- 7 Mart 2015
- 2.244
- 2.857
- 63
Bence insanlar iyice gerizekalı oldu.
Dün hamile olduğumu gören komşum "5 aylık mı? Ne kadar küçük karnın var. Herhalde gelişmemiş bebek,ufak bi şey gibi. Ben 5 aylıkken kocamandı göbeğim,zaten kızım da çok iriydi"
Evet aynen bunları söyledi.
Tam bir beyin fakiri işte. Annem de 8aylık falan hamileyken, ayy bu yaşta bebeği napcaksın aldırcak mısın diyorlardı. Ağzı olan konuşuyor. Buarada ben en büyüğüyüm kardeşlerin. İlk bebeğinde ( bende) annemin hamile olduğunu bile anlamak çok güçmüş. Karnı çok küçükmüş. Bekarlık pantolonlarını giyebiliyormuş vs. Mis gibi de doğurmuş ama anacım beniSiz takmayın yani o çenesi düşükleri :*
Konu sahibine gelince, arkadaşlarınız da sizin üzülmemenizi istiyordur diye düşünüyorum. İyi kötü, doğru yanlış, onların size yorum yapmaları vs sadece iyiliğiniz için bence.
Yuh! Ben de bu yaz başı cafe açtım, yüzüme gelip "inşallah batmazsınız, iş yapmak zor, kira da yüksekmiş heralde kocanız sizi çok seviyor da ondan girdi bu maceraya" dediler. Hayırlı olsun vs değil bakın yüzüme batarsın demeye getiriyor dangalak!
Yaaa bir de beni düşünün. Kilom var karnım hiç çıkmadı ve bebeğimin gelişimi gerçekten o kadar geriden geliyordu ki sonunda erken alıp dışarıda beslenmesine karar verdiler. Millet aa bebeği nereye sakladın dedikçe laçkalaşmış sinirlerim daha da yıpranıyordu. Bazı kadınlara günlük kelime sınırlanması getirilmeli bence.
bende bir kuzen var düşman başına canı sıkıldıkça "senin mesleğinden nefret ediyorum, ayyyyy tikniyorum, öğğğğğ midem bulanıyor" diyor.
sanırsın konsomatristim.
ya laflarını verip oturtacaksınız ya da he he deyip geçeceksiniz ama asla ciddiye almayacaksınız.
çünkü dostluk için söylenmediği çok ama çok açık.
evet paylaşayım diyorum elimde patlıyor hep .Ben sizi anlıyorum, sevindirik olup başkalarıyla paylaşıyorsunuz bende öyleydim ama baktım başıma olumsuzluklar geliyor, paylaşmamaya başladım, nazar veya negatif etki kesinlikle var. Bence deftere yazın söylemek istediklerinizi:)
ne çirkin ya benim arkadaşlar bu kadar basit davranmaz ama şimdi ayrılsam sanki sevinecekmiş gibi halleri var ilginç .Olay bana cok tanidik geldi. Bi arkadasimin iki arkadasi vardi bi de cok yakinlardi. Kiz sonunda zengin yakisikli bi cocuk buldu. Kizlar ay o cok tipsiz parasini ye birak hic yakismiyosunuz oyna onunla gibi seyler soyluyomus kiz da etkilenip cocuga kotu davraniyomus. Bi yere gittiklerinde cocugun cuzdanini karistiriyolarmis o odesin parayi diyolarmis. Sonra anladi kizlarin aslinda onu kiskandigini. Ve iletisimi kesti. Cocukla da evlendi. Allah bozmasin simdi cok mutlu masallah
evet resmen sünger gibi emiyorlar enerjiyi . bende enerji falan kalmadı . tartıştık da zaten ben ilişkimi mahvetmeye başladım .tatsızlık çıkardım şimdi geri adım da atamıyorum gururumdan . beklemedeyim yani kafam patlıcak düşünmekten .Konu sahibi sen de bence insanlarla özelini bu kadar detaylı paylaşma. Hele enerji emicilerle hiç!
Etrafındaki insanların sözüne bakıp kalp te kırma boşver. Nazar değiyor valla.
Ben ne zaman güzel birşey anlatsam akşamına tartışma çıkıyor mesela. o nedenle atrık etrafıma birşey anlatmıyorum.
Bence seni kiskaniyolar. Cunku iyi niyrtle soyleseler. Bak sevgican biz senin dostunuz ama cocugun davranislarina baktigimizda sanki seni uzucekmis gibi dusunuyoruz. Sen yasarken goremiyosun ama biz iyiligin icin dikkatli ol diye uyarmak istedik. Tabi yine sen bilirsin yanlis da olsa dogru da olsa yasayip goruceksin ama bizce o senin icin sogru kisi degil. Derlerdi. Arkadaslar birbirini kirmaya cekinir. Onlar resmen seni cekememis. Sevgili bulsalar yapacaklari ilk is senle gorusmeyi azaltmak belki sohbeti kesmek bile olabilirne çirkin ya benim arkadaşlar bu kadar basit davranmaz ama şimdi ayrılsam sanki sevinecekmiş gibi halleri var ilginç .
kesin öyle yaparlar .birini bulsalar yüzüme bakmazlar bencede .Bence seni kiskaniyolar. Cunku iyi niyrtle soyleseler. Bak sevgican biz senin dostunuz ama cocugun davranislarina baktigimizda sanki seni uzucekmis gibi dusunuyoruz. Sen yasarken goremiyosun ama biz iyiligin icin dikkatli ol diye uyarmak istedik. Tabi yine sen bilirsin yanlis da olsa dogru da olsa yasayip goruceksin ama bizce o senin icin sogru kisi degil. Derlerdi. Arkadaslar birbirini kirmaya cekinir. Onlar resmen seni cekememis. Sevgili bulsalar yapacaklari ilk is senle gorusmeyi azaltmak belki sohbeti kesmek bile olabilir
o kendı kıloluymustur hem kılolu ırı bebek ıyı bısey mı muhtemelen yemıstır sekerlı sekerlı obezyapmıstır cocugu takma onlara senBence insanlar iyice gerizekalı oldu.
Dün hamile olduğumu gören komşum "5 aylık mı? Ne kadar küçük karnın var. Herhalde gelişmemiş bebek,ufak bi şey gibi. Ben 5 aylıkken kocamandı göbeğim,zaten kızım da çok iriydi"
Evet aynen bunları söyledi.
Vallahi kiskaniyolar. Sevdigin sevildigin birini buldun onlar bulamadi ya cekemiyolar. Bak onlara git de ki sevgilim gecen gun tartistik diye evime guller ve ayicik gondermis cok tatli yaa de. Soyliycekleri aynen su olcak simdi cicim ayindasiniz gozunu boyamak icin boyle seyler yapiyo bikac ay sonra boyle olmiycak o cocuk seni uzucek hem iliskinin daha basinda tartismaya baslamissiniz. Ben olsam bunlara kanmaz hemen affetmezdim. Sen bu dedigimi bi de. Ay ne tatli cocuk demeyip bunlari soylerlerlerse bil ki seni deli gibi kiskaniyolar.kesin öyle yaparlar .birini bulsalar yüzüme bakmazlar bencede .
tatlı dille uyarmak başka engelle gitsin demek başka . sonuçta bu adama duygularım var bir yaşanmışlık var engellemek ne ya çocuk muyuz engellicez birbirimizi .öyle birşey yapsaydım asla beni affetmezdi . banada yapılsa bende affetmem .zaten onu hiç tanımıyorlar . daha tanımdan bir sürü yorum yapıldı .
ben ayrıldım dedim zaten istemiyorum yorum yapmasınlar .Vallahi kiskaniyolar. Sevdigin sevildigin birini buldun onlar bulamadi ya cekemiyolar. Bak onlara git de ki sevgilim gecen gun tartistik diye evime guller ve ayicik gondermis cok tatli yaa de. Soyliycekleri aynen su olcak simdi cicim ayindasiniz gozunu boyamak icin boyle seyler yapiyo bikac ay sonra boyle olmiycak o cocuk seni uzucek hem iliskinin daha basinda tartismaya baslamissiniz. Ben olsam bunlara kanmaz hemen affetmezdim. Sen bu dedigimi bi de. Ay ne tatli cocuk demeyip bunlari soylerlerlerse bil ki seni deli gibi kiskaniyolar.
bizim aramızı onlar yapmadı kiİyisi mi hiç yorum yapmamak ilişkiler hakkında.
Vaktinde yakın arkadaşımdan çok hoşlanan hatta çok aşık olduğunu söyleyip bana yardım et diye yalvaran bir arkadaş için kız arkadaşımla birkaç kez konuşma gafletinde bulundum.
Kız da hoşlandığını söyledi fakat bir şekilde olamadılar.
Sonra kabak bana patladı, hoşlandığını söyleyen kız arkadaşım aslında sırf ben istedim diye görüştüğünü söyledi herkese.
Dumur oldum.
O günden beri ne ona ne başkasına asla yorum yapmam, karışmam, anlatırlarsa dinler geçerim.
Siz de ya anlatmayın ilişkinizi ya da yorumlara aldırmayın.
bizim aramızı onlar yapmadı ki
biz birbirimizi kendimiz bulduk .
benim sevgilim onlara bakmaz eminim buna ama tutmam aynı ortamda .Bunun aynısını bana öz be öz kardeşim yapıyor. Ne zaman sevgilim olsa hiç yakışmıyorsunuz hiç beğenmedim yolda giderken sağa baktı dönerken sola baktı gözünün üstünde kaşı var vs vs etkileneceğimi bildiği için her ilişkimde böyle yapıyor özellikle mutlu olduğum anlarda. Öz kardeş kıskanır mı ablasını diyorsun ama kıskanıyormuş demekki. Çünkü sırf ilişkilerde değil ne zaman hangi konu olursa olsun mutlu olsam bana çatıyor tartışma çıkartıyor. Ama kendi ilişkilerine toz kondurmuyor. Bir kez denedim ne tepki verecek diye demediğini bırakmadı. Anlatmıyorum ben de hiçbir şeyimi artık yoksa olan bana olacak. Sen de anlatma sorarlarsa iyiyiz de geçiştir.. Hı bide aynı ortamda bulundurma hepsini.
hepsi olumsuz değil ki bir iki kişi böyle .Valla ben iyi tanıdıgım arkadaşımsa yıllardır hayatımda varsa sözlerini dikkate alırım. Bazen arkadaşlar ve aileler bizim göremediğimiz şeyleri görür. Güvenirim onlara.
Yanılma paylarını da ortaya koyarak değerlendiririm tabi ki, eğer arkadaşlarınız olumsuz konuştugu halde devam edecekseniz dikkatli edin derim
etkileniyorm evet hemde çok . herhangi biri olumsuz birşey desin moralim çöeker benim yapım bu . tanıyıp tanımamam önemli değil o kişiyi . çabuk etkilenen modu düşen bir yapım var . buda benim zayıflığım kabul ediyorum .Onlar da kendileri buldular da kız fazlaca naz yapıyordu oğlan da bu konuda benden yardım istemişti.
Demek istediğim şu eğer etkileniyorsanız bunu açıkça belirtin ki ne siz kırılın ne onlar ne de sevgiliniz.
Söylediklerinizi genellikle olumsuz konuşan ve genelde haklı cıkan arkadaş olarak cevaplandırıyorum.. Gerçekten değer verdiğim arkadaşımın zarar görmesini istemem. Bi insanın bir şeyden ders alması icin yaşamasına gerek yok bence. Yaşamadan da tecrübe edinilecek şeyler var.hepsi olumsuz değil ki bir iki kişi böyle .
ben dikkate almıyorum yanlışsa yanlış ben yaşayacağım .kime ne ki bedelini ben ödeyeceğim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?