Ömrüm boşa mı geçiyor yoksa?

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.586
408
Direk konuya gireceğim. O kadar mutsuzum ki. Öyle kötü bi ruh halindeyim ki. Sizin objektif yorumlarınıza ihtiyacım var. Benim göremediğim şeyleri görebilirsiniz belki.

Benim çok uzun zamandır bi ilişkim var. Bunun son 1 senesi nişanlılık dönemi. Onu çok seviyorum ama bazen tahammül edemiyorum huylarına.

Farkettim de bugüne kadar hep veren taraf olmuşum ben. Alan hep o olmuş. Ne zaman kavga etsek hep ilk adımı ben atarım. O asla atmaz. Zaten onun dışında da sorunlarım var benim. Ailevi sorunlar, maddiyata dayalı sorunlar, okul kpss gelecek endişelerim. Bunlara değinirsem çok uzun olur. Kendimi bi baltaya sap olamamış, işe yaramaz, değer görmeyen, hiç sevilememiş gibi hissediyorum.

Psikolojim bozuk, vücudumda hep yaralar çıkıyor nedenini bilmiyorum. Doktor fiziksel olarak tedavi uyguluyor ama bana kan tahlillerimin vs temiz olduğunu, bunların psikolojik olabileceğini söyledi.

Nişanlıma gelince aramız iyiyken iyi. Daha doğrusu ben alttan aldığım sürece iyi. Ama ben biraz kendi fikrimi söylemeye başlasam, bi şeylerine kızsam hemen tartışmalar, aramamalar, sormamalar...

Neden hep ilk adımı ben atmak zorundayım? Kavga ettiklerinde ellerinde çiçeklerle sevgilisini eşini yanına getirebilenler ne yapıyor da getirebiliyor? En son dün gece tartıştık bana küfür bile etti. Sinirlendiğinde ağzından çıkanı kulağı duymuyor.

Bugün bu saat oldu hala ne aradı ne sordu. En azından hatasının farkına varsa bi kaç saat sonra arasa özür dilese ona bile razı olacağım ama o da yok.

Böyle davrandığı zamanlarda davranışlarını normal bulmadığımı, beni sevip sevmediğini soruyorum. "Sevmiyorum" diyor. Sonra da "sinirli anımda soruyorsun ne cevap vereyim" diyor.

Onun dışında giydiğime karışır, gittiğim yere karışır. Bu yüzden de tartışırız çoğu zaman. Hep kendisinin istediği olsun ister. Ben bıktım artık bu durumlardan.

Kendimi boğuluyo gibi hissediyorum. Hayatımda yolunda giden tek bir şey bile yok sanki.
O kadar zaman, o kadar emek... Karşılığında da en ufak kavgada sana sırtını çeviren bi nişanlı. Sen aramazsan aramayan vurdumduymaz biri.

Biliyorum ayrıl diyeceksiniz, ayrıldığımız günler de oldu. Yine mutsuzluğun dibini gördüm "bu hiç geçmeyecek galiba" dedim. Sevdiğimden değil de alıştığımdan mı acaba? Neden bana değer vermeyen, sadece ben iyi olduğum sürece iyi olan, bi kez ardımdan gelmemiş biri için bu kadar üzülüyorum? Mazoşist miyim acaba? Bozulan psikolojim yüzünden bağımlı olduğumdan mı? Sizce ben onun hayatında ne derece önemliyim? Böyle davranan birisi beni seviyor mudur?

aslında çoğu şeyin farkındasınız, çok güzel analiz etmişsiniz ilişkinizi.
keşke nişanlanmakta acele etmeseydiniz bir şeyler ilerledikçe geri dönüş bir o kadar zor.
o da sizi sevdiğini sanıyor muhtemelen, ama ona bu ilişkiyi kurtaran tarafın siz olduğu gerçeğini alıştırmışsınız, alttan alarak, ilk arayan siz olarak, her durumda yumuşak bir tavırla derdinizi anlatarak ve üste çıkan o olmuş. bu denge zaten genel olarak böyle ve bozulması dünyanın tersine dönmesi gibi bişi.
bence nişanlınız vurdumduymaz değil egoist, sizden bekliyor.
bi tarafları düşer zaten bir kere evet ben hatalıyım gel konuşup hallederim deseler..
bir sonraki adımınızın evlenmek olduğunda kararlı mısınız ?

öğrenilmiş çaresizlik gibi,inan şuanda da degmiyor evlendıgınde de degmeyecek..ve evlendıgın andan ıtıbaren dilinden düşürmeyecegın cümle keşke bile bile lades demeseydim keşke göz göre göre kendımı yakmasaydım..
kimi nişanlılıkta huylarının sinyalini verir,kimide bağıra bağıra ben öküzüm der..
ama işte bazen bukadar emek verdım emegıme yazık,bazen eş dost ne der,bazen alışkanlık,bazen sevgi vs. vs..
bunlar bizi adım adım o evlılıge götürür ve düğün dernek hazırlıklar hayaller vs bitince elinde kocaman bir pişmanlık kalırr..
boşanmayı düşünmeye başlarsın..
kısacası değişmez ve değişmeyecek..bu mutsuzlugun devam etmesını kaldırabıleceksen evlen,
ömür boyu bunu yaşamak ıstemıyorum dersen yol yakınken dönüp bir süre üzülüp acı cekeceksın ama gelecegın parlak olacak:)
karar senın

Öncelikle siz kendinizi sevip kendinize değer vereceksiniz ki karşıdaki de sizi sevsin, saysın. Hata karşı taraftaysa adım atmak bazen erdem olur ama her seferinde yapmak artık enayiliktir. Size küfür ediyorsa, kıyafetlerinize karışıyorsa, hep benim dediğim olacak diyorsa olmaz o iş. Olmaz. Sert bir duruşunuz olsun, bu şartlarda olmaz diyin ki silkelenip kendine gelsin.
Yapmayın bu adamla evleneceksiniz, bu arıza adamı bir de baba yapacaksınız, mutsuz aile, mutsuz çocuklar ve kısır bir döngü olacak. Kendinize acımıyorsanız ilerdeki çocuklarınıza acıyın rica ediyorum.

Evlenirsek düzelir olarak sakın bakma. Düzelmez. Aksine dahada kötüsünü olur cıkar.
Sonrada boşanmak için kıvranır durursun.
Şuan yol cok daha yakın.
Bitirsen belkide hayatın farklı şekilde değişicektir.

Şimdiden bazı şeylerin farkındasın bak ömrüm boşa mı geçiyor demişsin... Arada ayrılıyoruz ama mutsuzluğun dibini yaşıyorum demişsin ya hani sana şu kadar söyleyeyim evlilik tecrüben olmadığı için eğer bu adamla sana böyle davranan değer vermeyen bir adamla evlenirsen mutsuzluğun dibini daha önce hiç görmediğini anlarsın... ayrılığı tavsiye olarak kabul etmiyorsun belki ama malesef öyle koşarak ayrıl hatta , evlilik hiç kolay bişey değil kendi evliliğimde asla geri adım atmayan alttan almayan biri olarak söylüyorum bunu sana.... sakın değer görmediğin biri ile asla evlenme çok daha ağır hasarlar alırsın ruhuna

Ne kadar süredir berabersiniz?
Sanırım hep veren, alttan alan yumuşak taraf siz olduğunuz için buna alışmış ve çaba harcamaya gerek duymuyor.Çok sevdiğinizi ya da önemsediğinizi keşke çok hissettirmeseniz.Erkekler garip sevince üstüne düşünce geri tepiyor. Önerim; nikah işini hemen yapmayın. Biraz daha tanıyın birbirinizi.

sadece iyi gün dostu, kendisi pohpohlanıp kabul görünce iyi, sana kendin olma fırsatı bile tanımayan, seni olduğun gibi kabul dahi etmeyen bir adamdan bahsediyorsun,
aslında herşey gayet açık ve net, sana tek bir konuda karar vermek kalmış?
onunla bir ömür boyu mutsuz ve ezilmiş bir kadın olmak mı? yoksa ayrılıp bir yıl kadar mutsuz gezip, sonra normal kendin olduğun,nefes alabildiğin bir hayat yaşamak mı?

böyle özür dilemeyi dünyanın sonu gören erkekler için tek özür dilenicek kısım aldatmak, hastanelik etmek gibi en uç durumlar oluyor.
ama bizim yüreğimiz bazen tek kelimeyle de yanabiliyor ve bunun da telafisini bekliyoruz, anlasa da yeter ama cıııık ne var ki canım sinirleniyorlar çıkıveriyor ağızlarından di mi ?
ee ama biz hiç mi üzülmeyeceğiz arkadaş?
kafana balyoz geçire geçire mi anlatıcam afiş mi bastırıcam ben kırıldım diye ?
insan karşısında kendini anlatmadan onu anlayan, beklentisiz hatasını affettirecek birini istiyor ki kadın erkek herkesin hakkı bu.
dön kardeş sen bu yoldan..
her hatasında bekleye bekleye ömrün çürür, ruhunun inceliğinden anlayacak biriyle ol..

Sürekli ayağına gidip adamı alıştırmışsınız. Ben olsam ben de çektiririm, nasıl olsa çantada keklik.

Biraz ağırlığınızı koyun. Ayrıca kadınların bir tık daha nazlı olması gerektiğini düşünüyorum nişanlılık döneminde. En güzel zamanlarınız koca adamı pışpışlamakla mı geçecek?

Ben bunun aynısını arkadaşımdan dinledim çok uzun bir süre. Şimdi değişti ilişkisinin dinamiği tabii sürekli söylediğimiz şeylere en sonunda kulak vererek çünkü aklın yolu bir. Siz de ayrılacaksınız ama akıllansın diye değil böyle bir insanla ömür geçmeyeceği için "onsuzken ölüyorum" kafasına girecekseniz silkelenin çünkü drama queen olmanın anlamı yok kimse candan daha kıymetli değil 1 ay olmadı 2 ay ne kadar sürebilirse sürsün bir ömür prangalarla yaşamaktan iyidir kurtulun şu parazitlerinizden bakın ne yara kalıyor ne gözyaşı...

Ohooo daha evlenmeden böyle olan adam evlenince neler yapmaz. Bi kere küfür ne ya elin adamına niye küfrettiriyorsunuz kendinize. Adam seni sevmiyor benden söylemesi. Sadece bulmuş her dediğini yaptıracak peşinden koşacak birini ego tatmin ediyor. Ayrılın bakalım barışmak isteyecek mi. İstemez çünkü adamın totosunu bi kaldırmışsın ki elimi sallasam ellisi havasında.
Ayrılınca da korkma bi iki aya toparlarsın. Çmrünü karartacağını bi kaç ay acı çek

Hep alttan almakla zaten adamı alıştırmışsın. O da bunun farkında olduğu için küfür dahil her açıdan yüklenmiş size taviz verme asla. Kimse için ömrünü karartmaya deymez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…