Ölümüne Geyik Topiği :-))

Bakkalda açık olarak çuvallarda satılan pirinç, mercimek, fasulyenin yanı sıra açık Arap sabunu da çok kullanılırdı.

Toz deterjan denince karton kutulu Fay ilk akla gelendi. Daha sonra Vim çıkmış toz deterjan piyasasına ortak olmuştu. Vim toz deterjanla çıkmayan kirler, paslar, oksite olan yüzeyler, banyo küvetleri içi temizlenirken yüzey çizilirdi ama yine de ovularak, vimlenirdi.
Fay ve Vim'in karton kutuları deterjan bittikten sonra kunduracılar ortadan keserler, içine çivi koyarlardı. Kundura tamircilerin tezgahlarında görürdünüz. Sabunlarda ilk akla gelen Puro, lüks, Komili, Hacı Şakir, Reksona’ydı. Temizlikte Arap sabunu, kokusuyla temizliğin tek hâkimiydi, merdivenler Arap sabunlu suyla silindi mi koku kalıcıydı. Çamaşırlara toz deterjan olmadığı yıllarda sabun rendelenir kaynatılırdı. Tursil, Omo, Persil, mavi boncuklu Alo, Aklan Parlan kutu kutu piyasaya çıkınca çamaşır yıkamada sabunun yerini aldı.
Köşe bucak temizliğinde, Fay Vim, krem deterjanlarda Mintax, Çiti, Hipo yerine Ozon markası kullanılırdı. Radyo reklamlarında Mintax’la Canım Mintax’la slogan haline gelmiş, çıkmayan lekeler dile getirildiğinde hep bu slogan söylenir olmuştu. Temizlik hastası pir pir hanımların elinden el süpürgesi düşmezdi.

kıslar eskıden kullanılan fay yenıden pıyasaya surulmuş ankarada anne almış harıka dıyor herseye onu kullanıyomus temızlıkte

hala hatırlıyorum o reklamları

bende ılkden kucuk boy aldım omo canlı renkler beyaz ıcın hep arıel alırım zaten

yazdım ya persili nasıl almışsam bir yıllık evliyim daha yarısı dolu

kıslar eskıden kullanılan fay yenıden pıyasaya surulmuş ankarada anne almış harıka dıyor herseye onu kullanıyomus temızlıkte

onada hiç rastlamadım marketlerde

kıslar bu arad twocheden haberı olan varmııı merak ettım yaaa flockem de gerı gelırmı acaba cok osledım onu

bende merak ediyorum two yu hep soruyorum ama bilen yok beynelde yok

ersağ kullanıyorum canım ben biraz yerli malı yurdum malı herkes onu kullanmalı taraftarıyım da

kelebeğin kahvaltısı bıtmedı herhalllll

çoooktan zati diyetteyken uzun kahvaltı mı yapılıyor
1 dilim ekmek
kk kadar peynir şekersiz çay..

yemek yapıyordum annem gelecek bugün kardeşimin yanından da yemekle uğraşıyordum ...

hıımmm uzun surunce bende kahvaltı uzadı sandımmmmm ne pişiriyon anneciğine

bilemiyorum burcu en son ayrılmıştı

kelebek heh erbağ adı aklımda kalmamıştı

ben az sonra gelecem bir yere gitmem lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…