Ömrümü yedin be adam:(((

Gençken insan anlamıyo yıkılmam herseyi çekerim zannediyo

Dün bi konu sahibi vardı kocası çok titizmiş falan hatun didiniyo ev bal dök yala olsun diye, e tamam şimdi gencsin yapıyorsun 60 yaşında bu adam bu isi beklediğinde nasıl yapacaksın, bunun yolu adamın her dediğini yapmak değil ki yol yakınken şu işin ucundan sa sen tut demek yani
Bazen; hakkettiğimizi değil , karşıdaki insana hak verip,fırsat verip bunları kendimize yaşattığımıza üzülüyorum....O konuyuda okudum, kadın performansını her geçen gün arttırmış sonuç yine aynı,ah bir anlasalar önce biz kadınlar,öncelik bizim memnuniyetimiz,ütüleme giysin kırışık kıyafeti,beğenmediği yemeği at çöpe, gözünün önünde; bak bir daha konuşuyormu?

Ben baktım eski konularına, çalışmak mı 2.çocuk mu diye bir konun var orda herkes bu şartlarda 2.çocuk düşünme çalış demiş 1 hafta sonra hamileyim diye konu açmışsın

Yani dünden beri sana ciddi üzüldüm kırıcı olmakta istemiyorum ama bu durumdaki kadınlar normalden çok daha dikkatli olmalı bence doğum kontrolü konusunda,haksız mıyım, hap olur spiral olur ertesi gün hapı olur aylık iğne olur adama da kondom olur,cidden çok yöntem var

Ne diyim ki,aile kabul etmiyo 2 küçük çocuk çalışmayan ve yakın zamanda çalışma imkanı olmayan olsa da parası kendinde kalmayacak bir kadın bıçak çeken bir adam...çocuklar bunları görerek büyüyecek inşallah iyi insan olurlar hamurları annelerine çekmiştir inşallah
Sağolun dünden beri verdiğiniz destek için.söyledikleriniz doğru eli kolu bağlı olmak çok zor.çocuk konusunda da 2.çocuğa hamileyken defalarca tokat atan bir adam değil iki çocuğu evli olmayı bile haketmiyor ama boşanamayınca ve çalışamayınca katlanıp sadece Allah'a sığınıyorum, bu dünya bitecek,sen sonsuza dön yüzünü diyorum. zalimleşmiş bu adam bilmiyor ki bana yaptıklarının hesabını verecek bu dünya bitince.

Adam olacak kız, ben hiç iyi değilim.kendimi son bir yıldır toplayamıyorum, çocuklarıma bazen bağırıyorum ve arkasından defalarca özür diliyorum, ağlıyorum.onlar çok küçük beni iyi görmelerini istiyorum ama yataktan bile zorla çıkıyorum artık. Ev işlerini zorla yapıyorum. En kısa sürede bir psikologla görüşeceğim çocuklarım için...

Öncelikle geçmiş olsun size, Rabbim eşinize de vicdan ve merhamet versin en kısa zamanda. Sizi anlayabiliyorum aileden destek göremiyorsunuz çalışmıyorsunuz herhangi bir kazancınız da yok bu şartlarda boşanıp yeni bir hayat kurmak sizin için hiç kolay olmayacaktır. Üstelik iki küçük çocukla. Eşiniz psikiyatriste gitmeyi kabul eder mi bilmiyorum ama tedavi olması gerektiği kesin. O da olmadı etik olmadığını biliyorum ama böyle adamlara yapılmasına da karşı değilim psikolog ya da psikiyatriye siz gidin ve size verilen sakinleştirici haplarından onunda yemeğine filan koyun belki biraz daha durulur böylelikle.

Sağolun dünden beri verdiğiniz destek için.söyledikleriniz doğru eli kolu bağlı olmak çok zor.çocuk konusunda da 2.çocuğa hamileyken defalarca tokat atan bir adam değil iki çocuğu evli olmayı bile haketmiyor ama boşanamayınca ve çalışamayınca katlanıp sadece Allah'a sığınıyorum, bu dünya bitecek,sen sonsuza dön yüzünü diyorum. zalimleşmiş bu adam bilmiyor ki bana yaptıklarının hesabını verecek bu dünya bitince.

Adam olacak kız, ben hiç iyi değilim.kendimi son bir yıldır toplayamıyorum, çocuklarıma bazen bağırıyorum ve arkasından defalarca özür diliyorum, ağlıyorum.onlar çok küçük beni iyi görmelerini istiyorum ama yataktan bile zorla çıkıyorum artık. Ev işlerini zorla yapıyorum. En kısa sürede bir psikologla görüşeceğim çocuklarım için...

Psikologla görüşmek neyi değiştirecek ?
Yaşam şartların değişmeden iyileşmeyi nasıl bekleyebilirsin
Hatayı bu adamı göre göre çocuk sahibi olmakla yapmışsın, şimdi olana çare yok ama bundan sonrasını toparlayabilirsin
Artık bazı şeyler eskiye göre daha kolay, önce çalışmanın yolunu bulman lazım
Önce yarım zamanlı olur, sonra rayına oturur tam zamanlı olur
Ahirete iman tamam da bu dünyada senin de vermen gereken bir sınav var, öncelikli sınavın evlatların, onların huzurlu ve sağlıklı yetişmesi için güçlü olmak zorundasın. Allah insanlara akıl vermiş, aklını kullanıp bu adamı hayatından çıkarmak zorundasın. O mutlaka ki hesabını verecek günü gelince ama sen ve çocuklarının yaşamı da ayrı bir olay, bir şeyleri kurtarman lazım artık. O olmuyor bu olmuyor diye boyun büküp çile çekmek erdem değil, seni incitmeyi hiç istemem, yaşadıkların kolay şeyler değil ama artık hayata asılıp, hatalarını telafi etmen lazım, her şeyden önce anne olduğun için bunu yapmalısın

Bu eziyeti kendine niye yapıyorsun? Gidecrk yerim yok,çalışmıyorum filan bunların hepsi bahane.Yeni bir hayata başlamaya cesaretin yok bence,insanları bazen içinde bulundukları durumdan daha çok korkutur yenilik.. çünkü buna alışıp boyun eğmiştir çoktan.
Alın çocuklarınızı gidin ailenizin yanına,onlarin yanında sığıntı gibi olmak bu adamla hayatı paylaşmaktan iyidir.Zamanla çalışır hayatını kurar ailenden de ayrı yaşarsın.Ama kurtul şu pislikten..

Öncelikle geçmiş olsun size, Rabbim eşinize de vicdan ve merhamet versin en kısa zamanda. Sizi anlayabiliyorum aileden destek göremiyorsunuz çalışmıyorsunuz herhangi bir kazancınız da yok bu şartlarda boşanıp yeni bir hayat kurmak sizin için hiç kolay olmayacaktır. Üstelik iki küçük çocukla. Eşiniz psikiyatriste gitmeyi kabul eder mi bilmiyorum ama tedavi olması gerektiği kesin. O da olmadı etik olmadığını biliyorum ama böyle adamlara yapılmasına da karşı değilim psikolog ya da psikiyatriye siz gidin ve size verilen sakinleştirici haplarından onunda yemeğine filan koyun belki biraz daha durulur böylelikle.
Bunu bile denedim ama yok sonuç.

Bu eziyeti kendine niye yapıyorsun? Gidecrk yerim yok,çalışmıyorum filan bunların hepsi bahane.Yeni bir hayata başlamaya cesaretin yok bence,insanları bazen içinde bulundukları durumdan daha çok korkutur yenilik.. çünkü buna alışıp boyun eğmiştir çoktan.
Alın çocuklarınızı gidin ailenizin yanına,onlarin yanında sığıntı gibi olmak bu adamla hayatı paylaşmaktan iyidir.Zamanla çalışır hayatını kurar ailenden de ayrı yaşarsın.Ama kurtul şu pislikten..
Aslında bundan üç yıl önce daha cesaretliydim boşanma konusunda.hamileyken şiddet uyguladı ve ben bileti alıp aileme dönecek ve bebeği de aldırıp boşanacaktım.ama sabaha karşı gitmemem gerektiğini gösteren çok etkilehyici bir rüya gördüm ve gitmedim.fakat doğum oldu ve bebek 6 aylıkken şiddet görüp ailemin yanına gittim ve o rüyadaki herşeyi yaşayıp geri dönmek zorunda kaldım.ve anladım ki boşanmam çok zor bu şartlarda.

Çocuklarım okula başlayınca çalışabilirim ve eşime he he deyip birikim yapmalıyım yani boşanmak istediğimi anlarsa daha da kötüleşir.yani kararırımı belli etmeden boşanmak için zemin hazırlamalıyım.

Back
X