ölümün eşiğindeyim

Nickinizden sizinle aynı milletten olduğumuz anlaşılıyor fakat şu yorumunuzdanda benim *midem bulandı*!!!
Konu sahibinin meselesinden bahsetmiyorum. İnsanları ayıplamamak, hürriyet, kendi kararı vb temalı bir yorum yazarken burada kuzeniyle evli onlarca kadını nasıl kırdığınızı ve ayıpladığınızı görmeyişinizden bahsediyorum.
"kuzen ile evlenmek! midemi bulandırdı."
Bu nasıl bir cümle?!
Bu forumda ve bu dünyada kuzeniyle evli sayısız insan var ve sizin bu insanların "kişisel ve hür iradeleriyle" verdikleri karar hakkında midem bulandı demeye hakkınız yok.
Sizin adetleriniz (ki aynı zamanda benim de adetlerim, bende çerkesim) kuzen vs ile evliliği ayıp sayabilir. Fakat dinen bu tür bir evlilik yasaklanmadığı halde kültür ve adetler tarafından yasaklanıyorsa o adetler ve kültürde ***bu konuda*** bir sorun var demektir.
Ki bunları Çerkes olmakla gurur ve onur duyan bir insan olarak yazıyorum.
Çerkeslik zarafettir. Ve zarif bir insan bir şey söylerken başkasını kırar incitirmiyim acaba diye düşünmelidir.

Yalanla burası turkiye kimse boyle bir durumu algılayacak kadar aydın ve ileri zihniyetli degil malesef para icin iftira atiyor de . Kkmseye kendimi kanitlayamam bu yastan sonra de ona inananlar benim hayatimda yok de bitsin...git dava ac kazan teyzenin bile algısı degisir oglu kaybedince insanlar ne konuda kazandigindan ziyade kazandıgınla ilgilenirler... babana da agzına geleni say oyle bisey yok sadece opmustu beni o cocuk onu biliyor de . Ama sen bana guvenmedin de .babalar tasiyamaz cok katiyiz biz bu konularda ici rahatlasin babanin.. ya da akışına bırak gitsin..

ne teyze oğluyla ne de babanızla muhatap olun
olayların üzerine giderseniz iyice çıkılmaz hal alabilir
akrabalarınızdan biri sizinle irtibata geçerse o zaman gerekeni söylersiniz

Ne kadar da rahat yorumlamissiniz. Üzgünüm ama herşey sizin zannettiğiniz kadar basit olmuyor. Babana ağzına geleni say demişsiniz, ne güzel yol gostermissiniz. (!)... O bir baba. Hayalkırıklığı yaşıyor, üzülüyor şu an ve inanın yaşadığı hiç kolay birşey değil, ama siz işleri çok daha kötü hale sokacak, o babayı kızından daha çok uzaklaştıracak önerilerde bulunuyorsunuz. Ve şunu da eklemek isterim ki "aydın ve ileri zihniyetli" bu şekilde olunmuyor.

Evlendiğinde affeder baban seni birde torunu olsun sen o zaman gör ben teyzeye yazıklar olsun diyorum bir insanın hatası kusuru günahı neyse ne üstünü kapatacaktı millete anlatmaya hakki yoktu ama o anlatmasa oğlu anlatırdı ya böyle insanlar gerçekten olmaz olsun canim sikma canını ölümlük birşey yok olan olmuş Allah hayırlı insanlar cikarsin karşına bundan sonra

Aman birak gitsin o çingene sürüsünü. Annenle konusmak yeter sana. Baban da lüzumsuzun tekiymis. Annene söyle bosan gel kocandan birlikte yasayalim de :) bu yastan sonra rahat eder kadıncağız.

Sizin Adiğe degil, wuneut oldugunuzu dusunuyorum. Kuzeni ile evliligi normal goren biri ortadogu kulturune ait olabilir.

Xabze de kuzen ile evlilik yasak diye sorun var oyle mi ?

Hakkim var. Kuzen evliligi midemi bulandirdi.

Akil sagligi yerinde olan bireyler ensest iliskileri savunmazlar.

işin gücün var ailenden uzaktasın ve ölüm döşegindesin

şaka gibisin allah aşkına ,

Wuneut, Adıgağe insanliktir. Bu bir atasözüdür ayni zamanda. Insan olmak da norm olmus sacmaliklara karsi gelmekten geciyor !

Senin annen baban kuzen, sana ya da birilerine ayip olmasin diye susacak degiliz. Kompleks olmadan terketmek lazim .

Kendi wuneut kulturunu, bize aitmis gibi gosterme. Sülale adi ve damganiz yok ise saldirma .

Senin gibiler yuzunden sakat dogumlar, bebek ölümleri, anomaliler meydana geliyor.

Baska bir kiza / erkege acilacak cesaretin ozguvenin yok da mi kardesin olan kuzenin ile ayni yataga giriyorsun ? Nasil bir ahlak anlayisidir bu

Ne demek Xabze degismeli ?

Bunu sanal ortamda degil, lutfen en yakin dernege gidip yuzumuze soylemenizi istiyorum.

Bu senin hayatın kusura bakma ailende olsa bi yere kadar karışabilir
Görüşmesinler boşver
Sen hayatına bak
Bir zar için evladını silen babadan hayır gelmez sana
Tutturmuşlar namus namus bir sürü genç kızın hayatını kararttılar bu ülkede ya
İşin gücün var kendine hayat kur
Bu dünyada kimseye ihtiyacın yok senin
Hepsini hayatından çıkar

Ne duyar kasmısın ya
Bencede kuzenle evlilik mide bulandırıcı kusura bakmasın kimse
Ya başka adam mı yok dünyada?
Kuzenlerimi kardeşim olarak gördüğüm için de onlarla evlilik fikri bana da mide bulandırıcı gelir
Millet kendini geliştiriyor sınırları yıkıyor bizde hala kızlar amcasının oğluyla evlendiriliyor aman yabancıya gitmesin bilmem ne
Biraz kendinizi geliştirin

Şimdi anlamayanlar için translate edelim, *wuneut* derken şair burada bana *köle* diyor :)
Beni vurmaya çalıştığı yere, bana hitap şekline bakar mısınız?
"wuneut, adigağe insanlıktır"
Çeviri: "köle, çerkeslik insanlıktır"
İnsanlığa bakın lütfen. İnsanlığı anlattığı bir cümleye köle diye hitap ederek başlıyor.
Madem soy sop bu kadar önemli buna istinaden çok şükür kendisinin hayal dahi edemeyeceği soyum ve armam da var. Kuzenlerimlede kardeşlik hariç hiçbir alakam yok.
Benim söylediğimi az çok düşünceli insanlar yani empati yeteneği olanlar anladı. Burada kuzeniyle kendi hür iradesiyle evli olan insanları mide bulandırıcı gibi sözlerle kırmamak gerektiğini söyledim sadece.
Bu arada lütfen şu kibir abidesi şahsa bakıp çekesleri kötü bilmeyin. Biz çok güzel bir milletiz.

Olur ben kendimi geliştiririm.
Ama sizde bu arada boş durmayın ve halihazırda kendi hür iradesiyle kuzeniyle evli olan insanları sözlerimle incitiyor muyum acaba diye düşünebilme, yani empati denen şeyi edinebilmeye çalışın :/

Aydın ve ileri zihniyetli oldugumu soylemiyorum hollowod da yasamiyorsunuz burasi turkiye hic bir baba kaldiramaz bunu taciz tecavuz olmadigi surece dönun kendi ailenize bakın ben sevistim bekaretim yok diyin ama bunu bekarkan ve hic evlenmeden diyin bakalim ne etiketi yiyeceksiniz .dusun ki kadın intihari dusunuyorum diyor ki ayaklari uzerinde duran bir kadin.bu memlekette boyle seyler malesef cok onemli sizlerde kafa paris yasam gelin evi pembe abajur buraya cok yakisir modunda. Kendinize gelin modern modern konusunca bi halt olunmuyor babasının yureginde tas var inkar ederse en azından o tas kalkar. Ortada bir para davası da var inkar etsin. Varsın annesk bilsin ama babaya oyle boyle kknusla bu isler duzelmez sayacak tabi babasına ne olursa olsun kizinin yaninda olacakti .gec bu bati kafasini mad e in turkiye memlekette millet hala orucu ne bozar diye soruyor.....

Bana yanlış gelen birşeyde empati yapmam çok zor
Yanlışa yanlış derim
İsteyen evlensin beni ilgilendirmez
Bana ters geliyor
Aklım almıyor
Ailemde böyle birşey yok
Bu devirde hala bu kafada olmak benim için normal değil

Pardon ben akıldan dolayı bir sebep olduğunu bilmiyordum, bilsem hiç cevap yazmazdım size.
Yalnız şöyle bir durum var. Sizin yanlış algınız yanlış. Şöyle ki, mesela uyuşturucu satmak yanlıştır, sana bana göre değil, bu herkese göre yanlıştır, kişiye göre değişmez. Fakat sizin şuan savunduğunuz size göre yanlış bişey. Başkasına göre doğru olabilir. Onların hayatına mide bulandırıcı demek hiçbirimizin haddi değil. sizin yada benim yanlış gördüğümüzü doğru gören insanlara saygı duymak mecburiyetindeyiz. Duymuyorum derseniz o sizin ayıbınızdır.
Sevgiler...

Ayıp yada değil düşüncem bu yönde
Beni ilgilendirmez zaten
Yanlış şeyleri savunamam
Düşüncemi eleştirebilirsiniz ama bu benim düşüncem
Benim doğrum
Akraba evliliğinden doğan hasta çocukları görmezden gelemem bi kere sağlıklı birşey değil
Bu kadar kötü yanları olan birşeyi sırf geleneğimizde var diye savunamam
Görmezden gelemem
Daha sağlıklı bireyler güzel ve iyi bir toplum için akraba evlilikleri bence sınırlandırılmalı hatta
Bu olamayacağı için toplumda normalleştirilmemeli.ben çağdaş bir Türk kadını olarak buna empati yapıp birileri kırılmasın diye yalan söylemem bunu yapamam
Sizede sevgiler hanımefendi

ailen nasil kuzeninin bir lafina bakip inaniyor ? yalanlasaydin? neden inkar etmeidn doktora gidelim diye karsi tepki verseydin inandirici olmasi icin... bence doktora git doktorla görüs konus tehdit ediliyorum bana yardimci olun bakire oldugumu söyleyin de doktorda ailene bunu söylesin

Ben de hastasın sandım ölümcül bir hastalık sandım
Zamanla herşey düzelir değişir
Soğukkanlı ol , hayatına devam et ..,
Olan olmuş , kendine hayatına odaklan , senle görüşmek isteyenle görüş istemeyenle de görüşme şimdilik yapabileceğin başka birşey yok

Ben mi modern modern konuşuyorum yok daha neler... Valla yıl kaç olursa olsun ne kadar çağ iLerlerse ilerlesin bu durum asla benim normal karsilayacagim bir durum değil zaten. Size gelince konu sahibi hanımefendi Olan olmuş, zamana bırakmak lazım, babaniz zamanla kabullenecektir yapacak birşey yok. Çünkü her babanın normal karsilayacagi bir durum değil. Siz bakmayın o nasıl baba diyenlere. Bal gibi de baba. Zor bir durum ve süreç Allah yardımcınız olsun. Yaşayacaksınız ve yıllar sonra bakacaksınız ki geçmiş gitmiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…