı.
Şimdi yeni geline ve ailesine yapılanları görünce sanırım kıskanıyorum ve bu durumdan hoşnut değilim. Yani böyle hissetmek istemiyorum. Elimden geldiğince olayların dışında durmaya çalışıyorum ama eşimin ailesi iç içe olmaya bayılıyor ve eşimde etkileniyor haliyle. Mesela bizimde yemeğe çağırmamiz gerektiğine dair laf çarpıtıyorlar. Halbuki ben onlardan önce eşime davet edelim demiştim. Ama kız gelince birde çeyrek takmaliymisiz. Bunu duyunca bende diğer eltimde davet etmekten vazgeçtik. Vs vs daha bir sürü gereksiz şey işte.
Beni kendime getirin ya :halay:böyle olumsuz hisler duymakta istemiyorum

Adet gibi birsey. Bayramda taktilar,sonra eşimin ablası falan yemeğe aldı oda taktılar,şimdi gine bayram geliyor bu kez bilezik takacaklar. Bende nisanliyken bayram geçti ama çeyrek metrekare görmedim mesela:)

Sonra birde kurban Bayram’ı geliyor...

İki bayram arası yapın düğünü...

İflas edeceksiniz yoksa:KK70:

Adet gibi birsey sanırım. Bayramda taktilar,sonra eşimin ablası falan yemeğe aldı orda taktılar,şimdi yine bayram geliyor bu kez bilezik takacaklar. Bende nisanliyken bayram geçti ama çeyrek meyrek görmedim mesela:)
Ben ilk kez duyuyorum bu adeti. Bana kimse evine gittim diye çeyrek takmadi. O kadar zahmet Edip evinize çağırıyorsunuz zaten. Bir de gucenmeniz normal. Eşit davranmaları gerekiyor. Ben olsam ben de böyle hissederdim.

Yemeğe almanız normalde çeyrek ne alaka anlamadım.. düğüne kadar milyarder olur o gelin her defasında altın verilecekse.
Ayrıcada haklısın.. kv abartmış her ay yemek daveti falan.. merak etme çabuk sıkılırlar birbirilerinden..
Ya bende farklı yerden olunca başta anlamadım ama böyle yapıyorlar. Tabi ben farklı yerden geldim bana hiç bir şey yapılmadı. Olsun diyorum hep içimden yapmak zorunda değillerdi tamam ama her defasında bizdede böyle olur diyip birde bizden beklentiye girdiklerinde sinir oluyorum

maddi yardım yapıyoruz demişsiniz ufak tefek dahi olsa artık yardımı kesin.Sizin paranızla başkasını zengin etmeye ,göz boyamaya, hava atmalarına izin vermeyin.Belki kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diye düşünüyorlardır.Siz de gelinsiniz ne münasebet size yapılmayan şeyi gözünüze sokmak.Ben olsam mesafe koyardım ve direkt söylerdim.

Ben ilk kez duyuyorum bu adeti. Bana kimse evine gittim diye çeyrek takmadi. O kadar zahmet Edip evinize çağırıyorsunuz zaten. Bir de gucenmeniz normal. Eşit davranmaları gerekiyor. Ben olsam ben de böyle hissederdim.
Oh ya normal dimi böyle hissetmem. Ben zaten yemeğe çağıralım diye düşünmüşüm , geldiğinde çeyrek takmaniz lazım demisler diğer eltime,oda vazgeçti davet etmekten bende

maddi yardım yapıyoruz demişsiniz ufak tefek dahi olsa artık yardımı kesin.Sizin paranızla başkasını zengin etmeye ,göz boyamaya, hava atmalarına izin vermeyin.Belki kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diye düşünüyorlardır.Siz de gelinsiniz ne münasebet size yapılmayan şeyi gözünüze sokmak.Ben olsam mesafe koyardım ve direkt söylerdim.
Açıkçası böyle bir şey için onlarla yüz göz olmak istemedim. Beyaz eşyasına falan yardım ediyoruz her ay,birde illaki her yemeğe geldiklerinde ve gittiğimizde alınıyor bir şeyler. Daha düğüne kadarda çok harcama yapariz. Ne bileyim eşim ilk bana danışmadan yardım ederiz demişti konum var zaten. Ben yapılan yardımına değilimde işte dediğiniz gibi göz boyamaya çalışıyorlar sanırım. Ayrıca kızın ailesinden bir beklentileri falan yok. Bakın biz nasıl bir aileyiz diye yapıyorlar sanirim

Adet gibi birsey sanırım. Bayramda taktilar,sonra eşimin ablası falan yemeğe aldı orda taktılar,şimdi yine bayram geliyor bu kez bilezik takacaklar. Bende nisanliyken bayram geçti ama çeyrek meyrek görmedim mesela:)

nerenin adeti o ya :confused: kizim olursa o tarafa vereyim :KK53:

en kucugu mu acaba eltiniz ,genelde en kucukleri ayri bi kiymetli oluyor.

Back
X