- 19 Mayıs 2020
- 47.402
- 212.934
- 598
- Konu Sahibi dytsyenhanm
-
Görmesem belki ben de inanmazdım. 10 yıl önceki bana söyleseler güler geçerdim. Çocuğunu çekemeyen anneler var. Olmaz olsalardı keşke, ama var.Anne ve teyzeniz ise durum biraz farklı. Bu bir çekememezlik olamaz tabi ki. Onlar daha çok kendileri de eşlerinden çok çektiği için seni korumak amaçlı ,senin de kendileri gibi üzüleceğin düşüncesiyle ,içlerinde duydukları aşırı kaygıyı bu şekilde dışa vuruyorlar. Ama yanlış yapıyorlar tabi ki. Bir de seni kendilerinin uzantısı olarak görüyor olabilirler. Bu şekilde konuşmamaları konusunda uyarabilme şansın varsa uyar bence. Bu tarz davranmaları farkında olmadan seni ve ilişkini etkileyebilir. Bilmeden cehalletten yapıyorlar bunu belli ki. Ama sen uyar. Onlar da istemezler senin yuvan yıkılsın. Ama işte bu konuşmalar bazen bilincimizi etkileyebilir.
Konfor alanımdan çıkıp bambaşka bir yere bambaşka bir kültüre gelmek zor bir karar ve süreçti ama bakınca iyi ki diyorum rabbim utandırmasın bundan sonrası içindeKatip eski konusunda ben de dedim esin de içinde potansiyel varsa senin ailenden yüz bulur diye ama annesinin de o çarkin yurutuculerinden biri olduğu daha kabullenemiyor. Anne reflexi herhalde zamanla kabullenir. Ama takdir ettim kendi kulturunden bir adamla evlenmemis.
Önceki konusunda da vardı. Anne o kadar ataerkil ki 18 yaşında erkek kardeş 5 yaş gibi davranıyor. Anne de oğluna kizacagina konu sahibinin de hoş görmesini bekliyor. Konu sahibi nasıl annene karşı susmayı ogrendiysen onu ciddiye almamayı, özelini anlatmamayi ve mesafeli gorusmeyi öğreneceksin. İşte muhtemelen bu işlerin senin evliliğine zarar verdiğini gördüğün zaman olur. Senin durumunda genellikle baban tipi adamlar bulunur, anne gibi davranılır. Sen demek ki değişime açık birisin.Yüz bulmasa da bi rahatlık gelir adama, eski özeni göstermez, laf dinlemekten imtina eder, kim azcık da olsa gevşemez ki bu durumda?
İçinde bulunduğum topluma hiç bir zaman ait olamadım benimseyemedim belki bu getirdi değişim süreciniÖnceki konusunda da vardı. Anne o kadar ataerkil ki 18 yaşında erkek kardeş 5 yaş gibi davranıyor. Anne de oğluna kizacagina konu sahibinin de hoş görmesini bekliyor. Konu sahibi nasıl annene karşı susmayı ogrendiysen onu ciddiye almamayı, özelini anlatmamayi ve mesafeli gorusmeyi öğreneceksin. İşte muhtemelen bu işlerin senin evliliğine zarar verdiğini gördüğün zaman olur. Senin durumunda genellikle baban tipi adamlar bulunur, anne gibi davranılır. Sen demek ki değişime açık birisin.
İşte tamamen çık ordan demek istiyorum. Sen adım atmışsın evet de hala bir yanın oraya tutunuyor. Eeee güvenlik arzusu.İçinde bulunduğum topluma hiç bir zaman ait olamadım benimseyemedim belki bu getirdi değişim sürecini
Degisim her iki taraf icinde gecerli, zaten degismeyen insan tuhaftır yani. Değişim dedigimiz sey illaha kötü bir sey olmak zorunda da değildir yani, çokta şeetmeyin. Birde özelinizi mutlu anılarınızı kimseye anlatmayin bence ya. Ben bi kere mutlu bir ânımı anlatmistim da o günün akşamı kavga etmiştik eşimcanlaDümdüz konuya dalıyorum hanımlar :) nedir bu insanlarda ki olumsuzluk merakı yaklaşık bir senelik evliyim 8 yıldır da birlikteyiz eşimle aramızda ki enerji çok şükür hiç değişmedi hep aynı kaldı çok güzel anlaşırız çokta kaliteli zaman geçiririz. Ama etrafımda ki kadınlarda sürekli şu söyleme raslıyorum ; şu olsun değişir , biraz zaman geçsin değişir , bir kaç sene olsun değişir böyle kalmaz . Benimki de ilk zamanlar böyleydi sonra nasıl değişti gördüm seninkide değişecek , şimdi böyle olduğuna bakma ilerde sadece anne kuzusu olacak , şimdi iyi olduğuna bakma ilerde kötü olacak vb.) şu cümleleri duyunca kaçarak uzaklaşmak istiyorum artık ortamdan bu adamı iki gündür tanımıyorum ki ben neticede değişecek olsa değişmez miydi ilişki denen şeyde zaman aşımı filan mı var ya da 10 sene dolunca ilişki kendini filan mı resetliyor nedir bu olay ? Tecrübeli bebişler yardımcı olursa çok sevinirim nedir bu mevzunun Aslı astarı bu söylenenlerin gerçeklik payı varmıdır acaba ?
Ben negatiflik kusan insanlara acikca fesat ve kiskanc olduklarinicin boyle konuştuklarıni soyluyorum ,bozulup susuyorlar.Dümdüz konuya dalıyorum hanımlar :) nedir bu insanlarda ki olumsuzluk merakı yaklaşık bir senelik evliyim 8 yıldır da birlikteyiz eşimle aramızda ki enerji çok şükür hiç değişmedi hep aynı kaldı çok güzel anlaşırız çokta kaliteli zaman geçiririz. Ama etrafımda ki kadınlarda sürekli şu söyleme raslıyorum ; şu olsun değişir , biraz zaman geçsin değişir , bir kaç sene olsun değişir böyle kalmaz . Benimki de ilk zamanlar böyleydi sonra nasıl değişti gördüm seninkide değişecek , şimdi böyle olduğuna bakma ilerde sadece anne kuzusu olacak , şimdi iyi olduğuna bakma ilerde kötü olacak vb.) şu cümleleri duyunca kaçarak uzaklaşmak istiyorum artık ortamdan bu adamı iki gündür tanımıyorum ki ben neticede değişecek olsa değişmez miydi ilişki denen şeyde zaman aşımı filan mı var ya da 10 sene dolunca ilişki kendini filan mı resetliyor nedir bu olay ? Tecrübeli bebişler yardımcı olursa çok sevinirim nedir bu mevzunun Aslı astarı bu söylenenlerin gerçeklik payı varmıdır acaba ?
Bebişin miyiz gerçekten?Tecrübeli bebişler yardımcı olursa çok sevinirim
Valla değişiyor lar tecrübe ile sabit. Eşimi çok severim herkes te şanslı olduğumu söyler eşten yana. Ama her ramazan boşanmadan dönüyoruz :) hatta daha sabah bu ramazanda seni parçalamadan bitti şükür dedim. Ama herkese anlatmayın. Ben nazara da çok inanırım deneyimlediğimde oldu. Anlattığım övdüğüm günün akşamı birbirimize girdik kaç kez şimdi kimseye anlatmıyorum. Story paylaşmıyorum kimsenin bilmesine gerek yokDümdüz konuya dalıyorum hanımlar :) nedir bu insanlarda ki olumsuzluk merakı yaklaşık bir senelik evliyim 8 yıldır da birlikteyiz eşimle aramızda ki enerji çok şükür hiç değişmedi hep aynı kaldı çok güzel anlaşırız çokta kaliteli zaman geçiririz. Ama etrafımda ki kadınlarda sürekli şu söyleme raslıyorum ; şu olsun değişir , biraz zaman geçsin değişir , bir kaç sene olsun değişir böyle kalmaz . Benimki de ilk zamanlar böyleydi sonra nasıl değişti gördüm seninkide değişecek , şimdi böyle olduğuna bakma ilerde sadece anne kuzusu olacak , şimdi iyi olduğuna bakma ilerde kötü olacak vb.) şu cümleleri duyunca kaçarak uzaklaşmak istiyorum artık ortamdan bu adamı iki gündür tanımıyorum ki ben neticede değişecek olsa değişmez miydi ilişki denen şeyde zaman aşımı filan mı var ya da 10 sene dolunca ilişki kendini filan mı resetliyor nedir bu olay ? Tecrübeli bebişler yardımcı olursa çok sevinirim nedir bu mevzunun Aslı astarı bu söylenenlerin gerçeklik payı varmıdır acaba ?
Bu benim ilişkim ve evliliğimde de hep karşıma çıktı.Dümdüz konuya dalıyorum hanımlar :) nedir bu insanlarda ki olumsuzluk merakı yaklaşık bir senelik evliyim 8 yıldır da birlikteyiz eşimle aramızda ki enerji çok şükür hiç değişmedi hep aynı kaldı çok güzel anlaşırız çokta kaliteli zaman geçiririz. Ama etrafımda ki kadınlarda sürekli şu söyleme raslıyorum ; şu olsun değişir , biraz zaman geçsin değişir , bir kaç sene olsun değişir böyle kalmaz . Benimki de ilk zamanlar böyleydi sonra nasıl değişti gördüm seninkide değişecek , şimdi böyle olduğuna bakma ilerde sadece anne kuzusu olacak , şimdi iyi olduğuna bakma ilerde kötü olacak vb.) şu cümleleri duyunca kaçarak uzaklaşmak istiyorum artık ortamdan bu adamı iki gündür tanımıyorum ki ben neticede değişecek olsa değişmez miydi ilişki denen şeyde zaman aşımı filan mı var ya da 10 sene dolunca ilişki kendini filan mı resetliyor nedir bu olay ? Tecrübeli bebişler yardımcı olursa çok sevinirim nedir bu mevzunun Aslı astarı bu söylenenlerin gerçeklik payı varmıdır acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?