- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
- 178
- Konu Sahibi Daughter of your father
-
Amin ,teşekkür ederim.Başınız sağolsun mekanı cennet olsun Rabbim siz ailesine sabırlar versin
Amin ,inşallah, teşekkür ederim.Allah sabirlar versin. Basiniz sag olsun. Nurlar icinde yatsin babaniz. Mekani cennet olsun.
Rica ederim .Amin ,inşallah. .teşekkür ederim.
İlk defa kk da birileriyle konuşuyorum ..çevremdeki insanlarla konuşmayı reddediyorum. Kimse yanıma yaklasamiyor. .eşime de tembihliyorum, sakın 10 metreden fazla yaklasmasinlar, konuşmasınlar, bakmasınlar ,diye ..sanırım psikolojim çok bozuldu ..insani ilişkilerim çok iyiydi halbuki ..sevilen ,aranan bir insandım ..şimdiki halime bakıyorum da mağaradaki ayılar bile benden daha medenidir ..Emin ol alışırsın bu dünya da insanoğlu her acıya alışıyor fitratimiz böyle. Şu an açın çok çok taze içine kapanma sakın acını paylaş ki bir nebze rahatlayasın unutma şimdi acıtabilir ama sonra gülerek hatırlayacaksın..
Amin ,teşekkür ederim.Amin,cümlemize inşallah..
Çok çok acı ama insanoğlu herşeye alışıyor,gülüyorda oynuyorda,ama zaman gerekiyor,sizde metanetli olun,hepimizin gideceği yer orası,mekanı cennet olsun inşallah.
Amin ,teşekkür ederim .7 buçuk sene oldu..
Ben babamı gördüğümde yüzü şiş beyazlar içindeydi.
O yakışıklı adam işte böyle gitti.
Bu kadar güzel anılarım yok üstelik babama hayattayken sevgimi bile açık açık gösterememis biriyim.
Pismanliklarim çok fazla..
Siz bu açıdan sanslisiniz ne mutlu.
Allah rahmet eylesin.
Hayat devam ediyor.
Ben 2010 benden babamı aldı yerine beni mutlu edecek ne verebilir demiştim..
Sanki hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktı.
Yiyoruz da içiyoruz da gülüyoruz da kardeşim.
Düzen böyle. .
Başınız sağolsun.
Dualarda buluşacagiz.
Topraga verilirken kadinlari almiyorlar.Erkekler oluyor tek.Beni kimse dinlemezdi kiÇok zor , allah yardımcın olsun,cennette buluşun insallah ..
Kadınları neden almiyorlarmis ?! Ben babamın her anında yanındaydım ..yolumu kesenin kafasını kıracak durumdaydim, kimse önümde duramazdı. .
Babalar kimseye benzemez ! Günümüz erkekleri halt yesin ..
Öyle düşünme canım insanları boşver ama en azından eşini uzak tutma evlilik ahdinde bile iyi günde kötü günde diyor sana herkesten en yakın o varsın kimse olmasın tek desteğin eşin olsun sen kendine zaman tanı inan bütün ilişkilerin normallesir kendini öyle tanımlama çünkü sen güçlü bir adamın sevgi dolu bir adamın kızıymışsın canım yeter ki sabret Allaha sığın babanın varlığı hep yanında olacaktırİlk defa kk da birileriyle konuşuyorum ..çevremdeki insanlarla konuşmayı reddediyorum. Kimse yanıma yaklasamiyor. .eşime de tembihliyorum, sakın 10 metreden fazla yaklasmasinlar, konuşmasınlar, bakmasınlar ,diye ..sanırım psikolojim çok bozuldu ..insani ilişkilerim çok iyiydi halbuki ..sevilen ,aranan bir insandım ..şimdiki halime bakıyorum da mağaradaki ayılar bile benden daha medenidir ..
Kavuşmayı beklediğim o kadar çok insan var ki ..sabirsizligim, acım bu yüzden ..Allah da beni böyle sınıyor sanırım ..Çok kayıp verdim ..Babanla tekrar kavuşup en güzel ayçiçeği bahçelerinde koşmaniz çokta uzak değil..Bu dünya ebedi değil.Bu dünya bizim sevgilerimizin sigdirabilecegi uzun upuzun bı yer değil..babanizi sizden önce tanıyan ve onu yoktan var eden Allahtir.babaniz onun herşeyden önce onun kuludur.O babanizi yanına aldı en emniyetli yerde.ve Allah'a sabır ve sukurle karşılık verirseniz en güzel şekilde babanizla kavuşursunuz insallah.merak etmeyiniz..Üzülmeyiniz..Ümitsizliğe kapilmayiniz.kavusacagiz hepimiz sevdiklerimize
Seni cok iyi anliyorum. Aksamdan konustugum babamin sabaha olum haberini aldim 3 ay olacak nerdeyse. Ustelik hic hastada degildi. Tek nefeste can verdi babam.Hic ummadigimiz bir anda. Hayatimizin sokunu yasadik.Hala alisamadik zaten.Inanmiyoruz. Kapidan giricek diye gozum hep kapida.Ayni hisleri yasadim kimseyle gorusmedim herkese kizdim kustum bagirdim. Nasil gecicek nasil alisiriz bilmiyorum ama hep dua yollarim ruhuna onu unutmadigimi hissettirmek icin.Bazen gelir ruyama yeter artik uzulme der.Bazende sessizce gozlerime bakar.Ruyada gormek iyi geliyor.Ondan haber aliyorum sanki. Sende ondan duani eksik etme. Mekani cennet olsun. Kalanlara sabir ve uzun omur versin.Herkesin bir yükselme hikayesi vardır ya,benim canım babamınki de kamyonculuk. .iş adamı (mesleğini söyleyemiyorum) olmadan önce birçok işi oldu ..en çok kamyonculuk yaptı ..beş altı yaşlarındayken ,alır beni ,koltuğun arka kısmındaki özenle hazırlanmış yatağa yatırırdı .birlikte uzun yola çıkardık .." şimdi uyu ki ,sabah uyanık olup sarı çiçekleri gorebilesin " derdi ..Çok severdim sarı çiçekleri (ayçiçeği) .. bir uyanırdım ,uçsuz bucaksız sarı çiçek tarlaları. .birlikte aralarında gezerdik ..dünyanın en şanslı çocuğu gibi hissederdim kendimi ..
Sonra bir de kahve maceramız var ..alırdı beni kahveye giderdik ..ben gazoz içerdim o , kahve ..Çok keyifli vakit geçirirdim o kahvehanede .. dönüş vakti gelirdi ,el ele tutuşup ,atlaya zıplaya eve giderdik. .daha doğrusu gidemezdik :) dedem yolun başında bekliyor olurdu .babam her zamanki gibi dedeme haber vermeyi unutmuş olurdu ..canım dedem elinde taşla bizi kovalar , beni alır ,babam da kaçardı.gece dedem uyuyunca eve gelirdi .
O kadar çok anımız var ki ,şuan şokta olduğum için aklıma getiremiyorum .gözümün önünde hep o son sahne ..Babam son nefesini veriyor ama ben iyileşiyor sanıyorum ..cünKü artık hiriltili nefes almıyor , nefesi sakin, yüzünde bir huzur ..bir baktım gözlerini bastırıyorlar, biri de kafasını sabit tutmaya çalışıyor ..hafif ses verdi ..sonrası sessizlik ..bir el yüzüne üzerinde bulunan çarşafı çekti ..sok oldum ..yapıştım çarşafa ,bağırdım napiyosunuz babama diye ..baktım herkes de ağlıyor ..bir tek salak ben miydim ? Babam ölmüş müydü gerçekten ? Baba ! Dedim ,baba,baba,baba,babaaaaaaa,ba-b. ........
Neden ? Neden o ?
Sabaha kadar elini tuttum ,yüzünü okşadım, elimi hala sıcak olan omzunda ve kolunda gezdirdim ..sıkı sıkı tuttum almasınlar diye ..vakit geldi ..zorla aldılar onu benden ..bağırdım ,bırakma beni baba,gitme baba,sensiz yaşayamam baba ................ sessizlik ...Çok canımı yakıyor bu sessizlik ..bir veda da tabutu başında gerçekleştirdik ..bu en zoruydu. .çünkü evde yatağında yatıyordu ..orda kara tabutta ...hiç yakışmadı hiç ,kalk ordan sen x sin sana yakışmaz dedim ama beni duymadı ..o kadar sarıldım ,öptüm ama o bana karşılık vermedi ...
Yanıyorum ,bir haftadır açım,açlık hissetmiyorum ..
Nasıl geçecek ? Nasıl hayata tutunacagim tekrar yada peşinden mi gideceğim ? Sığamıyorum bu dünyaya ..kimseyi görmek istemiyorum ,kimseyle konuşmak istemiyorum ..kendimi eve kapattım .bugün eşimi de evden kovdum .gitmedi ,birşey aldırma bahanesiyle gönderip ,kapıyı da kilitledim ...
Ah babam ,bir kere daha göreyim nolur ....ateşler içinde yanıyorum ,ruhum paramparça ..düşünemiyorum ,konuşamıyorum ,algilayamiyorum ...belki görürsem yangınım biraz hafifler ..nefes alamıyorum ..
Amin çok teşekkür ederim .Allah rahmet eylesin babacığına. Ne güzel anılar biriktirmişsiniz baba kız. Zaman alışmayı öğretecek sana. Özleme çare yok. Keşke bende babamla güzel şeyler yaşayabilseydim. O hayatta. Ama bize yabancı. 20 sene önce Arkasına bile bakmadan gitmeyi tercih etti. Çocuklarımın anne senin baban nerede? Öldü mü? Neden gelmiyor? Kime benziyor? Soruları ile başbaşa bıraktı beni, bizi. Keşke böyle olmasaydı. Keşke babam hayatım boyunca boğazımda ki bi yumruk olarak kalmasaydı. Keşke yaşadığım kötü anılarım da ki başrol o olmasaydı. Keşke, saçlarımda ellerinin dolaştığını bi kez hissedebilseydim. Ya da dolu dolu kızım dediğini duysaydım. Kızlar en çok babalarına aşık olurmuş ya hani, keşke beni kendinden mahrum etmeseydi. Gelin olduğumda, yanımda ki boşluğun sebebi olmasaydı, küçük erkek kardeşimin bize karşı baba rolu üstlenmek zorunda hissetmesinin ağırlığını yüklemeseydi ona. Öyle zor ki hayatta olduğunu bilip de, yoksa görsen tanımayacak kadar yabancılaşmış olmak.. Ölüm hepimiz için. Zor elbet.çok zor geride kalmak. . Ama Baba denilince aklınıza gelecek, yüreğinize dokunacak şeylerin hep iç ferahlatıcı olması inanın çok büyük şans.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?