Ömür boyu yalniz kalmak

"Sinemaya,tiyatroya yalnız gidilir mi"diyenlerdendim ama insan bir şans vermeli kendine.Şimdi tek gidiyorum ve çok zevkli geliyor.Sonuçta zaten izlerken yanınızdakilerle konuşmuyorsunuz ki.Bunu mutlaka deneyin.Sıkılırsanız o zaman "olmadı"dersiniz.Her akşam yatmadan önce ertesi gün için yapacaklarınızı yazın.Rutinlerin dışında "şu kitabı okuyacağım,şu konuda araştırma yapacağım,şu belgeseli seyredeceğim"gibi.Hedefleriniz olursa üzülmeye ve kendinize acımaya vaktiniz olmaz.Bir de "elalem ne der"diyorsunuz ya.Onlar hep diyecek.Ne yaparsanız yapın,diyecekler.Ve acı çekmeniz zerre kadar umurlarında olmayacak.Ama bir de kendinizi geliştirir,mutlu olur,bunu da onların gözüne sokarsanız o ezikliği onların gözünde okursunuz.Kendinizde değil.

En sevdigim seylerden biridir sinemaya tek basima gitmek. Seyredecegim film konusunda yanimdakinin hosuna gider mi gitmez mi diye dusunmek zorunda degilimdir mesela. Cok da sulu gozluyumdur. Film de aglamak istiyorsam gizli sakli aglamak zorunda kalmam mesela. Gayet de rahat rahat aglar icimi dokerim goz yaslarimi akitarak sinemada... Yalnizlik o kadar da kotu degil. Keyfini cikar. Yalnizlik etrafinda kimsenin olmamasi degil, etrafinda bir suru insan varken kendini yalniz hissetmektir.
Ben de bosandim. Tek basimayim, bir oglum var ama o simdi ergen oldugu icin daha cok tek basimayim, ama kendimi yalniz hissetmiyorum. Cunku hayatima karisan yok. Hesap vermek zorunda degilim. Ozgurum. Baskasinin donunu yikamiyorum, sevdigim dizi varken mac izlemek zorunda kalmiyorum, kafama gore takiliyorum. Yemek yaparken ay bu bunu sevmez dur o ne severse onu pisiriyim diye de bir derdim yok. Kendimle hic bu kadar cok vakit gecirmemistim. Kendimi kesfediyorum. Bugun mesela butun gun kitap okudum buyuk bir keyifle. Yanina kahvemi de aldim. "Annemlere gidecegiz suraya gidecegiz" diye tutturan es olmadigindan oyle dertlerim de kalmadi. Gorumce sunu yapti kayinvalide bunu yapti gibi dertlerin de olmuyor. Parani kendin kazaniyorsan neyi dert ediyorsun ki... Bir gun herkes gidebilir hayatindan ama herkes. Seni bir tek kim terk etmez biliyor musun? Sadece kendin. O yuzden en cok kendini mutlu et... sen kendini mutlu edersen o zamnan etrafin dolar hic de yalniz kalmazsin. Sevgiyle kal.

Valla cocugun olsa bosanmis olsan bu defada evlilik bile dusunmezdin belji cocukkar icin. Yani cocuk olmamasi daha iyi suan ama birde biyolojik saat var tabii.. zor nasip kismet hersey

Kiz bosanasim geldi bu yazidan sonra:))

Tecrübelimi olmalıymışsınız... ozAman da nerden geliyor bu özgüven diye bastırmaya çalışırlar. Yani sizi herşeyinizle seven bir insan bulabilirsiniz bence eğer olmuyorsada herkes evlenecek diye birşey yok. Nokta

Belki senin karsidaki becerememistir:)
Aslinda oyle de bosver... beceremedik deyip geciyorum artik...uzun hikaye benimki....Takilsin simdi bekar bekar, ozledigi o hayatina.. bana da iyi oldu aslinda, cok yoruyordu cunku...sirtimdan bir yuk indi...

Aslinda oyle de bosver... beceremedik deyip geciyorum artik...uzun hikaye benimki....Takilsin simdi bekar bekar, ozledigi o hayatina.. bana da iyi oldu aslinda, cok yoruyordu cunku...sirtimdan bir yuk indi...
Asil hastalar psikologa gitnezler.. onlarin hasta ettikleri gidermis:)) bunun gibi birsey.. karsidakinin gecinmeye gonlu yoksa sen 4/4 luk olsan ne yazar

Asil hastalar psikologa gitnezler.. onlarin hasta ettikleri gidermis:)) bunun gibi birsey.. karsidakinin gecinmeye gonlu yoksa sen 4/4 luk olsan ne yazar
Aslinda konu sahibine de sunu anlatmaya calisiyorum. O hayatimdayken tek basima olmadigim halde yalniz hissediyordum kendimi. Su an tek basmayim ama hic yalnizlik hissetmiuorum. Gayet de huzurluyum.
Demem o ki konu sahibi, biriyle evlenmen ya da sevgili olman da yalnizligini cozmeyebilir. Hersey sen de bitiyor...bakis acini degistirmelisin.

Yanindaki adam huzur vermiyosa sana tam tersi can yoldasi degil yuk olur...belkide konu sahibi yalniz kalmak, yanliz olmaktan iyidir diye dusunuyodur

Zaten insanlar arasinda da kendimi yalniz hissediyorum. Sikiliyorum. Hersey bos geliyor. Ama icten ice de burugum. Herkes cocuk seviyor esiyle orda burda. Ben tek basima sap gibiyim.

Ama evet kendimi degistirmeliyim.

Insanin kendine yetmesi çok güzel bir şey kimseye minnet etmemek kimseden bir şey beklememek

Bu kadar özgüvensizlikle, bu kadar kişiyi nasıl buldunuz kuzum? Artı hoşlandınız?hatta ilişki yaşadınız.. Ben olsam şu saatten sonra önüme bakarım, hayat yalnızken de güzel, sırf yalnız olmayacağım diye, tecavüze uğrayıp, darp edilip, hor görüleceksem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…